Spēkā no 1.novembra- iebraukšana Jūrmalā tagad 3 eiro cauru gadu 25

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 29.jūnijs 2023 16:05

No 1.novembra iebraukšana Jūrmalā varētu maksāt trīs eiro, turklāt to plāno iekasēt visu gadu.

Domes sēdē apstiprināti saistošie noteikumi par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā, kas stāsies spēkā 1.novembrī, ja tos apstiprinās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Noteikumu mērķis ir samazināt transportlīdzekļu satiksmes intensitāti Jūrmalā teritorijā un veicināt videi draudzīgāku transporta veidu izmantošanu.

Noteikumi paredz arī iespēju iegādāties caurlaidi ilgākam periodam, piemēram, caurlaide septiņām dienām maksās 10 eiro, 30 dienām - 31 eiro, visam gadam jeb 365 dienām - 180 eiro, un citas.

Savukārt atlaides no 30% līdz 90% paredzētas atsevišķu nozaru uzņēmumu darbiniekiem, daudzbērnu ģimenēm, personām, kuras mācās vai studē Jūrmalā, Jūrmalas pašvaldības budžeta iestādes darbiniekiem, un citiem.

No nodevas samaksas iekasētos līdzekļus uzskaita pilsētas pašvaldības pamatbudžetā un izlieto tūrismam un kūrorta attīstībai labvēlīgas vides radīšanai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, pausts saistošo noteikumu anotācijā.

Domes sēdē izskanēja informācija par ienākumiem no iebraukšanas maksas. Pērn iebraukšanas maksas pilsētas budžetā ienesa 2,9 miljonus eiro, kā arī 1,5 miljonus eiro soda naudās par caurlaides neiegādāšanos.

Kā ziņots iepriekš, iebraukšanas maksu visu gadu Jūrmalas dome mēģināja noteikt jau no 2022.gada 1.aprīļa, bet Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) parakstīja rīkojumu par Jūrmalas domes saistošo noteikumu darbības apturēšanu.

Pēc Jūrmalas domes iesnieguma Satversmes tiesa 2022.gada maijā ierosināja lietu, kurā vērtē Jūrmalas domes pieteikumu, ar kuru Pleša lēmums apstrīdēts.


 

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Slinkais 29.jūnijs 2023 20:44
3 1 Atbildēt

Ņuņātāju sajiets komentos))

martinslusis 30.jūnijs 2023 12:11
3 1 Atbildēt

Nē, nu labi. Nav jau arī tik traki. Par stāvvietām jāmaksā nav. Uz Rīgas centru aizbraukt tāpat pārsvarā būs dārgāk.

Jūrmalnieks 30.jūnijs 2023 12:42
3 0 Atbildēt

Tev skauž, ka Rīgas sūnu ciemā uz bērnudārzu jānes tualetes paīrs par savu naudu un jāmaksā rēķins par bērna barošanu, kamēr Jūrmalā viss par brīvu!? Ja Rīgas kungi neskrūvētu stabiņus un nemzgātu tos ar miljons vērtu nano ūdeni, arī Rīgā varētu iedot NĪN atlaidi ne tikai dzīvoklim bet arī zemei. 

Man īpāsumi ir gan Rīgā, gan Jūrmalā, bet deklarēties Jūrmalā ir izdevīgāk, kā Rīgā, jo Rīgā rūpējas tikai par velosipēdistiem, kamēr Jūrmalā par iedzīvotājiem un jo sevišķi bērniem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 5

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti