Par parādu piedzinējiem runājot, reiz bija gadījums. Atteicos no Baltkoma, pieslēdzu Lattelekomu. Piezvanīju Baltkomam, pateicu, ka vēlos atslēgt (mēnesi iepriekš jābrīdina), šie saka, ka jā, informācijas saņemta, lai atnāk kādu dienu tā mēneša laikā un parakstu iesniegumu. Es aizeju pirmspēdējā dienā, a šiem saka - atslēdzam mēneša laikā no IESNIEGUMA PARAKSTĪŠANAS DIENAS. Es, protams, dusmīgs, ka pa telefonu viens, a dzīvē - kas cits, nozvērējos nekad vairs ar Baltkomu nestrādāt (interesanti, ka vakar vakarā šamie man zvanīja un piedāvāja atgriezties :D ), bet, nu, paskatījos līgumu, jā - viņiem taisnība a tas, ka pa telefonu teicu... nu, labi, lai būtu, nabags nepalikšu. Bet, nu, aizmirsu samaksāt... :D Pēc apm. mēneša atnāk no Creditreform kļauza par pamatsummu 30 latiem un "parāda piedzīšanas izdevumiem" 25 latiem. Uuups, ātri ieeju i-bankā, pārskaitu Baltkomam tos 30 un liekos mierā. Pēc kāda vēl mēneša zvana no Creditreform:
CR: Labdien, te no Creditreform. Sakarā ar jūsu saistībām pret Baltkom. Esam saņēmuši informāciju, ka jūs esat samaksājis pamatsummu, bet vēl ir palikuši parāda piedziņas izdevumi, kas ir jāapmaksā;
Es: Kādi piedziņas izdevumi?
CR: Civillikuma kurātur pantā rakstīts, ka katram jāatlīdzina zaudējumi, kurus viņš ar savu darbību vai bezdarbību ir nodarījis?
Es: Bet Baltkom man rakstiski apliecināja, ka viņiem pret mani pretenziju nav.
CR: Bet mums gan ir.
Es: OK, kādi zaudējumi tad jums radušies?
CR: Nu kā, zvanīšana jums, vēstules sūtīšana, datu bāzes administrēšana...
Es: Zvans maksā varbūt 15 saņus, vēstule max. lats pieesmit, a datu bāze ir jūsu biznesa instruments, nevis zaudējumi. Ieteiktu jums palasīt Civilprocesa likumu, tur ir skaidri un gaiši rakstīts, kas ir pieskaitāms pie parāda piedziņas izdevumiem;
CR: A kā jūs domājat - jūsu lietā nākas iesaistīt parādu piedziņas kompāniju un tas ir par velti?
Es: Nu, sūdziet mani tiesā. Lai tiesa lemj, cik tad es jums esmu parādā. man jau liekas, ka jūs nelikumīgi mēģiniet uz mana rēķina uzvārīties.
CR: Ja tas būtu nelikumīgi, tad mēs tā nedarītu.
Es: Nu, tas bija ļoti spēcīgs arguments.
CR: Tad nemaksāsiet?
Es: A jums liekas, ka es jau veru maku vaļā?
CR: Nu, tad rēķinieties ar sekām.
Un nometa klausuli. Kopš tā laika klusums... Tas bija 200.. laikam 9.gadā.