Lapu pūtēju radītais troksnis. Vai tev tas traucē un ko darīt?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Cilvēki vairāk un vairāk izmanto lapu pūtējus, vai tev traucē to radītais troksnis!?

Vai vajadzētu piemēram pašvaldībās noteikt, piemēram, svētdienas - aizliegums lietot dārza tehniku, ierobežot laiku, kurā var to lietot?

 
ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
4 1 Atbildēt

Un suņiem bezjēgā vaukšķēt

iAuto Reģ.: 17.07.2001
2 2 Atbildēt

Dzīvas būtnes ir dzīvas būtnes! Te ir jautājums, ka dēļ tehnikas pieejamības un dažādības būtiski pieaug kopējais trokšņu līmenis!

Lapu pūtējs ar motoru ir ļoti skaļš un kad 6:40 no rīta viens sētnieks, 9:30 otrs sētnieks utt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tā jau nu ir tāda tufta ka maz neliekas, jo nevar ar kaimiņiem saprasties ( kā piem. ja viņiem ir mazs bērns mājās), tad nekādi aizliegumi neko nemainīs, jo var "atļautajā laikā" sakrist uz nerva ka maz neliksies !

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Tur biežāk bērns mierīgie čuč pat rokkoncerta laikā. Cepās estačumāte, kurai kaut kas liekas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 1 Atbildēt

Aizliekt 111!!!! Seimu atlajst!!11!!!

darklight Reģ.: 29.10.2013
6 0 Atbildēt

Vispār jau, ja sētnieks-psihopāts sešos no rīta zem logiem darbina lapu pūtēju, velk striķī pa asfaltu skārda vannu, pilnā balsī dzied "Saule, pērkons, Daugava", whatever, tad šis jautājums būtu jārisina ar pašu sētnieku vai viņa darba devēju, nevis jāmurgo par kaut kādiem debīliem aizliegumiem.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
1 1 Atbildēt

mans dēls iet skolā, kur sētnieks ir, nuuu, eeee, ar atīstības traucejumiem.... jams pa tukšo mēdz vizināties ar raideri, tik pat pa tukšo rūcina lapupūtēju, nu imitē darbību arvienvārdsakot. kad vēl nebija covid tracis, un cilvēki veda bērnus uz skolu ar auto, jams skrēja virsū un pūta virsū ar to lapupūtēju, tiem auto, kuri viņaprāt nepareizi parkojas-manevrē skolas pagalmā

bet ikdienā viss ir atkarīgs no kaimiņa intelektuālās atīstības līmeņa. man piemērām kaimiņos it totāls idiots kad es pļauju zāli sešos vakarā, tad jamam nepatīk, bet kad pats, svētdien, astoņos no rīta kurbulē savu lūzni, tad esot ok

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Man netraucē, jo man te sētnieks tādu agregātu nedarbina, bet es nešaubos, ka kādam traucē gan, jo ja kādā klusā ieliņā, kur mašīnas diži nebrauc, agri no rīta tādu iekurbulē, tad klusi patiešām nav un nevar būt.

Pie tam tā agregāta jēga, manā skatījumā, ir gauži maza. Cik esmu vērojis darboņus, tad viņi nopietnām sejām ar to agregātu staigā, to rūcina, bet jēgu redz maz. Lapas nemaz neizrāda tādu vēlmi vākties kopā un tieši tur, kur vajadzētu. Mana pagalma sētnieks ar grābeklīti liekas daudz efektīvāks.

Motorzāģis, fleksis u.tml. lietas ir krietni atvieglojušas mūsu dzīvi un ir lietderīgi izgudrojumi. Šis - domāju, ne.

Par aizliegumiem? Nakts laikā it kā skaļu mūziku nevar klausīties - pieņemu, ka droši vien tas attiecas arī uz sētnieku ar motorzāģi. Aizliegt svētdienās cilvēkam ar dārza tehniku rīkoties? Piedošanu, bet kā tad viņš nopļaus savu mauriņu, par kura nepļaušanu pašvaldība sūta virsū pašvaldības policiju?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tev tur visdrīzāk patrāpījušies sūdīgi operatori. Es šad un tad redzu kā manas pašvaldības brigāde parkā vāc lapas - viens ar pūtēju sapūš tādās kārtīgās strīpās [vairāk gribētos tās saukt par garām kaudzēm] un pārējie tad tās krāmē traktora piekabē.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 0 Atbildēt

Es domāju, ka vajadzētu aizliegt. Un lai iauto Māris pats iet un slauka bez trokšņa.

Vai vēl labāk - lai vispār neviens neko netīra. Un troksnis būs mazāks ( jo arī slota rada pretīgu skaņu), mazāk putekļos un tas nav ekoloģiski - iznīcināt ekosistēmu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, taču skaidrs, ka šis ir "kontrtopiks" tam Raimonda Paula uztraukumam par motociklu troksni. Kopumā iezīmējas saprotama tendence, katrs uzskata, ka tas, kas traucē citam, nevis viņam pašam, ir tāds sīkums, kāds pat nav pieminēšanas vērts ;)

Attiecībā uz lapu pūšanu, var tikai piebilst, ka tās nepūš 24/7 un 365 dienas gadā.

Var viegli iedomāties, ka tas, kurš dzīvo lauku mājā meža vidū vispār būs nesaprašanā par šādām tēmām, sak , kādi trokšņi, nav nekādu trokšņu, cilvēki par daudz nervozi :-/

Dkurs Reģ.: 09.09.2019
0 0 Atbildēt

Nezinu nevienu dullo manā galā, kas ātrāk pa 8 rītā ko tādu darbina. Vasaras laikā trimmeri daudz neatpaliek, tos gan pļāvēji darbina pat 4 no rīta, jo vēlāk pļavas izpļaut nevar dēļ karstās saules.

P.S Lapu pūtējs ideāls, lai nopūstu slapjas lapas no asfalta un lielumus savāktu, bet pārējam grābeklis.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
0 0 Atbildēt

uf, sniegs virsū, lapu pūtēji nolikti .....

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti