Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Ko Juus sakaat par jauno OPEL MERIVA?

Norcha Reģ.: 10.06.2002

Man liekas, ka taa ir ideaala mashiina (kaa gjimenes mashiina), bet veel esmu paardomaas, vai iegaadaaties to vai nee....

Ko Juus sakaat?[addsig]

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

A6 rakstīja:

_PN_ rakstīja: VWfan, tu labāk parēķini cik ietaupīsi, ja autiņam veiksi tikai katru trešo apkopi.

Vēl jau baigi ietaupīt var lietojot visu gadu M+S riepas (montāža, viens komplekts), tad arī viņam vajadzētu padomāt par dīzeļa iepirkšanu no malas, un tad jau riktīgi pa lēto, bet pēc garantijas laika beigām lai apkopes un remontus taisa pats, bet filtrus maina tikai kad iepriekšējais aiziet ciet. Ja viņš šito visu ievēros būs baigi daudz santīmus iep****.

Vispār fan vairbūt vari veikt tādus aprēķinus ko????

Nevajag jaukt divas lietas: auto apkopes un uzturēšanas izmaksu aprēķinu ar stulbumu.

Kur tu esi redzējis, ka viņš taupa uz auto apkopi vai uzturēšanu?

Viņš dara, to kas attiecīgajam auto nepieciešams par attiecīgo cenu....

A6 Reģ.: 18.10.2004
0 0 Atbildēt

kolumbs rakstīja:

A6 rakstīja:

_PN_ rakstīja: VWfan, tu labāk parēķini cik ietaupīsi, ja autiņam veiksi tikai katru trešo apkopi.

Vēl jau baigi ietaupīt var lietojot visu gadu M+S riepas (montāža, viens komplekts), tad arī viņam vajadzētu padomāt par dīzeļa iepirkšanu no malas, un tad jau riktīgi pa lēto, bet pēc garantijas laika beigām lai apkopes un remontus taisa pats, bet filtrus maina tikai kad iepriekšējais aiziet ciet. Ja viņš šito visu ievēros būs baigi daudz santīmus iep****.

Nevajag jaukt divas lietas: auto apkopes un uzturēšanas izmaksu aprēķinu ar stulbumu.

Bet kur ir stulbums? Nu labi varbūt ar tiem filtriem pāršāvu pār strīpu, bet pārējais - ir reāli izdarāms.

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

Reālākais apkopju izmaksu samazinājums varētu būt izkost Eiropas savienības normatīvo aktus un apkopes veikt pie jebkura kvalitāti nodrošinoša speciālista. Normatīvie akti jāizpēta, lai varētu argumentēt dīlerim, ja tas negrib kaut ko garantijas laikā novērst bez maksas, aizbildinoties, ka kāds cits veicis apkopes...

0 0 Atbildēt

kolumbs rakstīja: Reālākais apkopju izmaksu samazinājums varētu būt izkost Eiropas savienības normatīvo aktus un apkopes veikt pie jebkura kvalitāti nodrošinoša speciālista. Normatīvie akti jāizpēta, lai varētu argumentēt dīlerim, ja tas negrib kaut ko garantijas laikā novērst bez maksas, aizbildinoties, ka kāds cits veicis apkopes...

Principā ir tā, ka šobrīd Tu vari jaunu mašīnu ar garantiju pirkt jebkur ES un tas, ka neesi auto pircis LV nebūs šķērslis apkopes un garantijas remontam jebkurā dīlerservisā šeit un otrādi. Bet iespēja, ka garantijas laikā Tu apkopes varētu taisīt "Servisā pie Vaņas" es domāju ir izslēdzama.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

\"Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas padomes loceklis, Mitsubishi auto pārstāvja Aura auto vadītājs Gundars Margēvičs pieļauj iespēju, ka atsevišķi jauno auto tirgotāji ierobežo servisu loku, tomēr saskaņā ar Eiropas Savienības normatīviem pie dīlera jāveic tikai garantijas remonts, savukārt apkopi varot veikt jebkur.\"

pilns teksts www.ldiena.lv/...

Kurš būs pirmais, kas izkodīsies cauri visiem likumiem, lai pierādītu dīlerim, ka apkopi var veikt jebkur nezaudējot garantiju?

0 0 Atbildēt

Marchiks_ rakstīja:

Uggga rakstīja: "Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas padomes loceklis, Mitsubishi auto pārstāvja Aura auto vadītājs Gundars Margēvičs pieļauj iespēju, ka atsevišķi jauno auto tirgotāji ierobežo servisu loku, tomēr saskaņā ar Eiropas Savienības normatīviem pie dīlera jāveic tikai garantijas remonts, savukārt apkopi varot veikt jebkur."

Kurš būs pirmais, kas izkodīsies cauri visiem likumiem, lai pierādītu dīlerim, ka apkopi var veikt jebkur nezaudējot garantiju?

Tas atkarīgs no tā, ko nozīmē "jebkur". Tas noteikti būs kantoris, kurš var izrakstīt rēķinu, nevis remontē naļičkā.

Pieņemu, ka ar "jebkur" domāts jebkurš serviss, kas atbilst kaut kādiem tur standartiem хйу, Vasja vaļiņkos kooperatīvajās garāžās laikam neskaitīsies.

Garajs Reģ.: 05.09.2003
0 0 Atbildēt

Uggga rakstīja:

Marchiks_ rakstīja:

Uggga rakstīja: "Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas padomes loceklis, Mitsubishi auto pārstāvja Aura auto vadītājs Gundars Margēvičs pieļauj iespēju, ka atsevišķi jauno auto tirgotāji ierobežo servisu loku, tomēr saskaņā ar Eiropas Savienības normatīviem pie dīlera jāveic tikai garantijas remonts, savukārt apkopi varot veikt jebkur."

Tas atkarīgs no tā, ko nozīmē "jebkur". Tas noteikti būs kantoris, kurš var izrakstīt rēķinu, nevis remontē naļičkā.

Pieņemu, ka ar "jebkur" domāts jebkurš serviss, kas atbilst kaut kādiem tur standartiem хйу, Vasja vaļiņkos kooperatīvajās garāžās laikam neskaitīsies.

Nesen tepat kaut kur kāds labvēlis bija iepostējis linkus uz tiem ES normatīvajiem aktiem.

Tās regulas pamatideja - garantijas gadījumā, ja dīleris pierāda, ka cēlonis ir krūmos veiktā eļļas maiņa, automātisks atteikums. Ja dīleris atsaka tikai minot pašu faktu, ka apkope citur, dīleris automātiski tiek iesūdzēts pa pilnu programmu. Neticu, ka kaut viens riskēs ar ko tādu, jo tiesa ir sīkums, galvenā skaidrošanās sanāks ar ražotāja rūpnīcu un tur jau vienmēr taisnība ir ražotājam. Jebkurā gadījumā jāapbruņojas ar daudz pacietības un brīva laika un visas sarunas ar dīleri jākārto rakstiski.

Morāle ir tāda - taisnība ir, visu var darīt, bet nekad nekļūsi par dīlera VIP klientu, tad nu jāizvēlas, kam kas svarīgāks.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

kas vispār ir apkope? Eļļas maiņa, filtra (vai filtru) maiņa, un apskatīšanās, vai kaut kas nekrīt nost. Nezinu, vai tā ir, bet bieži vien šķiet, ka tie dīleru servisi nevella tur neskatās, tikai nokāš naudu. Piemērs? Mēnesi pēc apkopes beidzas bremžu uzlikas - nu varēja taču redzēt, ka beigsies, un nomainīt laikus? Tas bija pežo. Ar citroenu - nepamanīja, ka bremžu diski met, ar fordu - ka stabilizatora bukses čupā, un ka pagrieziena rādītājs nedeg. Toties neaizmirsa pilnā apsiekalotāja bačokā ieliet litru šķidruma pa bargu piķi... Nu tā kaut kā... Tāpēc, ja laiks atļauj, pie sava vaņas mainu eļļu arī pa starpu tam nenormālajam 30000 km intervālam, pie viena apskatoties, kas jauns, pats savām acīm, bet pie dīlera - obligāto minimumu.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

kolumbs rakstīja:

A6 rakstīja:

Kolumbam taisnība. Neesmu no tiem, kas taupa uz riepām. Runa bija tikai par to, ka man nevajadzēja pirkt 1,7 CDTI, ja lētākais 1,3 CDTI pilnībā apmierina manas vajadzības. Tāpat es nepi$u santīmu ekstrēmi, piemēram, atsakoties no kondicioniera. Man to gribējās, un es to pasūtīju.

Šeit var redzēt, ka Merivai tieši mazajam dīzelītim ir viszemākās apkopes izmaksas starp visiem Merivas motoriem:

company.adamauto.lv/...

Turklāt dažādiem cilvēkiem ir atšķirīgs temperaments, un es piederu pie mierīgiem braucējiem, kuri nav noskaņoti uz šosejām pārkāpt ātrumu. Tādējādi man tās apdzīšanas reizes sanāk reti, un tādos ātruma diapazonos, kādos man vajadzīgs paātrinājums, Opel-Meriva ar 1,3 litru dīzeļmotoru ir pietiekami žiperīga. Piemēram, manam auto, ja pārslēdz no piektā pārnesuma ceturtajā, ir labs paātrinājums no 65 līdz 100 km/h, no 75 līdz 110 km/h un tamlīdzīgi. Savukārt tās mašīnas, kas brauc ar 85 km/h un ātrāk, es nesaskatu vajadzību apdzīt.

Savukārt pilsētā ātrumos līdz 60-70 km/h uzrāviens daudz neatpaliek no pārējiem vidēji dinamiskiem auto. Vajag tikai enerģiski darboties ar pedāļiem un štepselēt ātrumus, un braukšana izdodas pavisam normāli. Galu galā dažādiem ,,bulku vāģiem,, tiek piedāvāti vēl pieticīgāki dzinēji attiecībā pret šo auto masu. Un neko - šie auto tāpat kust un nogādā cilvēkus un kravu tur, kur nepieciešams. Piemēram, palielajam Fiat-Doblo kuslākais benzīnnieks ir 1,4 litru ar 77 zirgspēku jaudu, vājākais dīzelis 1,3 litru ar 85 zirgspēkiem. Masīvajam Volkswagen-Caddy citu motoru starpā tiek piedāvāts benzīnnieks ar 75 zirgspēkiem un dīzelis ar 69 zirgspēkiem.

Man nevajadzēja pirkt Merivu ar niknāko 1,7 litru 100 zirgspēku dīzeli, jo šāds auto ir par 455 latiem dārgāks un tērē par 6% vairāk dīzeļdegvielas nekā 1,3 CDTI. Ja līdz šim es par degvielu esmu iztērējis ap 500 latiem, tad ar Merivu 1,7 CDTI tie būtu 530 lati. Esmu ietaupījis 30 latus, par kuriem tagad varēšu nopirkt kaut ko citu, piemēram, noīrēt uz diennakti lielisko Volkswagen-Passat 1,9 TDI.

Katrā ziņā man un citiem ,,opjiem,, Meriva ar 1,3 CDTI motoru ir īstā izvēle. Savukārt, tie kas grib regulāri paātrināties no 90 km/h līdz 130 km/h, lai ņem Merivu 1,7 CDTI.

TDIOTS Reģ.: 07.01.2007
0 0 Atbildēt

vot taa mums ,sukaam visaam , lai zinaam kaa tricatnjiku ie3,14st un lielisko tautwaagenu iefrakteet

0 0 Atbildēt

Ew , token, vajadzeetu organizeet priizes fondeu ( caur SMS waj kautkaataa ) un nomineet gadaFANU .

P.S. Red , ideja kaa spainis , ko teiksi ??

Kaspersky Reģ.: 10.11.2003
0 0 Atbildēt

Šoreiz es arī kujeju no tā teksta. Gada laikā 30 latus ietaupīt degvielā... VWFan, tu krustojumos pie sarkanās gaismas dzinēju neslapē? Ja tā paskaita, gada laikā varētu kādu piečuku ietaupīt. Ja daudz brauc, tad varbūt pat 10.

0 0 Atbildēt

Kaspersky rakstīja: Šoreiz es arī kujeju no tā teksta. Gada laikā 30 latus ietaupīt degvielā... VWFan, tu krustojumos pie sarkanās gaismas dzinēju neslapē? Ja tā paskaita, gada laikā varētu kādu piečuku ietaupīt. Ja daudz brauc, tad varbūt pat 10.

Bet vienalga - kāpēc lieki maksāt par to, kas nav vajadzīgs????

0 0 Atbildēt

spaini saljarkas balvaa , teiksim , A ???

Reģ.: 23.11.2024
0 0 Atbildēt

Labāk trīs spaiņus!

0 0 Atbildēt

Kaspersky rakstīja: ... VWFan, tu krustojumos pie sarkanās gaismas dzinēju neslapē? ...

Šito es arī gribēju uzprasīt

0 0 Atbildēt

Uggga rakstīja:

Kaspersky rakstīja: ... VWFan, tu krustojumos pie sarkanās gaismas dzinēju neslapē? ...

Šito es arī gribēju uzprasīt

taaks , nenovirzies no teemas - cik spainjus VWfanam dosi Tu ??

Dzonijs_007 Reģ.: 16.06.2006
0 0 Atbildēt

Manupraat! Ja jau par aautinu ir nolikta diezgan soliida un apala summa tad tam ir jaasniedz arii ne tikai paarvietosanaas prieks bet arii brauksanas prieks un ir vienkaarsi diezgan smiekliigi lasiit te es ieekonomeeju 30LVL gadaa te 3 pie apkopeem ietaupiiju un te veel 49 sani iepisu. uz 100KM nu pisec! taa masiina tacu maksaa nezinu cik tieši bet daudz nu pienemsim 15 K EUR nu un tagad paskataamies kas ir tie paaris lati vai pardesmit pret šo summu. Un veel cik ir ieekenomeets bet cik ir zaudeets? Gada laikaa tie ir vairaaki tuukstoši eiro uz veertiibas krituma un taapeec es uzskatu ir ļooti stulbi un tizli te baarsstiit savu paaris ieekonomeetuss latus un santiimus.

sintris Reģ.: 09.10.2003
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

Kaspersky rakstīja: Šoreiz es arī kujeju no tā teksta. Gada laikā 30 latus ietaupīt degvielā... VWFan, tu krustojumos pie sarkanās gaismas dzinēju neslapē? Ja tā paskaita, gada laikā varētu kādu piečuku ietaupīt. Ja daudz brauc, tad varbūt pat 10.

Bet vienalga - kāpēc lieki maksāt par to, kas nav vajadzīgs????

1) Man domāt, VW fans varētu nozīmēt Folksvāgenu fans, tak nē-brauc ar Opeli

2)Patiešām,kapēc lieki maksāt par to,kas nav vajadzīgs? ( Kaut kur \"Dosjas\"reklāmtekstu atsit )

3) Varbūt ievērtēsi? motors24.delfi.lv/...

batka Reģ.: 17.01.2007
0 0 Atbildēt

tas ir tas muļļa kas man parasti velkas pa priekšu ar to merivu.Kapec nepirki moskviču.Auto lets eļļu ar kaut kadu leto var liet.Atrums ar priekš tevis kosmisks.Butu AZLKfans tagad

0 0 Atbildēt

batka rakstīja: tas ir tas muļļa kas man parasti velkas pa priekšu ar to merivu.Kapec nepirki moskviču.Auto lets eļļu ar kaut kadu leto var liet.Atrums ar priekš tevis kosmisks.Butu AZLKfans tagad

a tu tamdeelj savu skolu kavee , papus ar ZAZu nespeej apdziit ??

0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

kolumbs rakstīja:

A6 rakstīja:

Kolumbam taisnība. Neesmu no tiem, kas taupa uz riepām. Runa bija tikai par to, ka man nevajadzēja pirkt 1,7 CDTI, ja lētākais 1,3 CDTI pilnībā apmierina manas vajadzības. Tāpat es nepi$u santīmu ekstrēmi, piemēram, atsakoties no kondicioniera. Man to gribējās, un es to pasūtīju.

Šeit var redzēt, ka Merivai tieši mazajam dīzelītim ir viszemākās apkopes izmaksas starp visiem Merivas motoriem:

company.adamauto.lv/...

Turklāt dažādiem cilvēkiem ir atšķirīgs temperaments, un es piederu pie mierīgiem braucējiem, kuri nav noskaņoti uz šosejām pārkāpt ātrumu. Tādējādi man tās apdzīšanas reizes sanāk reti, un tādos ātruma diapazonos, kādos man vajadzīgs paātrinājums, Opel-Meriva ar 1,3 litru dīzeļmotoru ir pietiekami žiperīga. Piemēram, manam auto, ja pārslēdz no piektā pārnesuma ceturtajā, ir labs paātrinājums no 65 līdz 100 km/h, no 75 līdz 110 km/h un tamlīdzīgi. Savukārt tās mašīnas, kas brauc ar 85 km/h un ātrāk, es nesaskatu vajadzību apdzīt.

Savukārt pilsētā ātrumos līdz 60-70 km/h uzrāviens daudz neatpaliek no pārējiem vidēji dinamiskiem auto. Vajag tikai enerģiski darboties ar pedāļiem un štepselēt ātrumus, un braukšana izdodas pavisam normāli. Galu galā dažādiem ,,bulku vāģiem,, tiek piedāvāti vēl pieticīgāki dzinēji attiecībā pret šo auto masu. Un neko - šie auto tāpat kust un nogādā cilvēkus un kravu tur, kur nepieciešams. Piemēram, palielajam Fiat-Doblo kuslākais benzīnnieks ir 1,4 litru ar 77 zirgspēku jaudu, vājākais dīzelis 1,3 litru ar 85 zirgspēkiem. Masīvajam Volkswagen-Caddy citu motoru starpā tiek piedāvāts benzīnnieks ar 75 zirgspēkiem un dīzelis ar 69 zirgspēkiem.

Man nevajadzēja pirkt Merivu ar niknāko 1,7 litru 100 zirgspēku dīzeli, jo šāds auto ir par 455 latiem dārgāks un tērē par 6% vairāk dīzeļdegvielas nekā 1,3 CDTI. Ja līdz šim es par degvielu esmu iztērējis ap 500 latiem, tad ar Merivu 1,7 CDTI tie būtu 530 lati. Esmu ietaupījis 30 latus, par kuriem tagad varēšu nopirkt kaut ko citu, piemēram, noīrēt uz diennakti lielisko Volkswagen-Passat 1,9 TDI.

Katrā ziņā man un citiem ,,opjiem,, Meriva ar 1,3 CDTI motoru ir īstā izvēle. Savukārt, tie kas grib regulāri paātrināties no 90 km/h līdz 130 km/h, lai ņem Merivu 1,7 CDTI.

Zini man liekas, ka Tev tomēr ir iztrūkums... galvā. Kāda jēga visu gadu un pēc tam vēl dažus kaut ko taupīt lai iztērētu ietaupīto piemēram īrējot pasātu... nesaprotu. Pieliekot drusku vairāk naudas Tu varēji nopirkt normālu mašīnu, un nebūtu nekas jāīrē... un tas teksts par Tavu braukšanas stilu... dēļ tādiem kā Tu arī rodas bīstamība uz šosejām.

0 0 Atbildēt

Dzonijs_007 rakstīja: Manupraat! Ja jau par aautinu ir nolikta diezgan soliida un apala summa tad tam ir jaasniedz arii ne tikai paarvietosanaas prieks bet arii brauksanas prieks un ir vienkaarsi diezgan smiekliigi lasiit te es ieekonomeeju 30LVL gadaa te 3 pie apkopeem ietaupiiju un te veel 49 sani iepisu. uz 100KM nu pisec! taa masiina tacu maksaa nezinu cik tieši bet daudz nu pienemsim 15 K EUR nu un tagad paskataamies kas ir tie paaris lati vai pardesmit pret šo summu. Un veel cik ir ieekenomeets bet cik ir zaudeets? Gada laikaa tie ir vairaaki tuukstoši eiro uz veertiibas krituma un taapeec es uzskatu ir ļooti stulbi un tizli te baarsstiit savu paaris ieekonomeetuss latus un santiimus.

Paskaidrošu pa punktiem.

1. Mašīna braukšanas prieku man sniedz. Iespējams, ka daudziem šāds auto nesniegtu braukšanas prieku, bet man sniedz, jo cilvēki ir dažādi. 2006.gada Meriva ir liels solis uz priekšu, salīdzinot ar manām iepriekšējām mašīnām - 1988.gada Golf-2, 1992.gada Vento un 1993.gada Vento-VR6.

2. Mašīna gan maksāja 14,1 tūkst.eiro, tomēr visi ietaupījumi, pērkot 1,3 CDTI, nevis 1,7 CDTI, nesastāv no degvielas tēriņu starpības.

Pirmkārt, 1,3 CDTI ir par 455 latiem lētāks nekā 1,7 CDTI. Ja ar auto braukšu astoņus gadus, tad 2014.gadā starpība starp 1,3 CDTI un 1,7 CDTI cenu būs minimāla.

Otrkārt, mazāku degvielas tēriņu radītā starpība 35 lati gadā reizināti ar astoņiem gadiem veido 280 latus.

Treškārt, KASKO prēmiju rēķina no auto vērtības. Ar 1,3 CDTI KASKO izmaksas astoņu gadu periodā veidos ap 100 latiem.

Ceturtkārt, 1,3 CDTI ir lētākas apkopes, kas astoņu gadu periodā veido kādu 100-150 latu ietaupījumu.

Kopā astoņos gados ietaupījums, ja izvēlas 1,3 CDTI niknā 1,7 CDTI vietā, salasās ap 900 latiem, kas, manuprāt, ir nebūt ne maza summa.

0 0 Atbildēt

A6 rakstīja:

Zini man liekas, ka Tev tomēr ir iztrūkums... galvā. Kāda jēga visu gadu un pēc tam vēl dažus kaut ko taupīt lai iztērētu ietaupīto piemēram īrējot pasātu... nesaprotu. Pieliekot drusku vairāk naudas Tu varēji nopirkt normālu mašīnu, un nebūtu nekas jāīrē... un tas teksts par Tavu braukšanas stilu... dēļ tādiem kā Tu arī rodas bīstamība uz šosejām.

Passatu noīrēt ir vērts dzīves krāšņuma dēļ - šāds pasākums ir Notikums ar lielo burtu. Un arī, ja man būtu, piemēram, 2003.gada Volvo-Cross Country, tad es Passatu tāpat kādu reizi noīrētu intereses pēc, lai justu, kāds ir šis auto gaitā.

0 0 Atbildēt

Un par braukšanas stilu man nav ko pārmest, jo tagad es braucu ātrāk nekā pirms 5-10 gadiem, lielākā mērā iekļaujos plūsmā, bet sava prieka pēc pasēņoju vietās ar mazu satiksmes intensitāti.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti