Neste ierindojusies trešajā vietā starp pasaules ilgtspējīgākajiem uzņēmumiem

 

Foto: Publicitātes attēls

Neste | 22.janvāris 2020 10:26

Neste ir iekļuvusi uzņēmuma Corporate Knights veidotajā 2020. gada 100 pasaules ilgtspējīgāko korporāciju saraksta (Global 100) trešajā vietā.

Pirmajā trijniekā Neste ir iekļuvusi jau trešo reizi. Savukārt Global 100 sarakstā uzņēmums ir iekļauts jau 14 gadus pēc kārtas. Neste ir vienīgais pasaules energoresursu uzņēmums, kurš tik ilgi ir nepārtraukti saglabājis savu vietu šajā pasaules kompāniju sarakstā.

"Mēs esam pagodināti, ka atkārtoti esam saņēmuši atzinību kā viens no pasaulē ilgtspējīgākajiem uzņēmumiem. Mēs jūtamies īpaši priecīgi, jo aizvien vairāk uzņēmumu nepārtraukti turpina uzlabot savus ilgtspējības centienus, un līdz ar to iekļūt šajā sarakstā ar katru gadu kļūst aizvien grūtāk. Mūsu uzņēmuma mērķis ir radīt veselīgāku pasauli mūsu bērniem, jo sevišķi risinot klimata krīzes. Šajā darbā nepieciešama visu cilvēku iesaistīšanās. Ir lieliski redzēt aizvien vairāk un vairāk uzņēmumus pasaulē, kuri savu stratēģiju pamatā izvirza ilgtspējību," norāda Neste prezidents un izpilddirektors Pīters Vanakers (Peter Vanacker).

Global 100 ir ikgadējs korporatīvo ilgtspējības rādītāju reitings, ko apkopo neatkarīgs konsultāciju uzņēmums Corporate Knights. Šogad tas izvērtēja 7395 uzņēmumus ar apgrozījumu vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru apmērā. Šī saraksta veidošanai izmantots 21 veiktspējas rādītājs, kas aptver vides jomā paveikto un to rādītājus, resursu pārvaldi, darbinieku vadību, finanšu pārvaldi, videi draudzīgus ienākumus un piegādātāju veiktspēju.

Corporate Knights atzīst, ka "Global 100 sarakstā iekļuvušie uzņēmumi demonstrē, ka kompānijas, kas savu stratēģiju pamatā izvirza ilgtspējību, spēj darboties ilgāk un veiksmīgāk par konkurentiem. Neste saglabā vietu šī topa trijniekā, pateicoties savai nozarē vadošajai ilgtspējībai."

Neste pēdējā desmitgadē piedzīvojusi daudzpusīgu transformāciju – iepriekš vietējā naftas uzņēmuma mērķis tagad ir kļūt par globālu līderi atjaunojamo un aprites risinājumu jomā. Neste palīdz transporta nozarei un pilsētām, aviācijas nozarei, kā arī polimēru un ķīmisko vielu ražotājiem uzlabot savu ilgtspējību.

"Mēs turpināsim piedāvāt mūsu klientiem risinājumus, lai samazinātu savas siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisijas un risinātu globālās plastmasas atkritumu problēmas. Turklāt mēs sadarbosimies ar saviem partneriem, lai nepārtraukti uzlabotu mūsu darbību ilgtspējību. Mēs vēlamies nodrošināt, ka būsim šīs atzinības cienīgi arī turpmākajos gados," saka Vanakers.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti