Aizvadītajās brīvdienās policija pieķer 78 dzērājšoferus 13

 
Nozare.lv | 11.aprīlis 2023 9:47

Aizvadītās brīvdienas bijušas visai saspringtas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka vietnieks Arturs Smilga.

"Ja runājam par transportlīdzekļu vadītājiem, kuri sēdušies pie stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā, kopumā četrās brīvdienās fiksēti 78 šādi gadījumi," teica Smilga.

Viņš skaidroja, ka situācija, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, nav uzlabojusies. 

"Vienīgā atšķirība ir tā, ka pērn vairāk nekā puse bija alkohola reibumā virs pusotras promiles, šogad šis skaitlis ir samazinājies - virs pusotras promiles bija 30 vadītāji no 70," viņš teica.

Runājot par dzērājšoferu skaitu, Smilga norādīja, ka jautājums esot par alkohola patēriņu valstī. Alkohols Latvijā esot ļoti pieejams un lēts. 

 
Visi komentāri
 
GTD2 11.aprīlis 2023 10:04
6 0 Atbildēt

Uz ko tad brašai Smilga cerēja? kapēc lai situācija uzlaboties? lai uzlabotos ir kaut ,kas radikāli jamaina, bet ar reklāmas saukļiem švaki vai kaut ,kas mainīsies. Tapēc ir ,kā ir un būs ,kā ir.

650 11.aprīlis 2023 17:03
0 0 Atbildēt

Viņš (drošvien,iespējams) cerēja/uz,.Gluži tāpat, kā mēs visi (iespējamie Lohi).

Interesanti gan būtu "izzināt", cik tad šitie te dzērāja šoferu "gadījumi" mums bija gadījušies tā saucamajos "iepriekšejājājos" atskaites periodos.Gados, tāteikt.

Kā tur (mums...) risinājās lietas ar tā s(L)aucamo profilaktozi,perverenciju un/vai stratēģisko paraplānošanu.Kādu pienesumu (mums) pienesa (vai no/mums aiznesa) plaši izvērstās reklāmas un ākcijas. Kuŗš mums tur "Vadīja" visu šita te processu un/vai ar kādiem Panākumiem (ilgutermiņa Rezazultatotātiem) tas viss šiten tā te tagad Vainagojās.Jā.

0pis 11.aprīlis 2023 11:56
3 2 Atbildēt

Cerams, ka auto visiem konfiscēja. Paši braucošie alkāni būtu jāsūta uz spaidu darbiem, bez ārtībām un brīvdienām. Cik ilgi ar tiem var auklēties, ko.

GTD2 11.aprīlis 2023 13:12
3 0 Atbildēt

Visiem nē ,jo daudziem nebija tik daudz promiļu un daudziem tie auto nepiederēja viņiem. Bet tiem ,kam konfiscēja iespējams jau iepirkuši jaunus 500 eiriki vētrtus dripakus.

2DTG 11.aprīlis 2023 13:45
2 0 Atbildēt

Nav, nav iepirkuši, man pazīstams onka ielika Golf 4, labu un par pieņemamu cenu, bet bez skates - nekā, neviena zvana.

Rr19 11.aprīlis 2023 16:42
2 1 Atbildēt

Ar visu auto uz Ukrainu.

Patisons 11.aprīlis 2023 15:52
6 0 Atbildēt

Kamēr policija nebūs ikdiena, tikmēr izmaiņu īsti nebūs.  Tikmēr paralēlajā pasaulē VID nedarbi pārsit visus alkānu nedarbus.

Ivars. 12.aprīlis 2023 6:31
0 1 Atbildēt

Policijas terors.Atlaist Saeimu.

kurats 12.aprīlis 2023 10:23
0 0 Atbildēt

Kā teica Visockis (filmā Tikšanās vietu mainīt nedrīkst): gorbatogo mogila izpravit!

Jānis 12.aprīlis 2023 16:16
1 0 Atbildēt

Nu tik varēs sūtīt uz Ukrainu , pareizi , ir jāatbalsta Ukraina , dzerot vairāk , lielāka palīdzība Ukrainai , priekšā vēl Jāni , tur būs lielāka palīdzība !😂😂😂😂

reku 12.aprīlis 2023 20:25
0 0 Atbildēt

78 jauni Vladimira draugi.

Hei 12.aprīlis 2023 21:06
1 0 Atbildēt

Varbūt būtu vērts padomāt, kāpēc tas viss notiek? Pameklēt tam cēloņus. Pajautājiet sev, kāpēc sabiedrības psihe ir tik nevesela? Braukšana dzērumā, otra nolamāšana, visatļautības sajūta ir tikai sekas!

Priekā 17.aprīlis 2023 11:39
0 0 Atbildēt

Cīņa ar vējdzirnavām, sančo-pančo un donkihots tā arī visu mūžu nesaprot, ka jācīnās ar cēloņiem, nevis sekām. Nauda nāk, vergi nositās vai lido parādu bezdibenis un patiesā labuma guvēji berzē rokas 🤣🤣🤣

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 8

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 9

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti