Valsts policija ar drona palīdzību stundas laikā pieķērusi desmit agresīvos braucējus (+ VIDEO) 21

 
VP | 30.jūnijs 2022 5:01

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki turpina ceļu satiksmes uzraudzībā izmantot bezpilota lidaparāta palīdzību. Vakar, 28. jūnijā, ar drona palīdzību Rīgā, Ieriķu ielā stundas laikā tika fiksēti desmit autovadītāji, kuri pārkāpa Ceļu satiksmes noteikumus un brauca agresīvi.

Aizvakar, 28. jūnijā, no pulksten 09.00 līdz 10.00 Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ar drona palīdzību uzraudzīja satiksmē tos autovadītājus, kuri pārkāpj Ceļu satiksmes noteikumus, Rīgā, Ieriķu ielā, posmā no Kastrānas ielas līdz Gustava Zemgala gatvei.

Aptuveni stundas laikā tika pieķerti desmit autovadītāji, kuri ignorējot citu satiksmes dalībnieku intereses, pa sabiedriskā transporta joslu apbrauca stāvošu vai lēni braucošu automašīnu kolonnu, kas nozīmē, ka šāds pārkāpums ir uzskatāms par agresīvu braukšanu. Starp desmit agresīvajiem autovadītājiem, kuri tika fiksēti ar bezpilota lidaparāta palīdzību, likumsargi konstatēja, ka divi autovadītāji ir pārkāpuši arī citus Ceļu satiksmes noteikumus.

Viens no šiem autovadītājiem vadīja transportlīdzekli tiesību izmantošanas aizlieguma laikā, savukārt otram autovadītājam nebija veikta transportlīdzekļa tehniskā apskate. Deviņiem autovadītājiem par agresīvu braukšanu tika piemērots sods 70 eiro apmērā, no kuriem vienai personai vēl piemērots 55 eiro liels naudas sods par transportlīdzekļa vadīšanu, kuram nav veikta tehniskā apskate.

Savukārt citai personai par agresīvu braukšanu piemērots maksimālais sods, proti, 280 eiro, jo šī pati persona vadīja automašīnu transportlīdzekļa tiesību izmantošanas aizlieguma laikā, par ko papildu piemērots naudas sods 500 eiro apmērā.

Valsts policija atgādina, ka par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam paredzēts sods no 70 līdz 280 eiro un seši soda punkti. Jāpiemin, ka šī gada piecos mēnešos Valsts policija kopumā fiksējusi 662 autovadītājus, kuri braukuši agresīvi. Pērn šādā pat periodā fiksēti 526 agresīvie braucēji. Lai uzlabotu kopējo autovadītāju braukšanas kultūru, ar drona palīdzību Valsts policija veic periodisku ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu kontroli, uzsvaru liekot uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, piemēram, automašīnu kolonnu apbraukšanu vai nepamatotu joslu mainīšanu.

 
Visi komentāri
 
Opis 30.jūnijs 2022 9:04
5 0 Atbildēt

CSL 51.(10) Par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā:

2) transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses (piemēram, vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu vai apbraukšana pa sabiedriskā transporta joslu, ceļa nomali, ietvi, gājēju ceļu, velosipēdu ceļu vai citām vietām, kas nav paredzētas transportlīdzekļu braukšanai);

Kā tad tur īsti ir, ja visu to pašu ko video redzam izveiktu ar Elektromobīli, tad rīcība vairs nebūtu agresīva? Jeb arī ar EV pa sabiedriskā joslu drīkst braukt tikai tad, ja nav sastrēgumu, jo tādā veidā netiek ignorētas sastrēgumā stāvošo intereses?

EV 30.jūnijs 2022 10:08
3 3 Atbildēt

ar EV pa sabiedriskā joslu drīkst braukt, ja beigās tu nelien priekšā pārējiem, kas ir stāvējuši rindā - visu pareizi saproti.

EV nenāk komplektā ar narušilovku, kas nahaliem ļauj braukt kā gribās))

Leons 30.jūnijs 2022 10:07
13 2 Atbildēt

Teicami pastrādāts! Tikai attiecīgajā vietā katru dienu pa stundiņai un ātri tiktu nolasīti steidzīgie. Tāpat ir vēl daudz vietas Rīgā, piemeram, pie Botāniskā dārza - tur sanāktu labs smēliens rītos un vakaros. Ja vēl soda naudas pieliktu pie policistu algas, tad "īpašie" ātri pazustu no ielām.

Hihi 30.jūnijs 2022 10:11
5 2 Atbildēt

Pie Botāniskā dārza dažas gudras čības mēģina iegūt laiku, izbraucot cauri DUS un mazgātuves teritorijām un tad stumties laukā, bet liels ir pārsteigums ka tos nelaiž atpakaļ joslā jo viņu "varoņdarbs" pārējiem nav palicis nepamanīts

Un tad čība stāv un gaida, turklāt aizšķērsojot veloceliņu un atraujas pa jumtu no saērcināta velosipēdista kas arī labi saprot čības ilgās stāvēšanas iemeslu

Rr19 3.jūlijs 2022 12:31
0 0 Atbildēt

Nevis izbraucot, bet izlidojot.

Mairis 30.jūnijs 2022 11:04
3 6 Atbildēt

VP neinteresē kā samazināt to milzīgo korķi? Kad pēdējo reizi viņi ir regulējuši satiksmi?

Oskars 30.jūnijs 2022 11:28
3 3 Atbildēt

Par satiksmes regulēšanu atbild Institūciju Vadītāji. Viņš dod norādījumus izpildītājiem, šinī gadījumā Ceļu Policijai.

Rakstiet, zvaniet, aktīvāk piedalieties pilsētas attīstībā un tā lēnām visu sakārtosim.

Jā, ir čakarīgi ņemties. Jātērē laiks. Toties lieliski ir redzēt, kad ir rezultāts!

30.jūnijs 2022 11:54
1 9 Atbildēt

Auto skaita samazināšana ar dažādām metodēm t.sk. maksas iekasēšana noteiktās stundās. Ieregulēs ar naudu, ka prieks. Nabagi ar auto nebrauc, tas arī fakts - paskaties uz degvielas cenu, pats sapratīsi.

iJuris 30.jūnijs 2022 12:16
4 1 Atbildēt

Lūdzu atbildi uz jautājumu, kādēļ daļa cilvēku brauc ar auto un samazina izdevumus izklaidēm un citām ērtībām?

Pēc tam pateikšu pareizo atbildi.

iii 30.jūnijs 2022 13:03
1 1 Atbildēt

Nejauc kopā silto ar apaļo. Cilvēki brauc dažādu iemeslu dēļ. Bet tas nedod daļai cilvēku tiesības pārkāpt noteikumus uz citu cilvēku laika un komforta rēķina.

Rezumējot - ja gribi braukt ar auto, dari to un netraucē citiem.

Opis 30.jūnijs 2022 12:26
3 1 Atbildēt

Vajadzētu ieviest maksu par atrašanos pilsētā. Tad visi dzīvotu laukos un pilsētas nebūtu vajadzīgas. Dzīvo savā viensētā kā dieva ausī un esi harmonijā ar dabu.

Ome 30.jūnijs 2022 13:06
2 1 Atbildēt

Tieši to pašu var ieteikt tev - dzīvo laukos un nemaksā pilsētas dzīves izdevumus

Neviens jau tev negrasās atņemt auto. Nodokļi ir veids, kā regulē pieprasījumu - ja iela ir tik pieprasīts resurss, tad pieprasījumu ir iespējams regulēt ar lietošanas maksu.

Ja neesi pamanījis, tad tieši tas tiek darīts ar maksu par stāvvietām ielu malās - pretējā gadījumā tās vienmēr būtu aizņemtas.

... 30.jūnijs 2022 13:27
4 0 Atbildēt

Tikai pēc tam nesūdzieties, ka visi mūk prom no pilsētas un samazinās ienākumi no nodokļiem... Ja mērķis ir pārvērst Rīgu par izmirušu pilsētu, tad "karogs jums rokās"! Un ja runājam par konkrētajiem sastrēgumiem, tad iemesls nav pēkšņs TL skaita pieaugums, bet gan pilnīga neprasme organizēt remonta darbus: N gadus tiek mocīts remonts Deglava ielā + slēgts Brasas tilts + ilgstošais remonts Ieriķu un Dzelzavas ielās + tagad vēl daļēji slēgta satiksme Vietlavas ielā... Vai tiešām vajag uzsākt remontus visur vienlaicīgi un vilkt garumā bezgalīgi?

Lauki 30.jūnijs 2022 13:37
1 0 Atbildēt

Cilvēki noder arī laukos! Nekāda vaina ja mazliet pamuks prom no tās Rīgas!

A 30.jūnijs 2022 14:57
1 0 Atbildēt

Par ielu jau ir samaksāti nodokļi. Ja gribiet lietošanas maksu, iela būs jāatpērk (vēlams izsolē), plus atlīdzinot daļu no līdz šim ieguldītās naudas. Turpmāk uzturēšana tikai no lietošanas maksas, no nodokļiem vairāk ne centa. Jūrmalas situācija ir pretlikumīga.

Velis 30.jūnijs 2022 16:02
3 1 Atbildēt

Un ko velosipēdisti maksā? Tieši tā - neko!

Tie viņu celiņi pat tiek būvēti par auto vadītāju naudu.

Krotow 30.jūnijs 2022 20:15
0 0 Atbildēt

Pirmās Latvijas brīvvalsts laikā par velo bija jāmaksā ceļa nodoklis.

Ulmanis 30.jūnijs 2022 20:30
0 0 Atbildēt

Jo vellapēds nebija katram katram plukatam, tas maksāja kā govs. Un es teicu - lai maksā ragā. Un ar ko tas beidzās? Šie aizskrēja bučot krievu tankus!

Velim 30.jūnijs 2022 19:33
1 2 Atbildēt

Tu laikam esi nejēga - pirmkārt, nodokļus maksā visi, arī gājēji un velosipēdisti. Otrkārt, velosipēdisti neindē pilsētas gaisu, kuru elpo itin visi. Un velosipēds uz brauktuves vai stāvvietā aizņem...cik reizes mazāk vietas par auto? Tāpēc arī velosipēdistiem nav jāmaksā ceļa nodoklis, ka tie ir daudz, daudz mazāks ļaunums par motoristiem, kas uzreiz okupē 8kv.m. un indē gaisu (jā, arī EV - deldējot riepas) un riepas rada arī troksni, kas rada stresu.

650 30.jūnijs 2022 13:41
4 0 Atbildēt

Ņee, ko jūs te drišat, kāda vēl korķu samazināšana, kāda vēl organizācija.Tas nav "mūsu" uzdevums.Lohiem ir jāstāv rindā, jo ilgāk, jo labāk.

Piem,tāpat kā uz Uļmana g-ves pirms viadukta.Tur kāds (vadoši/plāānojošais) Kretīins jau pirms nezcik gadiem bija visai atjautīgi (ar zin';atniski pamatotu pamatojumu) iz-plānojis,ka visvieglāk ir vienu trešdaļu brauktuves vienkārši aizkrāsot.Lai tie Lohi, kuriem plānots "griezt pa labi ", vnk stāvētu kopējajā kilopmetru garajā rindā.Vai nu massveidā kaut ko "pārkāptu", neviena netraucēti pārsimt m pabraucot pa šo te aizsmērēto iecirkni.Brīnumi, ka visuvarenaiss drons nav pacenties līdz turienei aizlidot.Viss ira štokos (stabiņos,ķiršos,lohos), nespeciālistiem nav ko te muldēt.

kasinsh79 30.jūnijs 2022 15:49
1 0 Atbildēt

Un uzreiz 6!!! soda punkti

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti