Eiropas diena bez CSN bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem Latvijā noformēti 900 protokoli 12

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.septembris 2019 9:48

"Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem" Latvijā tiešām ir tikusi aizvadīta bez avārijās bojāgājušajiem, tomēr vairāki cilvēki ir guvuši traumas, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Kopumā diennakts laikā Latvijā reģistrēti 125 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 12 cilvēki, no tiem pieci bija velosipēdisti, bet divi - gājēji. Starp cietušajiem neesot daudz cilvēku ar smagām traumām.

Kopumā vakar noformēti 899 administratīvo pārkāpumu protokoli, kas ir būtiski vairāk nekā ikdienā. Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 426 protokoli, no tiem visvairāk - 163 Vidzemē. Arī šis rādītājs ir būtiski lielāks nekā ikdienā. Tāpat dienas laikā ir fiksēti vairāki gadījumi, kad autovadītāji pie stūres ir lietojuši telefonus, kā arī izteikti aizrādījumi par nepiesprādzēšanos.

Ceturtdien policija aizturēja astoņus autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā.

Kā ziņots, policija 26.septembrī visā Latvijā pastiprināti uzraudzīja satiksmi, cerot aizvadīt dienu bez avārijās bojāgājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem. Šajā dienā jau ceturto gadu pēc kārtas Eiropas Savienības dalībvalstīs norisinājās akcija "Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem", kuru rīko Eiropas ceļu policijas tīkls sadarbībā ar Eiropas Komisiju.

Šogad policija akcijas laikā pastiprinātu uzmanību pievērsa gan autovadītājiem, gan mazāk aizsargātajiem ceļusatiksmes dalībniekiem, skaidrojot riskus, kas rodas satiksmes noteikumu neievērošanas gadījumos. Tāpat tika solīts intensīvi kontrolēt drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošanu.

Eiropā ceļu satiksmes negadījumos ik dienu dzīvību zaudē aptuveni 70 cilvēku. Latvijā šogad līdz 23.septembrim avārijās gājuši bojā 92 satiksmes dalībnieki, bet 340 tikuši smagi ievainoti. Pērn šajā pat periodā ceļu satiksmesnegadījumos bojā gāja 91 cilvēks, bet smagi cieta 402 personas.

 
Visi komentāri
 
LMT 27.septembris 2019 9:56
0 1 Atbildēt

Nu ta jau Krapsi var atstāt amatā uz visu Putina valdīšanas laiku! Darbiņš padarīts un traumas nav smagas...

hmm 27.septembris 2019 10:13
2 3 Atbildēt

Krapsim nav ne vainas! Lai turpina strādāt! Šādas akcijas varētu organizēt kā minimums reizi nedēļa (it īpaši Rīgā)

... 27.septembris 2019 10:22
5 1 Atbildēt

Kā parasti tupēja krūmos naudīgās vietās un iekasēja par ātrumu.

Neredzu statistiku, cik sodīti gājēji un un velosipēdisti. Tieši viņu neapdomīgā rīcība bieži noved pie negadījumiem ar smagām sekām.

Un vēl - kāpēc par drošības jostām tikai brīdinājums? Tieši drošības jostu nelietošana neagījumumu, kur cieš tikai "dzelži" pārvērš par negadījumu ar cietušajiem un pat bojāgājušjiem...

uupis 27.septembris 2019 13:41
0 4 Atbildēt

Kādā veidā gājējs un velosipēdists ir spējīgs radīt smagas sekas autovadītājam un viņa auto?

Rekomendēju jums pārlasīt CSN it sevišķi sadaļu ar vadītāja PIENĀKUMIEM.

Un vēl – atklājums tieši jums - kad vadītājs atsāj auto sēdvietu un izkāpj uz ielas, tad viņš kļūst par gājēju un atrodas uz brauktuves ne uz gājēju pārejas, tātad NEVIETĀ!

Freijers 27.septembris 2019 13:45
0 0 Atbildēt

Pienākumi ir visiem satiksmes dalībniekiem, ne tikai vadītājiem - savā autovāditāju nīšanā nevajag gvelzt !

... 27.septembris 2019 15:14
0 0 Atbildēt

Apskaties statistiku, cik daudz smagos negadījumos cieš gājēji, it sevišķi tumšajā diennakts laikā.

Pat ja gājēja rīcība visvairāk apdraud viņu pašu, viņi r liela daļa no šīs melnās statistikas. Ja policijas mērķis ir samazināt cietušo un bojāgājušo skaitu, tad jāaudzina visi, ja mērķis ir iekasēt soda naudas, tad turpinām kā līdz šim...

650 27.septembris 2019 15:40
0 0 Atbildēt

Jautājums ir ko un kā dara tas "pirmais" tumšo siluetu vai šķērsli pamanījušais autobtraucējs.Es nevienā vietā ne no viena nekad nekur neesmu dzirdējis- kāda tad mums ir tā pieklājības,cilvēcības un veselā saprāta "norma".

Kad runājam "uzmanīties", tad zemtexts ir tāds klaji savtīgs un tikai savu personīgi dsu glābjošs.Netiek popularizēts padomāt par "citiem" braucējiem.Nav skaidrs, kā būtu jāpainformē par briesmām savu tuvāko aimugurēbraucēju. Parauj garām tam suudam pusmetru gar papēdi un lieta darīta.Pēc manis lai vai kas notiek, tā vairs nav mana daļa.

msh 28.septembris 2019 11:34
0 0 Atbildēt

Kādā veidā gājējs un velosipēdists ir spējīgs radīt smagas sekas autovadītājam un viņa auto? Elementāri, vatson - ko tu, ja tev priekšā radīsies velosipēdists vai gājējs, darīsi - brauksi nost vai centīsies izvairīties?

Vernons 27.septembris 2019 11:14
2 0 Atbildēt

Vakar ļoti bēdīgi izskatījās balts vieglais pie Varkaļu kanāla fotoradara. Bērzs bija auto no virspuses pamatīgi sabuktējis. Vairākas mediķu mašīnas, policija un glābšanas dienests!

650 27.septembris 2019 12:33
1 0 Atbildēt

Nu ja,tupi debilie autobraucēji internetā"sarunāja*.Noslēdza speciālu Vienošanos,,ka tieši 26.septembrī visu pārkāps"jūtami vairāk".Jā.

Migla 28.septembris 2019 9:17
1 0 Atbildēt

Tajā dienā braucu no Tallinas vēl paķerot apskates objektus neredzēju nevienu policijas patrulēšanu.

Igaunijā pie fotoradara bija zīmes uz braucamās daļas un nav nekādu stresu viss paredzams un saprotans.

Iebraucot Latvijā fotoradari salikti tā uz zīmes uzliktas tikai, lai būtu nevis viņas kaut ko informētu autovadītājam. Haoss Latvijā riktīgs. Jā, pie varkaļa kanāla fotoradara smaga avārija, ātrie, policija. Iebraucot Latvijā ieslēdzu videoregistru, jo Latvijā policija veic reketu darbību un to avārija arī tika nofilmēta. 27.09.19. vakars Rīga bija viens no lielākiem haosiem, ko esmu redzējis. Autovadītājiem mērs bija pilns, man ar, zīmes neievēroja. Pretiga ceļa satiksmes organizēšana. Policija un csdd izveidojušās haossu Latvijā ceļa satiksmes jomā.

Igaunijā mierīgāk.

msh 28.septembris 2019 11:42
1 0 Atbildēt

Ko tu te murgo? Kā tas ir - "zīmes saliktas tikai tā, lai būtu, nevis lai kaut ko informētu"? Tu esi sajaucis latviju ar lietuvu - lietuvā ir tas variants - latvijā ir forši, zīme par fočiku un zīme par atļauto ātrumu - lietuvā tikmēr ir tikai zīme par fočiku, un tad nu ej domā, pārējie sēņo, jeb esi palaidis garām ātruma ierobežojuma zīmi...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti