Vai ar velosipēdu var braukt pa ietvi?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Latvija pašlaik ir teju vienīgā valsts pasaulē, kurā atļauts uz ietves pārvietoties ar velosipēdu, apzinoties veloinfrastruktūras trūkumu. Kā skaidro CSDD, attīstoties velo infrastruktūrai, paredzēts pārejas posms, nosakot, ka velobraucējiem primāri jābrauc pa ceļu vai velojoslām un uz ietves drīkstēs atrasties tikai izņēmuma gadījumos.

 
1.. 2 3 4 5 6 7
msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nelietīgie maitas - gājēji? Es tevi saprotu, kā nekā svētdienas priekšpusdiena, aiz kā tev dēļ spēcīgām pohām ir pazudušas pat tās prāta spējas, kas tev ir. Citā dienā un citā laikā varētu padomāt ka tu speciāli palaid garām ka vienīgais cepiens par nelietīgajiem gājējiem ir par vienu īpašu nelietīgu maitu - gājēju - tevi gājēja lomā. Kaut gan atkal, savādi, šajā tofikā tu bīdi tekstus ka apzināti esi gatavs izraisīt velosipēdista avāriju [lasīt - izlekt priekšā un saskrieties], kamēr blakus tofikā atklājas ka pilnīgs idiots bez fizikas zināšanām tomēr neesi, un sajēdz ka ātrāk kustošam objektam piemīt lielāka potenciālā enerģija.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Emeša, problēmu ar 25km/h uz ietves nerada gājējs, bet nepacietīgs un Hvz kur un Hvz kāpēc pa ietvi ručkā lidojošs pašsvarīgs dornis...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tev nejauši nav galvā iesēdusies cepistu demagoģija ka avārijas vienmēr izraisa ātrums? Ja braucot pa ietvi rodas kādas problēmas, tās ir vienādas neatkarīgi no tā vai brauc uz 15 vai 25 kmph - vienīgā situācija, kur lielāks ātrums varētu radīt problēmu, būtu tik nelīdzena ietve, uz kādas pie lielāka ātruma varētu rasties problēmas savākt velosipēdu...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tu esi reāli tērēts! Nudien! Ietve ir no vārda IET! Brauktuve ir no vārda BRAUKT! Tā kā Tavi 15-25 km/h nav nunekādi uzskatāmi par iešanu, kā arī tevi braucēju-kundziņu, kautkādi tur mēsla gājēji atļaujas traucēt debesbraucienā pa IETVI, pēdējais laiks nākt pie prāta un PN uz brauktuvi!

Piefantazē klāt vēl ātrumu ap 33 km/h un būsi aptuveni auomašīnas vidējā ātrumā un nevajadzēs gausties, ka tās esot diži ātrākas...

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

"...pilnīgs idiots bez fizikas zināšanām tomēr neesi, un sajēdz ka ātrāk kustošam objektam piemīt lielāka potenciālā enerģija".

Cik jauki palasīties, kad kāds sāk mētāties ar jēdzieniem, par kuriem nav nojēgas, lai tikai pierādītu, ka ir gudrāks par oponentu Kautkāda enerģija patiešām ir atkarīga no kustības ātruma, bet tā nekādi nav potenciālā

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Man žēl, palaidniek, bet tu turpini runāt par lietām, par kurām tev īsti nav sajēgas. Jā, es braucu arī pa brauktuvēm, pamatā situācijās, kur plūsma ir man vajadzīgajā virzienā un trotuārs/"veloceliņš" ir daudz nelīdzenāks [dažs labs autovadītājs droši vien man braucot pa ganībeni vai zirneni pie sevis burkšķ "ko tas velosipēdists nebrauc pa veloceliņu"] vai arī kur braukšana pa brauktuvi nodrošina daudz vienkāršākus manevrus [hoķ tas pats tramvajtilts]. Gājēji uz trotuāriem nav problēma - problēma ir tie gājēji/autobraucēji, kuri būdami tikpat gudri kā tu, atļaujas projektēt infrastruktūru priekš velosipēdistiem - sanāk kaut kas tāds kā zirnenes "veloceliņi" un citas pērles.

aansi nu sauc kā gribi. Palaidnieks vienu vai divas lapas atpakaļ cēli bīdīja tekstus ka šis velosipēdistam, kurš viņam neuztinkšķinātu ar pareiza toņa zvaniņu, nostātos vēl priekšā lai izraisītu avāriju, tajā brīdī mistiskā kārtā nerubot fišku ka viņš ciestu visvairāk - kamēr blakus tofikā šis tomēr nez kāpēc saprot ka tam, kurš brauc ātrāk, ir lielāka kinētiskā enerģija, ko atbrīvot sadursmes gadījumā - savādi, vai ne?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

emeša - ja man uzzvana ar zvaniņu - es esmu ar mieru laist, ja man taurē ar miglas tauri, man ir vēlme to tauri iebāzt vienā vietā tam īblim, kas ar savu braucekli lien tur, kur cilvēkiem domāts iet kājām, bet prātā sakāpis iztaisīties par pasaules nabu!

Tici man, ka nejauši uztriecoties cietīs gājējs, palīdzot nolikt uz gurķa - gājējs varēs bezpalīdzīgajam taurētājam tauri ievietot kur un kā vien vēlēsies...

Vēlreiz atkārtoju, vietā, kur esi ciemiņš ar savu braucekli, nevis gājēji tev, bet tu gājējiem esi nevēlams traucēklis!

Nu nav gājējiem jālūr neesošos atpakaļskata spoguļos un jārāda neuzstādīie signāli par saviem manevriem, lai kāds ņeķerpila, kuram jābūt vismaz velopisēda vadītāja apliecībai, varētu vilkt uz 20-30 pa ietvi!

Gribi vilkt 20-30? - ir veloceļš! Ja ar tākvalitāti kaut kas nav kārtībā - gājēji pie tā NAV vainīgi!

Un ir brauktuve!

Pajāt ka brauktuve ir bruģis un ietve asfalts - patiesi veloprofi velk visai normālas bruģa vienas un divu dienu gonkas, kuras tu, spriežot pēc pasakām, uzvarētu ar savu salieķi vienā setā...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jā, un patiesi autoprofi arī brauc rallijā, lec vairāku metru augstus lēcienus no tramplīniem, par ceļu kondīciju nerunājot. A kāpēc pie mums vadītāji ņaud par ceļu stāvokli, lai arī tur tikai mēdz būt ielāpu paklājs un uz šosejām visus līkumus var izņemt uz 90-100, neieejot šķērē? Sūdīgi vadītāji tātad - nu tā vismaz no tavas pērles sanāk

Tad, kad tu izdomāsi tēlot pasaules nabu, kādu velosipēdistu gāžot no velosipēda, ceru ka tev būs iegūta saviem nopelniem vismaz krutākā karatē josta un vēl citas cīņas mākslas, jo savādāk ar to taures bāšanu var sanākt kā dažam labam autobraucējam - varonim, kurš izdomā kādu mācīt, bet beigās pats dabū pa muti - tas, kam tu gribēsi bāzt viņa tauri kaut kur var gadīties ka izrādīsies spējīgs iebāzt tev savu kulaku tavā mutē tik dziļi, ka tev pēc tam vajadzēs ātro palīdzību un zobārstam būs jāliek tev pilnās protēzes Atceries ka cilvēks, kurš ātri brauc ar velosipēdu, parasti ir arī sportisks, ar visām no tā izrietošajām sekām.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 1 Atbildēt

Pagaidām es zinu tikai vienu pāķi no Liepājas pievārtes, kam to tauri ar visu salieķi vajag iebāzt, kur saule nespīd! Pārējiem velobraucējiem pat ne kilometra attālumā tāds aptaurējums nav novērots!

Kad Tev vienreiz pielēks, ka ar saviem fantastiskajiem 30 km/h uz ietves traucēt/biedēt gājējus nav jālien. Ja reiz uzskati, "esi vecis", tad arī brauc ar večiem pa brauktuvi!

Citādi izklausies pēc 12-gadīga šmurguļa, kurš 4-gadīgā dārziņa grupā tēlo kruto...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Un varu derēt, ja kādam uztrieksies, skanot nievājošām lamām mēģināsi pēc iespējas ātrāk no notikuma vietas varonīgi aizlaisties, jo milici satikt un pārbaudīt vai nav vajadzīga palīdzība nespēsi uzņemties...

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Es diemžēl zinu veselus divus pašnāvnieciskus gājējus, kuri ir gatavi pastāvēt uz savu taisnību caur traumām - viena vidējās paaudzes bāba no mana ciema, un viens lauķis no rīgas.

Man nav ne jausmas, par kādu gājēju biedēšanu, ko ķipa es izveicu, tu te tagad murgo. Iespējams, tu lasi kaut ko kādā citā tofikā, bet nez kāpēc raksti atbildes šitentajā. Tu varbūt esi mani sajaucis ar andžiņu, viņam patīk ripinoties uz 20 kmph, visus pēc kārtas biedēt ar trinkšķināšanu. Man ir tikai manām vajadzībām atbilstošs skaņu signāls, kurš ārkārtīgi retos gadījumos tiek lietots, par cik manas braukšanas prasmes un velosipēdi nemēdz prasīt šādu ierīču lietošanu

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

gan jau savu vienrēis panāksi - piepildīšies!

Tā teikt - lai jau tev tiek!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Bija jau viens ekstrēmists, kas arī lielījās ar savu vidējo ātrumu 30km/h pilsētā un te arī rezultāts, paskrēja zem troļļuka un palika bez kājas. - extreme.lv/

To pat grūti nosaukt par nelaimes gadījumu, drīzāk likumsakarība.

uupis Reģ.: 13.01.2004
1 0 Atbildēt

Nesmejies par nelaimi.

andzins1111 Reģ.: 14.01.2014
0 0 Atbildēt

msh, kuru topiku lasi tu? Es pa ietvi nebraucu vispār nekad. Zvaniņš man ir uz visiem 3 maniem velosipēdiem, bet lietoju ļoti reti.

Šo svētdien pa Londonu izbraucu, tur auto vadītāji jau sāk pierast pie velosipēdiem un var arī par brauktuvi ar visiem 35 km/h vietām braukt.

Un par savām iemaņām labāk nelielies. Visiem mums tādas ir, bet gājējam uz ietves neviens neliek būt "profesionālam".

andzins1111 Reģ.: 14.01.2014
0 0 Atbildēt

Kas šai dāmītei sāp, ka nevar pabraukt?

www.delfi.lv/aculiecinieks/news/riga/video-asa-vardu-parmaina-ar-velosipedistu.d?id=46384243

Pats velocensonis jau nav pieklājības etalons, bet nu dāmīte arī taisa vētru ūdens glāzē.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 3 Atbildēt

Es jau vienā forumā par šito izteicos - tur var piekasīties ka neizbrauca pāris sekundes ātrāk, pirms viņa vēl nebija krustā, bet kur viņa redz šķērsošanu pie sarkanā, nav skaidrs...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 1 Atbildēt

tantīte viegli nervoza, vajadzēja vienkārši to sporcmenu nobraukt tā, lai dzīvs, bet netiek prom un tad pagaidīt miličus.

Ātri vien tam sporcmenam paskaidrotu, ka izbraucot uz brauktuves jādod ceļš visiem pa brauktuvi braucošajiem transportlīdzekļiem.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
2 0 Atbildēt

Ja viņš šķērsotu ielu, tad varētu tapt nobraukts. Tagad ar sarkano maz sakars, vienkārši nedeva ceļu pa ielu braucošajai mašīnai, bet pa lielam tikai nobaidīja autovadītāju.

Vajadzēja mazliet piebremzēt un izgriezties pēc mašīnas.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Neaizmirsti ka tas ir sporta velosipēds, sporta velosipēds ir domāts ātrumam, nevis manevriem - piebremzēšana nozīmē mokošu ātruma pārslēgšanu.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Tad ņefig pa pilsētu sevi mocīt ar spoooorta ciskudrilli!

Bet ja ir plāns labprātīgi iet bojā - ir citi veidi kā to darīt, nav obligāti jāiesaista citi šajā procesā!

1.. 2 3 4 5 6 7
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti