Vandāļi sabojā 90 signālstabiņus, nodarot zaudējumus 2000 eiro apmērā (+ FOTO) 9

 

Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Valsts Ceļi | 18.marts 2020 8:48

Uz reģionālā autoceļa pie Talsiem ļaundari nolauzuši vairāk nekā 90 signālstabiņus

Pagājušā naktī reģionālā autoceļa Sloka-Talsi (P128) posmā no Talsiem līdz Laucienei nolauzti un izmētāti 85 signālstabiņi, tāpat nolauzti vairāki signālstabiņi Talsu apvedceļa sākumā.

Kopumā vandaļi  nodarījuši zaudējumus vairāk nekā 2000 EUR apmērā. VAS Latvijas Valsts ceļi Talsu nodaļas darbinieki patlaban gatavo iesniegumu policijai.

Lai uzlabotu satiksmes drošību uz valsts autoceļiem pagājušā gada rudenī vairāk nekā 30 valsts reģionālo autoceļu posmi gandrīz 1000 km kopgarumā tika aprīkoti ar atstarojošiem signālstabiņiem, kas diennakts tumšajā laikā ļauj autovadītājiem labāk orientēties uz ceļa.

Atbilstoši iepirkuma rezultātiem signālstabiņu uzstādīšanu Zemgalē un Kurzemē veica SIA Ceļu, tiltu būvnieks par līgumcenu 242 734 eiro (ar PVN). Savukārt Pierīgā un Vidzemē stabiņus uzstādīja SIA M-2par līgumcenu 94 115 eiro (ar PVN).

Atstarojošie stabiņi tiek uzstādīti, lai diennakts tumšajā laikā autovadītāji varētu labāk pārredzēt ceļu, tie būtiski uzlabo satiksmes drošību. Zogot vai demolējot ceļa aprīkojumu, tiek nodarīts ne tikai finansiālais zaudējums, bet, kas ir pats būtiskākais, tiek apdraudēta satiksmes drošība. Aicinām ceļa lietotājus informēt VAS Latvijas Valsts ceļi, ja uz ceļa tiek manīta aizdomīga rosība vai ja ir konstatēts, ka trūkst kāds ceļa aprīkojums, zvanot uz diennakts bezmaksas līniju 80005555.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 18.marts 2020 9:22
18 0 Atbildēt

Neatlaidīgi fimpji, 85 stabiņus lai cik stulbā prātā butu jelkad dzivē bijis, jau pēc 10 stabiņiem būtu apnicis to darit ...

darklight 18.marts 2020 11:24
2 0 Atbildēt

Vot es tieši to pašu padomāju

msh 18.marts 2020 12:10
2 1 Atbildēt

Gan jau ar mašīnu nopļāva...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti