Policija ziņots jau par aptuveni 30 transportlīdzekļiem ar aizdomīgām numurzīmēm 7

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 15.septembris 2022 12:22

Nepilnu divu nedēļu laikā policija konstatējusi vairāk nekā 30 gadījumus, kad satiksmē pamanīti transportlīdzekļi ar aizdomīgām numurzīmēm - lielākoties automašīnām no Krievijas, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Iedzīvotāji ziņojuši par numuriem, kuri, iespējams, ir mainīti un vairs nav atbilstoši valsts prasībām. Lielākā daļa šo gadījumu konstatēti Rīgas reģionā.

Līdz šim sākti trīs kriminālprocesi un vairāk nekā 15 administratīvo pārkāpumu procesi.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, tāpat reģistrēta arī "riska informācija". Šie gadījumi tiek vērtēti kriminālprocesos vai administratīvajos procesos.

Par konkrētajiem gadījumiem plašākus komentārus policijā nesniedza, jo turpinās izmeklēšana. LETA jau rakstīja par diviem kriminālprocesiem, kad nesen Rīgā apturētas divas automašīnas ar, iespējams, viltotām Krievijas reģistrācijas numurzīmēm.

Galvenais iemesls šādu neatbilstošu numurzīmju uzstādīšanai ir vēlme izvairīties no iespējamas vietējo iedzīvotāju agresijas, kas varētu tikt veltīta Krievijā reģistrēto spēkratu vadītājiem saistībā ar viņu pārstāvētās valsts sākto karu pret Ukrainu.

Vērtējot pašlaik policijas rīcībā esošo informāciju, primāri šajos gadījumos no tiesiskuma viedokļa ir saskatāma administratīvā atbildība, tomēr arī administratīvajos procesos tiek skaidroti apstākļi, iemesli un motīvi, norāda policija.

Konstatējot šādus pārkāpumus, numuri tiek izņemti, bet personām, kas pārvietojas ar automašīnām ar šādiem numuriem, parasti ir līdzi arī oriģinālās numurzīmes.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis pagājušajā nedēļā žurnālistiem norādīja, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā policija ikdienas patruļās pievērš uzmanību automašīnām ar Krievijas un arī citu bijušā padomju bloka valstu numuriem. Ja tiek konstatēta "riska informācija", tad tā tiek nodota tālāk pēc piekritības citām iestādēm.

Gadījumos, kad iedzīvotāji pamana automašīnas ar numuriem bez atpazīšanas simboliem, iedzīvotāji aicināti ziņot policijai.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Krievijā nelegāli izgatavotas automašīnu numura zīmes bez valsts identifikācijas piedāvā iegādāties, lai šīs valsts autovadītājiem Eiropā nebūtu "jāizbauda" augošā nepatika pret Krieviju saistībā ar tās sākto karu pret Ukrainu.
 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 16.septembris 2022 8:11
5 1 Atbildēt

Protam ,ka var cīnīties ar tādiem, auto automatiski uz trelja un vest uz ekspertīzi numuru salīdzināšanai ar procedūru mēneša gadījumā, sods par auto braukšanu par braukšanu bez numura zīmes jo šo par tādu uzskatīt nevar, domāju ka kādus pāris tūkstošus var sakasīt soda naudā ja vien velme.

Ķieģelis 15.septembris 2022 13:48
1 1 Atbildēt

Tādu feiko numuru lietotājus var ārstēt samērā vienkārši.

Krotow 15.septembris 2022 15:36
1 0 Atbildēt

Rīgā viss atkarīgs no rajona. Teikā draugiem kaimiņos dzīvo pāris ukraiņu ģimenes ar saviem auto un neviens viņus neaiztiek. Par Daugavpili gan varētu būt tiesa.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti