"Circle K" plāno degvielas uzpildes stacijās veidot elektroauto uzlādes vietas 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.janvāris 2020 10:09

Degvielas mazumtirgotājs "Circle K" plāno nākotnē degvielas uzpildes stacijās pie šosejām un lielākajām maģistrālēm veidot elektroauto uzlādes vietas, aģentūrai LETA pauda degvielas mazumtirgotāja "Circle K Latvia" izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

"Pasaulē un arī mūsu reģionā arvien aktuālāki kļūs jautājumi, kas skar no atjaunojamiem energoresursiem saražotās enerģijas izmantošanas veicināšanu," stāstīja Jēkabsone.

Viņa norādīja, ka viena no tuvākā laika aktualitātēm ir Transporta enerģijas likums, kas paredz veicināt "zaļās" degvielas apmēra pieaugumu un degvielas tirgotājiem palielināt biodegvielas īpatsvaru galaproduktos. Tā kā visā Eiropā prasības biodegvielu izmantošanai ik gadu pieaug, pastāv bažas par šī degvielas veida pieprasījuma un piedāvājuma līdzsvaru, kas varētu ietekmēt biodegvielu pieejamību un līdz ar to arī cenu.

"Latvijai vēl tāls ceļš ejams, līdz elektromobiļi ieņems būtisku vietu uz ceļiem, tomēr arī šajā jautājumā aktīvi sekojam līdzi tendencēm," teica Jēkabsone, norādot, ka "Circle K" šajā jomā sācis Eiropas mērogā īstenot vērienīgu sadarbības projektu - lieljaudas elektrouzlādes tīkla izbūvi. 

Projekta mērķis ir piedāvāt ātrus un inovatīvus elektroauto uzlādes risinājumus tāliem ceļojumiem piemērotās vietās - degvielas uzpildes stacijās pie šosejām un lielākajām maģistrālēm, tai skaitā arī Latvijā.

"Circle K Latvia" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā no 2018.gada 1.maija līdz 2019.gada 30.aprīlim bija 430,010 miljoni eiro, kas ir par 9,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa bija 19,225 miljoni eiro, kas ir samazinājums par 9,9%, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums dibināts 1992.gadā un tā pamatkapitāls ir 27,564 miljoni eiro. "Circle K Latvia" pieder Norvēģijā reģistrētam uzņēmumam "Circle K". 
 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
AAAA 13.janvāris 2020 16:24
1 0 Atbildēt

varu pačukstēt priekšā - ar tehnisko spirtu sajauktais motors rij vairāk degvielas, šķīdina gumijas un aiztrombē sprauslas, ziemā sasalstot lauž motru fiziski un stur nelielu daudzumu ūdens - katrus 10,000 taisīsit kapitālo remontu pateicoties 10 % žļurgai, ko degvielas tirgotāji ir spiesti pievienot normālam benzīnam - jo redz dažiem deputātiem pieder bioetanola rūpnīcas.... Ātri visi brauksim ar elektro samokatiem pateicoties bezzobainajai zagļu valdībai.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti