Smaga avārija pie Aizputes - pienvedējs ietriecas vilciena pēdējā vagonā (Papildināts 18.00) 21

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv / iAuto | 4.aprīlis 2020 16:04

Sestdienas rītā Aizputes novadā kravas automašīna uz dzelzceļa pārbrauktuves ietriekusies pasažieru vilciena Liepāja-Rīga pēdējā vagonā, pastāstīja VAS "Pasažieru vilciens" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Agnese Līcīte.

Negadījuma dēļ uz laiku daļēji slēgta uz Liepājas šosejas pie Kalvenes esošā dzelzceļa pārbrauktuve.

Negadījuma rezultātā pasažieru vilciena pēdējais vagons notriekts no sliedēm un sasvēries sāņus, bet kravas automašīna ir stipri sadragāta un apgāzusies, vien piekabe palikusi uz riteņiem.

Kā pastāstīja Līcīte, avārijas brīdī vilcienā bijuši četri cilvēki - viens pasažieris otrajā vagonā, divi konduktori un viens mašīnists. Neviens no šiem četriem cilvēkiem nav cietis, taču traumas guvis kravas automašīnas vadītājs.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūrai LETA apstiprināja, ka negadījumā cietis viens cilvēks, kurš nogādāts slimnīcā vidēji smagā stāvoklī, taču pie samaņas. Cietušajam ir dažādas traumas, taču viņa veselības stāvoklis vēl tiek izmeklēts. Pārējie trīs negadījumā iesaistītie no mediķu palīdzības atteikušies.

No aculiecinieku uzņemtajiem fotoattēliem noprotams, ka sadursmē iesaistītā kravas automašīna paredzēta piena pārvadāšanai - tai uz piekabē esošās cisternas rakstīts "Piens".

Aizputes novadā avārijā cietušais vilciens uzcelts atpakaļ uz sliedēm un tiks nogādāts Kalvenes stacijā

Sestdienas rītā Aizputes novadā sadursmē ar kravas automašīnu cietušais vilciena vagons ir uzcelts atpakaļ uz sliedēm, un vilciena sastāvs drīzumā tiks aizvilkts līdz tuvākajai dzelzceļa stacijai - "Kalvenei", tādējādi atbrīvojot sliežu ceļa posmu, aģentūru LETA informēja VAS "Pasažieru vilciens" (PV) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Agnese Līcīte.

Viņa pastāstīja, ka bojātā vagona uzcelšanai atpakaļ uz sliedēm izmantots VAS "Latvijas dzelzceļš" palīdzības vilciens un tā brigāde. Pēc tam, kad negadījumā iesaistītais vilciena sastāvs būs nogādāts "Kalvenē", tiks domāts, kad un kā to transportēt uz Rīgas depo, lai varētu veikt nepieciešamos remontdarbus.

Avārijā visvairāk ir cietis motorvagons, bet par to, cik būtiski ir tam nodarītie bojājumi, kādas varētu būt remontdarbu izmaksas un laiks, varēs spriest pēc tam, kad vilciens būs nogādāts depo Rīgā, skaidroja Līcīte. Negadījumā nodarītā skāde, visticamāk, tiks kompensēta saskaņā autovadītāju obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) nosacījumiem, proti, kompensācija varētu tikt prasīta no negadījumā iesaistītās kravas automašīnas apdrošinātāja.

Jautāta, vai šī vilciena remonta laikā PV netrūks ritošā sastāva, lai nodrošinātu visus plānotos reisus, uzņēmuma pārstāve atbildēja, ka šādām problēmām nevajadzētu rasties, un arī maršrutā Rīga-Liepāja turpmākie vilcieni kursēs saskaņā ar sarakstu. Līcīte skaidroja, ka PV kopumā ir 22 pasažieru dīzeļvilcienu sastāvi, bet no tiem ikdienā "nodarbināti" ir 18-19, tātad pāris vilcieni ir rezervē.

Viņa gan neizslēdza, ka uz sestdien avārijā cietušā vilciena remonta laiku atsevišķos reisos, kur iepriekš kursēja dubultie vilcienu sastāvi, var tikt palaisti standarta garuma sastāvi ar trīs vagoniem. Ņemot vērā Covid-19 krīzes dēļ pieredzēto pasažieru skaita samazināšanos, šīs izmaiņas cilvēkiem lielas neērtības nesagādās, prognozēja Līcīte.

 
Visi komentāri
 
janka 4.aprīlis 2020 19:14
11 1 Atbildēt

priekšā esošais negarantēja?

MJanis 4.aprīlis 2020 23:54
8 4 Atbildēt

Pilnībā piekrītu "janka 19:14 " komentāram ! Paveicās, ka pienvedēja vietā nebija Nervoza Setra ar 50 pasažieriem ..... Tagad jau kādiem 20, jo beņķi aizlīmēti .....

Rr19 5.aprīlis 2020 10:20
3 7 Atbildēt

Tu jau sāc Pļurkšķi atgādināt,tam ari smago vietā autobusi rādās.

Pļurkt 5.aprīlis 2020 15:57
1 5 Atbildēt

Eu - tu esi glupiņš vai slikts sapnītis rādījās?

Rr19 5.aprīlis 2020 17:10
4 1 Atbildēt

Eu-tu, savai ķēvei vari teikt.

Pļurkt 5.aprīlis 2020 18:53
0 3 Atbildēt

Eu-tu - šitādi es vienmēr ar durikiem runāju!

PIRMS kādu apdirst, padomā ko rakstīt!! Ka nesanāk dabūt atpakaļ tādu pat [liku apdiršanu.

650 5.aprīlis 2020 21:25
0 2 Atbildēt

Te laikam par īsu, attālināti neviens nevar viņu izpi$t.

650 5.aprīlis 2020 1:04
4 1 Atbildēt

"Pienvedēja Piedzīvojumi" ?

Vernons 5.aprīlis 2020 9:51
2 8 Atbildēt

Tur pabija arī autobuss!

LMT 5.aprīlis 2020 10:07
6 1 Atbildēt

Bremzes amputētas?

reku 5.aprīlis 2020 20:17
7 2 Atbildēt

Drìzàk smadzenes atsaldètas.

uupis 6.aprīlis 2020 14:24
1 0 Atbildēt

Un kur tad palika smagā šofera atbildība?

Viena neuzanība un tagad šoferim bankrats – darba devējs izģērbs…

Vernons 6.aprīlis 2020 16:04
0 1 Atbildēt

Apdrošināšana samaksās!

Palaidniex 6.aprīlis 2020 19:12
2 1 Atbildēt

AAS var mierīgi iezvanīt arī regresu. Jo Sarkanais uz pārbrauktuves ir ļoti rupjš pākāpums, ietest pēdējā vagonā - sarkanais un vilciens priekšā...

Tehniskā kārtībā neesošs transports ir gan vadītāja atbildība ar tādu nebraukt, gan uzņēmuma atbildība ar tādu, neremontētu ļaut/likt braukt.

uupis 7.aprīlis 2020 12:12
0 0 Atbildēt

ēēē - nēēēēē…

Ja jau par skolnieka uz velo, Tukuma skolas pagalmā, sadursmi ar auto, kur lieta tika safabricēta, aizgāja regress, tad šajā gadījumā par šaubu nav! Izmaksas būs pārāk lielas, lai atstātu pašplūsmā – ne-a. Neticu! Pagaidīs kamēr šoferim beigsies rehabilitācija un regress būs – garantēju…

ZZZZ 5.aprīlis 2020 10:56
1 0 Atbildēt

Es domāju, ka šoperīts piemiga, vai cīnījās ar miegu fāzē kad brauc autopilota transā.

Ojaars 5.aprīlis 2020 13:04
3 2 Atbildēt

Mani gan uztrauc cita statistika = 1 pasažieris uz trīs darbiniekiem četros vagonos...

WALA 5.aprīlis 2020 13:50
0 1 Atbildēt

Nu to mēs visi kas maksā nodokļus apmaksājam ! Bet nu tehniski nevar arī laukus bez transporta atstāt.

mefisto 5.aprīlis 2020 13:55
2 1 Atbildēt

Tas dēļ Covid stāvokļa. Pārsvarā jau cilvēki cenšas baigi nebraukāt apkārt tagad.

janka 5.aprīlis 2020 14:43
3 1 Atbildēt

Reisā Liepāja-Rīga loģiski, ka sākumā būs mazāk cilvēku, nekā tuvāk galvaspilsētai. Un ja nebūtu Covid, cilvēki sabiedrisko transportu izmantotu kā agrāk, bez raizēm, nevis kā šobrīd, kad katrs brauciens tiek izvērtēts.

Rr19 5.aprīlis 2020 17:37
0 0 Atbildēt

Lidmašīnā nav vairāk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti