Žiguļa otrā elpa "VAZ-21011" jeb "LADA 1300", 1979. gada modernizācijas projekts

Šodien no Čehijas atbrauca ilgi gaidītā mašīnīte. Šajā tēmā Es parādīšu kā Mēs dodam tai otro elpu visos sīkumos ,tiks veikta pilna tehnoskā apkope ar uzlabojumiem un šis auto būss kā Show Car ,budžets neierobežots.

1 2 >

Auto nostāvējis gandrīz 10 gadus ,bet pieleca uzreiz bez problēmām.Tagat tiks veikta pilna apkope un modernizācija.Budžets nav ierobežots.Daudzi teiks ka nevar bojāt auto , jābut orģinālam , bet ir arī tāds bet šis tieši ir paredzēts kā Show Car un tiks papildināts ar gadžetiem un lietajiem diskiem , jaudigu audio sistēmu un daudz ko citu un to visu procesu šeit parādīšu , varbūt auditorijai būss interesanti , tomēr ļoti daudzi ir saskārušies ar tādu aitomašīnu. Tai noskrējiens ir drusku pāri 90 000km , bet ideāla virsbūve un salons , nav braukta ziemā arī nekad.

Zini ja periodam korekti pēc izskata tā modernizācija notiksies - tad cepuri nost, bet ja tur būs pēc skata pamatīgs mikslis ( ala kakafonija) nu tad būs kā būs ar to vērtējumu ;)

Nē ,nedrīkst pārspīlēt vajag moderni un saglabājot īsto marku un izskatu bet piešķirt nedaudz komforta un ta lai neuzkrītoši

BMW dzinēju liksi iekšā?

Par šito doma bija sākuma ,laikam pagaidām nē ,šita japabrauka nostaļģijai , bet iepriekšējā bija 325i 🫣😊

Varbūt uzbliezt elektrisku🤣🤣🤣

Šī būtu tēma... Es braucu ar veco Renault 5, ko pats Renault piedāvāja pārbūvēt klientam par elektroauto.

Ieprieksējā modernizācija nostājās ar 2106  13 000eur apmēram .Plus pats auto vel 6 000 eur.Galvenais process un kādas no tā visa emocijas un rezultāts.

Pa druskai sāks tad jau redzēs , galvenais ar gaumi un saglabāt izskatu vel plānojas pamazām , redzēs kas sanāks galā.

Uztaisīsim iAuto video testu pirms un pēc tam arī!

O, man šāds 11.žigulis (VAZ 21011, 1983), tikai bēšā krāsā, bija no 1998.līdz 2002.gadam. Atmiņas…

Es ar esmu pabraucis ar pirmo žiguli, mācījos pat braukt ar to.

Jā , arī Man bērnība ar šo auto asociējas ,tad gan atceros nopirku pirmo žiguli par 50 Ls un nebija ne jāapdrošina ne tehniskā apskate 🤣, uz ezeru vasarā peldēt braukt bija pa pirmo un vaitad tad vel baigi kāds tehniski skatījās , eļļas filtri un t.t -brauca , bremzēja un bija pa pirmo.

Gribēju vēl vārdu bilst, bet lai nu paliek. Latvju dievība rūsiņš izdarīs savu.

Motoru atstāj veco. Izvīlē uz 1.8, bet būs ar karbi jāpamokās. Ar vēberu nebūs jāmokās, bet atrodi.

Kārbu - kanadku-.

Aidedzi ar holla devēju.

Var atrast aizmugurei pašbloķējošo, ja brauksi ziemā. Citādi bezjēga.

Būtu vismaz 21013 būtu bremžu pastiprinātājs. Pēc 2106 sapratīsi ko es saku.

Nu ko tev novēlēt. Tagad tev sievieti nevajadzēs pisīsies ar vazmobīli.

Par dāmu bija labs joks 🤣👍🏻

Un ar modeli nemuldies. Šis nav 01.

Bet jocīgi exports bez bremžu pastiprinātāja.

Nu jā Es aizmirsu vienu 1 nieku🤣 .Paldies par labojumu 21011 modelis ,Man nebija iespēja vairs izlabot tēmas sākuma , Ceru galvenais redaktors varēs vel to izdarīt , steiga .Paldies ka Pamanīji.

Galvenais pirkstu ar…nesajauc

Es būtu uz 2103 ciklējies.

Kvalitātes un komforta un arī pat izskata ziņā 2103 protams ka ir stipri labāks un arī dzinējs pats par sevi saprotams stipriii labāks bet te bija tada iespēja un nebija variantu izvēlēties

Komforts …par ko tu? Visiem 1:1. Man vnk patīk panelis 03.

Vēl interesanti , ka krēslos nav caurumu pagalvjiem. Bet tā krēsli 03.

P.S. tēvs pirka jaunu 01, pa 5500+100 par radioatvedot mājās tika konstatēts, ka krēsli no 011??? Jo priekšas beņķjos bija caurumi pagalvjiem. Konsīlījs nolema , ka exporta- brāķēts. Bet bremžu pastiprinātāja nebija.

Motoru atstāj veco. Izvīlē uz 1.8, bet būs ar karbi jāpamokās. Ar vēberu nebūs jāmokās, bet atrodi.”

Plauktā mētājas vēbers no 2.0 sieras (vai granadas, neatceros, bet motori vienādi). Ja kādam vajag var dabūt.

Liels paldies ,ņemšu vērā un ja kas došu ziņu.

P.S. spama. 2106 1976 bija vēbers( bez atveres ar atmosfēru, pirmajiem bija). Gāja - lopā- bet 11/100. Bet tads 06 man nebūs vairs nekad. Nopirku ar 27.500 noskrejienu. Un pārdevu savu 2101 1970 gada, ar zināmo 660.000km pirms remonta.

Senčiem tieši šāds korrida krāsā tika. Jo transportējot uz aismugures spārna 1cm švīka mikro, izbrāķēja exportam. Un kad pie stahnčika uz srvisa apkopi aizbrauca, mehi plijās virsū kā melnais mākonis. Atsperes, amortus, sadalītāju, ka nomainīs pa velti uz parastajiem un vēl rubuļus došost 🤑

Nu tā.Beidzot laiks drusku pieķerties Žigulim.Jāuztaisa pilna tehniskā apkope lai var reģistret LV un normāli parvietoties un lai tehniski nepieviļ.

Aizbraucu iepirkt nedaudz detaļu nepieciešamo ,uz veikalu Rīgā ko ieteica kāds no paziņām.

Maza atskaite ko tad nopirku un cik tas kopā izmaksāja.

Riteņu diski 4gab.,sajūga cilindrs,5 pakāpju ātrumkārba/to paņēmu restauretu jo tomer starpība cenā-jauna 850eur-restaurēta 500eur.Kartera blīve,vārstu vāka blīve,eļļas filtrs,gaisa filtrs,eļļa,sveces,sveču vadi,ātrumkārba,kārbas elļa,kārbas stiprinājumi,bremžu šļūtenes,jauni supurti ar klučiem,majetņiks ar gūltņiem,lodveida balsti augšējie ar plauktu, apakšējie lodveida balsti ar plauktu,stabilizātoru stieņa bukses,izpūtējs,aizmugurējā bremžu šļūtene,diferenciāļā eļļa,blīvslēgs diferenciālim pie kardāna,stūres pirksti,sajūga šļūtene,karburātora remkomplekts,logu slotiņas ,sajūgs,stūres apvalks,paklājiņi,atpakaļskata spogulis labās puses. 

Kopā 1950eur. Liekas ka padomju tehniku apkopt nav lētāk kā jaunuMB

Papildus jaunas vasaras Sailun riepas,komplekts 200eur.

Nu tagat savedīsim tehniskā kārtībā un tad jau jāaizved uzpulēt gan no ārpuses un iekšpuses.Tad mazliet jāpabraukā un tad var pamazām ieviest kādas komforta lietas un nedaudz modernizācijas.

Ja par veikalu-tad nu tur bija ko aplūkot un šķiet var dabūt pilnīgi jebko priekš jebkuras padomju tehnikas.Nu tā ka pilnīgi visu.Gan tehniskās lietas,gan to laiku saucamās tuuninga lietas kā arī tirgojas padomju automodelīši.Tie gan ja nemaldos maksāja ap 70eur.

He, tas veikals netālu no manām mājām, iekšā gan nekad neesmu bijis. Par summām… Nu kārbas maiņa jau gluži neietilpst standarta apkopē, un šaubos, ka restaurētu MB kārbu tu kaut kur par 500 Euro atrastu. Tāpat diski… Tos jau arī derētu nomīnusot no pārējo detaļu cenas, un tad radīsies pareizāks priekšstats par to dzelžu izmaksām. Katrā ziņā - cepuri nost par uzņēmību!

Nu jā kārba nav apkope tas gan,bet gribas drusku ar komfortu .Ar to četrinieci tas ir vāks braukt,liekas motors izleks ārā🤣🤣.Bet nu gribas uzcelt normāli laik ikdienā forši braukt.

darklight rakstīja:

He, tas veikals netālu no manām mājām, iekšā gan nekad neesmu bijis. Par summām… Nu kārbas maiņa jau gluži neietilpst standarta apkopē, un šaubos, ka restaurētu MB kārbu tu kaut kur par 500 Euro atrastu. Tāpat diski… Tos jau arī derētu nomīnusot no pārējo detaļu cenas, un tad radīsies pareizāks priekšstats par to dzelžu izmaksām. Katrā ziņā - cepuri nost par uzņēmību!

Es tam veikalam blakus mājā nodzīvoju 16 gadus, iekšā biju 1x, kad steidzami vajadzēja jaunu akumulatoru un bija slinkums kaut kur tālāk braukt un stiept.

Jā,biju pārsteigts ka ir šāds veikals un kur tiešām šobrīd var dabūt dajebko un uz jebkuru padomju auto marku un modeli.Faktiski var salikt auto kā konstruktoru pilnībā ,vajag tikai virsbūvi.Nezin vienīgi cik tāds jauns auto konstruktors varētu izmaksāt.Bija tobrīd kāds Kungs kas pirka klani GAZ/tas gabalā maksāja 60eur/kurš teica ka viņa paziņa tur pircis žigulim pie restaurācijas pilnas faktiski visas detaļas un tas izmaksājis ap 10 000 eur.

Šodien žigulis tika pie jaunajiem riteņiem

Diski 90eur komplekts

Riepas 220eur komplekts Sailun vietā izvēlējos Laufenn.

Riepas pirku TAVAS RIEPAS Ūlmaņa gatvē.Sadarbojos ar viņiem jau gadiem ,patīk pieeja klientiem,labas cenas,ātri.

Nekad neesmu varējis psiholoģiski pieņemt riepu ražotāju ar šādu nosaukumu kā dārgā gala santehnikai 😁

Nebija diemžēl lielas izvēles uz šo rādiusu un izmēru🤣bet ja ,nosaukums ka podu ražotājam🤣.Bet tagat arī putekļusūcēju ražotāji būvē superauto🤣

Nesaprotu fanošanu par padomju laiku tehniku. gimene bija 2 gab 2011. Ar tadu macijos braukt. Nekadas velmes ne atcereties tos auto, ne tos laikus, ne iekapt un izbraukt kur nu vel restauret un ieguldit naudu un svetdienas vizinaties 

Es piekrītu Arbam - es arī nesaprotu šito jūsmošanu par žiķeļiem - tā ir budžeta mašīna kurai teorētiski nebija pieejami ne normāli motori, ne normāla piekare, ne normālas bremzes - un ja to pirmo var labot, tad pēdējos divus var labot tikai uz apskati mainot visu atpakaļ. 

Bet nu - ja akurāt man tāda kaste būtu, es pilnīgi noteikti liktu šprici un turbīnu, protams, ar atbilstošām iekšām un skatoties cik drīkst pūst lai kaut kas regulāri nejuktu ārā vai vienkārši nenosistos dēļ mašīnas konstruktīvajām īpatnībām - bet nu, ja tajā žiķeļī iekšā dabūtu vismaz 150 zs, ar to vismaz būtu interesanti braukt. Kaut kad pasen redzēts purnagrāmatā viģiks kur kaut kāds krievs bija ielicis kapeikā kaut kāda jaunā žiķeļa 1.6 16v kopā ar lielu pūtēju un dabūjis 700 zs - tajā viģikā viņš lidlaukā visādas mašīnas skrēja nost - bet nu ar tādu mašīnu pa ielu pabraukt toč nevarētu Vēl tur no aprīkojuma noteikti var sabūvēt kaut kādus elektriskos logus un ielikt normālus ķebļus - pieņemot ka ķebļu maiņa nav pret mērķiem. 

Es pat negribu diskutet par teh izpildijumu un iespejamiem uzlabojumiem. man nav saprotams fans par bijusajiem padomju laiku produktiem 

Šodien vel +300eur sajūgs ,kolektors trosītes bukses un izpūtēja priekšējā daļa.

arba rakstīja:

Nesaprotu fanošanu par padomju laiku tehniku. gimene bija 2 gab 2011. Ar tadu macijos braukt. Nekadas velmes ne atcereties tos auto, ne tos laikus, ne iekapt un izbraukt kur nu vel restauret un ieguldit naudu un svetdienas vizinaties 

Nu katram savs.Cits vecā sapuvušā e36 iegrūž dārgu mūziku vai diskus pa 2000eur uzliek,kāds aplīmē jaunu mersedesu ar Ķīnas karbona imitācijas plēvēm,un vel visādi brīnumi.Sagribējās  šādi un finanses atļauj-kapēc nē?

Cik tad ir nojāts, ka sajūgu savajadzējās.

Lai nu kas, bet tas kalpo ārkārtīgi ilgi.

Un ka maini kārbu un maini profilasei…NOPIETNI ???

Kārbu mainu no 4ātrumu uz 5 ātrumu un pie viena jaunu sajūgu ja jau maina un noņemts viss

Un nepaņēmi normāla ražotāja…bet krievu

.

.zeme atveries.

Vai tad Turku ,Ungāru,vai Ķīnas būtu stipri labākas kārbas?

Es par sajūgu.

Par kārbu man infa ka tās ir kanādietes.

Bet vai tā vairs ir …?

Un max ātrums būs ar 4 robu. Kā minēji 5 ir klusumam.

Apskati jūtūbi. Tur kaut ko runā , ka 5 robā drīkst likt tikai no 85km/h. Saistīts ar 5 roba eļļošanu. Un vēlamais līmenis esot +0.5 litri.

P.S. es kārbā ielēju eļļu no - augšas-( arī tiltā). Tā ir vieglāk nekā špricēt. Gumijas truba ielejamā caurumā

Metru? Gara. Piltuve un lejam.

1 2 >

Jaunākais forumā

Lasītākie raksti

Jaunie raksti