Jaunā elektroauto Zeekr 7GT reāls tests Latvijas apstākļos no 2026. gada, kāda pieredze? Salīdzinām gan jaunā modeļa plusus, gan mīnusus. Vai ir vērts pirkt jauno elektroauto Zeekr 7GT? Praktiskie jautājumi kā auto cena, komplektācija, konfigurātors, bagāžnieka ietilpība. Reālais elektrības patēriņš, distance un tehniskie dati.
Ja salīdzinu šo ar jauno 7X tad šim auto laikam vizuāli ārpuse tada stipri sportiskāka un atbilst šī auto raksturam.No ārpuses ļoti iespaidīgs.Salons tāpat kā 7X ļoti praktisks ,neparspīlets ar liekiem elementiem,komfortabls un plašs.Stabils uz ceļa un labi manevrējās un tikpat viegli to ir apturēt ja nepieciešams lai gan gaitas un piekares ziņā 7X likās man personīgi stipri labāks.
Arī šim auto noteikti būss pieprasījums un būs daudzi kas vēlēsies viņu savā īpašumā.
Ielikšu savu kapeiku par Zeekr. Mēģināšu būt maksimāli korekts.
Subjektīvi man nepatīk dizains, jo šķiet, ka tajā nav nekā īsti sava — drīzāk rodas sajūta, ka mēģināts līdzināties kādam citam.
Iekāpjot salonā, pēc Lynk & Co, Jaecoo un MG nekas neradīja īpašu sajūsmu. Nesaku, ka ir slikti, taču kopumā viss ir diezgan līdzīgs pārējiem ĶTR auto. Nav slikti, bet cerības bija lielākas, it īpaši pēc kolēģu atsauksmēm no testa dienām.
Tad nākamais tests — protams, šim auto neatņemama sastāvdaļa ir paātrinājuma tests. Auto logā esošā pārdošanas informācija lepni vēsta par 646 zirgspēkiem.
Tad nu sākam paātrinājuma testu, un te nu ir mana vilšanās. Tā kā man ir samērā liela pieredze, braucot ar automašīnām, kuru jauda ir no 500 līdz pat 1000 zirgspēkiem (Ferrari SF90), tad man šķiet, ka šeit par norādīto jaudu patiesībā ir krietni samelots. Iespējams, ka ZEEKR vēl nespēj visu šo jaudu pilnvērtīgi novadīt uz riteņiem.
Vēl viens mīnuss, ņemot vērā salīdzinoši lielo jaudu, ir mašīnas nervozā stūrēšana un piekares iestatījumi. Lielākā ātrumā auto uz ceļa neturas pārliecinoši. Iespējams, ka šajā reizē nebija pieejama pilna jauda, jo bija pārkarsušas kādas komponentes vai baterijas, ņemot vērā, ka šī mašīna visu dienu, visticamāk, tika testēta ar pilnībā nospiestu akseleratora pedāli.
Šeit atkal redzu plusu jaudīgiem iekšdedzes dzinējiem — to jauda ir pieejama daudz konsekventāk un nav tik ļoti atkarīga no baterijas vai komponentu temperatūras.
Taču manas kopējās sajūtas ir tādas, ka šis auto vēl nav īsti pabeigts un būtu jāgaida dažādi programmatūras atjauninājumi un, iespējams, arī atsaukumi. It īpaši pie regulējumiem, kas saistīti ar stūrēšanu un piekares darbību.
Piedāvāju arī noskatīties paātrinājuma video, kurā iestatījumos speciāli izvēlēts režīms, lai iegūtu pēc iespējas iespaidīgāku „acceleration”.
Video ir filmēts slēgtā trasē, ievērojot visas drošības prasības, kas attiecas gan uz ražotāju, gan vietējo varu.