Lasītājs nesapratnē par «gājēju ceļiem» 25

 
12.janvāris 2009 14:06

Saistībā ar jauno Vecrīgas satiksmes organizāciju, vēlējos padalīties viedokļos ar, iespējams, gudrākiem par mani "spečukiem" ceļu satiksmes noteikumos.

Tātad CSN 293.17.p. 415.zīme "Gājēju un velosipēdu ceļš". Atļauts braukt tikai ar velosipēdiem, kā arī pārvietoties gājējiem; savukārt terminos teikts 1.22. gājēju un velosipēdu ceļš - ceļš, kas apzīmēts ar 415., 416. vai 417.ceļa zīmi un paredzēts gājējiem un braukšanai ar velosipēdu; Pievērsiet uzmanību, ka terminā ir teikts ceļš, nevis ietve, trotuārs vai tml. Arī policijas transportam kustība ir aizliegta.

Skatamies tālāk, kas tad ir termins "ceļš": ceļš - jebkura satiksmei izbūvēta teritorija (autoceļš, iela, prospekts, šķērsiela un tamlīdzīgas teritorijas visā platumā, ieskaitot brauktuvi, ietves, nomales, sadalošās joslas un saliņas).

iauto.lv

Tiktāl viss būtu skaidrs, bet kā redzams fotogrāfijā, cz "gājēju ceļš" var uzstādīt uz ietves, tās labajā malā, un tad šī zīme apzīmē, ka ietve ir gājēju un velosipēdu ceļš. Maz ticams, ka šī zīme paredzēta, lai Tērvetes ielu Jelgavā, apzīmētu par gājēju ceļu, pa kuru brīvi pārvietojas automobiļi. Šinī sakarībā rodas jautājums, kur tad ir atšķirība starp Vecrīgas ieliņām, un augstākminēto Tērvetes ielu?

Zīmes abos gadījumos uzstādītas uz ietvēm, vai pie māju sienām (Vecrīgā). Varētu būt tā, ja zīme ir uz ietves, tuvāk brauktuvei, tā attiecas uz brauktuvi, bet ja tālāk no brauktuves, tad uz attiecas uz ietvi, un mehāniskie transportlīdzekļi drīkst brīvi pārvietoties pa brauktuvi. Kā tad te īsti ir? Vai tiešām ar mērlenti jāmēra un Rīgas PP inspektoram jārāda?

perkins, iAuto lasītājs
 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
265733. viesis 12.janvāris 2009 14:43
1 0 Atbildēt

Par šito jau biju domājis. Uz vanšu tilta arī tāda ļoti divdomīga situācija, tur tā zīme ir uzstādīta pat ietves kreisajā pusē!

265748. viesis 12.janvāris 2009 16:42
1 0 Atbildēt

No noteikumiem gan ir svītrots, bet ceļu satiksmes likums ir ar augstāku spēku, un tur

I nodaļa

Vispārīgie noteikumi

1.pants. Likumā lietotie termini

Likumā ir lietoti šādi termini:

(....)

3) ceļš - jebkura satiksmei izbūvēta teritorija (autoceļš, iela, prospekts, šķērsiela un tamlīdzīgas teritorijas visā platumā, ieskaitot brauktuvi, ietves, nomales, sadalošās joslas un saliņas)..........()

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti