Dzērājšoferiem konfiscēto auto skaits strauji aug (+ VIDEO) 16

 
LTV Ziņu dienests | 2.janvāris 2023 21:35

Gada pēdējā dienā un Jaunā gada pirmajā dienā uz Latvijas ceļiem pieķerti 32 dzērājšoferi. 25 no viņiem bija pamatīgā alkohola reibumā.

Tie, kuru asinīs promiļu skaits pārsniedza pusotru un kuri vadīja savu auto, turpat uz ceļa palika bez mašīnas. Tā tika konfiscēta. Nodrošinājuma valsts aģentūras stāvlaukumā dzērājšoferiem atņemto mašīnu skaits ar katru dienu pieaug. Taču pat kriminālatbildība un auto zaudēšana pagaidām neattur sēsties pie stūres reibumā.

 
Visi komentāri
 
650 2.janvāris 2023 23:00
5 5 Atbildēt

Mulsina vienīgi tas vieglums, ar kādu šī visnotaļ jaukā saruna no tehniskām tēmām pāriet jau pie nekustamā īpašuma.Vai tik finālā nesanāks tā, ka nevaldāmā dzērāja vietā visvairāk cietīs tieši viņa ģimene.

Kanibaals 3.janvāris 2023 1:35
7 4 Atbildēt

Un ģimenei kāds labums no tā dzērāja?

Jāparauj vienreiz tā prakse ar dzērāju žēlošanu. Žēlo darbā, mājās un pie stūres. Nabadziņi tik neapzinīgi, bet kā ierauga migalkas tā uzreiz atskurbst.

JanJan 3.janvāris 2023 9:59
7 0 Atbildēt

Un kur tad ir visi tie rada gabali, kas to pieļauj un noskatās? Nēnu es jau zinu, protams, tur jau visi 100% stāsta policistam, ka viņš jau vispār sauso likumu ievēro, bet vot tā vienreiz pēkšņi gadījās un tagad skrien uz sievas dzemdībām slimnīcā un tā...

Tāpēc jau auto atņem nevis no 0,5, bet gan no 1,5 promilēm. Par 1,5 promilēm nevar pateikt, ai man tur gadījās, tikko darbā vīna glāzi izdzēru utml. Skaidrs, ka vairumam pieķerto tā ir pavisam cita līmeņa problēma, no kuras ģimene jau visticamāk cieš pirms tas auto ir atņemts.

650 3.janvāris 2023 12:27
1 2 Atbildēt

To, kā tas pasākumu komplekss izvērsīsies "dzīvē/dabā" un kādi būs tā saucamie "ilgtermiņa rezultāti"- nu pēc visas līdzšinējās "pieredzes" spriežot, KĀDAM tomēr pastāv milzīgas iespējas to visu interpretēt "pēc vajadzības".

Problēma ir gadu desmitos iesakņojusies.Un "īstais" vaininieks ir tieši Varas nespēja (nevēlēšanās?) ieviest kārtību.Tieši slavenā cp "bezklātbūtnes koncepcija" un vietējo varas orgānu bezspēcība.Komplektā ar zemāk/tuvāk stāvošo personu galējo bezatbildību.Vai pat atsevišķos gadījumos kādu "ieinteresētību".

KATRS iespējamais dzērājs ir LIELISKI zināms līdzcilvēkiem, un praktiski nekad nav tādas apstākļu sakritības, kad dzērājs būtu ticis pieķerts jau PIRMAJĀ reizē, kad sēdies pie stūres reibumā.Tā ir pilnībā ierasta un jau gadiem atstrādāta situācija.Pie kam, vairumā gadījumu tik ļoti ierasta, ka sen jau liekas pašsaprotama.Vienkārši "lauku" sadzīves neatņemama sastāvdaļa.Mēs pat īsti nespējam aptvert, CIK dziļa ši problēma īstenībā ir.

Vienīgais reālais, kas tur savulaik "papostīja" šo te dzērāju klanu varenību- ka daļa no tiem izbrauca uz ārzemēm un daļa atgriezās jau drusciņ citādā veidolā.

Ja ūtrupē pārdos dzērāja nekustamo īpašumu- nu prottttams, ka nekādi ne Ģimenes locekļi no tā necietīs.Tie taču var pārcelties uz Kūti vai tuvējo (Valsts) meža iecirkni.Šaubu nav, ka te "visvairāk cietīs" (taps PārAudzināti) konkrēti paši tie trulie cuukas, kuri jau tagad nespēj saviem bērniem nopirkt ēdienu un skolas piederumus un izmagāt drēbes.Taču žļurgas pudelei pilnībā pietiek un vēl pāri paliek.

A 3.janvāris 2023 19:28
1 0 Atbildēt

Sabraukto un par invalīdiem palikušo ģimenes arī cieš.

Ess 3.janvāris 2023 3:13
2 15 Atbildēt

Juristi, STRĀDĀJAM!!! Šī valsts nelikumība ir jāpārtrauc!

aigi 3.janvāris 2023 7:58
8 1 Atbildēt

Neredzu neko nelikumīgu. Nepieskaitāms ir bīstams sabiedrībaim. Braukt un iegūt īpašumā auto nedrīkst.

GTD2 3.janvāris 2023 8:44
3 0 Atbildēt

Kaut ,kā izskatās,ka šie atņemtie auto valsts smagnējam aparātam būs vienas galvas sāpes ,un administrēšana būs dārgāka par auto vērtību ko taisās piedzīt

MMX 3.janvāris 2023 9:07
1 0 Atbildēt

Par šo man laukos ir gadījums - kaimiņu nolika malā par to, ka mašīnai nebija tehniskās apskates, bet izrādījās, ka viņš vēl ir dzēris, attiecīgi auto konfiskācija. Auto - 1993. gada VW Passat tādā lūžņa stāvoklī, ka kamiņš bija plānojis to norakstīt, kad tas lūznis vairs nekustēsies no vietas. Valstij ieguvums no šī visa ir tikai saliktie sodi un no trases noņemts dzērājšoferis, bet auto principā pa tiešo vajadzēja uz tolmetu dzīt, nevis uz policijas stāvlaukumu un tur vēl kaut ko tirgot.

Freijers 3.janvāris 2023 10:53
1 5 Atbildēt

Kontrol fŗīki par sodiem čurā karstu, par ko nebrīnos, mazliet izbrīna tā ļaužu suga - kam šausmīgi tīk, ka kādu soda - dvēseliskie dzimtcilvēki vai kā ?

Bet par pašu problēmu - jau skaits liecina par to, ka nekāda problēma nerisinās, turklāt veids kā to izpilda jau sāk ietvert reālus riskus :

1) Ir tikai laika jautājums, kad apsviedīgi un reāli juristi (kā piemēram savulaik Džeriņš) sāks uz tiesām stiept sūdzības par to, ka vieniem taisa hipotēkas vairākiem desmitiem K eiro apmērā par pārkāpumu, bet citiem ņemt nost pārsit eiro miskastes...

2) Līdzīgi, kā ar savulaik neoficiālo sodu pisnesu - formēt šmigas uz velo nevis auto, arī kāds iespējams drīzumā izkodīs sistēmu, kā šmigu uz lūzni noformēt nevis teiksim S klases mersi + attiecīgi %o....

Ir tikai laika jautājums, kad šīs divas lietas izlīdīs saulē, pēc tam tie paši karstā čurātāji par sodiem varēs savā garā blēt pēc papildus sodiem, jau par papildus problēmām.

Dzērājs 3.janvāris 2023 10:53
1 0 Atbildēt

Skatos, ka dzer un brauc piekritēju paliek vairāk, jo vismaz tagad ir kaut kāds adrenalīns, kad valsts paceļ likmes!

Sludinājumu servisos visi lētie drapaki jau izpirkti, tiem administratīvās izmaksas par izsoles rīkošanu pārsniegs auto vērtību un VID apaugs ar nerealizētu metāllūzņu kaudzi!

boliks 3.janvāris 2023 11:08
1 0 Atbildēt

Vai domājat, ka ir kāds cits veids, ka piespiest dzērājus nebraukt?

Freijers 3.janvāris 2023 12:08
2 0 Atbildēt

Nav ko dirsties, pie mieta šosejas malā un viss, ar laiku arī par ātrumu un vēl skatītājus piesaistīt, kad bikses no prieka pielaidīs.

3.14#&$ 3.janvāris 2023 13:56
1 0 Atbildēt

interesanti kā/kas taisīs aprēķinu,ja apturēs dzērumā policistu ar dienesta auto

650 3.janvāris 2023 16:39
1 0 Atbildēt

-un Kuŗš pārbaudīs tos, kuri viņu apturēja.Jā.

Un kuros konkrēti "novados" ir konfiscēti šobrīd konfiscētie dzērājmobīļi.Kā tur pro-porcionāli ir sadalījies tas sadales sadalījums.Varbūt (iespējams) Ceļa Polīcijai vajag ieteikt kādu ieteikumu.Iespējams, kaut kādi tie "potenciāli bīstamie rajoni" var izrādīties paslīdējuši garām/gar.Jā.

PTB 3.janvāris 2023 16:44
2 0 Atbildēt

Alimentu nemaksātāji ir parādā valstij ap 500 miljoniem. Tad dzērājšoferi ir tie priekšzīmīgie maksātāji un šeit parādi neveidosies? Lielākais vairums ir lēti un nobraukti auto. Jā kriminālsods ir bargs sods, bet to apmaksā nodokļu maksātāji. To ka trūkst policistu un cilvēki gadiem rajonos braukā šmigā šis viss neko nerisina.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti