Policija janvārī veikusi vairāku stacionāro fotoradaru darbības virziena maiņu 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.janvāris 2020 17:23

Autovadītāju disciplinēšanai Valsts policija janvārī veikusi vairāku stacionāro fotoradaru darbības virziena maiņu, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Līna Kaļķe.

Viņa skaidroja, ka radari ir uzstādīti posmos, kur ir iespējami satiksmes drošības riski.

Policija gan novērojusi, ka daļa transportlīdzekļu vadītāju lielākoties ievēro ātrumu tikai brīdī, kad viņi pārvietojas virzienā, kurā ir vērsts fotoradars. Pabraucot garām fotoradaram, autovadītāji ātrumu nereti palielina un pārkāpjsatiksmes noteikumus.

"Autovadītāju uzdevums nav domāt par to, kurā virzienā radars ir vērsts, bet gan ievērot atļauto braukšanas ātrumu visu ceļa posmu. Lai disciplinētu autovadītājus, policija ir veikusi vairāku fotoradaru darbības virzienu maiņu," uzsvēra Kaļķe.

Šādi policija rīkojās arī pērn pavasarī, kad Latvijā sākās motosezona. Tas nozīmēja, ka fotoradars varēja nofotografēt ātrumu pārkāpušu motociklu, jo šiem braucamrīkiem numurzīme atrodas aizmugurē.

Patlaban uz ceļiem darbojas 100 stacionārie fotoradari. Valsts policijas rīcībā ir 12 pārvietojamie fotoradari.
 

 
Visi komentāri
 
650 25.janvāris 2020 2:51
2 0 Atbildēt

Attapīgākie pārkāpēji varētu papildināt policijas teikto un izziņot tās Trīs Vietas, kurās šis te Akts ir aizvakar norisinājies.Žēl,ka pie viena nav pagriezts ar kājām gaisā tas 5m no brauktuves izvietotais Drošību izstarojošais benzīntanka reklāmas mega-displejs.

ezis71 25.janvāris 2020 7:32
0 1 Atbildēt

Labākais ir uz Brīvības gatves pie Nestes,jau labu laiku no fotoradara ne smakas,tikai pliks miets bet daļa autovadītāju tanī vietā mēdz vienalga piebremzēt.

Rr19 25.janvāris 2020 13:43
0 1 Atbildēt

Varbūt pa nakti jauns uzlikts.

ezis71 25.janvāris 2020 8:28
4 0 Atbildēt

"Viņa skaidroja, ka radari ir uzstādīti posmos, kur ir iespējami satiksmes drošības riski."

atrabotka 25.janvāris 2020 17:45
0 0 Atbildēt

Bezjēdzīgs pasākums. Ko dod tā virziena maiņa? Ātrumu parasti samazina jau kādus 100m pirms un pat pabraucot tam garām, ātruma palielināšana notiek kādā (teiksim) 50m garā posmā. Cik tas radars ņem? Kādus +/- 20m uz katru pusi?

Bradypus 27.janvāris 2020 14:09
1 0 Atbildēt

Izmisums. Peļņa nenāk. Ķeras pie salmiņa.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti