- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
msh rakstīja: Kamēr patērētājs ar savu [bankas, drīzāk] naudu balsos par ražošanas ekonomiju, zemu kvalitāti un lētumu, tikmēr arī nekas cits nevar sanākt. Japāņi ir palikuši labākie, jo viņi turpina visu precīzi aprēķināt desmit gadu darbamūžam, bet vecās vācu mašīnas ir tik izturīgas, jo tām šāda aprēķina vietā bija ierēķināta kārtīga izturības rezerve visādiem mezgliem... Kaut kāda toyota arī būtu neslikta, ja tā būtu aprēķināta 20, nevis 10 gadiem, vai honda, ar tādu pašu aprēķinu + normāliem motoriem. Paturi prātā ka jauns golfs maksā to pašu naudas daudzumu kā maksāja jauns golfs pirms 30 gadiem - bet satur tas kudiž sarežģītāku elektroniku un motoru - nevar jau gribēt lētumu un kvalitāti vienlaicīgi... Ja tam golfam paceltu kvalitāti kas paceltu pašizmaksas, teiksim, par 5k - patērētāji paņemtu un nobalsotu par citām, lētākām mizām...
Tu neņem vērā vienu būtisku lietu - tā ir bankas nauda, bet klienta uzdevumā. Banka tā nevienam neko nedod, tā būs MANA nauda, ko tai jāatgriež. Līdz ar ko, auto līzingā nevarētu tikt uzskatīts ne par manu auto
Ja es izvēlos iegādāties jaunu auto, bet finansētājs ir banka, nevis bankas to pērk (ok, fiziski - jā), bet gan - es pats!
kasinsh79 rakstīja: Kad interesējos par Passat B8, uz papīra uzlikām reālus ciparus (salīdzinājumu benzīnam un dīzelim) ar iegādes izmaksām. Ziniet realitāti? Izmaksas novienādotos pie 120tkm nobraukuma
Lai arī man dīzelis patīk (īpaši - jaudīgs) un braucu padaudz, tomēr izvēle krita uz 1.8tsi ![]()
... Izmaksas novienādotos pie 120tkm.... Acīmredzot salīdzināji 150zs dīzeli ar 180zs benzīnu, jo cenu atšķirība nav tik liela. Ja salīdzinātu VW vienādas jaudas benzīnu ar dīzeli tad nobraukumam būs jābūt vēl lielākam. Pēc maniem aprēķiniem vienādas jaudas dzinējiem izmaksas izlīdzinās pie 200 tkm nobraukuma, jo B8 180zs FSI un 190zs TDI cenas atšķirība ir 5 keur.
martinslusis rakstīja: Par savu jauno auto - vienu brīdi jau ļoti sliecos uz Golf 7 Variant 2014.-15. gada mašīnu un pat gandrīz pasūtīju no Vācijas. Bet beigās tomēr izvēlējos Renault Kadjar no Mūsa motors. Es gan jau 2. dienu gaidu, kad beidzot konkrētu piedāvājumu atsūtīs, bet nu nekas... Vienīgais škrobe, ka tikai augustā reāli dabūšu auto, jo uz vietas nav benzīna dzinējs ar manuālo kārbu. Izvēlējos Intens komplektāciju ar drošības paku, ziemas paku un vēl pāris ekstrām.
Negribu Mūsai bojāt bizīti, bet paskaties vai Vācijā nau kāds labs piedāvājums ar 1-2 gadu vecu auto no dīlera ar garantiju un pāris tūkstošu nobraukumu. Reizēm var atrast labus piedāvājumus ar labām komplektācijām. Un parasti dileri dod pagarināto 2 gadu garantiju + jauna apkope.
martinslusis rakstīja: Par savu jauno auto - vienu brīdi jau ļoti sliecos uz Golf 7 Variant 2014.-15. gada mašīnu un pat gandrīz pasūtīju no Vācijas. Bet beigās tomēr izvēlējos Renault Kadjar no Mūsa motors. Es gan jau 2. dienu gaidu, kad beidzot konkrētu piedāvājumu atsūtīs, bet nu nekas... Vienīgais škrobe, ka tikai augustā reāli dabūšu auto, jo uz vietas nav benzīna dzinējs ar manuālo kārbu. Izvēlējos Intens komplektāciju ar drošības paku, ziemas paku un vēl pāris ekstrām.
Negribu Mūsai bojāt bizīti, bet paskaties vai Vācijā nau kāds labs piedāvājums ar 1-2 gadu vecu auto no dīlera ar garantiju un pāris tūkstošu nobraukumu. Reizēm var atrast labus piedāvājumus ar labām komplektācijām. Un parasti dileri dod pagarināto 2 gadu garantiju + jauna apkope.
Motorolers rakstīja: Tagad jauns Golfs maksā dārgāk...stipri!
Acīmredzot esi aizmirsis par tādu lietu ko par inflāciju sauc...
kasinsh79 rakstīja: Vai nav patīkams moments - no vadības oficiāla rokasspiediena Rīgā uzzināju, ka man noteikti būs VW Passat b8 - un tomēr - Highline, iegādājoties to Polijā no dīlera, vēlāk reģistrējot mūsu CSDD uz laiku. Jau sāku trīties nepacietībā ![]()
Es ar beigās pārslēdzos no Superba uz Passat. Daidīšu 2.0TDI 150 Hp 6DSG Highline. Klāt pieliku dažas ekstras - papildus spilveni, 230V rozete (vēl neizdomāju ko tur slēgšu), aizkariņus, kaut kā tā. Tagad jāgaida.
jaaanis rakstīja: Papildus imobilaizers jāliek ja izvēlas bezatslēgas atvēršanu. Dārgs KASKO ? Par hyundai kura tirgus vērtība bija~8 keur kasko man maksāja 280 eur, savukārt VW B8, kurš maksā 4x dārgāk, kasko man izmaksā tikai 520 eur. Secinājums - veci auto izmaksā dārgāk.
Secinājums uz Hyundajiem - apdrošinātāji tos vienkārši negrib, jo viņiem detaļas ir neadekvāti dārgas. Pats redzēju viena hiundaja bildi ar saskrāpētu bamperi, kuram tāme esot bijusi 2 tūkstoši, jo, lai strādātu kaut kādi tur sensori, derot tikai oriģinālais rūpnīcas krāsojums - attiecīgi, pārkrāsojot ar remonta krāsu, sensori nešancētu. Tātad, jāmaina bamperis. Starp citu, šeit ir arī atbilde, kāpēc hyundai pagājušajā gadā bija viens no top zagtajiem auto. Bet, nu jā, loģiski, ka vecam auto tarifs būtu augstāks, jo, ja būtu, kā jaunam, tad kādam divpadsmitgadīgam pasātam, kas maksā 10.daļu no jauna cenas, arī kasko būtu jāmaksā 52 euro. Bet te ir vēl viena fīča - lielie, tb., vidējās klases auto, īpaši, ja tie ir jaunāki, pēc apdrošinātāju, vismaz dažu, statistikas retāk iekļūst avārijā, jo tos vairāk izmanto vai nu pieredzējušāki, atbildīgāki un nopietnāki cilvēki, kā arī ar tiem nebraukā visādi tur aģenti, kā arī firmās tie netiek tā laisti pa riņķi, kā mazie un kompaktie.
kasinsh79 rakstīja: Mazliet "sāņus" no tēmas, bet tomēr saistīti. Man diemžēl jau ir slikta pieredze ar oriģinālo BMW signalizāciju un nekā vairāk. Pat bez keyless-go auto nozaga un ar galiem.
Patlaban briestu uz jauno Passat B8 - ļoti nopakotu Highline komplektāciju
Ar visu keyless go, protams. Mans auto tiks pirkts no Warszawa VW dīlera, pēcāk reģistrēts uz laiku (3 gadi ar iespēju pagarināt) Latvijā. Lieki piebilst, man rūp auto drošība. Ko ieteiksiet uzstādīt papildus? Vai arī pietiks ar Skybrake, ko pirmo reizi mūžā ar paziņas starpniecību "sarunāšanā" bez uzstādīšanas maksas, tikai ar ikmēneša abonementa maksu, vai tomēr vēl kaut kas papildus derētu?
Nekad neliktu papildus signalizāciju lielos kantoros, kāpēc? Autonams ir publicējis video, kur daļēji rāda kā tā tiek uzstādīta, tiek piekopts konveijera tips, viesiem pēc viena standarta. Zaglim atliek aizdzīt vienu auto uz signalizācijas uzstādīšanu un pēc tam to izjaukt, lai saprast kā to apiet un tas noteikti atmaksāsies! Protams, ja KASKO lētāks paliek dēļ tā un ir vienalga nozog vai nē, tad cits stāsts, bet lai panāktu to ka auto nevar aizdzīt, izņem degvielas sūkņa releju un paņem akumulatoru līdzi, vai kā Mr. Bean vēl stūri noņem, piekaramā atslēga utt..
jaaanis rakstīja: 2016.gada septembra beigās Mollerā pasūtīju savu auto. Pasūtījums datorā tika salikts manā klātbūtnē un uzreiz pateica precīzu nedēļu (novembra pēdējā) kad auto būs klāt. Kopā no pasūtījuma līdz piegādei pagāja mazliet vairāk kā divi mēneši.
Varbūt Tev jāizvēlas cits dīlers? ![]()
Kurš? Renim pa lielam Mūsa jau vairs tikai palikusi ir.
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
19
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13
Visiem, kas ir saņēmusi Jūrmalas domes sodus no LMT luksofora kameras Majoros šis būtu jāzina (+ DOKUMENTS)
2