Policija izvērtēs video, kurā jaunieši iebrauc Tīnūžos ar ātrumu virs 200 km/h 15

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.marts 2024 10:18

Valsts policija izvērtēs videomateriālu, kurā redzams, kā automašīna milzīgā ātrumā iebrauc apdzīvotā vietā "Tīnūži" un, rupji pārkāpjot vairākus ceļu satiksmes noteikumus, gandrīz izraisa sadursmi ar citiem spēkratiem.

Minētais videomateriāls, kas filmēts no pārkāpēja vadītās automašīnas "Audi" salona, otrdien strauji izplatījās dažādos interneta sociālajos tīklos. Tajā redzams, ka auto, braucot pa ceļu P5 no Pusmuižas puses, īsi pirms Tīnūžiem attīsta ātrumu gandrīz 240 kilometri stundā (km/h), un ceļa zīmei "Apdzīvotas vietas sākums" pabrauc garām ar ātrumu, kas lielāks par 200 km/h.

Tuvojoties apļveida krustojumam, priekšā redzama gan tajā pašā virzienā braucoša kravas automašīna, gan divi pretimbraucoši kravas auto. "Audi" vadītājs bremzē un, par mata tiesu izvairoties no sadursmes, iebrauc apļveida krustojumā pa pretējo braukšanas joslu un šķērso to pretējā virzienā, pretimbraucošajam auto pabraucot garām pa ceļa nomales kreiso pusi.

Pēc tam "Audi" ir apstājies un, pēc balsīm spriežot, jauni vīrieši pārrunā notikušo braucienu. Automobilim no bremzēm kūp dūmi un filmētājs pamana, iespējams, brauciena laikā gūtu nelielu skrāpējumu uz labā sānu spoguļa.

Vairāki interneta lietotāji pauž sašutumu par šādu video un aicina policiju atrast un saukt pie atbildības vainīgos, uz ko policija atbild, ka informācija ir nodota attiecīgajai struktūrvienībai un šis gadījums tiks izvērtēts. Likumsargi arī aicina atsaukties notikušā aculieciniekus, zvanot pa tālruni 67 829 185 vai 110.
 

 
Visi komentāri
 
0pis 20.marts 2024 10:29
2 4 Atbildēt

Un ko policija sapētīs? Ka video ir iekrāmēts no Mozambikas IP adreses (pieņemu, ka tiem gonščekiem smadzenes nav dikti stipras, bet līdz VPN varbūt aizdomājušās, vai kāds ir palīdzējis ar to). Nosūtīs pieprasījumu Mozambikas policijai. Tie atbildēs ka nav tiesiskās sadarbības līguma (tulkoju - ejiet nākuj, bālģīmji). Un tad būs nākamais rakts par neražu ar izmeklēšanu.

Aizbraukt uz to pagastu un aprunāties ar vietējiem ir tikai degvielas dedzināšana un ko gan tas dos. Pat ja tas pats audi stāv pie pagasta bodes, pēc ES humānajiem likumiem tur itin neko nevar izdarīt, ja nav pieķerts pie rokas darot. Ai ai ai.

Krokodils 20.marts 2024 10:50
5 1 Atbildēt

VPN nav nekāds maģisks melnais caurums un tev nekādi negarantē anonimitāti. 😉

 Ja sataisīsi pietiekami lielus sūdus un būsi interesants, policija noskaidros kurš vpn servisa provaideris un ar tiesas izdotu pavēsti sakontaktēs konkrēto sniedzēju, noskaidrojot kāda ir oriģ. ip adrese ar kuru savienojums pie servisa pieslēdzās. Tālāk jau viss kā ierasts.

 Prasīs ilgāk jo būs vairāk soļu, bet ja vajadzēs, ar visu 'vpn' brašuļus noķer, lieto vai nelieto. 😄

P.S. Instagramā zem sadursmes posta cilveki ir atraduši gan pareizo auto nr, gan vismaz iesaistīto vārdus un uzvārdus publicējuši. Atliek to policijai tik salīdzināt(ar smago videoregistratoriem un citiem aculieciniekiem) un apstiprināt.

 Ta kā cerams, ka lauķis kas gribēja pakrutoties un dabūt 5min slavu, saņems kādu 5 gadu nosacīto par šo!

0pis 20.marts 2024 11:02
4 1 Atbildēt

Ka tikai brašuļi neiesūdz instagrāmja investigātorus par jūtīgo datu izp(ļ)aušanu un ar psihologa izziņu neattiesā pa desmit štukām par sev nodarītajām morālajām ciešanām. Europas bezzobainā likumdošana tam būtu itin gattava.

Krotow 20.marts 2024 11:06
2 1 Atbildēt

Video ir acīmredzams un bīstams CSN pārkāpums. Ar to arī pietiks.

0pis 20.marts 2024 11:11
2 0 Atbildēt

Par pirmo es piekrītu, bet otrais nav acīmredzami valstī, kurā atbalsta gan ruckijmir gan arābu teroristus.

0pis 20.marts 2024 11:12
0 1 Atbildēt

Ir kādi piemēri VPN servisa atsaucībai? Vēlams ar tiem, kuri deklarē sevi kā logus neglabājošie.

Krokodils 20.marts 2024 13:07
1 0 Atbildēt

Cik zinams, jekurš publiskais vpn serviss Eiropā toč, lai saņemtu šādu licenci priekš darbības ir japaraksta un jāapstiprina, ka sadarbosies ar visām oficialajām Eiropas valstu tiesību iestādēm/organizacijām un darīs visu iesējamo lai palīdzētu apkarot nelegālās darbības.

Tepat no mūsu braļuku lietuviešu 'nordvpn' kas ir pasaules top3 VPN servisu sarakstos, vienkārši izlasi 8. punktu, kas jau automatiski, neiesaistoties policijai atcels tavu nepieciešamību ieslēgt vpn un izmantot jebkāda veida 'nelegālos' veidos vai darbībās

my.nordaccount.com/legal/terms-of-service/

Pēc būtības vienoties klāt asv vpn serverim lai redzetu asv netfliksu nevis mūsu nožēlojamo saturu netfliksā arī ir uzskatāma kā nelegāla darbība... Tik protams, ka neviens policijas un citus kriminālnoziedzības resursus, dēļ tevis nerērēs.

Ja vēlies anonimitāti, kā uzskatāmi skaisti rāda holivudas filmās, tad publiskie vpn servisi galīgi nav tas ko meklē 😉 Tad ir jāvēršas kriminālajās organizācijās un 'tumšajā tīklā'

 Šīs organizācijas ar poličiem nesadarbosies un nedos informāciju tā pat vien, pat ar oficialu tiesas pieprasījumu, vienīgi tad drīzāk jauzmanās no savādaka kriminālā aspekta jo viss tavs trafiks ir gajis cauri figviņzin kādiem viņu serverim, kas mierīgi visu info ar visām sarakstēm un parolēm ko vadīji varēs redzēt.

Kaut kādu vietējo čuhņas zimbvavas vai kostarikas vpn servisu baigi neizmantosi, kur juridiski mūsu tiesvedības papīrītis neaizsniegtos, jo latentums un ātrums būs pārāk liels šķērslis lai ko normāli varētu izdarīt.

 😉 Tas tā... mazliet izglītojot Opjus, kam saprotami, ka mūsdienu tehnoloģijas un iot infrastruktūra varētu būt liels labirints.

0pis 20.marts 2024 13:20
0 0 Atbildēt

Un kas tev liek izmantot tieši EU vpnus? Citu vairs nav?

Es piekrītu, ka terorisma un ieroču tirdzniecības gadījumos policija var iepringt (bet atkal neticu, ka kriminālie elementi būs tik tupi) uz vpn kratīšanu un neatlaisties pie pirmā atteikuma. Bet šeit, kur viss atrisināsies dabīgā veidā un vajadzēs vien izmeklējamo ar traktoru izvilkt no Mazās Juglas...neticu vis.

Krokodils 20.marts 2024 13:51
1 0 Atbildēt

Nu viszini, uzraksti vpn pakapojumu sniedzeju mūsu platuma grādos, kuru izmanto un kas nesadarbojas ar Eiropas savienību (kur iekļaujas arī Latvija)

ExpressVPN - britu salas un tās sadarbojas

NordVPN- Lietuva

SurfShark - Arī izveidots Lietuvā, bet tagad bāzejas Nīderlandē

Kaut kādi ASV bāzetie VPN servisi, arī sadarbojas ar EU 😉

Nu nu- gribu ĻOTI zināt, kurš būs tas publiskais vpn serviss, caur kuru vari laist visas savas nelegālās darbības un būt ar 100% pārliecību, ka varēsi palikt anonīms-nesodīts likuma priekšā jo nevarēs tevi izsekot.

 Kas pavisam cits ir vai vietējā policija-nodaļa kas par to ir atbildīga ir kapacitāte un vēlēsies tērēt resursus un meklēt sīku šmurguli, tāpec ka nozagi čipsu paku... Atstājot kādus narko. tirgotājus un slepkavas otrā plānā.

Bravūrīgais autors, pats vainīgs un pats sevi iegāzis filmējot savu varoņdarbu, turklāt publiski lepojoties par savu stulbumu.

 Ātrums 200km/h+ pilsetas robežās, turklāt agresīva braukšana, telefonu lietošana pie stūres(filmējot), panti un valsts kases papildinašanā tur oj oj oj savācas...

 Redzot to cik policija naski lepojas, ka uz šosejas noķer tos kas ''pārgalvīgi'' pa tukšu šoseju ieskrejušies uz 120..130, lai izrakstītu 40€ vai 80€ sodu, tad domaju, ka šī būs laba policijas darba parauglieta. 😉

0pis 20.marts 2024 13:22
1 1 Atbildēt

Un jā - pieminēji iot. Ja nu tas video ir izgājis cauri 56 putekļsūcējiem un ledusskapjiem, tos visus arī pārbaudīs lai atrastu low crime level nodarījuma autorus?

Krotow 20.marts 2024 11:05
2 1 Atbildēt

Lai interesējas pie tā rajona ciema veikala ekspertiem. Gan jau parādīs, kuri kaimiņi ir ar tendenci vakaros svilināt riepas uz ceļa.

uupis 20.marts 2024 12:48
1 1 Atbildēt

Pierādījums POLICIJAS NEESAMĪBAI uz ceļiem!

uupis 20.marts 2024 13:53
1 2 Atbildēt

Jā un ko pierādīs vai pareizāk piešūs?

Ātrumu? NĒ! Nav fiksēts ar sertificētu mērierīci!

Sadursmi? NĒ! Nav notikusi!

Vienīgais ko var izspiest - lai šoferis pats piesakās un uzraksta sev atzīšanos agresīvā braukšānā! Bet ja auto īpašnieks pasaka EJIET MALKU CIRST, tad neko nevar piešūt!

Ābols 20.marts 2024 14:16
3 0 Atbildēt

'Sertificēta' mērierīce ir tev panelī spidometrs! Ja nebūtu kadrā iefilmēts tad tā būtu cita runa!

 Savādak jau kāds sakars autovadītājam vadīties pēc šiem cipariņiem savā automobīlī!? 😄

Sadursme ir notikusi, kur video autors arī parādija savas automasīnas skādi spogulī, tātad smago treilerim arī ir kaut kāda 'x skāde' ir jeb uzņēmumam ir apskadēta tehnika - pametis notikuma vietu, nevis apstājies tur pat ceļmalā, tas jau arī ir savs pants! 😉 Telot muļķi nevar jo par faktu video pats skaidri un gaiši atdzīstas.

200+ pa pilsetas robežam tā jau pats par sevi vairs nav ātruma pārsniegšana bet ir agresīva braukšana, nerunajot par faktu, ka šķērsoja dubulto nepārtraukto līniju, braucot pretimnākošajiem purnā. Un ja teiksi ka tas viss bija lai izvairītos no sadursmes - nevajadzēja jau pirmsākumā neapdomīgi vairakkārt pārsniegt ātrumu!

Bet laikam esi video autora čoms/aizstāvis ka ar šādiem bērnisķīgu komentāru centies izcelties. 😉

uupis 20.marts 2024 14:42
2 2 Atbildēt

Viss garām!

Automašīnas odometra rādījums NAV sertificēta mērierīce!

Sadursme - kur un kad? Tev ir otras puses iesniegums? NAV! Skrāpējums spogulī var būt iegūts jebkurā lielveikala stāvlaukumā!

Nu ja tev būtu viņiem jāizraksta sods - kā tu zini kurš sēdēja pie stūres? Jeb tev būs sava sētas vīna konvencija pēc kuras tu agresīvu braukšanu izrakstīsi auto īpašniekam, pat ja viņš ir vecmāmiņa bez vadītāja apliecības? 😂😂😂

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 6

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti