Opel Zafira 2006 sajūgs/kārba

Zafira Reģ.: 11.03.2021

Sveiki! Problēma sekojoša, opel zafira 2006.g 74kw 1.9tdci manualis 6 atrumi sākumā nobira spararats (divmasu) labi, nomainīja spararatu un pirmajā testa braucienā 5,6. Ātruma grūti bija ielikt un švīkstoša skaņa ar 5. Pabraukt var, bet 6. Skaņa ļoti neciešama, kā arī brīvgaitā troksnis, kad izspiež sajūgu troksnis pazūd.. teica,ka kārba nobirusi, sagadīšanās vai? Lūdzu bez stulbiem komentāriem, kā mācēju problēmu paskaidroju.

P.S rakstīja sieviete pie tam vēl blonda!

 
WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Ja problēmas iepriekš pirms spararata maiņas nebija, un ārējus citus defektys jamie nemanija, tad es teiktu ka salika atpakal kaut ko nepareizi piem. sajūgu vai kaut ko ar to saistitu. Attiecigi es teiktu ka puiši ir pelnījuši "pārstradāt darbu" !

Varbut pat tik prasti ka sajūgs slīd, jo kāds nav notīrijis saskares virsmas, iespējams pat no eļļas ...

P.S. Ātrumā nevar ielikt 3 gadijumos, sajūgs līdz galam neatvirzas prom no spararata, sinhronizatoru beigti, vai ari trošu pievads līdz kārbai neprecīzi slēdz, ja līdz tam nekadu problēmu nebija, tad neticu ka "stāvoša kārba " saplīsa.Ja būtu kaut kas ļoti beigts tad būtu pamatigi krakšķi, lektu no atrumiem ārā, un daudz citadu joku butu.

Bet nu principa var iedot kadam citam kurs ar auto uz tu un gan jau sapratis. Ja diži vajag tad varu ieteikt man blakus mazu sevisiņu G.Zemgala gatves sākumā (man 12 numurs) blakus Enri automazgatavai lai paskatas, viņiem bieži pa dienu kads brivs brīdis. Ir ari citi servisi apkārt, bet parasti aizņemtāki.

ledzep Reģ.: 16.03.2017
0 0 Atbildēt

Šiem Opel modeļiem nāk izteikti švakas 6 ātrumu kārbas- pastiprināti izdilst gultņi, kuru gaudošanu tieši var dzirdēt pie ātruma uzņemšanas un/vai 5-6 ātrumā.

Pie spararata maiņas servisā vajadzēja to kārbu pārbaudīt, jo ja problēmu ielaiž, tas var novest pie pilnīgas kārbas iznīcināšanas.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti