- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
viencexperc rakstīja: Mani apturēja reida laikā. Man nebija līdzi vadītāja apliecība. Apturēja. Paprasīja vārdu, uzvārdu ( neatceros par personas kodu - prasīja, vai nē.). Viņiem uz datora autiņā, parādījās mana ģīmetne. Salīdzināja. Novēlēja laimīgu ceļu. Neizteica pat muttisku brīdinājumu. Tāpēc nezinu, kur ir buļļa kaka.
Pārkāpums.Lv ir Bullshit, jo norādītie sodi neatbilst patiesībai. Kā piemēru minēju pirmo punktu par dokumentu aizmiršanu: - parkapums.lv norādīts brīdinājums vai 40 EUR, - patiesībā likumā paredzētais sods ir brīdinājums vai 3 EUR. Protams, ka neviens CP par dokumentu aizmiršanu neķēpās papīrus un nerakstīs brīdinājumu vai sodu par 3 EUR. Pirms daudziem gadiem ('90-tajos) gan Salaspilī mani sodīja par šo pārkāpumu, oficiālais sods bija 1LVL, bet tur CP bija papildus bizness par stāvvietu. Par to, ka nebija līdzi dokumenti automašīna tika transportēta uz CP autostāvvietu, kur viena nakts maksāja 10 LVL (šodienas cenās tas būtu līdzvērtīgs 100EUR)
eidis rakstīja: Fizikas pamatlikumos tā ir. Tomēr automobīlī uzstādītajam motoram ir iestādīta jaudas līkne (kas ir pretējā puse patēriņa līknei) atbilstoši ražotāja educated guess. Savukārt turbīnas ieslēgšanās rada lielāku kompresiju un attiecīgi pie slodzes trūkuma (bet atbilstošiem apgriezieniem) rada nepienācīgi treknu maisījumu. Savukārt gaisa pretestība nav nemaz tik smieklīgs pasākums - tā kvadrātojas ik pa 60 km/h
Nē nu mans jautājums saturēja divus jautājumus - pirmais, ar ko tu brauc, kantainu kartona kasti, kaut ko līdzīgu Partisan Motors brīnumiem, ar 1.0 turbo motortelpā, un otrais, vai tu zini pēc kā tiek vadīts turbīnas pūtiens, ja tev tā piepeši pie 100 kmph pieslēdzas kruīzā, pieņemot ka pirmajā jautājumā es neesmu trāpījis.
eidis rakstīja: Attiecīgi manam auto pie 96 ir +/- 6,2 l/100, pie 105 jau 7,5. Tad jautājums nah to 105 + un bezjēdzīgi barot Mažeiķu naftas rūpnīcu?
redzu tevis nosauktus divus ciparus, starp kuriem ir 1,3 litru starpība, ātrumam pieaugot 10 kmph.

ezis71 rakstīja: Izskaidro man vienu nesaprotamu parādību,Sēnīte-Rīga,līdz atjaunotam ceļa posmam atļautais ātrums ir 90 km/h,es braucu uz 100,daudzi man iet garām.Tieku līdz zīmei 100,uzlieku kruīzā 110 un sāku apdzīt tos kas man ielika kloķi uz 100, gluži ne visus bet 1/4.Ar šito parādību netieku skaidrībā.
Par šito kāds varētu doktora disertāciju uzrakstīt, jo pēc zīmes 100 plūsmas ātrums nepalielinās.
Kanibaals rakstīja: Vispār jau CSDD izdotās apliecības nav personu apliecinošs dokuments kur nu vēl kaut kādas datubāzes nosaucot tik dvīņubrāļa personas kodu. Vadītāja apliecība apliecina tikai tiesības vadīt t-līdz.
Cik debilam ir jābūt, lai kā argumentu pret DB izmantošanu minētu "dvīņubrāļa personas kodu"?! Plastikāta kartīte ar dvīņubrāļa fotogrāfiju tak nav izmantojama, vai ne? Un kāds te sakars ar personu apliecinošu dokumentu? Tādam ir jābūt klāt tikai pierobežā un šī prasība nav noteikta CSN.
viencexperc rakstīja: Mani apturēja reida laikā. Man nebija līdzi vadītāja apliecība. Apturēja. Paprasīja vārdu, uzvārdu ( neatceros par personas kodu - prasīja, vai nē.). Viņiem uz datora autiņā, parādījās mana ģīmetne. Salīdzināja. Novēlēja laimīgu ceļu. Neizteica pat muttisku brīdinājumu. Tāpēc nezinu, kur ir buļļa kaka.
Buļļa kaka ir pseidoportāla ciparā. Oficiāli paredzētais sods par šo pārkāpumu ir 3 EUR, nevis 40. Tas, ka faktiski šis sods pat netiek piemērots, jau ir blakus jautājums.
usaexperc rakstīja: Cepuri nost pārkāpēja priekšā! Kaut visiem būtu tāda iekša...
Iekšā? Pašnāvība ir visgļēvākais un viegoistiskākais problēmu risināšanas veids ever...
GB12 rakstīja:
usaexperc rakstīja: Cepuri nost pārkāpēja priekšā! Kaut visiem būtu tāda iekša...
Iekšā? Pašnāvība ir visgļēvākais un viegoistiskākais problēmu risināšanas veids ever...
Ņefiga. Tur jābūt ar pautiem, lai šādi risinātu problēmas. :D
Kanibaals rakstīja: Tos abus ciparus jāreizina kopā. Interesanti ka viens no labākajiem CdA cipariem ir kantainajam Opel Calibra tā arī nepārspēts. It kā vienīgi MB CLA 180 BlueEfficiency esot tagad mazāks, lai gan tas ir apšaubāmi. en.wikipedia.org/wiki/Automobile_drag_coefficient#Drag_area
Jūsu čatā iejaucoties, te angliski labs raksts par auto aerodinamiku publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/251548/251548.pdf
gunbox rakstīja: Esi pārliecināts par 40? :D
Jā, esmu. Par to, ka bija šis reklāmdiskusijas sākumā un par to, ka esi savā kaktu lapelē nu jau izlabojis.
msh rakstīja: Tā pludlīnija ir nepareizajā vietā uzlikta pa virsu. Ja to pludlīniju uzliktu virsū pareizajā vietā, nobīdes sanāk - bedre tur, kur haube un priekšas stikls, un izcilnis tur, kur grabažnieka vāka kante - kaut gan tas noteikti uzlabo pakaļai saķeri. Un vienalga nav nekas pārsteidzošs ka calibra ir salīdzinoši aerodinamiska mašīna - jo ražošanā esošajām mašīnām ir jāatbilst modei, nevis aerodinamiskai formai. Ideālajai pludlīnijai mēdz līdzināties vienīgi dažs labs koncepts.
Gaiss NAV sviests - pludlīnijai daudz svarīgāka ir aizmugure kā priekša. Attiecīgi uzlikta tā līnija ir pareizi. Protams visādi štrunti priekšā (piem VW bļemba) veido katrs savu aizmuguri ar nevāji sliktu pludlīniju, bet citādi olas priekšgals ir ļoti mazsvarīgs salīdzinājumā ar prasībām aizmugurei
GB12 rakstīja: Domāju, vairums psihologu tev nepiekritīs. Jo šādi tu "risini" problēmu ātri un īstermiņā, tb., ej vieglāko ceļu. Bet reāli jau neko pat neatrisini. Tā vietā, lai mēģinātu kaut kā mazināt sava nodarījuma sekas, atmaksāt tiem, kam esi pāri nodarījis, plus, celties un cīnīties ar savu atkarību... Nerunāsim par to, ka vislielākais cietējs jau nav pats pašnāvnieks, bet viņa tuvinieki un citi, kas viņu mīl - māte, piemēram...
Psihologs nemaz nedrīkst nepiekrist, skatoties no amata skatu punkta. Cilvēkam, kuram jumts aizbraucis, nedomā par sekām, tātad jau pašā saknē nav korekti apgalvot, ka pašnāvnieks kaut ko risina. Un trešais - tu mani nesaprati un skaidrot slinkums. :D
Kā plānots iztērēt 40 miljonus eiro EKII privātā transporta atbalstam? Cik lieli būs pabalsti un kam (+ VIDEO)
20
Līdz 455 km, līdz 226 Zs, cena no 25 000 eiro: elektriskais Volkswagen ID. Polo pieejams iepriekšpārdošanā (+ FOTO)
Līdz 455 km, līdz 226 Zs, cena no 25 000 eiro: elektriskais Volkswagen ID. Polo pieejams iepriekšpārdošanā (+ FOTO)
Kā plānots iztērēt 40 miljonus eiro EKII privātā transporta atbalstam? Cik lieli būs pabalsti un kam (+ VIDEO)
20