Man pašam patīk elektroauto un iesaku to pirkt citiem, jo..?

Kādi ir elektroauto plusi, kāpēc to pirkt?

< 1 2 3 >

Viencexpercs rakstīja:

ZZZZ rakstīja: aigi izmet šitās muļķīgās idejas no galvas ārā. Ja brukšana pilsētā liels mīnuss, ka nav skaņa. Visi bojāgajēji metās pāri ceļam, tieši zem riteņiem! Neaizmirsti arī par bateriju, utilizēsi par jauna auto cenu!

utilizēt var par velti, mežā. Tādi likumi. Šīferi, riepas - mežā.

Tā ir nabagu domāšana, ka roidas jāved uz mežu.

Braucu aptuveni pusgadu, man patīk: - esmu aizmirsis par stiklu skrāpēšanu ziemā, tagad gandrīz vienmēr izmantoju timeri no rīta - atsaucība uz akseleratora pedāļa nospiešanu - dzinēja skaņas neesamība - konkrētā auto manevrētspēja - app - jūtami subjektīvi labāka / ātrāka kā VW grupas auto

darklight rakstīja:

msh rakstīja: Tu piemirsi vienu sīkumiņu - pie dirsas kur lādē - no svara ir tas, cik tālu jāaizbrauc - un brīdī kad tev ir jāaizbrauc vismaz no Rīgas līdz Daugavpilij vai Liepājai, spēlēšanās ar gāzes pedāli jau ir pavisam cita lieta. Es Liepājā šad un tad redzu vienu i3 - zīmīgi ka tam ir parastie numuri, liecinot ka tam ir ģenerators - acīmredzot īpašnieks augstāk vērtēja mašīnas spēju nobraukt tos 200 km bez lādēšanas kā braukāšanu pa autobusu joslām vai bezmaksas stāvvietas. Un vispār - i3 ķeblī līmēt nevar, tikai purināt :D

Esi braucis ar to i3, ka zini kā viņš līmē vai nelīmē? 😎 Īpašnieks to auto lieto PAREIZI - lādē mājās, maļās pa Rīgu, parkojas Vecrīgā, tālāk par Siguldu nebrauc. Visām pārējām lietām ir cits auto. Arī pirms elektriskā viņam bija divas mašīnas, vienkārši nomainīja benzīnu pret elektrisko. Lielais dīzelis bija agrāk un ir joprojām.

Nē, bet es zinu kā līmē ķeblī mašīnas kuras simtu sasniedz ātrāk

insekc rakstīja: Jāsalīdzina līdzvērtīgi auto (funkcijas un cena). Piemēram:  pilnpiedziņas universālis ar paaugstinātu klīrencu (Der arī krosoveri) cenā, teiksim, līdz 40 000 EUR. ICE pret EV. Ja no ICE es liktu Subaru Outback, tad nezinu ko variet ieteikt no EV?

Man jau liekas, ka Subaru Outback tomēr ir vairāk nišas produkts nekā praktiskuma etalons. Pats vairākkārtēji esmu apsvēris domu tādu pirkt, jo patīk tas auto, bet vienmēr beigās nospriedis, ka man tā pastāvīgā pilnpiedziņa nafig nav vajadzīga. Ir daudz plusu, bet tieši tikpat arī mīnusu. Ņemot vērā, ka pašlaik arī jebkurš elektroauto ir tikai nišas produkts, tad varētu būt kāds laiciņš jāpagaida, kamēr kāds uztaisīs pilnvērtīgu Outback alternatīvu. Nē, nu es nezinu, varbūt kaut kas arī jau ir, nesekoju pedantiski tiem autobūves jaunumiem, kas man pārskatāmā nākotnē nav aktuāli.

Audi SQ 8 Sportback rs  e-tron 370 kW 503 zs ir labs. 

Neapšaubāmi labs. Tikai tā nav mašīna, kuru varētu nopirkt parasts ģimenes cilvēks ar vidējiem vai nedaudz augstākiem ienākumiem. Līdz ar to nav apspriešanas vērts.

Kāpēc nav apspriešanas vērts? Tas irA tāds tehnoloģiju kalna gals, nu sasniegums kāds. Un izbaudīt, nobaudīt to vien irA vērts! Lai nu kā tur būtu esmu ļoti priecīgs par šo lielisko iespēju. Es tak nesaku un neapgalvoju, ka jāpērk visi šie te 1. lapā apskatītie un apzeltītie superauto. Tak jebkurš ar laiku piegriezīsies un apniks.

Komiska situācija Degvielas uzpildes stacijā pāris dienas atpakaļ.Iepildīju degvielu un pamanīju ka pie uzlādes stāv diezgan grezna Cupra un vel daži auto kas gan nebija elektriskie un paliela jauniešu kompānija,kas ēda hotdogus un malkoja turpat iegādāto kafiju.Par cik Man ar nācās nedaudz iekost jo ceļš vel priekšā bija pagarš,un Mans auto bija turpat blakus pēc brīža dzirdu jauniešu sarunu kas nu Man izraisīja smieklus un žēlumu Cupra saimniekā.Jaunieši paziņoja ka apnicis gaidīt kamēr Cupra uzlādēsies jo ilgi jau tur stāvot un jābrauc vel tālu tapēc teica ka brauc prom bet çalis ar Vupra kad uzlādēsies lai turpina ceļu jo Viņu te visu vakaru negaidīšot un jaunietes no Cupra paņēma arī mantas un teica ka brauks ar pārējiem-te nu ir to elektro auto pozitīvā puse ,pēdiņās.Nu tā visi devās prom bet jaunietis turpināja gaidīt kamer uzlādēsies Viņa elertroauto🔥🤣

Jauniešiem ar fiziku grūti tāpēc arī ilgi lādējās. Ja grib iepumpēt 100% ar ātro lādētāju, tad ilgi lādēsies. Tur nu tālākiem braucieniem jāpārkāpj pāri stresam par izbraukšanu tukšam, lai sasniegtu max uzlādi. Tā kā jā viena no EV galvenajām prasībām būtu, lai nemelo ar nobraucamo attālumu citādi ir grūti ar uzlādes ātrumu, sevišķi ziemā.

Cupra Born

Ak jā mans amizantākais novērojums ir dāma, kas sēž savā Citroen un lādē līdz 100% ātrajā lādētājā un vēl sēžot skaita lūgšanas, laikam lai ātrāk lādē. Kā aizgāju, pēc stundas nākot atpakaļ beidzot sasniedza 99%, bērni tajā auto bija pārgaidījušies. Tā kā katram savi triki 😛

darklight rakstīja:

msh rakstīja: Tu piemirsi vienu sīkumiņu - pie dirsas kur lādē - no svara ir tas, cik tālu jāaizbrauc - un brīdī kad tev ir jāaizbrauc vismaz no Rīgas līdz Daugavpilij vai Liepājai, spēlēšanās ar gāzes pedāli jau ir pavisam cita lieta. Es Liepājā šad un tad redzu vienu i3 - zīmīgi ka tam ir parastie numuri, liecinot ka tam ir ģenerators - acīmredzot īpašnieks augstāk vērtēja mašīnas spēju nobraukt tos 200 km bez lādēšanas kā braukāšanu pa autobusu joslām vai bezmaksas stāvvietas. Un vispār - i3 ķeblī līmēt nevar, tikai purināt :D

Esi braucis ar to i3, ka zini kā viņš līmē vai nelīmē? 😎 Īpašnieks to auto lieto PAREIZI - lādē mājās, maļās pa Rīgu, parkojas Vecrīgā, tālāk par Siguldu nebrauc. Visām pārējām lietām ir cits auto. Arī pirms elektriskā viņam bija divas mašīnas, vienkārši nomainīja benzīnu pret elektrisko. Lielais dīzelis bija agrāk un ir joprojām.

No Tevis negaidīju. Ar lieliem kliedzošiem burtiem uzrakstīt, ka “maļās pa Rīgu, parkojas Vecrīgā, tālāk par Siguldu nebrauc” ir PAREIZI…

Tas notiekti ir “EV piemēroti”, bet jebkurā saprātīgā līmenī NEPAREIZI. Pierādot tikai to, ka EV lietošana ir NEPAREIZA savā dziļākajā būtibā.

Nepareizi ir domāt, k ir kaut kāda pareiza vei nepareiza lietošana. Tie , kas līdz šim brauca pa Rīgu, tagad arī brauc . Tikai ar elektro. Un?

Tikai orākuls Bradypus vēl laikam Pļurkt zin kā ir pareizi, visi pārējie dara nepareizi. Pirkt auto vispār ir ekonomiski nelietderīgs pasākums, vieni izdevumi, nekādu ieguvumu, ja nu vienīgi var braukt vienā maucienā 1000km garā ceļojumā, kur ērtāk būtu aizlidot.

Pirkt patiešām nav izdevīgi ,ērtāk, lētāk ir izīrēt ja saskaita visus izdevumus kopā.Pazistu dažus būvniekus piemēram kas neņem vairs un nepērk busiņus darba vajadzībām un tad isti nezin kurš nojājis un jālabo ,bet labi kā Ķīnā piemēram .Paņem bankā uz 1%likmi jaunu auto un kad nobrauc pat nedaudz ja kas notiek saspiež lūžņos un ņem nākamo,Mūsu parastajam Cilvēkam ja paskatās ko Viņi tur spiež kopā raudiens nāk,bet Viņi nestreso un netērē liekus lidzekļus un nervus

Nu par to jau stāsts, ka pilnīgi bezizmaksu braucamais konkrētā gadījumā. Cilvēks nav biroja žurka, bet nodarbošanās specifika paredz biežu došanos pie klientiem. Arī Vecrīgā.

Bet vispār mans citētais posts ir vairāk kā divus gadus vecs 😎 Dažas nianses ir pamainījušās pa šo laiku.

B ar F1 off roaD arī nebrauc…

Pilsētai ikdienā jau tads elektroauto ir pat diezgan ērti ,bet nu ja sanak retu reizi kads garāks brauciens brīvdienās un negribas sēdēt pie tās uzlādes un ja jau ir iespēja iegādāties to elektrisko tad jau uz tām brīvdienām var atļauties izīrēt auto ar parasto dzinēju un neķert kreņķi.

šobrīd tīri elektrisks auto netiek izskatīts, drīzāk hibrīds, tāds, kur iekšdedzes dzinējs strādā kā ģenerators un baro bateriju, bet piedziņa ir ar elektromotoriem

Tas laikam ir arī šobrīd Manuprāt labākais variants.Gan ērti,ekanomiski pietiekami un jaudīgi.Es nākamo noteikti ņemšu Pkug-in-hibrid,jāmet miers tiem dīzeļiem ,ja nu vienigi neuzraušos uz kādu intresantu 5l MB atkal🤣

Latvijā šogad pirmajā ceturksnī reģistrēti 323 jauni elektroauto kas ir par vairāk kā 9% nekā 25.gadā.Līderis ir Toyota un to saista ar jaunā BZX4X parādīšanos. Otrajā vietā Renalt un tresajā BYD.Savukārt pec tam ierindojas ŠKODA un BMW.

Aigars1981 rakstīja:

Tas laikam ir arī šobrīd Manuprāt labākais variants.Gan ērti,ekanomiski pietiekami un jaudīgi.Es nākamo noteikti ņemšu Pkug-in-hibrid,jāmet miers tiem dīzeļiem ,ja nu vienigi neuzraušos uz kādu intresantu 5l MB atkal🤣

Vazāt līdzi gan bateriju, gan visu iekšdedzes jezgu, no bākas līdz izpūtejam? Stulbākais, ko var iedomāties. 

Vēl stulbāk ir tikai mēģināt to vēl pa ceļam lādēt.

Aigars1981 rakstīja:

Man izskatās, ka ar PHEV tā pati bēda, kas ar dīzeļiem - pārāk sarežģīti un tāpēc neuzticami. Turklāt abas piedziņas viena otru pieskata - nedarbojas, ja otrai kaput. Attiecīgi substitūcijas cerības nav attaisnotas

Krampítis uzrakstīja, ka grib sérijas hibrīdu. Visa táláká diskusija ir par paralélo hibrīdu, kur darbojas abi piedziņas avoti. Sérijas hibrídá motors ražo tikai enerģiju priekš baterijas un riteņu piedziņá nepiedalás. Tádus šobrid ražo( var nopirkt) tikai Nissan un Honda, cik man zináms.

Experti nepárvalda hibrídu tehnisko pusi.

Manuprāt izcili dumjš joks.

Volx rakstīja:

Krampítis uzrakstīja, ka grib sérijas hibrīdu. Visa táláká diskusija ir par paralélo hibrīdu, kur darbojas abi piedziņas avoti. Sérijas hibrídá motors ražo tikai enerģiju priekš baterijas un riteņu piedziņá nepiedalás. Tádus šobrid ražo( var nopirkt) tikai Nissan un Honda, cik man zináms.

Sērija hibrīdiem viss ir krietni sliktāk kā paralēlam hibrīdam. Ja paralēlo hibrīdu ir vēl cerības ar līku drāti iedzīvināt, ja viena no iekārtām ir atmetusies, tad sērijas hibrīdam tādu cerību nav, jo iekārtas ir virknē. Secīgi sērijas hibrīds ir diezgan dumjš risinājums. 

Neesmu pētījis, bet kā tiem hibrīdiem 12V akumulators tiek lādēts? Ģenerators vai DC-DC pārveidotājs? 

Par akumulatoru uzreiz nevarēšu pateikt, bet minēšu, ka elektrība, ne frikcija. Pasāta lādējamam hibrīdam elektrība piedzen gan kondicionieri, gan stūri un iespējams, ka arī bremžu pastiprinātāju. 

Secīgi tiem bez vienas ierīces braukšana nenotiek. Varbūt vietējie mājamatnieki spēj savienot ar drāti tā, ka defekts nenolasās, bet pabraukt tad ir grūti

Nezinu par kádám drátém tu tur raksti, bet Krampisha KGS ir norádijis - gribu lai riteņu piedziņa ir no elektromotora. Sérijas hibrids ir vistuvákais hibrīda veids elektro autiņam. Tas ir tá pat ká Teslai ielikt bagážnieká iekšdedzes motoru. Páréjie hibrídi tikai cenšas taupīt uz elektrības réķina, bet darbojas ká parasts iekšdedzes autiņš.

Toyota HSD nav kaudzes standarta ICE komponentu.

Interesanti, kádu tad nav?

Vispār jau manipulatīvi meli. Sērijas hibrīdam tieši ICE var būt pavisam miris un EV par to nemaz neuzzinās, kamēr vien īpašnieks izmantots EV režīmu. Tikmēr paralēlajam vienmēr būs pilns starta “komplekts” abu sistēmu kļūdām un ar “līku drāti” neko tur neatrisināsi tisī tāpat kā jebkuram mūsdienu ICE vai EV nehibrīdam.

Manā īpašumā ir dīzeļauto un elektroauto.

Esam nobraukuši ar EV gandrīz 2 gadu laikā ap 55k km. Ir vairākas epizodes, kad papildus lādēšana aizņem laiku un prasa plānošanu. Tomēr jāatdzīst ir bijis arī dīzelim jāpieved ar kanniņu. Galvenie ieguvumi ir lētāki degvielas izdevumi, automāts, kas darbojas jaudīgi un vienmērīgi. Mazāk vibrācijas un trokšņu. Braucu dinamiskāk un vairāk dilst riepas.

BYD steidzami nosūta kuģi uz Austráliju ar savám električkám. Párdošanas apjomi auguši vairrák par 100% un pirmie savus autiņus saņems skolotáji, medicīnas másas utml.

www.news.com.au/technology/motoring/motoring-news/byds-ev-ship-sets-sail-for-australia/news-story/4411c7290f8b9414da8eb9729bb24e67?amp

Volx rakstīja:

BYD steidzami nosūta kuģi uz Austráliju ar savám električkám. Párdošanas apjomi auguši vairrák par 100% un pirmie savus autiņus saņems skolotáji, medicīnas másas utml.

www.news.com.au/technology/motoring/motoring-news/byds-ev-ship-sets-sail-for-australia/news-story/4411c7290f8b9414da8eb9729bb24e67?amp

Reakcija uz ģeneralissimusa trumpa uzvarām austrumu frontē.

Volx rakstīja:

Interesanti, kádu tad nav?

Startera, ģeneratora, sajūga, nevienas piedziņas siksnas. 

Un, iespējams, būsi ļoti pārsteigts, uzzinot, ka tavuprāt acīmredzami dumjie cilvēki, kam rūp tev ierasto pakalpojumu nepārtrauktība, nodrošina ar dīzeļģeneratoriem, kam visas šīs komponenetes IR, pavisam elektriskas sistēmas. Slimnīcas, datu centrus u.t.t.

Man liekas, ka sajūgs nav visiem automátiem?

Daudziem automātiem ir pat divi. 

Ar sajūgu vai diviem ir nevis automāts, bet robots. Pēc sajūtām jau līdzīgi, bet īstenībā fundamentāli atšķirīgas lietas.

Nu beidz… DSG tomēr vispārpieņemti uzskata par automātu. 

Hidrotransformātoriem nav. Un ne jau tāpat vien lieliskais vācijiešu trijnieks neliek labajos auto nekādus robotizētus dsg uc ūdus. 

Tu esi pārliecināts? Kuriem VAG modeļiem tad vēl nāk klasiskais automāts? Man šķita, ka viņi pilnībā uz DSG pārgājuši, kas nu jau vairs nav tik neuzticams kā sākumā.

Piekrītu,jaunie jau visi ar DSG,un piemeram Man VW,RANGE ROVER jau no paša pirkšanas brīža slēdzas ar rāvieniem jebkadā braukšanas režīmā .Ļoti jāpiešaujās lai tas būtu lēzeni un nejustu ka pārslēdzas bet pie slodzītes gan bezceļa apstākļos gan ar piekabi piemēram baigi jūt kārbu un ziemā kautkur ja jātiek ārā vai pie kautkādiem šķēršliem mudīgi pārkarst.

Aigars1981 rakstīja:

Pirkt patiešām nav izdevīgi ,ērtāk, lētāk ir izīrēt ja saskaita visus izdevumus kopā.Pazistu dažus būvniekus piemēram kas neņem vairs un nepērk busiņus darba vajadzībām un tad isti nezin kurš nojājis un jālabo ,bet labi kā Ķīnā piemēram .Paņem bankā uz 1%likmi jaunu auto un kad nobrauc pat nedaudz ja kas notiek saspiež lūžņos un ņem nākamo,Mūsu parastajam Cilvēkam ja paskatās ko Viņi tur spiež kopā raudiens nāk,bet Viņi nestreso un netērē liekus lidzekļus un nervus

Tad jau tas izīrētājs cieš zaudējumus, jo viņš tak to mašīnu nopirka?

Tas var būt ļoti izdevīgs bizness, bet tikai tad, ja pareizi saliek matemātiski. Latvijā auto noma un ilgtermiņa abonēšana pēdējos gados aug, īpaši ap Rigu, taču “nopirkt jaunus auto un izīrēt” nav pasīvs ienākums — tas vairāk līdzinās finansētam operāciju biznesam.

Galvenais jautājums ir: vai nomas ieņēmumi mēnesī pārsniedz visas izmaksas + amortizāciju + risku rezervi.

Tipisks piemērs ar jaunu auto:

Jauns auto: 30 000 €

Līzings uz 5 gadiem

Maksājums ~550–700 €/mēn

KASKO + OCTA ~120–250 €/mēn

Apkopes/riepas/rezerves ~80–150 €/mēn

Nolietojums un dīkstāve arī jāņem vērā.

Ja tu šo auto vari stabilā režīmā izīrēt par:

45–60 €/dienā īstermiņā vai

700–1100 €/mēn ilgtermiņā,

tad peļņa ir iespējama.

Bet ir nianses kas patiesībā nosaka peļņu.

1. Noslodze

Auto, kas stāv, pelna 0.

Īstermiņa nomā bieži vajag:

20–25 apmaksātas dienas mēnesī, lai jauns auto būtu labs ieguldījums.

Ja auto izīrēts tikai 10–12 dienas mēnesī, peļņa bieži kļūst mazāka.

2. Auto tips

Ne visi auto pelna vienādi.

Parasti labāk strādā:ekonomiskie hibrīdi

Toyota

Škoda

mazi SUV ,biznesa klase, uzņēmumiem ,7-vietīgie.

Sliktāk:

dārgi premium bez korporatīvajiem klientiem

elektriskie auto bez savas uzlādes infrastruktūras

eksotiski modeļi

Piemēri:

Toyota Corolla

Toyota RAV4

Škoda Octavia

3. Finansējuma cena

Ja procenti ir augsti, peļņa ātri pazūd.

Daudzi kļūdās, skatoties tikai: “auto maksā 35 000eur”,bet īstenībā svarīgi ir:

pirmā iemaksa

procenti

atlikusī vērtība

4. Risks

Lielākie zaudējumi parasti nav no degvielas vai apkopes.

Tie nāk no:

avārijām

klientu bojājumiem

dīkstāves

tiesvedībām

krāpniecības

strauja auto vērtības krišanās

Kad tas ir izdevīgi?

Šis modelis labi strādā, ja:

ir vairāki auto (vismaz 3–5)

ir korporatīvie klienti

ir laba rezervāciju plūsma

ir automatizēta sistēma

auto tiek izmantoti gandrīz nepārtraukti

Daudzi mazie nomātāji pelna nevis no milzīgas maržas, bet no:

apjoma,stabilas noslodzes ,pareizi izvēlētiem auto.

Ko bieži dara gudrāk.

Daļa operatoru nepērk pilnīgi jaunus auto.

Viņi ņem:

2–4 gadus vecus auto ar garantiju pēc lielākā nolietojuma krituma.

Tad:

iegāde ir daudz lētāka,bet nomas cena krītas mazāk nekā auto vērtība.

Tas bieži dod labāku ROI nekā pilnīgi jauns auto.

Aptuvena rentabilitāte

Ja viss strādā labi:

8–20% gadā ROI ir iespējami,

Re cik dīvaini sanāk.Tiklīdz tiek paziņots par dotāciju saņemšanu elektroauto iegādei tā uzreiz elektroauto cenas tirgū uzkāpa par vairākiem tūkstošiem eur.Tieši tàpat kā ar degvielu.Pirms brīvdienām paziņo par 10 centu atlaidi un piektdienās paceļ par tādu summu cenu litrā.

Tur nav tikai tas iemesls. Protams, cenu kāpiens elektrauto gaidāms bija, bet ir vēl viens apstāklis - degvielas cenu dēļ pēc elektroauto pieprasījums ir dikti audzis arī Rietumeiropā. Un, tā kā Vācijā kvalitatīvas mašīnas jau startā maksā vairāk kā šeit, izsolēs kļūst ļoti grūti kaut ko rentabli, atbilstoši mūsu tirgum nopirkt - vācieši stipri izkonkurē, plus viņiem nav jārēķina tik lielas transporta izmaksas, kuras tieši tā paša degvielas cenu kāpuma dēļ ir pa smago pieaugušas. 

< 1 2 3 >

Lasītākie raksti

Jaunie raksti