Valsts policija ar drona palīdzību nepilnu divu stundu laikā pieķer 30 nekaunīgu autovadītāju (+ VIDEO) 35

 
Valsts Policija | 17.oktobris 2023 16:10

Valsts policija ikdienā veic satiksmes uzraudzību dažādās vietās, tostarp tādās, kur uz problēmsituāciju norāda iedzīvotāji. Šoreiz iedzīvotāji ziņoja par satiksmes apdraudējumu Ādažu novadā, uz autoceļa A1, kur daļa autovadītāju neatļauti veic nogriešanās manevru.

Valsts policijas amatpersonas satiksmes uzraudzībai konkrētajā posmā izmantoja dronu un nepilnu divu stundu laikā pieķēra 30 autovadītāju, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus.

Aizvadītajā piektdienā, 13. oktobrī, Valsts policijas (VP) Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki kopā ar VP Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas un VP Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja darbiniekiem, izmantojot drona palīdzību, uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Ādažu novadā, uz autoceļa Rīga (Baltezers) – Igaunijas robeža (Ainaži) krustojumā, kur nav atļauts veikt kreisā pagrieziena manevru vieglajiem transportlīdzekļiem. Nepilnu divu stundu laikā tika fiksēti 30 autovadītāju, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus.

Valsts policijas darbinieki visus 30 autovadītājus apturēja un sauca pie administratīvās atbildības par ceļa zīmes 316. “Nogriezties pa kreisi aizliegts” kopā ar papildzīmi 820. (papildzīme attiecas uz vieglajiem automo¬biļiem) neievērošanu. Par šādu prasības neizpildīšanu, kura noteikta ar 316. ceļa zīmi, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam sešu naudas soda vienību apmērā jeb 30 eiro.

Tāpat likumsargi sauca pie atbildības kādu vadītāju, kurš ne tikai neievēroja konkrētās ceļa zīmes prasības, bet arī bez atbilstošas kategorijas veda piekabi, kā arī nebija piesprādzējies. Par visiem pārkāpumiem Valsts policija kopā pieņēma 32 administratīvā pārkāpuma lēmumus. Lai neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus ar bīstamu manevru veikšanu, Valsts policija aicina autovadītājus sekot līdzi izvietotajām ceļa zīmēm un ievērot ceļu satiksmes noteikumus! Tāpat, lai uzlabotu kopējo autovadītāju braukšanas kultūru, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei periodiski izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu.

 
Visi komentāri
 
0pis 17.oktobris 2023 16:42
6 3 Atbildēt

Tagad pirms CSN pārkāpšanas būs rūpīgi jāskatās arī gaisā!

wons 17.oktobris 2023 16:56
0 0 Atbildēt

Carnikavas pagrieziens?

Jobo 17.oktobris 2023 17:11
12 11 Atbildēt

Man liekās, ka tas kreisā pagrieziena aizliegums ir totāls stulbums. Darbības imitācija. 

Fūres var tur griezties pa kreisi, bet vieglie nē?

Nekāda sakara ar drošību. Izskatās drīzāk, ka vieta kur iekasēt sodus.

Nja 17.oktobris 2023 19:52
3 1 Atbildēt

Aizliegt vajadzētu tieši izgriešanos uz šosejas pa kreisi. Vispār jau valstij un Rīgas Domei beidzot kaut kas jāsāk darīt. Bija plāns par ziemeļu koridori, kas beigtos jaunciemā. Savukārt valsts būvētu apvedceļu Ādažiem un Baltezeram. Tas sāktos tieši šinī krustojuma un pa staru ceļu līdz Jaunciema klāt siemeļu koridorim. Pilnīga miskaste ir tā šoseja Ādažos un Baltezerā.

Jobo 17.oktobris 2023 20:58
4 0 Atbildēt

Tas gan. Pēc pārbūves visa Tallinas šoseja- posmā no rīgas līdz Gaujas tiltam ir vnk d*rsā. Nav vairs šoseja bet ir iela. Izbūvēja bremzēšanas un ieskriešanās joslas, bet Max atļauto braukšanas ātrumu visur samazināja. Tagad tur korķi ir lielāki nekā Rīgā.

Freijers 17.oktobris 2023 22:45
3 0 Atbildēt

Rīgas domei var daudz ko piešūt, bet šis ir LVC radīts idiotisms, ar ko RD nav nekāda sakara. Kas gan neatceļ to, ka Ziemeļu šķērsojums Rīgai ir vitāli svarīgs.

Nja 18.oktobris 2023 4:11
2 0 Atbildēt

Nosacīti. LV Ceļi saka kamēr dome nezbūvē ziemeļu koridori mēs jauno ceļu netaisām. Un otrādi. Viens uz otru rāda tik. Bet reāli, nauda nav nevienam. Esošā situācija tur ir dirsā un no tā ceļa neko labāku īsti tāpat nevar dabūt, vajag jaunu, šī problēma sen jau bija jārisina un tur visam pusēm to jāgrib.

Krotow 18.oktobris 2023 11:27
0 0 Atbildēt

Ziemeļu šķērsojums Rīgā ir obligāts. Tā neesamība jau sen rada baisos korķus centrā Valdemāra ielas, Vanšu tilta un Kalnciema ielas apkārtnē. Kas lielākoties rodas no transporta, kuram centrā vispār neko nevajag.

mnde 18.oktobris 2023 11:07
0 0 Atbildēt

Smagajiem braukt kā vieglajiem gandrīz līdz tiltam un tad kreisais uz P45 ir vēl tizlāk - tur ir baigi šaura aleja ar ļoti tuvu esošiem kokiem.

Labāks būtu risinājums kreiso pagriezienu aizliegt izbraukšanai no P1 uz A1 šajā krustojumā, atļaut šo "maksas" pagriezienu šeitu.

Savukārt kreizo veidot no P1 izmantojot to P45, pie tilta. Un aizliegt kreiso no A1 uz P45.

Tiesa tur švaki ar ceļa platumu pirms tilta un pārskatāmību, nevar pēc kreisā pagrieziena no P45 uz A1 uzrīkot pietiekami platu ieskrējiena joslu, kā tas ir tagad no P1 uz A1... Kā arī pārskatāmība ir slikta.

Labākais risinājums ir veidot to divlīmeni drusku uz gaujas pusi no šī tizlā krustojuma, lai var Novada iekšienē atrisināt starp Ādažiem un Carnikavu, kā arī padomāt par gājēju/veloceļu, jo tagad ir visai ierobežotas iespējas pēdējiem droši šķērsot A1 tajā rajonā... Bet kad vēl tas būs...

... 19.oktobris 2023 11:22
0 0 Atbildēt

Vispār cik zinu kaut kad tika runāt. par divlīmeni nedaudz uz Rīgas pusi. Tur kur Ādažos ir Muižas iela. Tas atļautu gan normāli iebraukt/ izbraukt ādažos šajā galā, gan braukt uz Carnikavu, gan uz ORKLA un citām ražotnēm šajā rajonā.

mnde 20.oktobris 2023 8:18
0 0 Atbildēt

Uz Gaujas pusi gan. Te ir teritorijas plānojums

geolatvija.lv/geo/tapis#document_11127

Tajā arī var redzēt, ka no muižas ielas. pa diagonāli pāri pļavai pie Orklas aiziet varbūtējasi ceļš uz Jaunciema gatvi, kuram tur jāiznāk uz dienvidiem no P1 (kalngales ceļa)

Krotow 17.oktobris 2023 18:42
3 1 Atbildēt

Jaunā satiksmes organizācija šajā krusttojumā ir reāla podjobka ar mērķi iekasēt no visiem, kuri tur brauc pirmoreiz vai sen nav braukuši. Var redzēt kā viens pamana zīmi jau par vēlu un mauc atpakaļ pa labi pari nepārtrauktajai līnijai. Kāpēc tur pec remonta nav viadukts ar pagriezienu ZEM ceļ?

mnde 18.oktobris 2023 11:01
1 1 Atbildēt

Tehniski teritorijas plānojumā ir paredzēts divlīmenis drusku uz Gaujas pusi no šī krustojuma. Bet kad tas varētu tapt ir miglā tīts...

Freijers 17.oktobris 2023 22:05
7 3 Atbildēt

Pirmkārt nevajag tvnet neokomunistu retoriku pārņemt pārpublicējot rakstus.

Otrkārt, par to "satiksmes organizāciju" tajā vietā, kādu no LVC būtu  mazākais ar zarainu mietu no darba jāpatriec - kaut ko tik idiotisku vajag mācēt izdomāt !!!

Treškārt ši satiksmes kontrole ar droniem ir pilnīga cūcība un menti, kas to veic reāli ir jāpatriec, jo tā nav ne prevencija, ne arī satiksmes drošības uzlabošana, vien varas izrāde ar tehniskiem līdzekļiem, kur vēl nevar arī tos šoferus apstādīnāt un paskaidrot par "pārkāpumu", bet gan "attālināti" kvītiņas rakstīt.

4kārt, jau daudzreiz atkārtošos, pēc Rīgas "apved"ceļa šis A1 posms ir lielākais sūds Latvijas ceļu sarakstā, kur jau sen vajadzēja pārtaisīt vai arī nodrošināt ar posma apbraukšanu, par nekādu šoseju vai valsts nozīmes ceļu līdz Gaujas tiltam ij runāt nevar - reāli iela tur ir un tas arī viss !

0pis 17.oktobris 2023 22:34
1 6 Atbildēt

Ārprāts! Sodīja par pārkāpumu, iepriekš nebrīdinot! iAuto ideoloģija darbojas. Policistam raksti ir jābrīdina labticīgais pārkāpējs - tu piesargies....jo kurš tad var iedomāties, ka CSN ir jāievēro.

Krotow 17.oktobris 2023 22:54
3 1 Atbildēt

Izlasi viņa komentāru vēlreiz. Un iepriekšējo arī. Te neviens nestrīdas ka par pārkāpumiem soda. Bet par to ka konkrētajā krustojumā satiksmes organizācija uztaisīta kā caur zināmu vietu. Tur izteikti prasās pēc pagrieziena pa labi ar viaduktu pa kreisi zem galvenā ceļa. Tas arī novērstu nejaušu vai jaušu ielikšanos fūrē kas griežas pa kreisi.

MMX 17.oktobris 2023 23:04
4 1 Atbildēt

Opi.. tiešām ZB jau. Likumus raksta cilvēki un likumi var sanākt arī sūds. Satiksmi organizē cilvēki un arī satiksmes organizācija var sanākt sūds. Ja valsts gribētu organizēt satiksmi, tad tie horizontālie apzīmējumi no ceļa jau būtu nokasīti un uzkrāsota smuka, jauna nepārtrauktā līnija. Bet nē, valsts ir atstājusi vietu interpretācijai.

Es piekrītu ka par likuma pārkāpumiem ir jāsoda, bet kas sodīs valsti, kas atstāj tādu ņidaģelku? Pie tam drāziens sanāk tāds selektīvs - ja policijas nav, tad tur ir kreisais pagrieziens, ja policija ir tad 30Eur. Kur šeit ir prevencija? Pajāt, ne? Prevencija caur mūža ieslodzījumu? Varbūt uzreiz ieviest pie apskates veikšanas papildus opciju, kad par noteiktu samaksu policija piever acis uz noteiktiem? Ja jau papildinam budžetu tad varbūt to daram kaut kā plānveidā? pārkāpumiem?

650 17.oktobris 2023 23:33
3 1 Atbildēt

LielāCeļa poli cija diem žēl nevarēja norīkot kādus specālistus tur nokasīt (nomazgāt) tā dēvēto horizontālo marķējumu.Nebij laika,visi cilvēkresursi un/vai horizontāli tehniskie palīg līdzekļi tika pa visu vertikāli noveltīti Filmas tapšanai.

Varbūt vismaz nākamo reiz 1reiz izdosies no "pareizās" puses nofilmēt.No kāda mazākneķītra skatupunkta. Lai,tāteikt, kopējā bilde nedaudz mazāknekaunīgi izskatītos.

Ivars 18.oktobris 2023 6:13
1 1 Atbildēt

Mafija.

BMW 18.oktobris 2023 9:01
2 2 Atbildēt

Tas ko es redzu, ir nepareizi projektēts un būvēts ceļš! Ja nevarētu kreiso taisīt, tad tur nebūtu iespējas braukt un tas trijstūra paaugstinājums(saliņa) to neļautu. Ceļ ir būvēts lai tur brauktu pa kreisi. Un visi zin, ka Latvijā zīmēm ticēt nevar, jo tās liek pilnīgi ačgārni!

ZZZZ 18.oktobris 2023 9:02
0 1 Atbildēt

Kas bīstamāks? 1 lēns kreisais vai labais+kreisais/apgrieziens/+kreisais+labais? Kurā gadījumā mazāk aizņemts/noslogots ceļš? Daudz strādāts/pastrādāts/sastrādāts. Varbūt saprast un izdarīt kļūdu labojumu? Mazam auto vēļ tā, bet lielākam šādi nevajadzīgi manevri so,so...

imzz 18.oktobris 2023 10:17
1 0 Atbildēt

Ja ierauga kaut ko šādu, tas rada spēcīgu iespaidu, ka noteikti nogriezties nedrīkst tikai no labās joslas, tāpēc laipni izveidota nogriešanās josla.

maps.app.goo.gl/Hg5nyv5bzo4HqFnw5

MMX 18.oktobris 2023 10:46
2 0 Atbildēt

Par to arī stāsts. Itkā jau likums ir pārkāpts, zīmes nav ievērotas, bet bļ*d tas krustojums ir mērķtiecīgi uztaisīts tā lai radītu šādu situāciju. Atbildību par sūdīgu risinājumu neviens neuzņemās, policija atbrauc, izdrāž un vēl ar to arī lepojas. Te nav ar ko lepoties, te tiem pašiem policistiem jāiet pie LVC un jādrāž cilvēki tur, jo ir klaji redzams ka risinājums ir sūds.

imzz 18.oktobris 2023 10:58
2 0 Atbildēt

Amerikāņi par šādu situāciju noteikti iesūdzētu tiesā vietējo pašvaldību. Ar motivāciju, ka zīmēm, apzīmējumiem, kuri attiecas uz konkrēto joslu, jābūt uz/virs šīs joslas, šajā gadījumā nogriešanās joslas, nevis kaut kur labajā pusē.

mnde 18.oktobris 2023 11:09
1 1 Atbildēt

Pašvaldībai nav nekāda sakara ar šiem ceļiem, gan A1, gan P1, gan V45 ir Latvijas valsts ceļi.

BMW 18.oktobris 2023 11:36
0 0 Atbildēt

Tam kurš izdomāja aizliegt kreiso pagriezienu vieglajām mašīnām un atļaut kreiso pagriezienu velosipēdiem, zirga pajūgiem, traktoriem, mopēdiem, motocikliem, autobusiem, kravas mašīnām ir smiltis galvā! Totāls nekompetences kalngals. Ja kreisais pagrieziens tur ir bīstams, tad viņš nepaliek drošāks, kad tur griežās kravinieks ar piekabi vai puspiekabi, vai kombains.

Kāpēc ar Hummer H1 tur var taisīt kreiso pagriezienu, bet ar Hummer H3 nevar? Kur loģika?

mnde 18.oktobris 2023 12:16
1 0 Atbildēt

Kraviniekiem te nogriezties ir drošāk, jo braukt līdz Gaujas tiltam un griežoties uz V45 ir sliktāk. Tur ir ļoti šaurs ceļš ar klātnei ļoti tuvu augošiem kokiem. Tāpēc arī josla, lai nogrieztos tur pa kreisi arī ir īsāka josla, jo nav rēķināta kraviniekiem.

Te gan jāpiekrīt - labāk atļaut nogrtiezties te visiem, bet uz P45 pa kreisi azliegt.

Otra lieta - izgriezt no P1 uz A1 šajā krustojumā tehniski ir drusku labāk risināta, jo paredz ieskrējiena joslu. Bet būs  ilgāk jāgaida uz iespēju, ja palaistu visus griezties pa kresi uz P1 no A1.

Pie Gaujas tilta kreisais no V45 uz A1 būtu loģisks, bet tur trūkst platuma ieskrējiena joslai pēc izgriešanās un pa kreisi tilts nav tik labi pārskatāms.

Risinājums ir jau sen ieplānotais divlīmenis drusku uz Gaujas pusi no šī krustojuma, kurā ķēra pārkāpējus... Tikai LVC diez vai tam ir finansējums...

Rr19 19.oktobris 2023 9:39
0 0 Atbildēt

Ķekavai apvedceļu uztaisīja, tagad gaidiet, kad būvēs nākošo.

mnde 20.oktobris 2023 8:22
0 0 Atbildēt

Visticamāk, ka maģistrālo satiksmi pārcels uz apvedceļu, kurš ies apkārt poligonam. Itkā sola, ka tāds būšot paralēli Rail Baltic no Saulkrastu apvedceļa uz aptuveni VIdzemes šosejas posmu startp Vangažiem un Sēnīti...

650 19.oktobris 2023 0:55
0 0 Atbildēt

Lieliska ceļa Zīmju kakakofonija.Vajadzētu tur piekombinēt vēl kādas pāris savstarpēji (idejiski/dizainiski saderīgas ceļa Zīmes.Lohi taču apmaksāsies.

Zapte 18.oktobris 2023 11:39
2 2 Atbildēt

Re kur arī piemērs tam, ka policija neveic prevenciju, bet tikai iekasē naudu! Ja policijai rīpētu drošība, viņi uzrakstītu vēstuli Latvijas valsts ceļiem, CSDD un lūgtu tur visu pārtaisīt,vai salikt tik populāros stabiņus, lai tur neviens nevar iegriezties. Bet tad nevarēs iekasēt un atskaitīties, ka policisti vajadzīgi kases pildīšanai! Kauns par mūsu policiju, kas sacenšas ar radariem produktivitātē, nevis rūpējas par drošību!

A 19.oktobris 2023 9:55
0 0 Atbildēt

Besi ara tie urļiki kuru tur griezas un nedod iespeju izbraukt uz Tallinas sosseju. Pabrauc talak un nogriezies. Malaci policiati savafak urlas neparmacisi

Urļikam 19.oktobris 2023 11:30
1 0 Atbildēt

Un cik ērti ir tiem kam jābrauc uz ORCLA, Eimuriem, Birzniekiem. Varbūt visiem jāpārsēžas uz smagajiem, lai nebūtu jāveic 5 km līkums ar diviem bīstamiem kreisajiem pagriezieniem?

Rr19 19.oktobris 2023 13:42
0 0 Atbildēt

Cik sen to zīmi uzlika, nav jau kādi divi gadi?

Aivars Valdmanis 20.oktobris 2023 15:20
0 0 Atbildēt

Kādēļ valsts institūcijas uzstāda neadekvātas ceļa zīmes-lai varētu iekasēt soda naudas? Kad ieņem kreisā pagrieziena joslu un pirms pagrieziena nobeigšanas ieraugi zīmi tikai smagajajiem , kur tad man gaisā jāuzlido , vai jātriecas virsū braucošajiem taisni? ŠINDERI!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 4

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 5

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti