Lūdz dot ceļu operatīvajam transportam (+ VIDEO) 24

 
iAuto | 28.jūlijs 2019 7:43

Viens no šīs nedēļas skaļākajiem notikumiem ir drāma Ogrē, kur audi A6 vadītājs apstājās tikai pēc vairākiem viņa virzienā raidītiem šāvieniem. Iespējams, viņu būtu izdevies aizturēt jau Rīgā, ja vien autovadītāji, kuri tobrīd brauca pa Krasta ielu, būtu ievērojuši skaņas signālus un devuši ceļu pašvaldības policijas mašīnai.

Tā avarēja, cenšoties apturēt bēgli. Mašīnas vadītājs atzīst, ka nerespektēšana uz ceļa ir ikdiena. Un cer, ka šis gadījums varētu situāciju mainīt.

 
Visi komentāri
 
JanJan 28.jūlijs 2019 9:43
17 6 Atbildēt

Gan jau tiem nelaidējiem karma atspēlēsies dzīvē. Kad paši gaidīs neatliekamos dienestos kritiskā situācijā, tad tādu pašu pidaru dēļ gaidīs ilgi.

JanJan 28.jūlijs 2019 9:44
18 4 Atbildēt

Policijai vajadzētu kādu reizi profilakses pēc ar video ierakstu, kā pierādījumu, visiem šitiem auto īpašniekiem rindiņā izsūtīt administratīvos sodus.

Pļurkt 28.jūlijs 2019 10:44
21 3 Atbildēt

Nevis kādu reizi, bet VIENMĒR filmēt un nelaidējiem vienmēr izsūtīt "rēķinus"!

Kanibaals 28.jūlijs 2019 13:01
8 1 Atbildēt

Jā ir laikam divas galējības, nelaidēji un superlaidēji, kas pat uz tukša ceļa mauc grāvī kaut operatīvais brauc bez skaņas un vispār pretējā pusē ar sadalošo pa vidu.

650 28.jūlijs 2019 14:54
4 1 Atbildēt

Labdien.Valstī viss ird,atvainojiet, kārtībā.Šie informatīv demagoģiskii izaudzinošie izteikumi (savas nevarības attaisnojumi!!) novērojami galvenokārt tikai "pēc" dažādiem starpgadījumiem.90tie pilntiesīgi atgriežas.No kurienes tur kkādam godīgam neretas vai ezeres rajona puisim iemaņas cīņai ar rīgas huligāniem.No kurienes viņam iemaņas vadīt pajūgu xtremālos apstākļos.Būtu sākumā kaut teoriju pastudējis.

Normālie (atlikušie) vadītāji (tie, kuri arī pie krustojuma stāvot,seko situācijai un nerubina dibenu un telefonu)- tie visu redz un saprot.Tie palaidīs.Tieši tāpat,kā parasti saprot izveicīgais izveicīgo vai pat huligāns huligānu.Bet Lohs Lohu nepalaidīs un nesapratīs nekad nē.

Paskatiet, reku rakstā par jūrmalas sastrēgumu- cilvēks uzfilmējis video.Nepārredzami slaidā pustaisnā līkumā pa pretējo pusi sastrēgumu apbrauc ātrie.Ko dara 1mais tos ieraudzījušais pa Labo Joslu (paldies Dievam, ka pa labo) braucošis Lohs ar audi dzīpu?? Pareizi, viņš apstājas, noliek pa mēmajiem.Rezultātā, tālākie viņem aizmugirē esošie var vākties kur un kā viņi grib.Kad purnā nesas ātrie, un Labā josla ir nobemzēta- nevienam vairs nav kur dsā likties.Tapc, ka LOHS bija tas Pirmais, no kura atkarājās situācijas attīstība.Labi ka nebija šoreiz nekāda tur satiksme, vnk noveicās..

Pirms pāris mēn- aiz skaja jūrmalas virzienā pa trešo/kreiso brauc Lohs.Pustukša iela, vakars.Arī ar audi,protams.Viņu noķer ātrie.Tas ko izdara- pareizi- nobrauc ar kreisajiem riteņiem zālājā un sirsnīgi no-liek pa mēmajiem.Saceļ putekļus,izbiedē šādu idiotismu negaidījušo ātro un visus trīs retos pārējos puskuilometra attālumā.Ātrie knapi izvairās.Lohs loha galā- tapc ka NAV mācīts, nav izskaidrots.Ir tikai biedēts, draudēts un, atvainojiet ,drirsts pa tukšo.

Mācīts un katru dienu dolbīts ir tikai tas, ka/ja TU pats tur kko aptuveni ievēro, tad tev viss cits ap tevi notiekošais lai ir pie drirsas.

???? 28.jūlijs 2019 15:10
8 2 Atbildēt

Pats saprati ko uzrakstīji ?

Vakar 28.jūlijs 2019 15:52
6 0 Atbildēt

Vakar biju Igaunijā, gadījās redzēt, kā igauņi palaiž policijas auto, kas ar ieslēgtām bākugunīm piebrauc no aizmugures - tur tiešām vairāku auto kolonna (arī es), kas brauca 100 km/h, bez panikas samazināja ātrumu un nedaudz pavirzījās malā, to pašu darīja arī pretimbraucošie un policijas auto aizskrēja pa vidu

reku 28.jūlijs 2019 23:51
2 1 Atbildēt

Cita mentalitāte igauņiem.

Vernons 28.jūlijs 2019 21:03
0 13 Atbildēt

Vācijā ir termins: "Glābšanas koridors". Tas lēni, bet pārliecinoši sāk funkcionēt arī Latvijā. Vismaz ātrās palīdzības vadītāji to ir piespieduši darīt!

650 29.jūlijs 2019 0:41
0 3 Atbildēt

Uz remontējamās j-;šosejas koridora nav.Pie 4 aizņemtām joslām pat teorētiski nē.Viss aktkarīgs no pašiem.Kad ir jāsaprot būtiskā "atšķirība".Vai tāteikt, "razņica".Kad viens kko darra , bet otrs ...

Viens ir kad palaist un veicināt, bet pavisam otrs un idejiski cits,kad,ieraugot jebkuras bākugunis, vnk tupi nolikt pa mēmajiem.Tur reku ir video, skat situāciju 0:35.Priekš kam tas audi to darīja? Šis nav viens gadījums- tā ir mūsu beidzamlaika Tendence.Sērga.Jo- kustībā esot,"dot ceļu" ir pavisam kas cits, nekā metru pavākties malā statiski uz tilta stāvot.

Ja pirmais ĀtroPalīfdzību pamanīju\šais noliek mierā- NAV kur palikt gan ne pārējiem aizmugurē esošajiem, ne arī pašiem Ātrajiem.Viss, trubaa, vienas 2 joslas stāv 4km štoperī uz-jūrmalu un abas uz-rīgu rindas liek pa mēmajiem un purns/purnā stāv pret 'žēli mirgojo\šajiem ātrajiem.Nav kur izretoties,notiek ne palaišana, bet kavēšana.Un tas ir, ja vēl tur pa vidam cits/citam dibenos nesaliekas.Pilnīgs sviests- bet Skaidojuma mums "nav".Piecpadesmit miliči 9 turbo mašīnās nevar 30km posmā noķert huligānu ar 13gadīgu tdi.Kas vainīgs- pareizi, rumbulas lohi.Bandītu "palaida",policistus ne pa kam nee.Laikam tie nebij to "pelnījuši".

taaneko 29.jūlijs 2019 4:55
10 10 Atbildēt

Pilnīgi nav žēl. Galu galā jebkurā PP savācas pēdējās pabiras, un droši var teikt ka šī iestāde sevī ir akumulējusi indivīdus ar absolūti zemāko intelekta līmeni no visām policejiskajām institūcijām.

solaris 29.jūlijs 2019 9:55
5 3 Atbildēt

Tieši tu esi visnožēlojamākā pabira. Cilvēku raksturo viņa attieksme pret citiem. Tava attieksme pretīgi smird. Tas nozīmē, ka tu, taaneko, pretīgi smirdi. Problēma vien tā, ka cilvēks pats savu smaku nejūt. Tas ir līdzīgi, kā ar stulbumu - to tikai apkārtējie pamana.

Pļurkt 29.jūlijs 2019 10:39
1 0 Atbildēt

Absolūti nepiekrītu!!

Jā šad tad gadās ments policista formas tērpā, bet šajā gadsimtā es tādu esmu sastapis tikai vienu reizi. Visas pārējās civilizēti policisti, kas spēj precīzi izskaidrot situāciju, mierīgi sarunāties utt, jeb citādi sakot - apveltīti ar normālu saprātu.

WALA 29.jūlijs 2019 10:46
1 0 Atbildēt

Laikam jau pats tādā vidē dzīvo, man vispār nav ne mazākā pamata pārmest ko kadam PP vai CP vai jebkam no IeM, nav mani neviens bez pamata čakarējis utt.

Ir mēģinājuši 1x paķert uz muļķi par ātruma pārkāpumu, kuru pat ja tāds bija - viņiem nebija ar ko nomērīt, bet nu savas tiesības arī jāzina, un kad ir pamats tās jāizmanto …

Bet nav katru mīļu sekundi jāčakarē polcistiem smadzenes, nav viņiem tas darbs viegls (pie kam par to samaksu es to darbu nedarītu) un arī nevajag sev un apkārtējiem tās čakarēt - iegūsim mēs visi, arī pats !

650 29.jūlijs 2019 11:37
1 0 Atbildēt

Pazemīgi uzgaidam no atbildīgajiem ākstiem "atbildi" (vai ieteikumu/norādījumu)- kādā veidā ir "jādod ceļš" operatīvajam transportam, kurš brauktu potenciālajam ceļadevējam pretim pa ceļadevāja puses kreiso joslu.Ar nosacījumu, ka ABAS pretējas joslas ir stāvgrūdām pilnas un stāv uz vietas.

Tādējādi, operatīvajam transportlīdzeklim ir netraucēti jānobrauc 4km pa pretējā virziena brauktuvi.Kā te notiek "ceļadošana" un kas ir "pareizi" jādara pretimbrucējiem,kuri "dod" to ceļu? Ar nosacījumu, ka arī Viņi (pretimbraucēji) brauc 2 rindās. ?

taaneko 29.jūlijs 2019 12:00
2 1 Atbildēt

Es operatīvo transportu laižu pēc principa "pavācos malā", ātruma izmaiņas tikai nepieciešamības gadijumā.

Kas attiecas uz PP- viņi pat nav policisti, un nav saistīti ar IeM, tā vecie labie družiņņiki, tikai ar atalgojumu.

Viedoklis par PP? Slikts? Radies pavērojot viņus ikdienas darbā.

650 29.jūlijs 2019 12:42
2 0 Atbildēt

Pavācos malā (primārais..),ātrumu samazinot pēc vajadzības (sekundārais).Nevis ka ieraugu zilas ugunis un nākamajā mirklī vnk tupi lieku pa mēmajiem.Es gribēt padiskutēt ar tiem Lohu kungiem,kuri te par šo domu liek mīnusus,vienlaikus savu viedokli paturot pie sevis.Skaidrojuma nav.

Ja brauc divās joslās uz rīgu un kreisāsjoslas braucējiem purnā nesas spectransports- viņš primāri vēlas paraut pa labi un dot ceļu.Bet kur un kā lai parauj,kad labajā joslā esošie Lohi nolikuši pa mēmajiem un šķirbas ielīšanai tur nav???

WALA 29.jūlijs 2019 13:08
1 0 Atbildēt

pievienojos tiem kas "pavācas malā", jo reizēm situācija ir tāda ka sparātīgākais ir kārtīgi uzbērt (piem. Dienvidu tilts), apsteigt lēnāk braucošu bariņu un ielīst tur kur daudz brīvas telpas, citādi daudzi jau tā nervozi uztver mirgojošas bākugunis + skaņas signālu, un manis tur par vidu tam cieši braucošam bariņam "droši ļoti pietrūkst" lai izraisītu kaut ko nelāgu.

650 29.jūlijs 2019 14:55
0 0 Atbildēt

Bet, ja viens āksts tādā brīdī ceļadošanas vietā truli noliek pa nažiem- kas notiek ar to aizmugurēbaucēju rindu? Ir teorija, ka katrs "nākamais" rindā esošais bremzētājs ir spiests bremzēt straujāk un reaģet ātrāk, nekā pats tas "pirmais" ši procesa aizsācējs..

Ja opertransports tuvojas kādam no muguras- operšoferis rēķina trajektoriju,skanē šķirbas, mēģina prognozēt.kas sanāk, kad viņam tuvākais priekšābraucējs noliek nekustīgi pa mēmajiem??

Ir teorija, ka fiksi "ielīst" iespējams tikai tādā rindā, kura kustas ar vismaz kaut/kādu ātrumu.Stāvošā rindā šķirbu nav un ielīst tur Nav iespējams.Kapc pielietot pilnīgu idiotismu un sabremzēt līdz nullei labējo joslu, tādējādi liedzot iespēju "pavākties nost" tiem, kuri tobrīd atrodas kreisajā joslā?

Ko tagad- tas oper/ātrais pie Katra pretimbraucēja pats stāsies pa nullēm un "gaidīs", kamēr visas tās 4 lohurindas viņu un paši sevi "sapratīs"? Cik tādu gadījumu varētu būt 4km posmā un pie dotā paranormālā lohu procenta? Vai viņam tomēr svarīgi, lai tā "palaišana" notiktu gaitā un noritētu plūdeni un prognozējami?

Vernons 29.jūlijs 2019 14:55
1 11 Atbildēt

Reiz Viestura prospektā Pasāta vadadītājs nolika pa mēmiem ātrai palīdzībai priekšā! Ātrās palīdzības šoferis nobijās un necīnijās pret policijas muļķību. Tā arī palika vainīgs!

650 29.jūlijs 2019 15:02
0 4 Atbildēt

Šis ir kāreiz "tas", par ko netiek nedz tehnooski, ne pat cilvēciski runāts.Jo- atbildīgie lohi nejēdz, par ko runāt ar uzrunājamajiem lohiem.Jā.

Uz Uļmana g-ves pirms rīgas robežas 10pm pavasara vakarā ātrās palīdzības degungalā nobremzēja lohs- audi vadītājs.Viņš, tā vietā, lai vnk pavāktos pa labi, pieņēma pa kreisi- uzbrauca ar kreisajiem riteņiem uz zaļās vidusjoslas, un., putekļmākoni saceldams, apstājās.Ātrie knapi to suudu apbrauca- jo tādu idiotismu ir grūti izdomāt.Kaut arī relatīvi prasmīgais ātrbraucējs rēķina un paredz- viņš ātrumā dažkārt aizmirst, ar cik LIELU idiotu dažkārt te var būt darīšana ...

ak 29.jūlijs 2019 15:23
1 0 Atbildēt

Es te pilnīgi piekrītu 650-tajam, visos fragmentos. Daudzi nesaprot, ko nozīmē dot ceļu, un kā tas ir jādara attiecīgajā situācijā.

650 29.jūlijs 2019 15:43
0 1 Atbildēt

Ok, bet Ko varam darīt, lai "skaidrotu"? Kā varam, ja šeit šo izlasa labi ja 0,0x% no tiem, uz ko tas attiecas un no kuriem tas atkarājas?

Situācijas skaidrojums jāsāk ar to, ka visu/jebkuru transportu (pagaidām) vada Cilvēks. Jebkurš ātr-pretendents (pat tas parastais/huligāns) 1kārt vēlas no sava "traucēkļa" sagaidīt PROGNOZĒJAMU (un Loģisku) rīcību.

Ok, divi brauc pa parastu ielu.Nāk mugurā ātrie.Pirmais braucējs ierauga, liek pa mēmajiem.Otrs izrādās vel lielāks idiņš- visu viņa uzmanību piesaista priekšā spēji iedegušies stopņiki un viņš no izbīļa vairs nemāk "primsmanevra" spoguli.Viņš cērt vnk garām.Tieši priekšā tam nabaga operatīvajam, kurš nāk ar krietniem +40. Ok?

Brauc gar to J-šosejas sastrēgumu 2 joslas uz rīgu.Tie stāv, bet šitie uz rīgu brīvi brauc. Viņu Uzmanība jau tā ir dalīta- jo instinkts liek turēt prātā vizuālo situāciju tajā sastrēgumā.Viens labajā joslā esošais gatavojas apsteigt savu priekšābraucēju.Pirms manevra atkal ir uzmanība dalīta- slēdz pagriezienu, čeko spoguli utt.Viņš nepamana tālumā to operatīvo, kas pa viņa puses kreiso joslu viņam nāk purnā. Izbrauc kreisajā, uzsāk apsteigšanu- ierauga ka nu gan tagd ir sūuuddi.Grib tikt atpakaļ labajā joslā, "dot",tāteikt, "ceļu".Bet tur tajā labajā josl;a jau viens lohs nolicis mierā, divi citi nākamie ar metra distanci jau sadzēsušies aiz tā.Nav tur vairs ne šķirbas, nav ne iespējas.Ko darīt?

ak 30.jūlijs 2019 8:03
0 0 Atbildēt

Nekas liels jau nav jādara. Manuprāt, mierīgāk jādara visas lietas, un arī apkārt jāpaskatās, nevis telefonā. Visbīstamākās ir tās neadekvāti asās reakcijas, kuras neatbilst realitātei. Nu piemēram, brauc, kaut vai uz Jelgavu, 2 joslas pilnas ar auto. Pieņemsim, braucu pa 2 joslu, kura pārvietojas nedaudz ātrāk kā pirmā. Kaut kur, tālumā, pēc metriem 400, no pieturas startē autobuss, kurš lēni sāk pievienoties pirmajai joslai. Ko dara 2 joslā pa priekšu braucošais? Sāk asi bremzēt. KĀPĒC? Vispār ne kāda sakara, ne apdraudējuma, un šitādu ir pilnas ielas. Tas pats ar ātrajiem, CSN ir teikts, ka vajag dot ceļu, bet tas nenozīmē asi bremzēt un apstāties. Tas nozīmē nedaudz paņemt uz malu, nedaudz samazināt ātrumu, tai pašā laikā iekļaujoties plūsmā, un tad parasti pietiek tik vietas, ka fūre var izbraukt, ne tikai ātrie. Un tik pat mierīgi sakārtojas atpakaļ, kad ātrie ir aizbraukuši. Šitik asi parasti reaģē tie, kas uz ceļu neskatās. Lasi - telefonā lūrētāji. Tad skatās par vēlu un aiz stresa bremzē no visa spēka.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti