Ceļus nav iespējams pārbūvēt bez satiksmes ierobežojumiem (+ VIDEO) 10

 
RE TV | 23.maijs 2024 10:51

Daudzviet uz Latvijas autoceļiem ir atsākušies būvdarbi. Nereti šādos remontdarbu posmos ir izvietoti pagaidu luksofori, lai regulētu autobraucēju plūsmu.

Kā raksta "Re TV", ka daļa autovadītāju ignorē sarkano signālu, kas var radīt gan apgrūtinājumu pretimbraucošiem, gan ceļu strādniekiem un var radīt arī bīstamas situācijas. Tādēļ “Latvijas Valsts ceļi” aicina autovadītājus nebūt pārgalvīgiem un ievērot ceļu satiksmes noteikumus.

Vietās, kur notiek ceļu būvdarbi, autovadītāju braukšanas kultūra ir dažāda. Kāds ievēro izvietotās ceļazīmes un luksofora signālus, bet kāds tiem vienaldzīgi brauc garām. Paši autovadītāji stāsta, ka zonās, kur notiek ceļu būvdarbi, dažkārt nākas sastapties ar satiksmes dalībniekiem, kuri neievēro satiksmes noteikumus.

Arī šodien ReTV pamanīja situāciju, kad kāds autovadītājs ignorēja sarkano luksofora signālu, braucot no Valmieras puses uz Limbažiem. VAS “Latvijas Valsts ceļi” pārstāve Anna Kononova: “Katru vasaru ir ceļu būvdarbu sezona. Ceļus nav iespējams pārbūvēt, saremontēt bez satiksmes ierobežojumiem.

Autovadītājiem jārēķinās ar to, ka būs satiksmes ierobežojumiem, kas saistīti ar remontdarbiem. Jārēķinās ar to, ka daudzviet satiksmes ierobežojumi ir ievērojami un jāplāno papildus laiks ceļam vai cits maršruts, apbraucot būvdarbu posmu.” Viņa arī skaidro, kādas sekas var būt tam, jau autovadītāji ceļu būvdarbu posmā ignorēs sarkano luksofora signālu. “Pirmkārt, viņš apdraud citus cilvēkus, kas lieto ceļus. Būvdarbu zonās ir reversās kustības posmi.

Ja tur ir luksofors, tad ir viena josla braukšanai. Iebraucot pie sarkanās gaismas, sastapsiet pretī braucošo transportu. Ir liela iespēja, ka izmainīties nebūs iespējams. Varat iekļūt vēl lielākās problēmās, izraisīt sastrēgumu. Sliktākajā gadījumā izraisīsiet negadījumu.” Anna Kononova norāda, ka pēdējo gadu laikā ir bijušas reizes, kad būvdarbu vietās ir notikušas avārijas tieši tādēļ, ka autovadītāji nav ieverojuši luksofora signālus.

Tāpat viņa norāda, ka būvdarbus veic smagā tehnika. Tas ir vēl viens iemesls, kādēļ ceļu būvdarbu vietās jābrauc uzmanīgi. “Jāatceras, ka būvdarbu zonās strādā būvnieki, strādnieki, tehnika. Arī tādēļ jāievēro ceļu satiksmes noteikumi. Aicinām – kā katru gadu – būt pacietīgiem, iespēju robežās izvēlēties citus maršrutus. Braucot cauri zonām, ievērot noteikumus, signālus, kurus rāda pagaidu luksofori, un būt pacietīgiem, saprotošiem. Bez šiem darbiem nevaram tikt pie labāka un gludāka ceļa.” Par to, vai izvēlētajā maršrutā notiek ceļu būvdarbi un kādi ir satiksmes ierobežojumi, informācija pieejama “Latvijas Valsts ceļu” mājaslapā, kur ir interaktīvā karte.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 23.maijs 2024 13:07
7 0 Atbildēt

Annnai Kono Novai nekad never nava iespējams iebilst.Viņa lieliski zin,kā pareizi runāt ar Lohiem.

Protams, ka ceļi ir jālabo pēc iespējas lētāk un ar iespējami mazāko iesaistīto strādnieku un tehnikas vienību piesaisti (iesaisti).To ir jādara arī pēc iespējas nekvalitatitatetitīvāk, lai pēc iespējas ātrāk atkal varētu atkārtot.Kad aizremontē no viena gala līdz otram, pirmajā galā jau būtu jāsāk pa nākamo riņķi.

0pis 23.maijs 2024 11:12
2 0 Atbildēt

Sodu piemēro ar ekskavatora kausu.

BMW 23.maijs 2024 12:56
2 1 Atbildēt

Citur pasaulē izmanto pārvietojamās estakādes, pa kurām transports brauc pāri ceļa remonta vietai un strādnieki savus darbus veic zem estakādes bez bailēm, ka viņus kāds sabrauks!

Ja grib, tad visu var!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.567 un 95 benzīns 1.637 EUR - 14.06.2024 (+ VIDEO) 1

iAuto uzpilda degvielu un secina, ka salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu tās ir nedaudz kritušās. Lasīt vairāk

 

Elektrisks un 220 km/h ātrs - prezentēts sportiskais Alpine A290 (+ FOTO)

Ar Renault cieši saistītais Francijas autoražotājs Alpine iepazīstinājis ar Renault 5 tuvāko, taču krietni sportiskāko radinieku A290. Lasīt vairāk

 

Kādreiz būvēja, tagad jauc nost: pirmo reizi Latvijā sāk demontēt dambi (+ VIDEO) 7

Vēsturisks brīdis – pirmo reizi atjaunotajā Latvijā sākts darbs pie dambja nojaukšanas. Bejas aizsprosts atrodas uz aptuveni 24 kilometrus garās Alūksnes upes. Lasīt vairāk

 

MINI Cooper arī piecdurvju versijā (+ FOTO)

Britu zīmols MINI laidis klajā Cooper piecdurvju modeli, kas papildinās kopš gada sākuma pieejamo trīsdurvju variantu un elektrisko modeli. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti