Policijas atbilde iAuto par konfliktsituāciju starp motobraucēju un fotoradara uzraugu (+ video) 114

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Māris Ozoliņš, iAuto | 17.jūlijs 2017 14:58

Portālā iAuto.lv publicējām video "Policists-fotoradara uzraugs uzbrūk motociklistam (+ video)", kurā redzams konflikts starp pārvietojamo fotoradaru uzraugu un motobraucēju. Uz iAuto redakcijas jautājumu par video redzamo situāciju, saņēmām sekojošu Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciālistes Ances Rozītes atbildi:

"Ja ir pamats uzskatīt, ka policijas darbinieka rīcība nav bijusi korekta, ir tomēr citi mehānismi kā to darīt zināmu. Tādēļ Valsts policija atgādina, ka ir citi veidi, kā izteikt pretenzijas par policista darbu*2. Valsts policijas darbinieku rīcības ētiskumu pārbauda Valsts policijas Iekšējās kontroles birojs (IKB) un, ja persona uzskata, ka policijas darbinieks ir pārkāpis savas pilnvaras, tad ar iesniegumu var vērsties IKB.

Jāuzsver, ka šajā gadījumā jāņem vērā, ka konkrētajā video ierakstā nav redzams pilnīgs notikuma gaitas atainojums, līdz ar ko tas nav uzskatāms par objektīvu notikuma gaitas atspoguļojumu. Par šo faktu bija informēti gan IKB, gan Iekšējās drošības birojs (IDB) un tika uzsāktas pārbaudes, lai izvērtētu policista rīcību. Pārbaudes laikā no policijas darbinieka puses tika konstatēts pārkāpums, kas saistīts ar dienesta automašīnas novietošanu. Savukārt attiecībā par video atspoguļoto konfliktsituāciju starp iesniedzēju un policijas darbinieku, no policijas darbinieka puses likumpārkāpumi netika konstatēti. Šajā konfliktā, kuru izraisīja pats video filmētājs, tika pielietots fizisks spēks un speciālie līdzekļi atbilstoši likumam par policiju, un pārbaudes laikā no policijas darbinieka puses pārkāpumus nekonstatēja. Jāpiebilst, ka konkrētajā gadījumā motociklista rīcībā bija saskatāma agresija, kuru varēja uzskatīt par uzbrukumu policijas darbiniekam*1.

Tāpat jāpiemin, ka pret video redzamo motociklistu tika uzsākta administratīvā lietvedība par nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām, kā arī uzsākta lietvedība par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, proti, transportlīdzekļa novietošana pretrunā ar Ceļu satiksmes noteikumiem.

Diemžēl policijas darbā šādi gadījumi, kad cilvēki apzināti provocē konfliktsituācijas ar likumsargiem, kuri veic ātrumu kontroli, nav retums. Tāpēc policijas darbinieku atrašanās tuvāk tehniskajiem līdzekļiem ir nepieciešama.

Tāpat jāpiebilst, ka konkrētajam motocikla vadītājam iepriekš bija sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par ātruma pārkāpumu, kas tika fiksēts ar fotoradaru*3, kuru vīrietis pārsūdzēja, taču tiesa pārsūdzību noraidīja. Iespējams, neapmierinātība par saņemto sodu, bija par iemeslu šādai motocikla vadītāja rīcībai."

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "*1 Valsts policijas skaidrojums rada vēl lielāku satraukumu. Ko nozīmē "saskatāma agresija".... Vai tiešām "saskatāma agresija" ir pietiekošs pamats, lai pielietotu speciālos līdzekļus? Tad jau jebkurā situācija, kurā nepiekrītam policijas darbībām vai aizrādām par tām, var traktēt, kā "saskatāmu agresiju" un pielietot ko? Arī šaujamieroci?

Māris Ozoliņš, iAuto.lv redaktors Foto: iAuto

*2 Protams, ka ir citi veidi kā aizrādīt, bet tajā pašā laikā policija aicina iedzīvotājus būt aktīvākiem, lai rūpētos par sabiedrisko kārtību. Kāpēc, lai attiecībā uz policijas darbinieku pārkāpumiem (tas esot konstatēts) būtu jārīkojas kā īpaši?

*3 Vai tad tiešām tas ir arguments?! Bija motocikla vadītājam viedoklis par šo metodiku un arī pamatotas pretenzijas - vai Valsts policija drīkst pārkāpjot noteikumus veikt citu transportlīdzekļu sodīšanu?

Video diezgan labi var redzēt, kā darbinieks Viktors Jurkovs uz jautājumu atbild ar fizisku uzbrukumu vai "aizstāvību". Un vienalga, kurš un kā tika nokaitināts pirms tam, video attiecīgajā vietā (no 0:40) ir bez montāžas un papildus jautājumus nerada. Valsts policija - KAS NOTIEK?

Lai arī no sākuma liekas nesvarīga konflikta situācija, tad tā tas tomēr nav. iAuto centīsies saņemt un publicēt arī motobraucēja viedokli un sekosim līdzi arī tālākai lietu virzībai! 

Te tas ir:

Ja arī Tev ir zināma Valsts policijas darbinieka(u) nelikumīgas darbības vai bezdarbības, piemēram, piesedzot "savējos", lūdzam rakstīt uz iAuto redakciju uz iAuto at iAuto .lv ar pēc iespējas detalizētāku notikuma aprakstu.

Lasi vēl portālā iAuto.lv:

 
Visi komentāri
 
dsa 17.jūlijs 2017 15:03
37 93 Atbildēt

Policijai pilnīga taisnība. Tajos pašos, šeit viena biksēs čurātāja mīlētajos štatos, šādu filmētāju visticamāk uz vietas nošautu, labākajā gadījumā pielietotu elektrošoka pistoli un uzliktu roku dzelžus.

Skatītājs 18.jūlijs 2017 1:23
9 3 Atbildēt

Tu laikam vienkārši esi tas pats darbinieks kas redzams video!

Tommy 19.jūlijs 2017 11:06
0 0 Atbildēt

Pastāsti kādas bija sajūtas, kad nobaudīsi. Varbūt vēl ieteiksi kādam, ka ir ok. Tavi " izteicieni" jau liecina par morāles neesamību.

kops 19.jūlijs 2017 21:17
2 1 Atbildēt

Un ko Tu te tagad muldi!!!! Pats tālāk p[ar Lietuvu neesi bijis!

Štatos tāds pērtiķis "Vasjoks"nemaz netiktu policijai pat tuvumā, nevis tur vēl strādātu! Un tur ir pat divas brīdināšanas z;imes,ka ir radars! Tas ķēms, starp citu, savu algu saņem no Zigmunda samaksātajiem nodokļiem!!! Tātad Zigmundam ir visas tiesības jautāt tam radaru uzraugam da pilnīgi jebko!!!! Un tam debīlenim ir jāstāv miera stā un jāatbild skaidri un ātri!

Dantess 21.jūlijs 2017 15:18
0 0 Atbildēt

Viņam ir izteikta smaka :))

EK 17.jūlijs 2017 15:44
71 18 Atbildēt

Pilnīgs "bezpriģels" no policijas darbinieka

nomiks 17.jūlijs 2017 16:02
15 6 Atbildēt

Apskatot video, es saskatīju pārkāpumus gan filmētāja, gan policista rīcībā.

Tik starpība tāda, ka filmētājs ir parasta fiziska persona, kurai par savu rīcību pienākas atbildēt administratīvi (kriminālpārkāpumu nesaskatu), taču FR apkalpotājs ir valsts amatpersona, valsts policijas pārstāvis - viņam ir jābūt daudz savaldīgākam, pieklājīgākam un jārīkojas normatīvo aktu un iekšējo dienesta instrukciju ietvaros.

Šādu filmētāja rīcību uzskatīt par klaju agresiju, kas apdraud policista dzīvību, veselību? Nu nez...

Lai uzskatītu, ka filmētājs nav pakļāvies valsts policijas amatepersonas likumīgām prasībām, vispirms policistam bija jāstādās priekšā, jānosauc iemesls un jānorāda likumīgais rīkojums. Šajā video nekas tāds nav saskatāms. Iespējams, ka tas atrodas nepublicētajā video daļā. Fizisku spēku policists drīkst pielietot, ja nav citu līdzekļu.

Bet nu filmētājs pats arī ir vērsts uz agresiju, nekaunību un pārlieku bravūru.

Policista neapmierinātība ir pilnībā pamatota un pat pat paredzama, taču veids, kādā tas pausts, ir nepieļaujams no valsts amatpersonas puses.

Būs interesanti palasīt, ko par šo gadījumu izlems Iekšējais drošības dienests. Ar lielu ticamību konstatēs, ka policista rīcība bija pamatota un likumīga!

CP 17.jūlijs 2017 16:02
11 10 Atbildēt

Valsts auto drīkst parkot jebkurā vietā uz valsts zemes.

viencexperc 17.jūlijs 2017 17:46
8 7 Atbildēt

brauks specdienests arestēt noziedziniekus, bet auto nāksies parkot stāvvietā, bet uz operāciju iet kājām.

Varbūt ugunsdzēsējiem arī vajag aizliegt parkoties neatļautās vietās?

iAuto 17.jūlijs 2017 17:49
11 5 Atbildēt

Vai nu speciālie signāli un,vai arī auto jābūt attiecīgi marķētam.

CP 17.jūlijs 2017 18:01
6 15 Atbildēt

Lasi divreiz!

Valsts transportu drīkst noparkot jebkurā vietā uz valsts zemes!

xxx 17.jūlijs 2017 18:32
8 5 Atbildēt

tu pamulki,kura csn punkta tas ir ieskribelets?

CP 17.jūlijs 2017 18:36
0 15 Atbildēt

CSN uz valsts transportu neattiecas.

he 17.jūlijs 2017 19:07
5 1 Atbildēt

uz valsts pilsoņiem arī neattiecas!

s 17.jūlijs 2017 18:33
1 0 Atbildēt

Tu tiešām nejoko, nopietni to domā?! Džīzis!!!

E.B. 17.jūlijs 2017 19:27
3 0 Atbildēt

No kurienes tu rāvi ka ta ir valsts zeme ???

Nikodems dēliņš 17.jūlijs 2017 16:04
15 8 Atbildēt

Uzreiz jau redzēju, ka tas video ir provokācija, jo parādītas tikai konflitka beigas. Motocikls novietots neatļautā vietā un cilvēks ar aizsegtu seju skraida ap policistu. Pieklājīgi cilvēki tā nedara.

iAuto 17.jūlijs 2017 16:20
14 9 Atbildēt

Jā, video ir provocējošs, bet tas nekādi neattaisno valsts amatpersonas Viktora Jurkova uzbrukumu no (0:40).

222 17.jūlijs 2017 16:30
8 8 Atbildēt

aha, ja tev, pildot darba pienākumus, skraidītu rinķī un bāztu kameri filmējot sejā.

iAuto 17.jūlijs 2017 16:33
15 6 Atbildēt

Sejā kameru nebāza un filmēt drīkst! Jā, nepatīkami, bet to drīkst darīt.

222 17.jūlijs 2017 17:01
7 4 Atbildēt

"Filmējot un fotografējot ir jāievēro ne vien ētika, bet arī personas datu un privātuma aizsardzība. Par personas datiem ir uzskatāms arī cilvēka attēls, pēc kura to var identificēt, tāpēc personu datu apstrādes gadījumā ir nepieciešama datu subjekta (šajā gadījumā konkrētā cilvēka) atļauja, izņemot likumā atrunātos gadījumos (Fizisko personu datu aizsardzības likums, 7. pants). No personas datu aizsardzības viedokļa ir svarīgi, vai uzņemtais foto/video ir uzņemts mākslinieciskām vajadzībām vai arī tas tiks izmantots tikai ģimenes vajadzībām un netiks nodots trešajai personai (tai skaitā netiks publicēts internetā), kā arī vai fotografēšana tiek veikta žurnālistikas vajadzībām, jo Fizisko personu datu aizsardzības likuma 7., 8., 9. un 11. pants netiek piemērots, ja personas dati ir apstrādāti žurnālistikas vajadzībām saskaņā ar likumu “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem”, mākslinieciskām vai literārām vajadzībām. "

iAuto 17.jūlijs 2017 17:53
20 3 Atbildēt

Šeit Tu melo, sabiedriskā vietā Latvijā drīkst filmēt gan cilvēkus, gan auto utt. Turklāt šinī gadījumā filmēta tiek valsts amatpersona pildot darba pienākumus - pārkāpj CSN. Tātad vēlreiz - drīkst filmēt un pat vajag, lai par to uzzinātu plašāks cilvēku skaits.

CP 17.jūlijs 2017 18:40
3 7 Atbildēt

Pirms filmēšanas gan derētu noskaidrot vai tā ir sabiedriska vieta.

Konuss 17.jūlijs 2017 18:57
11 1 Atbildēt

Ja nav zīmes par privātīpašumu vai kā citādi norobežota piekļuve, vieta uzskatāma par publisku.

E.B. 18.jūlijs 2017 16:59
2 0 Atbildēt

Sāc pierazt,Tevi filmē visur,gan uz ielas ,gan benzīntankos,gan veikalā,tāpat arī cilvēki strādā daudzās vietās visu dienu zem kamerām un nav problēmu.Un ja man ir aizdomas par Taviem dienesta pilnvaru parkāpumiem pildot savus pienākumus,kā policistam,tad varu fimēt kaut visu dienu,uzdot jautājumus,kā arī paprasīt dienesta apliecību.Un policistam ir jāuzrāda dienesta apliecība ar kameru vai bez.Policists ir kārtības uzraugs,nevis psiholoģiski nelīdzsvarots bezpriģels ar korkām.

viencexperc 17.jūlijs 2017 17:41
8 9 Atbildēt

Policijas likums:

12. pants. Policijas darbinieka vispārējās tiesības

Policijas darbiniekam, pildot viņam uzliktos pienākumus atbilstoši dienesta kompetencei, ir tiesības:

1) prasīt, lai personas pārtrauc likumpārkāpumus un citu rīcību, kura traucē policijas pilnvaru izpildi, kā arī PIELIETOT PRET LIKUMPĀRKĀPĒJIEM PAREDZĒTOS PIESPIEDU LĪDZEKĻUS;

CP 17.jūlijs 2017 16:08
11 15 Atbildēt

Valsts amatpersona, pildot priekšnieka pavēli, novieto auto slēpnī, uzstāda FR. Pēkšņi piebrauc aizdomīga persona ar moci, mūsdienās - vienkārši terorists, sāk ložņēt ap valsts īpašumu, filmēt to (iespējams ar mērķi izpaust kādam valsts noslēpumu vai uzstādīt spridzekli). Valsts amatpersonai nekas cits neatlika kā aizstāvēt valsts īpašumu un novērst iespējamos terorisma draudus.

iAuto 17.jūlijs 2017 16:28
12 6 Atbildēt

Šīs ir pilnīgas muļķības sarakstītas, labi, ka vismaz ar CP marķētas, vēl zolīdāk būtu atklāt savu identitāti un CP pakāpi!

CP 17.jūlijs 2017 18:01
5 14 Atbildēt

Kāpēc muļķības? Nostādi sevi šajā situācijā policista lomā. Labi, varbūt nedaudz pārspīlēts, bet tāda ir mūsu nākotne. Kā jau rakstīju iepriekš, ir attīstītas demokrātiskas valstis, kur šādā gadījumā uzreiz tiktu izvilkts ierocis un filmētājs nolikts gar zemi.

iAuto 17.jūlijs 2017 18:14
10 3 Atbildēt

iespējams ar mērķi izpaust kādam valsts noslēpumu vai uzstādīt spridzekli - nesmīdini cilvēkus

CP 17.jūlijs 2017 18:18
3 4 Atbildēt

Viens jau par tanku bildēšanu dabūja iekšās. Un cik jau ir bijuši FR demolēšanas gadījumi. Ja pareizi atceros, tad viens gadījums bija saistīts ar motociklistu, kurš to ar kāju apgāza un aizbēga.

iAuto 17.jūlijs 2017 18:28
0 3 Atbildēt

Par tanku neesam dzirdējuši, bet jā, ar moci ir bijis tāds gadījums. Un ....

CP 17.jūlijs 2017 18:30
2 2 Atbildēt

Kur krievu pensis fotografēja NATO tankus uz vilciena.

kops 19.jūlijs 2017 21:28
2 0 Atbildēt

Nu gan salīdzināji!!! Tanks un radars!!! Ģeniāla prāta izpausme!

kops 19.jūlijs 2017 21:25
2 0 Atbildēt

Klau! Vai Tu tiešām neesi stāvējis caurvējā???? Attīstīstās demokrātiskās valstīs nevienaalsts amatpersona nešiverējas pa krūmiem sodus likdama!!!Un privātās drēbēs ,apliecību eparādot un nestādoties priekšā, virsū nelec!!!!!

Fantoms 17.jūlijs 2017 16:18
18 4 Atbildēt

Skaidri redzams, ka Viktors ir agresīva amtpersona un uzbruka pilsonim, kurš vēlējas uzdot savus jautājumus!

650 17.jūlijs 2017 16:25
69 5 Atbildēt

Sakiet man Lūdzu- kā lai zinām, ka šāds te lisijs "Viķoks" ir Valsts Amatpersona? Viņa tērpam specPagonas ir, vai moška biksēm speciāls luminiscējošs Rāvēlslēdzējs vai vēl kas?

xxx 17.jūlijs 2017 18:31
16 0 Atbildēt

ta ka nekas nav redzams ka vins ir musars,var dot pa jebalniku tam teftelim

Skranda 17.jūlijs 2017 19:34
5 0 Atbildēt

Tas Viķkas neglītais purns arī uzprasās pēc kulaka

222 17.jūlijs 2017 16:27
4 25 Atbildēt

Atbalsts policistam! Malacis! Tādi agresīvi motobraucēji, kuri iedomājas, ka ir kārtības noteicēji un uzbrūk policistiem, kuri dara savu darbu, ir reāli jāatskalda.

iAuto 17.jūlijs 2017 16:31
18 2 Atbildēt

Nevienā vietā video nebija redzams uzbrukums šim Viktoram. Vai tad VP darbinieki masveidā iAuto pieslēdzās.

222 17.jūlijs 2017 16:55
11 5 Atbildēt

Nav redzams, jo video ir tendenciozi atstāts tikai viens posms no visa notikuma. Kāpēc netiek publicēts viss video? Kas tiek slēpts?

iAuto 17.jūlijs 2017 17:56
9 15 Atbildēt

Tas nav mūsu video, secinām pēc redzamā materiāla. No 0:40 nav montēts materiāls un šeit ir redzams uzbrukums filmētājam. Redz, šī arī ir tā video priekšrocība, viss ir redzams.

Richijs 17.jūlijs 2017 16:39
20 2 Atbildēt

Ments pilnīgs pidrila.vajadzēja atpizdzīt un radaru dir.. Iespraust..

s 17.jūlijs 2017 16:39
6 2 Atbildēt

Izteiksmes stils tiem komentētājiem tiešām aizdomīgi līdzīgs...

iAuto 17.jūlijs 2017 16:42
8 1 Atbildēt

Būs vien jāpiekrīt :) Varbūt Viktors?

nazis 17.jūlijs 2017 16:46
3 0 Atbildēt

salamaleikum

Viktors nevar saliktteikum

viencexperc 17.jūlijs 2017 16:47
4 5 Atbildēt

Vajadzēja šim operatoram tā paskraidīt pretī policijai kaut kur štatos, ķīnā, izraēlā.... redzētu, cik smieklīgi beigtos.

s 17.jūlijs 2017 16:56
2 1 Atbildēt

ASV publiskā vietā policija atļauj filmēt. Par sišanu nemaz nav runa.

Uz ātro paķerts video, gan jau ir vēl citi.

www.youtube.com/watch?v=z9g7OPhh8aY

to s 17.jūlijs 2017 18:44
0 0 Atbildēt
s 17.jūlijs 2017 19:50
0 1 Atbildēt

Slinkums visu skatīties, jo jau pašā sākumā redzams, ka tas video nav par tēmu - vai drīkst filmēt policistu publiskā vietā, un vai par tikai šādu filmēšanu ASV policija uzreiz sit.

Ja tu gribi teikt, ka tavs video ir par šo tēmu, tad tas kā reizi arī parāda, ka ASV policija neliedz filmēt publiskā vietā un tikai par to nesit.

Pļurkt 17.jūlijs 2017 16:58
31 38 Atbildēt

Policijas atbildē ir apsolūti skaidri pateikts, ka policijas vadība vienmēr piesegs savējos.

Kāda jēga no plika iesnieguma, ja jau uzņemtais video ar REĀLU agresiju netiek uzskatīts par agresijas pierādījumu!

Pie kam tiek pisaukts ka policists pildīja dienesta pienākumus. Nekur video nav redzams policists, nedz formas tērpā, nedz izkapjot no trafarētā policijas auto, nedz kaut vai uzrādot savu dienesta apliecību!!

Fkatiski tika filmēts alkāns ar pamatīgu alusvēderu, kas novietoja savu auto neatļautā vietā, slapstījās ap fotoradaru!!! Faktiski video autors filmēja potenciālo likumpārkāpēju.

Menti bija, ir un laikam būs PSRS laiku menti - nekas tos lielceļa laupītājus nespēs pārmācīt.

viencexperc 17.jūlijs 2017 17:09
22 8 Atbildēt

Sanak, ka tik daudz pamuļķīši divas dienas lej savu žulti bezjēdzīgi. Izrādās, ka atkal taisnība ir viencexperc pusē ( manā). Bandīti un pamuļķīši nolikti vietā.

viencexperc 17.jūlijs 2017 17:24
13 7 Atbildēt

Iauto redakcijas klauni mēģina aizstāvēt savējo. Tas ir labi redzams.

Policijas likums:

12. pants. Policijas darbinieka vispārējās tiesības

Policijas darbiniekam, pildot viņam uzliktos pienākumus atbilstoši dienesta kompetencei, ir tiesības:

1) prasīt, lai personas pārtrauc likumpārkāpumus un citu rīcību, kura traucē policijas pilnvaru izpildi, kā arī PIELIETOT PRET LIKUMPĀRKĀPĒJIEM PAREDZĒTOS PIESPIEDU LĪDZEKĻUS;

.

.

.

Kas bija video?

Policists stāv pie pretī radaram noparkota moča, krustojumā. Bandīts, tā vietā lai novāktu, skrien un filmē policistu auto, nepakļaujas prasībām. Viss pareizi.

Bet iauto redakcija tikai apstiprina, ka pie jums strādā idiņi. Vai nu marasmātiķiem laiks iet pensijā, vai sīkajiem - pabeigt kādu izglītības iestādi.

iAuto 17.jūlijs 2017 18:17
8 18 Atbildēt

Nepazīstam minētās personas - ne vienu, ne otru pusi. Taču video redzamais un vēl vairāk lasāmais policijas paskaidrojums mūs gan satrauc!

viencexperc 17.jūlijs 2017 18:33
18 6 Atbildēt

Par ko? Par to, ka policists pielieto spēku?

Atklāšu noslepumu. VISUR policija pielieto spēku par nepakļaušanos prasībām.

ZigmarsKrumins 18.jūlijs 2017 10:40
3 0 Atbildēt

Kāda bija policijas prasība?! un kurā brīdī izteikta?

Pļurkt 17.jūlijs 2017 19:20
12 20 Atbildēt

Kurā vietā - KONKRĒTI var redzēt policistu, nevis pārbarotu vepri pufaikā ar atstarojošo leti tās apakšmalā???

viencexperc 17.jūlijs 2017 20:07
12 2 Atbildēt

Es pareizi sapratu - ja cilvēks ir stalts un policista formā, pie viņa nedrīkst līst, bet ja cilvēkam nav policijas formas, tad var ar viņu kašķēties un iet kauties?

Pļurkt 18.jūlijs 2017 7:57
2 9 Atbildēt

Droši savus prātui\ļojumus vari iebāzt sev pakaļā!!

Jo kā VIENMĒR neko neesi sapratis, tik vien ir kā ik reizi sagribēji iedirst.

viencexperc 17.jūlijs 2017 17:39
19 7 Atbildēt

Vēl labs punkts šim visam būtu, ja policists iesūdzētu tiesā to operatoru par apmelošanu, publisku nomelnošanu un piedzītu kompensāciju.

iAuto 17.jūlijs 2017 18:19
3 1 Atbildēt

No mūsu rīcībā esošās informācijas pret motobraucēju esot uzsākta tiesvedība par nepakļaušanos valsts amatpersonai. Šo informāciju vēl pārbaudām un ceram iegūt to no pirmavota!

viencexperc 17.jūlijs 2017 18:35
21 5 Atbildēt

Tāda neprofesionala rīcība. Publicējat nepārbaudītu informāciju. Jūs ziniet, ka ja policistu atzīs par nevainīgu, viņš varēs vērsties tiesā arī pret jums?

Es tagad samontēšu video, kā ušakovs man uzbrūk, jūs arī publicēsiet?

iAuto 17.jūlijs 2017 20:10
2 17 Atbildēt

Mēs nepublicējam nepārbaudītu informācija, tas ir komentārs. Katrs var sūdzet tiesā, mūs tas nebiedē.

Pļurkt 18.jūlijs 2017 7:59
4 19 Atbildēt

Kurā vietā - KONKRĒTI var redzēt policistu, nevis pārbarotu vepri pufaikā ar atstarojošo leti tās apakšmalā???

Es 17.jūlijs 2017 17:43
21 9 Atbildēt

Pa maz sadeva ....Nomik palasi likumu par policiju.

Sarkasms 17.jūlijs 2017 17:48
14 4 Atbildēt

Lai nabaga cietušais ieliek nemontetu video, tad arī varēs spriest.. šobrīd portālā limenis ir ....

taisnība 17.jūlijs 2017 18:44
5 4 Atbildēt

Redzot ka tas pajolins kas filmeja cita video runa krieviski- bija pelnijis. Tadus ka Zizis mums Latvijā nevajag

lacplesis 17.jūlijs 2017 18:51
8 5 Atbildēt

Kapec uzreiz uzsver ka motociklists utt? Lai sabiedriba teiktu - aa nu jaa tas jau pats vainigs,huligans utt.

Valsts amatpersona uzbruk pilsonim!! Kaut kads sviests,ka var pateikt ka tas ir policists ? izskatas pec sēņotaja

ment 17.jūlijs 2017 18:59
3 0 Atbildēt

Tu vēl neesi redzējis kādi feisi strādā izziņā. Tāteikt, kāds mērķis, tāds līdzeklis. Mārtiņu Bondaru privatkā nekad neiesūtīsi maskačkas pritonā. Visi pa gabalu jau saodīs...

vecais 17.jūlijs 2017 19:13
9 21 Atbildēt

Ko jūs veči cepaties?Taču policijā ļoti maz strādā adekvātu,izglītotu cilvēku...

taisniba 17.jūlijs 2017 19:18
6 4 Atbildēt

tas kas filmeja jau ari nav ipasi izglitots

expercvulgaris 17.jūlijs 2017 19:46
17 2 Atbildēt

jā tas gabaliņš tiešām ir bez montāžas, bet jautājums kas notika pirms tam? vai nolika mocīti priekšā radaram apskrēja mežiņam apkārt un kā meža feja pielavijās no mugurpuses? varbūt pirms tam jau minūtes 10 uzmācās ar netikliem piedāvājumiem lai iemūžinātu ka menti ir netikai vardarbīgi bet arī netradicionāli? neciešu nepamatotu vardarbību, bet vairāk par visu to stukaču, provokātoru un moralizētāju armiju kuru izveidojis nets.

Cik daudz 17.jūlijs 2017 19:57
14 28 Atbildēt

Palasu komentāru un saprotu cik te ir daudz seklu un neizglītotu cilvēku/ izskatās policistu aizstāvju vai paši kadri. Arī pašā Youtube ir tik daudz policista aistāvju viedokļu. Izkatās pēc paša tā policista radieniekiem.

Pa lielam vienalga, kā tas filmētājs nokaitināja to policistu filmējot ir vienalga. Bet veids, kāda tas psihopāts reaģēja un turpina melot, piedevām tiek piesegts ir tas par ko jācepjās. Policijas vadība IDB u.c. kam par šādām lietām būtu jāveic maksimāli daudz izskaidrojoša darba un jāizmeklē viss max ātri un jāviešs caurspīdīgums, bet tie tagad piesedz to mēslu. Šāds ir šādu valsts amatpersonu termins un kuri viņu piesedz nav neko labāki. Un tas ir par ko cepjās arī redaktors. Ja kāds pateiks bet nu tas, vai bet nu šitā. Ceru, ka kādreiz to visu piedzīvosiet, lai izjustu to nolemtības sajūtu - kā sistēma viss ir ieeļots un visi viens otru piesedz.

Pļurkt 18.jūlijs 2017 8:10
5 10 Atbildēt

Kādi menti bija komunistu laikos, tādi paši ir arī sobrīd!! Sākot no augstākās vadības (ar piesegšanu) un visbeidzot ar prastajiem "izsūtāmajiem" (ar šizofrēniķa nerviem).

Daudz gadu vajadzēja lai no Latvijas policijas izmēztu ārā tukšpaurus, kukuļpieprasītājus, kasīkļus. Daudz gadu v ajadzēja lai cilvēki sāktu policiju un policistus cienīt, bet šitādi kretīni ar nestabilu nervu sistēmu (pufaikā), kasīkļi uz ceļa, kas aptur auto tikai tāpēc ka šiem nepatika kā tika nobremzēts pie dzelzceļa pārbrauktuves (TUKŠAS) un policistu nedarbu piesedzēji vienā rāvienā visu to LIELO mundiera spodrināšanas darbu atmet atpakaļ uz vismaz 10 gadiem, ja ne vairāk!

nu nav tak ta 17.jūlijs 2017 20:22
12 5 Atbildēt

Tam filmetajam toch nav pilns rubulis- ja var priecigs dejot pie nodegusā fotoradara tad skaidrs ka so situaciju tikai un vienigi radija filmetajs. Ja mekle problemas tad atrod. Gan jau nesena pagatne sanemis sodu par atruma parkapsanu un tagad censas pagarinat savu krānu. Neviens par apsveicināsānos ta vien pa galvu nedos- ja trauce veikt darbu tad jārīkojas. Motociklis butu mierigi uzfilmejis, ielicis neta kas par problemam nevis bazies gimi tam policistam.

650 17.jūlijs 2017 20:35
5 1 Atbildēt

Amatpersonai (būtu jābūt..) kādam uzvedības kodeksam.Dažās valstiski svarīgās nozarēs ir zināms, ka tāds ir. Kā arī tās personas tur tomēr cenšas to pildīt.Vai jebkura amatpersona drīkst būt tik ātri aizkaitināma, ka pie katras iespējas dod pa muti oponentam? Mums ir (joprojām) milzum daudz tādu, kuri doomā, ka FR sāga ir domāta kādai vispārējai sabiedrības labklājības vai tiesiskās kārtības nodrošināšanai.Ko, kādu tiesiskumu un kādu kārtību tur iedrošina šitāds Viktors kkādā garkalnes mežā?? Tas Viktors vai nu ir pats ar izsmalcinātu izdomu, vai nu aizkadrā viņa priekšnieks ir īpaši galvā ieslīpēts- kad devis darba uzdevumu kāst braucējus šādā divdomīgā un pašu FR pasākumu diskreditējošā vietā un veidā. Dara to jau tā līdzcilvēkiem izaicinoši/kaitinošā manierē, plus vēl uz kairinājumu noreaģē kā bullis uz sarkanu lupatu. Kāpēc neizsauca konfliktiem apmācītas amatpersonas policistu formās? Un kas vispār ir tas Viktors- policists vai sia "foto" darbinieks? Ja policists- kādas pazīmes par to liecina? Ģenerālis? Sarkanie adidas 3-joslu Lampasi viņam ir uz biksēm? Vai viņam forma un apliecība ir? Ja kaimiņš maita regulāri velk gar manu sētu uz +20, kapēc es nevaru izveidot savu SIA un tur uzstādīt savu personīgo FR?

filmētājs 17.jūlijs 2017 20:49
9 2 Atbildēt

Pirmām kārtām- ja filmētājs zināja vārdu tātād visdrīzāk redzēja apliecību (jeb no pirksta izzida vārdu arī nav brīnums). Tas ka kās naudu gan ir stulbums- ja ir noteiktais atruma limits tad pats vainīgs. Un par to reagesanu gan- redzot no visas situacijas tikai kadu minuti gruti spriest kas tur patiesiba notika. Paskatoties video var redzēt ka mašīna tikusi filmēta divās dažādās vietās, kas nozime ka motociklists izsekojis, laikam ja nav nekas ko pasam darit tad jakrit citiem uz nerviem.

Ag 17.jūlijs 2017 20:41
23 9 Atbildēt

Pilnīgi adekvāta policijas darbinieka rīcība. iAuto cenšas vienkārši taisīt sižetu par neko.

iAuto 18.jūlijs 2017 8:51
6 10 Atbildēt

Mums nav pieņemama šāda darbinieka rīcība un vēl vairāk nav pieņemams policijas skaidrojums.

JJJ 17.jūlijs 2017 21:21
5 3 Atbildēt

Policists arī ir tikai cilvēks un viss konflikts kopumā parāda sabiedrības veselības/ slimības stāvokli. Nav jau policis bez vainas, bet tiražēt viņa vainīgumu bez otras puses rīcības izvērtējuma ir bēdīgi. Nu baigi policis kādam traucēja uz tās meža takas, baigi tam filmētājam vajadzēja tur līst un kasīties. Stulbi sanāk, ka policis nevar visu izklāstīt, bet otrs var likt un tirazēt graizītu materiālu. Ja jau kašķis ir sācies, tad lūdzu filmētājs ar vārdu unnuzvārdu un pilnj melno materiālu studijā!

priks skoks 17.jūlijs 2017 21:22
6 6 Atbildēt

Cik zemu var krist reitingu dēļ...:) Loģiski, ka policistam ir tiesības pielietot speciālos līdzekļus. Pat mutiska pretestība policistam ir krimināli sodāma. Bet, zinot, kurš ir autors...:)

Pļurkt 18.jūlijs 2017 8:03
7 1 Atbildēt

Kurā vietā - KONKRĒTI var redzēt policistu, nevis pārbarotu vepri pufaikā ar atstarojošo leti tās apakšmalā???

Ou 17.jūlijs 2017 23:27
1 3 Atbildēt

Mocītis noparkots uz bremzēšanas joslas, jau saņemts sods, kuru gribēja pārstrīdēt. "Pareizais" taisnības cīnītājs!

paps 17.jūlijs 2017 23:42
5 4 Atbildēt

Kārtējais pirdiens no mušas gribēja izpūst ziloni, artrāvās pa ēveli. Ko līdi, tevi tur kāds sauca?

ESpatsunbralis 18.jūlijs 2017 0:12
6 1 Atbildēt

Abi labi !!! Tas uzfilmētais plikpauris gan pēc policista neizskatās !!! Bet ja ar tik švakiem nerviem dienē policijā , tad ir laiks padomāt par šā cilvēka piemerotību policijai un steidzīgi !!! Es viņam būtu iepūtis asaru gāzi un izsaucis policiju !Nekur neredzēju policijas mašīnu ar ieslēgtām bākugunīm ! Tagadējās tehnikas laikmetā es ari savu privāto mašīnu varu uztaisīt līdzīgu policijas mašīnai ! Radars ar tiek uzstadīts naudas pelnīšanas vietā !

Filmētājs ari tāds agresīvs , pats stulbi uzprasījās !

Janeks 18.jūlijs 2017 2:45
0 0 Atbildēt

Tu vispār ķer lauku?

Agris 18.jūlijs 2017 8:05
0 3 Atbildēt

Amerikā neviens pat neuzdrīkstētos policistam kaut ko aizrādīt vai smirdēt virsū

s 18.jūlijs 2017 8:46
2 0 Atbildēt

Paskaties augstāk manis ielikto video.

Hmm 18.jūlijs 2017 8:21
6 0 Atbildēt

Par kādu policiju jūs runājat? Tā tīra menta(vārda vissliktākajā nozimē) uzvedība un mentenes standarta atbilde.

CP ir tads mazs mēlitis 18.jūlijs 2017 9:30
0 1 Atbildēt

tika pieadīts ka to viņš darīja citas valsts uzdevumā, un no sakuma viņu tika pierādīts ka viņš spiego, un tikai tad paņēma viņu.!

kasinsh79 18.jūlijs 2017 9:30
9 0 Atbildēt

Policijas darbinieks tomēr nedrīkst reaģēt TĀ, pat ja ir nokaitināts. Kā amatpersonai jāiemācās savaldīties. Absolūti apbrīnojama ir Policijas oficiālā atbilde. WTF, viņam kāds fiziski uzbruka?

Iaut 18.jūlijs 2017 12:42
2 0 Atbildēt

Šitas ir labs >>>Diemžēl policijas darbā šādi gadījumi, kad cilvēki apzināti provocē konfliktsituācijas ar likumsargiem, kuri veic ātrumu kontroli, nav retums. Tāpēc policijas darbinieku atrašanās tuvāk tehniskajiem līdzekļiem ir nepieciešama.

Ja man kkur stāv kkas vērtīgs un gribu to sargāt, tad varu parkot blakus mašīnu arī tur kur nedrīkst???

aaa 18.jūlijs 2017 13:43
0 1 Atbildēt

priduroks

iAuto 18.jūlijs 2017 14:14
1 0 Atbildēt

Šodien tiekamies ar video autoru, šeit atbildot uz komentāru var rakstīt savus jautājumus!

s 18.jūlijs 2017 14:39
1 0 Atbildēt

Mutiskai parunāšanai jēga maza, jo viņi atrunāsies, novirzoties no tēmas. Ja nav cietušā iesniegums, kura neizskatīšanu pēc būtības var apstrīdēt pie prokurora, tad var cerēt tikai uz IDB attieksmi.

Skaidrs, ka būtiskie jautājumi ir tikai - kāds ir tiesiskais pamats rīkoties konkrētā veidā.

Valsts amatpersona nedrīkst darīt neko tādu, kam tā nav nepārprotami pilnvarota ar normatīvo aktu.

Bez tam ir tiesību normu piemērošanas principi, kas norādīti Valsts pārvaldes iekārtas likumā un Administratīvā procesa likumā.

likumi.lv/ta/id/63545-v...ikums#p-342024

likumi.lv/ta/id/55567-a...likums#p-55518

s 18.jūlijs 2017 14:43
2 0 Atbildēt

Atvainojos, sajaucu, ka tikšanās ir nevis ar VP, bet ar motociklistu.

Būtiskais jautājums ir viens - vai vērsās pie mediķa, lai dokumentētu miesas bojājumus?

Ja nevērsās, tad nebūs iespējams konstatēt, vai bija sitiens vai satvēriens, līdz ar ko policista darbības paliks neskaidras; tāpat arī viss pārējais paliks neskaidrs.

iAuto 18.jūlijs 2017 15:09
1 0 Atbildēt

Paldies!

Bet VP mums arī jautājumi noderēs.

kasinsh79 18.jūlijs 2017 15:54
1 1 Atbildēt

Jautājums.

Kas bija par iemeslu policistu kaitināt? :D

iAuto 18.jūlijs 2017 16:11
2 0 Atbildēt

Atbilde tiešajā: Nebija doma kaitināt, ja viņš soda citus, tad jāievēro noteikumi!

Igors Āpsis Ašais 18.jūlijs 2017 15:58
1 0 Atbildēt

Un to Viktoru Jurkovu nostādīt pie sienas par LR Satversmes 100. panta pārkāpumu!!! Katram ir tiesības brīvi ievākt, paturēt un izplatīt informāciju. Ne pat policista nosaukuma nav vērts gnīda!!!

650 18.jūlijs 2017 17:04
6 0 Atbildēt

Izjūtiet atšķirību-

Ja kāds "kaitina" suni, un tas kaitinājuma veicējam izrauj gabalu no drisas, vainīgs ir suņa saimnieks. Kurš to nav pienācīgi piesējis,sētā nav iespundējis,nav uzmaucis galvā uzpurni, nav čipojis, uttt.

Ja privātpersona kaitina privātpersonu, "vardarbīgi atbildēt" nedrīkst, ir jāraksta ieniegums VP un jāgaida.

BET- ja privātpersona kaitina amatpersonu, tātad te ir klajš Valsts Interešu Adraudējums un nokaitinātā amatpersona drīkst uzreiz bez jabkādas tiesas un gaidīšanas sist,kost,skrāpēt,pūst gāzi gan galvā gan dibenā utttt. Vēl jāpiezīmē, ka Amatpersona gluži likumīgi var kaitinoši/izaicinoši izskatīties pēc noplukuša 90to bandīta un tai var nebūt itin nekādu amatpersonas atribūtu.

Es iesaku Langstiņos traku nebarotu suni 4,5m garā striķī piesiet pie barjeras ceļa malā- redzēsiet, ka vismaz lidz Vangažiem būs garantēta Kārtība un izmaksas nekādas.Tam pat algu nav jāmaksā.

karlisa 18.jūlijs 2017 17:30
3 5 Atbildēt

braucot garam kad bus redzami sitie tipini jastajas un jaslana nost ja viniem drikst kapec gan man ne ar ko tie atskiras no citiem arto ka visur drikst iebraukt un kur gribu tur stavu ka gribu ta slepjos es tak pelnu piki

trt345 18.jūlijs 2017 18:57
0 0 Atbildēt

pilnig pareiz

iAuto 18.jūlijs 2017 17:45
0 0 Atbildēt
grs 18.jūlijs 2017 22:13
1 0 Atbildēt

Nu bet tak iedodiet tam uzraugam formu kaut kādu, savādāk pēc izskata viņš tikpat labi varētu tirgot zivis mežmalā.

hartijs 19.jūlijs 2017 0:33
0 0 Atbildēt

citāts,-Tāpat jāpiemin, ka pret video redzamo motociklistu tika uzsākta administratīvā lietvedība par nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām, kā arī uzsākta lietvedība par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, proti, transportlīdzekļa novietošana pretrunā ar Ceļu satiksmes noteikumiem.

Bet paša policista auto arī novietots neatļautā vietā, Pāri gājēju celiņam kur nav iebrauktuve, mežā vai parkā kur nav stāvvieta.

ilze 19.jūlijs 2017 8:02
7 1 Atbildēt

ko tas mocists gribēja panākt, ka nolika moci priekšā fr? Iauto redaktora uzslavu?

Iedzīvotājs 19.jūlijs 2017 11:52
1 0 Atbildēt

Policistam jāpiemēro sods par uzbrukumu cilvēkam un par dienesta pilnvaru pārkāmumu. Kādu priekšzīmi policists rāda?

fotoradars 20.jūlijs 2017 16:16
0 0 Atbildēt

IKB ?? Jūs ņirgājaties? No tā kantora nav nekādas jēgas. CP man prasīja 'pateicību', es uzrakstīju iesniegumu. CP visu noliedza, viņiem ir zvērests, nav pamats neticēt, bet tu esi ieinteresētais, pierādījumu nav un pats paliec muļķa lomā. Viņi savējos piesegs. Ja vien nebūs līķi kopā ar alkoholu.

Dantess 21.jūlijs 2017 14:46
1 0 Atbildēt

Viķoks 100 x ir pārkāpis iekšējās kārtības un speclīdzekļu pielietošanas kārtību.

1.Viņam bija jāstādās priekšā nosaucot savu dienesta stāvokli, amatu un vārdu uzvārdu un uzrādot dienesta apliecību.

2. Bija ģērbies civilajās drēbēs (video pirmais priekšstats izskatās pēc noskūta noziedznieka)

3.Speclīdzekli var pielietot reālu dzīvības vai veselības apdraudējumā sev vai sabiedrībai gadījumā pretojoties vai bēgot no nozieguma vietas.

4. Tikai pierāda ka iekšējais IKB un IDB atbalsta policijas darbinieku pretlikumīgas un noziedzīgas darbības.

Un tad nav jābrīnās ka tautā nav termins policija bet ir menti un.t.t.

Dantess 21.jūlijs 2017 15:38
0 0 Atbildēt

Tur tā kā politikā, Ieliek tikai savējos.

ss 22.jūlijs 2017 15:58
0 0 Atbildēt

Jāpiebilst, ka konkrētajā gadījumā motociklista rīcībā bija saskatāma agresija, kuru varēja uzskatīt par uzbrukumu policijas darbiniekam*

es ieraudziju: No si video, ka gaja cilveks ar kameru pa ielu un vinam uzbruka! Kura vieta vins bija agresivs?

Žiks 22.jūlijs 2017 16:23
0 0 Atbildēt

Pieļauju, ka šim uz lisā paura bija tetovējums ar CP logo un amatpersonas numerāciju, tikai sākumā aiz lepnuma neņēma nost keponu.Tā gadās

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti