Valsts policija ar drona palīdzību nepilnu divu stundu laikā pieķer 30 nekaunīgu autovadītāju (+ VIDEO) 35

 
Valsts Policija | 17.oktobris 2023 16:10

Valsts policija ikdienā veic satiksmes uzraudzību dažādās vietās, tostarp tādās, kur uz problēmsituāciju norāda iedzīvotāji. Šoreiz iedzīvotāji ziņoja par satiksmes apdraudējumu Ādažu novadā, uz autoceļa A1, kur daļa autovadītāju neatļauti veic nogriešanās manevru.

Valsts policijas amatpersonas satiksmes uzraudzībai konkrētajā posmā izmantoja dronu un nepilnu divu stundu laikā pieķēra 30 autovadītāju, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus.

Aizvadītajā piektdienā, 13. oktobrī, Valsts policijas (VP) Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki kopā ar VP Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas un VP Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja darbiniekiem, izmantojot drona palīdzību, uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Ādažu novadā, uz autoceļa Rīga (Baltezers) – Igaunijas robeža (Ainaži) krustojumā, kur nav atļauts veikt kreisā pagrieziena manevru vieglajiem transportlīdzekļiem. Nepilnu divu stundu laikā tika fiksēti 30 autovadītāju, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus.

Valsts policijas darbinieki visus 30 autovadītājus apturēja un sauca pie administratīvās atbildības par ceļa zīmes 316. “Nogriezties pa kreisi aizliegts” kopā ar papildzīmi 820. (papildzīme attiecas uz vieglajiem automo¬biļiem) neievērošanu. Par šādu prasības neizpildīšanu, kura noteikta ar 316. ceļa zīmi, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam sešu naudas soda vienību apmērā jeb 30 eiro.

Tāpat likumsargi sauca pie atbildības kādu vadītāju, kurš ne tikai neievēroja konkrētās ceļa zīmes prasības, bet arī bez atbilstošas kategorijas veda piekabi, kā arī nebija piesprādzējies. Par visiem pārkāpumiem Valsts policija kopā pieņēma 32 administratīvā pārkāpuma lēmumus. Lai neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus ar bīstamu manevru veikšanu, Valsts policija aicina autovadītājus sekot līdzi izvietotajām ceļa zīmēm un ievērot ceļu satiksmes noteikumus! Tāpat, lai uzlabotu kopējo autovadītāju braukšanas kultūru, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei periodiski izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu.

 
35 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jobo 17.oktobris 2023 17:11
12 11 Atbildēt

Man liekās, ka tas kreisā pagrieziena aizliegums ir totāls stulbums. Darbības imitācija. 

Fūres var tur griezties pa kreisi, bet vieglie nē?

Nekāda sakara ar drošību. Izskatās drīzāk, ka vieta kur iekasēt sodus.

Freijers 17.oktobris 2023 22:05
7 3 Atbildēt

Pirmkārt nevajag tvnet neokomunistu retoriku pārņemt pārpublicējot rakstus.

Otrkārt, par to "satiksmes organizāciju" tajā vietā, kādu no LVC būtu  mazākais ar zarainu mietu no darba jāpatriec - kaut ko tik idiotisku vajag mācēt izdomāt !!!

Treškārt ši satiksmes kontrole ar droniem ir pilnīga cūcība un menti, kas to veic reāli ir jāpatriec, jo tā nav ne prevencija, ne arī satiksmes drošības uzlabošana, vien varas izrāde ar tehniskiem līdzekļiem, kur vēl nevar arī tos šoferus apstādīnāt un paskaidrot par "pārkāpumu", bet gan "attālināti" kvītiņas rakstīt.

4kārt, jau daudzreiz atkārtošos, pēc Rīgas "apved"ceļa šis A1 posms ir lielākais sūds Latvijas ceļu sarakstā, kur jau sen vajadzēja pārtaisīt vai arī nodrošināt ar posma apbraukšanu, par nekādu šoseju vai valsts nozīmes ceļu līdz Gaujas tiltam ij runāt nevar - reāli iela tur ir un tas arī viss !

0pis 17.oktobris 2023 16:42
6 3 Atbildēt

Tagad pirms CSN pārkāpšanas būs rūpīgi jāskatās arī gaisā!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 5

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 7

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti