Šonakt stājas spēkā ierobežojumi gaisa satiksmei uz Latvijas lidlaukiem

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.marts 2020 16:17

Valsts aģentūra "Civilās aviācijas aģentūra" saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu noteikusi, ka šonakt plkst. 00.00 pēc vietējā laika Latvijas Republikā tiek ierobežoti starptautiskie pasažieru gaisa pārvadājumi uz Latvijas Republikas lidlaukiem

Ierobežojumi paredz, ka laika posmā no 17. marta plkst. 00.00 līdz 14. aprīļa plkst. 23.59 visi regulārie un neregulārie starptautiskie pasažieru lidojumi uz un no Latvijas lidlaukiem ir aizliegti. Izņēmumi ir pieļaujami tikai pēc pieprasījuma, saņemot Latvijas Republikas satiksmes ministra atļauju.

Vienlaikus jānorāda, ka joprojām būs atļauti kravu gaisa pārvadājumi, vispārējās aviācijas gaisa kuģu, kas nepārvadā pasažierus, kā arī valsts gaisa kuģu, militārās aviācijas un mācību lidojumi. Tāpat gaisa pārvadātāji joprojām varēs izmantot Latvijas gaisa telpu tranzīta lidojumiem pār Latviju. Latvijas lidlaukus ārkārtas nosēšanās gadījumā varēs izmantot arī Latvijas gaisa telpā tranzītā lidojošie gaisa kuģi.

Pasažieru lidojumu ierobežojums visām iesaistītajām pusēm ir publicēts un līdz ar to pārvadātājiem ir pienākums atcelt plānotos lidojumus augstāk minētajā laika posmā no 17. marta līdz 14. aprīlim.

Lai gan atsevišķas aviokompānijas joprojām piedāvā iespēju iegādāties aviobiļetes lidojumiem laika posmā no 17. marta līdz 14.aprīlim, pasažieri ir aicināti šajā laikā neplānot lidojumus un jaunas biļetes neiegādāties. Pasažieriem, kuriem ir iegādātas biļetes lidojumiem laika posmā no 17. marta līdz 14. aprīlim, ir jāvēršas pie attiecīgās aviokompānijas.

Lidosta “Rīga” aicina visus jautājumus, kas saistīti ar lidojumu rezervācijas atcelšanu vai maiņu, kā arī līdzekļu atgūšanu, pasažieriem jārisina ar savām aviokompānijām. Lidosta aicina šos jautājumus ar aviokompānijām risināt attālināti, neierodoties klātienē lidostā. Lidosta aicina pavadītājus un sagaidītājus ierasties lidostā tikai tad, ja pasažierim nepieciešama palīdzība nokļūšanai no vai uz lidostu. Tāpat pasažieri tiek lūgti nokļūšanai mājās no lidostas pēc iespējas izmantot personīgo transportu.

Lasi vēl par koronavīrusa "COVID-19" tēmu iAuto:

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti