Policija pārbauda 900 mašīnas, atklāj vairāk nekā 60 pārkāpumus, vairākām noņem numurzīmes 11

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/Valsts.policija

VP | 13.februāris 2024 20:15

Aizvadītās piektdienas naktī Valsts policija kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) Rīgā veica iepriekš plānotu automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi. Kopā tika pārbaudītas aptuveni 900 automašīnu un konstatēti vairāk nekā 60 dažāda rakstura ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, tostarp četri autovadītāji bija sēdušies pie spēkrata stūres, būdami alkohola reibumā.

Visi pārkāpumi fiksēti automašīnām ar Latvijas Republikas valsts reģistrācijas numurzīmēm.

Pagājušās darba nedēļas izskaņā, naktī no 9. uz 10. februāri, Valsts policijas darbinieki kopā ar CSDD darbiniekiem Rīgā, pie Vanšu tilta veica iepriekš plānotu automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi. Vairāku stundu laikā pārbaudītas aptuveni 900 automašīnu, no kurām 63 policija konstatēja dažādus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. Tāpat vairākas automašīnas bija tehniski neatbilstošā stāvoklī, līdz ar to nedrīkstēja turpināt piedalīties ceļu satiksmē – deviņām automašīnām noņemtas numurzīmes, septiņām automašīnām anulētas tehniskās apskates.

Vislielākais pārkāpumu skaits tika fiksēts, kad autovadītāji bija vadījuši automašīnu bez  transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām – tādi vadītāji bija 22, no kuriem 12 bija ēdienu piegādātāji. Tāpat pārbaudē tika konstatēti 17 autovadītāji, kuri pārvietojās ar transportlīdzekli, kurš ir aprīkots ar neatbilstošām ziemas riepām – neatbilstošu riepu protektoru braukšanai ziemas laikapstākļos.

Pārbaudes laikā policija konstatēja arī vairākus autovadītājus, kuri bija sēdušies pie spēkrata stūres alkohola reibumā – trijos gadījumos alkohola koncentrācija nepārsniedza 1,5 promiles un transportlīdzekļa vadītājiem bija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, līdz ar ko Valsts policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesus. Savukārt vienā gadījumā autovadītājs bija braucis alkohola reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, par ko policija uzsāka kriminālprocesu.

Vēl pārbaudes laikā tika konstatēti citi 20 dažādi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, piemēram, konstatēti vairāki transportlīdzekļi, kuru radītais trokšņa līmenis pārsniedz normatīvajos aktos vai izgatavotāja noteikto, trīs transportlīdzekļi, kuru logu tonējums neatbilsts normatīvajos aktos noteiktajam, kā arī konstatēta agresīva transportlīdzekļa vadīšana, aprīkots transportlīdzeklis ar ierīci (antiradaru), kura var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā, un citi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi. Par visiem šiem pārkāpumiem Valsts policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesus.

Lai transportlīdzekļu vadītāji neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus ar dažādu ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu, Valsts policija kopā ar CSDD turpinās veikt šāda veida transportlīdzekļu un to vadītāju pārbaudes.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis 14.februāris 2024 9:59
3 0 Atbildēt

Pipec!

"Autovadītāji bija vadījuši automašīnu bez  transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām – tādi vadītāji bija 22, no kuriem 12 bija ēdienu piegādātāji."

22 kenti ikdienā uz 800 pārbaudītajiem! Ja katrs 40-tais šoferis pieķerts bez tiesībām - tad cik vispār brauc bez tiesībām!!! Kā minimums 2 reizes vairāk - tas ir katrs 20-tais ir bez tiesībām uz ceļa!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAA

anoagask 14.februāris 2024 10:37
3 0 Atbildēt

Pilnīgi bezjēdzīgs PR pasākums - lv nelegāli strādājošam melnim uzliks sodu, ko viņš nekad nemaksās. Auto uz tometu/ukrainu, jo īpašnieks nodevis lietošanā personai bez tiesībām.

Tos 12 bija jāieliek aiz restēm un jādeportē

650 14.februāris 2024 1:25
1 0 Atbildēt

Lieliski.Nu ta beidzooot. Pārbaudīt vajadzētu arī pa/dienu.

Ps.,- kāds (kā) diez izkatās Antiradars?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 8

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti