Pagājušajā diennaktī pieķerti 20 dzērājšoferi 17

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.decembris 2015 14:22

Aizvadītajā diennaktī pieķerti 20 autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Policijas rīkotā reida laikā pagājušajā diennaktī tika pārbaudīti vairāk nekā 12 000 autovadītāju. No minētajiem 20 autovadītājiem pieci autovadītāji transportlīdzekli vadījuši narkotisko vielu ietekmē. Desmit šoferiem konstatēta vairāk nekā vienas promiles stiprs reibums.

No šiem cilvēkiem visvairāk reibumā pieķerti Rīgas reģionā un Latgalē - katrā no abiem reģioniem pa septiņiem likuma pārkāpējiem.

Līdz 0,5 promiļu reibumā pie automašīnas stūres sēdušies 27 šoferi, kas ir uz pusi mazāk nekā iepriekšējā diennaktī. 0,5 promiles ir likumā pieļaujamā norma pieredzējušiem autovadītājiem.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Crankshaft 27.decembris 2015 14:53
20 4 Atbildēt

Nja, te tūlīt sāksies kviekšana par "stukačošanu" utt., bet pirms nepilnas stundas bija precedents. Braucu mājās, piestāju pie vietējā MEGO, tieši priekšā stāvēja BMW740, kura vadītājam bija ievērojamas problēmas ar tikšanu laukā no auto...Pat durvis nevarēja aizvērt, par aizslēgšanu nemaz nerunājot. Saskatījāmies ar vēl 2 vadītājiem un "sagūstījām" to puisi, izsaucām policiju. Puisis bija tik "pilns", ka policistiem pat uzvārdu nespēja nosaukt. Poliči

mums sirsnīgi pateicās par modrību... Interesanti, vai tas bija labi, vai slikti, ko izdarījām? Es personīgi nevēlētos, lai šitāds 740 taranētu kādu nebūt mazauto, kurā ir sieviete ar bērniem!

solaris 27.decembris 2015 15:49
10 2 Atbildēt

Jēdziens 'stučīšana' attiecas uz noziedznieku grupas dalībnieka sniegtu iekšēju informāciju par savas grupas darbību. Tā teikt, nodod savējos, kaut arī, būdams principiāls noziedznieks, ir solījis ievērot 'poņaķijas' par nesadarbošanos ar policiju.

Ja tev nav bijusi iepriekšēja vienošanās ar to dzērājšoferi viņu nenodot dēļ kaut kādām jūsu kopīgām kriminālām interesēm, tad par kaut kādu stučīšanu vispār nevar runāt.

Un vispār jēdziens 'stučīšana' ir no dinozauru laikmeta. Mūsdienās pastāv jēdziens 'individuālās un sabiedrības intereses'.

Vajadzēja pirms policijas atbraukšanas to dzērājšoferi bikiņ iedunkāt, lai kļūst violets.

aansis 28.decembris 2015 9:10
5 0 Atbildēt

Lai vai kā te dažiem ir grūti saprast manu nostāju, atbalstu šādu rīcību. Un priecājos, ka tev ir izdevies satikt adekvātus policistus, kas tev izteica pateicību. Man par to, ka redzēju aizbēgšanu no notikuma vietas (ietriecās stāvošā auto) un atstāju īpašniekam savu kontaktinformāciju, kamēr biju ārpus Latvijas, ierosināja lietu par neierašanos policijā liecināt. Diezgan grūti pēc tam nācās pierādīt, ka neierašanās bija pamatota - izrādās, ka ceļojums ar savu auto un teltīm pa Šengenas zonu ir nepierādāma lieta. Pēc ilgas cīņas un pārsūdzēšanas augstākā iestādē, mobilā operatora izziņa par to, ka mans telefons ir atradies citās valstīs, tomēr izrādījās pietiekams iemels, lai mani nesodītu par to, ka vēlējos palīdzēt cilvēkam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti