Viļņā vairākas vecpilsētas ielas līdz rudenim pilnībā atvēl gājējiem 3

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 22.aprīlis 2021 9:47

Viļņas vecpilsētā no šodienas līdz pat oktobra beigām vairākas ielas pilnībā atvēlētas gājējiem, raksta avīze "Verslo žinios".

Reaģējot uz Lietuvas valdības lēmumu atvieglot Covid-19 karantīnas dēļ noteiktos ierobežojumus un no 22.aprīļa ļaut āra kafejnīcām atkal uzņemt apmeklētājus, galvaspilsētas pašvaldība steidzami pārkārtojusi satiksmi, cita starpā uz noteiktiem laikiem slēdzot autotransportam arī Ģedimina prospekta posmu pašā pilsētas centrā, no valdības ēkas līdz Katedrāles laukumam.

Kā teikts pašvaldības paziņojumā, darbības atļaujas Viļņā jau izdotas 320 āra kafejnīcām, turklāt pēdējās dienās tiek saņemti vairāki desmiti pieteikumu dienā, liekot domāt, ka līdz vasarai šo kafejnīcu kopējais skaits var sasniegt pagājušā gada līmeni - 445.

Bija paredzēts, ka satiksmes ierobežojumi stāsies spēkā no maija, bet saprotot, ka daļai kafejnīcu ir iespēja sākt darbu jau tūlīt, nolemts jau tagad paredzēt vairākas vecpilsētas ielas tikai gājājiem.

Pieminētajā Ģedmina prospekta daļā satiksme gan nebūs slēgta visu laiku, bet tikai darba dienās no plkst.11 līdz plkst. 4 rītā un nedēļas nogalēs - no piektdienas plkst.11  līdz pirmdienas plkst.4 rītā, kā arī svētku dienās.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Leiši malači 22.aprīlis 2021 12:41
4 0 Atbildēt

Saprot, ka pilsētai nav jābūt auto trasei. Un neviens nenomirs!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti