Bīstamākās gājēju pārējas Rīgā ir uz Lubānas ielas (+ VIDEO) 110

 
iAuto | 5.februāris 2020 6:17

iAuto redaktors Māris Ozoliņš uzskata, ka būtu jālikvidē visas neregulētās gājēju pārejas uz ceļiem, kur ir divas vai vairākas joslas vienā virzienā - VIENĀ VIRZIENĀ DIVAS JOSLAS.

Braucot pa Lubānas ielu vairākās vietās jāsastopas ar neregulētām gājēju pārejām, kas ir grūti pamanāmas. Tās ir bīstamas gan gājējiem, gan arī autobraucējiem, kas nedrīkst palaist garām momentu, kad mašīnu plūsma samazina ātrumu un bremzē, lai ļautu pāriet gājējiem. 

iAuto redaktors Māris Ozoliņš uzskata, ka šo problēmu var atrisināt, iestrādājot likumdošanā vai arī valsts standartā normu, ka visas gājēju pārejas, kas izvietotas uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā, jāaprīko ar luksoforiem, piemeram, piecu gadu laikā.

Ar uzmanības zīmēm, apgaismojumu utt. šo situāciju neatrisināt.

 
Visi komentāri
 
Pēteris 5.februāris 2020 9:31
12 14 Atbildēt

Māri, pirms gājēju pārejas, ir uz tās vai nav, gatavojas vai nē kāds to šķērsot ir jāsamazina kustības ātrums. Konkrētā ir labi apgaismota, pārredzama.

Beidz liekuļot, tāpat kā par Jūrmalas šoseju, nepārsniedz ātrumu un neviens Tev netraucēs.

iAuto 5.februāris 2020 9:51
6 1 Atbildēt

Ieklausies! Kā reiz par ātruma samazināšanu pirms gājēju pārejas ir pieminēts video, bet galvenā doma ir, ka tas nestrādā.

Latvijai ir trešais sliktākais bojā gājušo skaits ceļu satiksmes negadījumos ES, turklāt pēdējos gadus paliek tikai sliktāk. Vairāk kā 30% no bojā gājušajiem ir GĀJĒJI.

Šādas gājēju pārejas pēc definīcijas nav un nevar būt drošas, jo citi automobiļi aizsedz skatu. Lubānas ielā turklāt ir ļoti intensīva satiksme.

Neregulētas gājēju pārejas uz divu joslu ceļiem vienā virzienā ir padomju laiku paliekas, kuras jau 30 gadus nav likvidētas.

Luksofori uz pogu nav tik dārgs risinājums, ja salīdzina ar gājēju tiltu vtml.

Pēteris 5.februāris 2020 15:28
7 20 Atbildēt

Kas minēts CSN par gājēju pārejām ar divām kustības joslām vienā kustības virzienā?

Šādas pārejas apdzīvotās vietās ir izplatīta parādība arī "vecajā" Eiropā.

95 % gadījumi, kad cieš gājēji apdzīvotās ielās, ir tikai un vienīgi autovadītāju bezatbildība. Lielākā problēma ir gājēji ārpus apdzīvotām vietām. Luksofors ar pogu ar nelīdzēs, jo dažs labs sludina, ka dzeltenais un sarkanais luksofora signāls nav kustību aizliedzošs. Palīdzēs vienīgi "gulošais policists", kā to praktizē leiši un ne tikai apdzīvotās vietās.

uupis 5.februāris 2020 17:16
5 12 Atbildēt

Laipni lūgti rakstīt iesniegumu RDSD un pēc tam nopublicēt viņu atbildi!

Palaidniex 5.februāris 2020 10:49
2 0 Atbildēt

Ulmaņa gatve - starp Nesti un Spici

G. Zemgala gatve - Starp Brīvības un Ūnijas - ir pat divas pārejas.

iAuto 5.februāris 2020 10:51
3 3 Atbildēt

Jā pie t/c Spice, tā arī ir ļoti bīstama.

Piekrītu 5.februāris 2020 11:55
2 1 Atbildēt

Pie Spices uz Ulmaņa gatves - tā pāreja ir vienkārši murgs, jo tur daudzi nesās un bremzējošos vienkārši apbrauc, lai gan gājējs ir jau uz pārejas. Plus vēl velosipēdisti. Skrienoši bērni.

uupis 6.februāris 2020 21:36
3 0 Atbildēt

Bērni var būt uz katras pārejas. Varbūt šāds arguments liks samazināt ātrumu pirms katras zilā kvadrātā tērptās zīmes?

Uupim 7.februāris 2020 6:57
0 0 Atbildēt

Joks ir tajā, ka to pāreju tā nemaz nevar redzēt, it sevišķi tumšā laikā. Par bērniem piekrītu pilnībā.

ZZZZ 5.februāris 2020 11:27
8 0 Atbildēt

Pa šo tēmu jau sen agrāk tika runāts, palika runu līmenī. Tā ir bezatbildība no ierēdņu puses. Kauns ka tik vienkāršas lietas nevar sakārtot.

anonimikis 5.februāris 2020 13:11
2 0 Atbildēt

1) likumdošana ir process, tajā neiestrādā šādas normas. Var iekļaut kaut ko likumos.

2) Kādā veidā likuma norma atrisinās problēmu ar esošajām gājēju pārejām?

3) Šāda prasība jau ir ielikta LVS 190-10 un tas ir spēkā no 2007.gada

iAuto 5.februāris 2020 20:19
2 0 Atbildēt

Tad kāpēc šādas pārejas vēl pastāv - 30 gadi jau pagājuši?

dubis 5.februāris 2020 22:15
3 0 Atbildēt

Jo teorētiski, tā jāaprīko jaunas pārējas finansējuma pietiekamības apstākļos. Vecās stāv kamēr tiek pārbūvētas. Drošas viņas nav, un Ņiluškas laikā jau nu lieka kapeika ceļiem, pārējām Rīgā noteikti neatleca.

Ļoti daudz tādu pāreju ir uz praktiski visām 4 joslu ielām Rīgā, droši vien kamēr no vadības nav uzdevuma šo sakārtot nekas nenotiks, izskatās, ka prioritāte šobrīd ir paspēt saķepināt tiltus, kamēr šamie nav nobrukuši un uzbūvēt daļu no austrumu maģistrāles. Jāprasa RD kurā vietā prioritāšu sarakstā ir pārejas.

scope 5.februāris 2020 13:34
3 0 Atbildēt

Dārzciema ielā, pie Strautu ielas.

Gājēji iet uz sab. transporta pieturām, vienā pusē sab. transporta kabata padara to par pāreju pāri 3 joslām, platuma ziņā.

Nav apgaismota, ir sarkanais marķējums uz brauktuves, bet arī paši gājēji neizceļas ar atstarotāju lietošanu, tā vietā izvēloties tumšas drēbes.

Freijers 5.februāris 2020 14:26
0 0 Atbildēt

A priori ir bīstamas pārejas uz 4 un vairāk joslu ceļiem, visos virzienos, tādām būtu jābūt pēc iespējas mazāk - vai nu tās regulēt (pie viena nepieļaujot maģistrāļu pārvēršanos par celiņiem, ko gaidīt vien gaida visādi eko gaisa tracinātāji) vai vislabāk veidot pārvadus, kā tas ir ap Jūrmalas sky.

iAuto 5.februāris 2020 20:20
0 0 Atbildēt

Katrs tas gājēju tilts izmaksā ap 1 000 000 eur

dubis 5.februāris 2020 22:24
1 0 Atbildēt

Pilsēta jau laikam nav tā vieta kur izpausties ar gājēju tiltiem, tie paši tuneļi jau vairs nevienam nešķiet īsti pievilcīgi. Visa problēma ir tajā, kā nav īsti labi saplānots kur gājējiem būtu javazājās un kur ne, šobrīd viņi vazājās(iet) visur kur grib un bļauj, ka grib vēl biežāk un vairāk šķērsot maģistrālās ielas. Bet tas ir neizbēgami, ja to pašu 3iksu Maksimu iebūvē pretējā ielas pusē Pļavniekiem vai Spici Mārupei, nu galu galā sanāk tā ka lētākā vieta bija ne pie pašas mērķauditorijas, bet gan ielas otrā pusē. Un tad nu beigās domei jādomā kur likties, kaut gan saknē jau tām pašām vietām uz kurieni gājēji staigā šurpu turpu bija par šo jādomā... Bet jā, pāri 4 joslām bez luksofora grūti un bīstami.

uupis 5.februāris 2020 23:42
0 2 Atbildēt

Atceries ka, tad, kad pats izkāp no auto, tad uzreiz kļūsti par gājēju un tev saskaņā ar CSN jebkurā stāvlaukumā ir priekšroka.

dubis 6.februāris 2020 8:39
0 0 Atbildēt

Tā ir jā, īsti nesaprotu sakarību stāvlaukumiem ar GP uz maģistrālajām 4 joslu ielām.

uupis 6.februāris 2020 10:25
1 1 Atbildēt

Nu iespējamais variants ka no stāvlaukuma ejot uz mājām, tev jāšķērso iela pa gājēju pāreju – ne jau visiem ir parkings savā sētā.

... 6.februāris 2020 11:59
7 0 Atbildēt

Nez kāpēc man nav problēmu šķērsot ielu pa gājēju pāreju un neviens man virsū nebrauc. Ak varbūt tāpēc ka arī kā gājējs es nelecu uz brauktuves neskatoties...

uupis 6.februāris 2020 15:06
4 35 Atbildēt

Nu jā – tu palaid pārkāpējus, lai pārkāpēji aizbrauc un pats BEZ atstarojošiem elementiem turpini ceļu, neievērojot to ka gājējam jāspīd kā jaungada eglītei.

650 5.februāris 2020 16:06
1 1 Atbildēt

Var uzskatīt protams, ka katrs kko "kasās", abet kopējā aina tomēr ir dramatiska.Jo NAV (vairs nav,vēl nav..)tāda uzraudzība dienesta,kurš reāli pateiktu- šis ir labs, tas ir slikts, 'vajag darīt tā un šitā.Nav.

Tā vietā te bāž Csn panta formulējumu - "un (vai)" .Tādējādi, atbildīgi par "visu" ir/būs tikai un vienīgi tie paši nabaga satiksmes dalībnieki.Bet ne jau uzraugi, ne plānotāji ne projektu apguvēji. Nerunājot ka nav luksoforu vai nav pienācīgi pārskatāma pati gājēju piekļuves vieta.Nav marķējuma! Nodilis, ar nesankcionētu brauktuvei/satiksmei nederīgu lētu ūdenskrāsu darināts- nauda vējā, ideja dsā..Bet toties ir "atmazka"- un(vai)...

Ko te Lubānas iela- tur vismaz šis līnijas ir, bet ja ņemt to kaunatraipu pie gājēju tuneļa Ulmaņgatves no/uz/ brauktuvēs pie Mūku apļa.Tur ir tās līnijas saglabājušās pa 10% !.Psiholoģisks, vizuāls,brīdinošs faktors.Jebkurā normālā valstī tas tiek atzīts,lietots un godāts.Bet ne pie mums.Un (vai) !

Reku jūrmalu kladzinājām- ok, uztaisīja luksoforu uz Lienesielas.Jā, ok, drošiba Reāli palielinājās vismaz 6x! Un NAV tur nekāda iepriekš sludinātā satiksmes kavējuma!. Bet līnijas savilkt uz šis pārejas pietrūka dažu jūdas grašu- viņu tur nav jau pāris gadus un drošvien lidz jūnijam/augustam nebūs.Turpat pāris km tālāk- Dubultos- lūddzzu- pāreja pa 4 joslām,līkumā, nepārredzamā vietā– un NEregulēta.Bet to līniju tur NAV praktiski vispār!

Ko te tos demagogu gājienus taisa- nesaprotamus rombus un piramīdas ar udenskrāsu zīmē,profesorus nodarbina, akcijas rīko,domnīcās tup augu dienu fufeli domādami- kad sen varēja vienkārši savilkt grubuļainas/atstarojošas brīdinājuma līnijas pārdesmit metru iepriekš.

Vernons 5.februāris 2020 16:08
11 13 Atbildēt

Lāčlēša iela, pirms Rūsiņ ielas gājēju pāreja, virzienā uz centru, kāds ietriecies tajā apgaismojuma konstrukcijā uz trotuāra! Nolūza tas stabs! Labi kad ar šo stabu kādam pa galvu, jumtu netrāpīja!

Tās gājēju pārejas tur ir divas tajā posmā.

Tur ir tumšs. Tur gājējs ir neredzams! Un principā tā ir visur.

Viss kas nav redzams ir nobraucams!!!

Tātad jārada apstākļi sevi ieraudzīt un pašam sevi ir jāsargā!

uupis 5.februāris 2020 17:04
20 41 Atbildēt

Bet kā ar NEREDZI NEBRAUC paliek?

Nu ja tu tumsā nespēj pamanīt šķērsli un apstāties, tad tas ir tas pats kas vājeredzīgam novērtēt attālumu līdz auto un tikai tad celt baltu spieķi?

Tu saproti savu pieņēmumu absurdumu?

Kā var popularizēt un atbalstīt gājēju sabraukšanu – es šo krievu morāli nesaprotu!

uupis 5.februāris 2020 17:10
13 29 Atbildēt

Vernons arī miglā, kad redzamība ir 2 metri brauc ar 100 km/h un pēc tam stāsta ka miglā nevarēja redzēt stabu vai līkumu un tāpēc vainīgs ir stabs vai līkums?

Morāle ir elementāra – Nespēj tumsā pamanīt, nu nebrauc tik ātri. Brauc ar ātrumu ar kādu spēsi pamanīt…

Tad kad Vernons vai 650 šādā miglā spēs pabraukt ar maksimālo atļauto ātrumu, tādējādi garantējot drošību man, kas brauc aiz viņiem, tad mēs varam runāt par neredzams ir sabraucams!

www.youtube.com/watch?v=yjd7g9ZXBTg

Pēteris 5.februāris 2020 17:29
4 1 Atbildēt

Šādos apstākļos Tatros trāpīju, tikai naktī un viens, jeb tukšs kalnu ceļš. Bija jautri, vienīgais orientieris baltā ass līnija un navigācija, kustības ātrums ~ 10 - 20 km/h. Zaudēju stundu, viss grafiks kaķim zem astes, bet bez starpgadījumiem.

janka 5.februāris 2020 18:32
4 1 Atbildēt

es reiz tepat mūsu zemītē līdzīgā miglā trāpīju. salaspils - krāslava - max 50kmh. Kur daugava tuvāk, tur ar otro robu tukšgaitā, ne ātrāk...

650 5.februāris 2020 19:09
4 8 Atbildēt

uupis- vai Tu kādreiz varētu atturēties no personvārdu lietošanas un no galēji absurdu izteikumu vai darbību piedēvēšanas ??

Kur esmu sacījis, kā miglā braucu un uz cik vispār braucu? Kā var nesaprast, ka sarunas priekšmets ir nevis tas, ka vienmēr Apzināti nolaidīgs būtu pats kļudu pieļāvušais braucējs, bet gan ka NAV izdarīts (ne cilvēciski,ne profesionāli,ne teorētiski, ne praktiski,tehniski,nekā nē...) loģisko darbību kopums drošības uzlabošanai?

Kad paceļu Jautājumu sludināt un reklamēt pareizu PRAKTISKO darbību secību un cilvēcisku uzvedību pirms gpārejas- tur tad diskusijas vienkārši nav.Priekš kam mums tad vispār kādi drošibas atribūti- neredzi/nebrauc.Nevajag ne joslu dalījuma līnijas, ne barjeras, ne brīdinājumus, neko nē.Vadītājam ir visu "jāspēj".Nav pietiekama acumēra, pieklibo orientācija telpā un laikā- vnk NEbrauc!

Lūk, "pāreja uz viņpasauli" tajos tur idiotDubultos.Gaišā(!) dienas laikā, uz tukšas ielas.Ne satiksmē,un ne Tumsā un ne Slapjumā! KO tur "laicīgi saredzēs" tie tur no Rigas puses līkumā braucošie? Šī pāreja ir vai nav "aprīkota" atbilstoši cilvēcības un veselā saprāta normām ? Centrā, uz 4joslu Galvenās ielas! Cik maksā tā draņķa krāsa un ko īsti šis te šedevrs reklamē? Kurš te "atbild" par vispār kaut/ko? "Un (vai)"....

uupis 5.februāris 2020 23:38
8 4 Atbildēt

Viss ir tikai vēlme ievērot vai neievērot CSN. Tu neesi sapratis elementāru lietu - satiksmes noteikumi ir jāievēro VISIEM. Gājēja nepalaišana ir pārkāpums. Bet jautājumā kā kurš ceļu uzturētājs tur vai citur uzliek pāreju vai ātruma ierobežojumu un kāpēc tieši tur, tas tev jānoskaidro tieši pie viņiem un tikai pēc tam vari celt jautājumu par to ka gājējam ir jāpārliecinās par to ka šoferis nebūs pārkāpējs un izpildīs prasību dot ceļu!

650 6.februāris 2020 1:28
4 5 Atbildēt

Pretjautājums- bet Kāpēc mēs vispār izskatām piemērus, kur (civilizētās pasaules vietās) joprojām tiek pielietots gpāreju marķējums? Turklāt, nevis vienkārši pa roku galam uzķēzīts, bet gan apzināti/rūpīgi izveidots? Tikko tika runāts- priekš kam Amērikā daudzko vārdiski raksta uz asfalta? Tur ir kkāda beztiesiska valsts, bez "atgādinājuma" neviens neko nav gatavs ievērot?

Un Tu neesi (joprojām) sapratis TO,ka šeit nav uzstādīts jautajums no pozīcijas :Es neredzu: vai :Man traucē:, bet gan ka "kāds CITS" (neuzmanīgāks, nekvalificētāks,mazāk pieredzējušāks,izklaidīgāks) varētu laicīgi nepamanīt reālas briesmas.Uztrauc iespēja, ka savureiz kādu MAN svarīgu gājēju KĀDS var nepamanīt! Kā (??) to visu var nesaprast mūsējie diplomētie satiksmes drošības "uzraugi"?

Ja,gājējam uzkāpjot uz brauktuves, līnijas nav redzamas- 1kārt, gājējs nejūtas atbildīgs (ka būtu kaut kam Svarīgam uzkāpis),2kārt piebraucošajam braucējam var rasties grūtības gājēju (vai viņa Nodomu) laicīgi saskatīt.Ir taču jāsaprot cilvēka psiholoģija- braucējs gan var samazināt ātrumu pirms tās pārejas, bet tikpat labi vienlaikus neieraudzīt to, ko viņam vajadzēja saskatīt.Ceļš liekas brīvs,it kā varētu braukt, bet te pēkšņi nezin no kurienes uzrodas lieks ķermenis...

Nekas te nav jānoskaidro- jo katrai Gpārejai vienkārši IR jābūt ar marķējumu- saredzamu visā tās platumā un garumā. Marķējuma neesamība ir vienkārši klaja nolaidība un bezatbildība.Pilnīgs fufelis, ja kladzināt par drošības pacelšanu, bet reāli svarīgus tās elementus izlikties neievērojam.Tikpat labi pilsētās varētu nebūt ielu apgaismojuma- neviens Csn pants to obligāti neparedz.

Tieši tāpat, kā ar izdaudzinātajiem atstarojošajiem ceļastabiņiem - kurus liekuļi un fufeļa stūmēji beidzooot (2019tajā/kosmiskajā gadā) publiski atzina par "drošībai ļoti svarīgu" elementu.Līdz 2019tajam figurēja tikai vien slavenā Lohiem domātā rekomendācija- nečīksti,nekasies,brauc lēnāk,skaties 6reiz,nebāz pirkstu pirmajā/tuvākajā melnajā cohumā,neēd Dzelteno sniegu,uttt.

Palaidniex 6.februāris 2020 8:24
7 17 Atbildēt

Klau, bet ja nav CHA (uzgleznota zebra) - parastās ceļa zīmes, kas uzstādītas ABĀS CEĻĀ PUSĒS pēkšņi paliek neredzamas un to prasības ir nepildāmas?

650 6.februāris 2020 11:50
2 5 Atbildēt

Klau, apstājies savā demagoģijas stumšanā!!! Atrodi atšķirību starp pāreju uz zemesceļa vai kaut/kur maza gājeju skaita vietā un pie neintensīvas satiksmes un pāreju STRATĒĢISKI SVARĪGAS (4joslu!) MAĢISTRĀLĀS IELAS ar itin spraigu gan braucēju gan gājēju kustību!

Palaidniex 6.februāris 2020 20:42
0 0 Atbildēt

Atkārtošu jautājumu - zebra NAV obligāta. Pāreju var apzīmēt tikai arī vai ar zīmi vai tiki ar CHA.

Ja būs uz asfalta CHA, bet nebūs zīmes, tad patiešām būs praktiskāk un pamanāmāk? Vai tomēr zīmes ir pamanāmākas? Kā redzi ķieģeļus, ātrumamierobežojumus, kaut kur augstu gaisā uzkārtās zīmes par satiksmes kustībasnorganizāciju joslās, bet bez zebras neredzi gājēju pāreju?

Palaidniex 6.februāris 2020 12:42
3 17 Atbildēt

Es Tev prasīju ko citu parastās ceļa zīmes neredzi, ja nav zebras?

Kas tieši traucē izpildīt zīmes prasības, ja zebra nav (drīkst nebūt) nodilusi, nav redzama, apledojusi, zem dubļiem?

Un otrs jautājums - kas ļauj neievērot zīmes prasības?

uupis 6.februāris 2020 10:38
7 9 Atbildēt

Ceķu uzturētāju drāzt, nevis te kurnēt. Rakstīt iesniegumus un nomētāt ierēdņus ar papīra kalniem, tad arī būs rezultāts.

650 6.februāris 2020 12:02
2 4 Atbildēt

KURNI šeit tieš TU !!! Pretīgi un apnicīgi un bezjēdzīgi ! Ja Tevi "neuzrunā" ši te foruma paustā doma- izraksties jo ātrāk/labāk! Mani konkrēti tā uzrunā, tāpēc es šeir "paužu" un neba TU norādīsi man ko/kā man darīt!

Tu te muldi nevis "lietas labad", bet gan kā Pāvs vēlies visu citu teikto nostādīt par muļķa iztekumiem un par katru cenu tikai pierādīt un parādīt "savu vienigo" viedokli!

Tev NAV mērķa nedz šeit vest kādu koleģiālu sarunu, nedz iesaistīties kaut kādas labestības vai padoma nodošanā visa šī te suuda lasītājiem!

Jūs ABI (kā jau sacīju - ir aizdomas ka Jums varētu būt pat "kopēja mājsaimniecība"...) nākat šeit izgāzt savas personīgās dusmas acīmredzami pirmkārt uz savas "personas" maznozīmīgumu reālajā dzīvē.Šis ir ārkārtīgi pretīga indivīda pazīme.

Tieši TU šeit ikdienā startē (ESMU PĀRLIECINĀTS) zem dažādiem lietotājvārdiem un tavs acīmredzamais mērķis ir šeit (mēģināt) pazemot jebkuru, kura paustais atšķiras no tavējās demagoģijas! Skauģi, demagogi un aizkadra ļaunavēlētāji ! Līdz atklātā textā fufelim un līdz kliņķim jau esi aizmuldējies- ne es viens tev to sacīju.Turpināsi kādus te mīnusus spēlēt- es jau tev jau Decembrī solīju "kas buus"!

uupis 6.februāris 2020 15:12
5 17 Atbildēt

Un kas te šajā tekstā ir konkrēts? Viena demagoģija, pieņēmumi un apvainojumi.

Paskaidrošu vēlreiz tiem kam lēnām pielec — es aizstāvēju un aizstāvēšu cilvēka dzīvību, gājējus un velosipēdistus, skolniekus un invalīdus, māmiņas ar ratiņiem un vienkārši blondīnes uz augstpapēdenēm. Un tāpēc 145. punktu, 124. pinktu visiem atgādināšu, kamēr to nezinās kā reizrēķinu!

Un es būšu pirmais, kurš balsos par 30 ierobežojumu visur, jo tā ir vienīgā metode kā cīnīties ar tiem kuri uzskata ka auto bleķi ir svarīgāki par bērna dzīvību.

Palaidniex 6.februāris 2020 19:25
3 50 Atbildēt

Nu re, mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus un to CSN un CSL ierakstīto tiesību aizstāvji te reāli daži ienīst.

Bet pie visa vainīgi gājēji uznpārejām, neļauj te dažiem “lielceļa karaļiem” braukt...

... 6.februāris 2020 15:59
27 7 Atbildēt

Bulšits!

Tu propogandē pilinīgu bezatbildību un visatļautību dažiem satiksmes dalībniekiem,

Cilvēki cieš, jo saklausās muļķības no tādiem kā tu un uzskata, ka ja viņš ir gājējs, tad var darīt visu kā grib un pārējiem jārūpējas par viņu drošību...

Kanibaals 6.februāris 2020 19:20
8 1 Atbildēt

Tikai kājāmgājēji šajā forumā maz apgrozās tā kā ir bezjēdzīgi filozofēt kā gājejiem būtu vai nebūtu jārīkojas. Labāk nepaļauties uz veiksmi, bet labāk atgādināt ka pirms pārejām ir jāpiebremzē un pie stūres nav ko lūrēt telefonā.

uupis 6.februāris 2020 21:34
2 2 Atbildēt

Plusiņš Kanibaalam. Vismaz viens sakarīgs teksts. Šoferis 650 stāsta šoferim uupis ka gājējs ir pats vainīgs. Savukārt šoferis uupis sakaka ka šoferis 650 nepareizi interpretē CSN. Bingo. Šoferis 650 apvaino ka šoferis uupis ir tendenciozs un nekad nav stūrējis. . Tātad kuram ir šaurs redzes loks?

... 6.februāris 2020 9:56
31 6 Atbildēt

Pusaklais putns varētu paskatīties spogulī.

CSN tiešām jāievēro VISIEM, arī gājējiem un velobraucējiem.

2. Gājēju un pasažieru pienākumi- 15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

Tātad pat ja autovadītājs kaut kāda iemesla pēc nestājas, gājējs nedrīkst līst uz pārejas. Pie tam ņemot vērā, ka tumsā miglā auto, kas brauc ar iedegtām gaismām ir redzams vairāku simtu metru attālumā, bet gājējs tumšās drēbēs tikai dažu metru attālumā.Tātad gājējiem pirmām kārtām pašiem jārūpējas par savu drošību un tikai tad jāmeklē vainīgais citur...

P.S. Tikai nesāc fantazēt, ka es propogandēju ka vadītāji drīkst neievērot CSN

Palaidniex 6.februāris 2020 10:09
3 17 Atbildēt

Nu - cilvēks ierauga - ir 50 metru attālumā, vajadzētu pietikt laikam gan pamanīt gājēju, gan ļooooooti laideni stāties. Gājējs uzskata, ka ir pietiekams attālums.

Bet Gājējs ir kļūdījies un kā nekad ar mašīnu nebraukušais nokļūdās pieņēmumos par auto ātrumu novērtējot to kā max atļauto, nevis kā patiesībnā - max atļautais + "godīgie" 10 km/h... un paredzēto 3 senunžu laikā auto ne tikai ir klāt, bet visas šīs trīs sekundes nemaz netaisās bremzēt...

Sausais atlikums - bojāts gājējs, bet kurinātājam nav pat krimināllietas. Likumdošana nemotivē vadīāju ievērot CSN. VIsu CSN ievērošanu pārliekot uz gājēju, jo mašīnām "morda širše", kā arī zūd CSN ierakstīto gājēja priekšrocību jēga...

uupis 6.februāris 2020 10:30
5 28 Atbildēt

Iztulkošu šo punktu jums saprotamāk:

Gājējam ir jāpārliecinās, vai šoferis būs pārkāpējs, vai tomēr būs likumpaklausīgs.

Ja gājējs nepārliecinās, tad tas neatceļ autovadītāja pārkāpumu. Gājēja nepalaišana – ir šofera pārkāpums, pārliecinās gājējs vai nepārliecinās…

... 6.februāris 2020 11:26
32 17 Atbildēt

Tulkošu vēl savādāk - ja gājējiem nebūtu putnu smadzenes, bojā gājušo praktiski nebūtu.

CSN ir uzrakstīts tā, lai vienmēr būtu vainīgs autovadītājs neatkarīgi no loģikas vai reālās situācijas.

Ja Tev paliks vieglāk, ka Tu izdarīsi pašnāvību palecot zem mašīnas un pie reizes sataisīsi nepatikšanas vadītājam, tad vari tā darīt.

uupis 6.februāris 2020 15:24
3 15 Atbildēt

Nu nav pareizi – CSN ir uzrakstīts tā lai nebūtu bojāgājušo. Ja katrs šoferis izpildītu 70% no CSN rakstītā, tad cietušo skaits minimalizētos.

Kā piemērs — ir dzirdēti teksti no šofera "kāpēc bērni spēlē bumbu dzīvojamā zonā, lai spēlē dzīvoklī" — un ko tu iesaki darīt ar tādu aunu?

... 6.februāris 2020 16:07
15 7 Atbildēt

Varbūt pastāvi kādā krustojumā un paskaiti, cik % autovadītāju neievēro serkano un cik % gājēju un tad sāc ...irst.

P.S. Dzīvojamā zona NAV!!!!!!!!! spēļu laukums un auns esi tu.

DD 6.februāris 2020 16:59
6 0 Atbildēt

paskaties uz zīmi "Dzīvojamā zona" - uz tās bērni spēlē bumbu)) Pirms vad.apl. pirkšanas vismaz izskrēji cauri ceļa zīmēm noteikumu pielikumā?

Palaidniex 6.februāris 2020 12:43
2 2 Atbildēt

Ja sadursme notiek uz brauktuves, ārpus gājēju pārejas, vainīgs ir gājējs.

Palaidniex 6.februāris 2020 19:53
1 0 Atbildēt

Klau, daudzpunkt, ko vainosi, ja miglā uztesīsi vernonam Ziliņā ar modificētām bremzēm? Nevis uz pārejas bet kaut kur ceļam pa vidu. Braucot ču lēnāk ar tiem ziliņa gabarītiem? Nu? Kam sūdzēsies, ka ietesi čuguna klucī, sabojājot tikai savu lamatu, jo esi izvēlējies braukt ātrāk, nekā redzamība braukšanas virzienà ļauj?

650 6.februāris 2020 20:33
0 0 Atbildēt

To tikai absolūt kretinizējies indivīds var teju katrā savā otrajā žults izvirdumā atļauties sarunbiedram šos te epitetus adresēt- ka tu iebrauksi, tu ietesīsi, tu notrieksi, tu apdrissīsies un beigu beigās tevi lēni/nesīs. Te nekāds ne psihologs ne psihiatrs nepalīdzēs- jo ar Meeslu ir jārunā vienīgi "viņa" valodā.

Palaidniex 6.februāris 2020 20:44
0 0 Atbildēt

Bet hgājējos ieteš, nebremzējot, miglā velk kā debili, nepietiekamās redzamības apstākļos izvēlās redzamībai kustības virzienā neatbilstošu ātrumu. Pie krustojumā gan tomēr krietni rūpīgākmpārbauda vai nav pa galveno krietninpēkšņāk uzrodošies braucēji lielākā ātrumā, bet pie gājēju pārejām to prot sliktāk.

Tādi ir fakti.

uupis 5.februāris 2020 23:47
6 8 Atbildēt

Jā un vēl ar ko atšķiras migla no tumsas? Nu tas tā, lai nebūtu absurds apgalvojums, ka miglā auto gaismas spēj izgaismot gājēju bet tumsā nespēj. Ja ir tumsa, tad nebrauc ātrāk par to, ko spēj saskatīt!

650 6.februāris 2020 1:46
2 1 Atbildēt

Reāli un pavisam ja godīgi- tumsā gandrīz neko nevar saskatīt.Un 99,999% gadījumu nekas nenotiek tikai viena (galvenā!) iemesla dēļ- ka tajā vietā un laikā vienkārši NAV kam notikt.Ja braucējam nav sava "iekšējā" uzvedības principa,tad neiekļūšana tajos atlikušajos 0,001% uzskatāma vnk par veiksmīgu sagadīšanos.Tas, kurš tumsā (un/vai miglā) brauc ar pārliecību, ka vienas pašas viņa fiziski/tehniskās vai reaktīvās iemaņas katrreiz un visur viņu paglābs- tas ir vienkārši Lohs.

uupis 6.februāris 2020 10:35
3 2 Atbildēt

A kur tad paliek teorija par to ka priekšā braucošam jāgarantē drošība??? Jūs tak abi ar Vernonu aizstāvat to ka priekšā braucošais nedrīkst braukt lēnāk nekā aizmugurē braucošais. Tad kā tur paliek — tas kas miglā velkās kā gliemezis ir lohs, vai tas kas tumsā brauc ar maksimāli atļauto ir lohs?

Kā tur paliek — gājējs kurš iziet uz pārejas un negarantē drošību ir lohs, vai vadītājs, kurš miglā vai tumsā neredz gājēju un brauc par ātru ir lohs?

650 6.februāris 2020 12:16
1 0 Atbildēt

Teorija paliek dsā, jo nevis mēs "abi", bet gan tieši "JŪS ABI"! Tu te stum atklātā textā fufeli,- demagogs,skauģis un melis ! Tu pat nevari neko no saviem šiem izteikumiem nedz nocitēt, nedz pierādīt, nedz kādu izteiktā kontekstu paskaidrot!

Priekšābraucēja pienākums (TĒLAINI RUNĀJOT- LAI LOHIEM LABĀK SAPROTAMS!) "garantēt drošību"- tas IR ikkatra koleģiāla un situāciju izprotoša braucēja uzvedības pamatu/pamats !!! Pamats gan sarunai, gan audzināšanai! Tikāi tā un ne citādi mēs varam pretendēt uz vispārējo drošības uzlabošanos.Ja esi Pirmais- padomā par aizmugurē esošajiem un viņi NĀKAMOREIZ padomās par tevi ! Dots/devējam., bet skauģiem,demagogiem un nelabvēļiem tas NAV saprotams.Acīmredzami, noteikti un DIEMŽĒL !

Tumsā braukšana ir teju vesela zinātne, no kuras (diemžēl, acīmredzot,visdrīzāk) tieši TEV nav sajēgas.Tas ir redzams no taviem te textiem- jo (jums Abiem!) praktiski nav ne vārda,kurā Jūs būtu izteikuši kādu noderīgu padomu vai piedāvājuši šejienes lasītājam kādu interesantu domu.

Visas tās Jūsu inspirētās "sarunas" pamatā un sākumā ir personvārdu piesaukšana un tālāk tiek mēģināts izpūst kārtējo konfliktu un izraisīt strīdu.Būtu es redaktora vietā- jau pirms nezcik gadiem te vajadzēja pieņemt mērus pret šādu diskusiju attīstību!

uupis 6.februāris 2020 15:17
7 13 Atbildēt

Tātad konkretizēsim — Migla, es braucu pirmais, ar 20 km/h, tu brauc labu gabalu aiz manis, ar 35 km/h. Un bac, iebrauc manā bagažniekā! Kurš vainīgs? Es vai Tu?

Vienkāršs jautājums – vienkārša atbilde bez demagoģijas.

Lūdzu – drīkst atbildēt…

650 6.februāris 2020 19:32
1 0 Atbildēt

Es tev (līdz Šim) te nekur neesmu piedēvējis konkrētu likteņa pavērsienu- ka TU kkur "iebrauc" vai TU kko "nobrauc"! Ieslēdz mugurējo miglas lukturi un brauc atbilstoši Csn- būs tev Laime! Ja neredzi- stājies nost un (visādam gadījumam) izkāp ārā!

Izliec lasītājiem pamācību- kad var uzskatīt, ka IR migla un KAD ir kas jāieslēz.Tā lai LOHI nesajauktu aizmugurējā miglinieka ieslēgšanu tiešām vajadzīgā brīdī ar viņa bezjēdzīgu lietošanu vienkārši TRAUCĒJOT aizmugurēbraucējam redzamību! Pastāsti to tiem ākstiem, kuri šo te lukturi nevīžo izslēgt un brauc ar ieslēgtu visu vakaru un visu nākamo ceļagabalu, kurā migla nav un vispār nav bijusi! Paskaidro- ka NAV viņš obligāti jāieslēdz APGAISMOTĀ ceļaposmā, kad priekšābraucēji reāli ir saskatāmi jau pa lielu gabalu!

Vadītājam ir jārikojas pēc veselā saprāta un jāmāk ir reāli novērtēt ceļa apstākļus- nevis jārīkojas kaut/kādu dogmu un iebiedējošu kladzinājumu vadītam!

Palaidniex 6.februāris 2020 20:48
0 0 Atbildēt

Kāds te sakars ar to ko te raksti?

Vienu nolaidību un bezdarbību aizstājot ar citu.

Kurš teica, ka nepareizi lietots miglinieks ir mazāks pārkāpums? Kāds tam sakars ar gājēju nelaišanu???

Un kā CSN rakstītais kopējās drošības labad ir pēkšņi uztverams kà dogma? Tie ir noteikumi, kuri visiem jāievēro tajos noteiktajā kārtībā. Dogmas viņam...

... 6.februāris 2020 15:54
0 22 Atbildēt

Tu neesi Ūpis, Tevi laikam bērnībā ligzdā iemainīja dzeguze, jo Tu esi pilnīgs Kukū....

;)

uupis 6.februāris 2020 22:46
1 1 Atbildēt

daudzpunktnieka citāts:

6.februāris 2020 15:54

"Tu neesi Ūpis, Tevi laikam bērnībā ligzdā iemainīja dzeguze, jo Tu esi pilnīgs Kukū...."

Atbilde šim tekstam:

Kukū ir šoferu (autovadītāju) nolaidība, jeb nezināšana!

Paskaidrojums: likumi mainās katru gadu. Medniekam jāseko līdz savas jomas likuma izmaiņām. Makšķerniekam arī. Un autovadītājam kas jādara? Jāseko līdzi CSN izmaiņām? Vai jāvadās pēc tiem noteikumiem, kuri bija spēkā pagājušā gadsimtā, kad tika kārtots eksāmens?

DD 6.februāris 2020 10:07
5 2 Atbildēt

Likvidēt gājēju pārejas - tas ir viens risinājums. Likvidēt arī gājējus - cits risinājums. Bet var likvidēt autobraucējus kopā ar viņu auto - vēl viens radikāls risinājums.

Bet kā būtu ar braukšanas ātruma samazināšanu līdz 30km/st, ja reiz nav naudas humānai infrastruktūrai? Tā, lai autovadītāji pagūtu apstāties arī bez iebraukšanas vai uzbraukšanas. Šobrīd daudzās pilsētās tiek samazināts braukšanas ātrums un vide tajās kļūstot labāka dzīvošanai.

uupis 6.februāris 2020 10:43
7 21 Atbildēt

Nu bet tādi radikāli soļi būs jāsper, jo šoferim parastajam ir uzskats, ka viņš jau nepārkāpj un pat ja pārkāpj tad tas ir maznozīmīgi un nesvarīgi jo noteikumi ir stulbi un policists ļauns…

Samazināt cietušo skaitu apdzīvotās vietās var tikai samazinot braukšanas ātrumu – citādāki ietekmēšanas līdzekļi uz vadītāju nedarbojas.

To pat parāda pārvietojamie radari Dzīvojamās zonās – tur var sodus rakstīt bez apstājas 90% ir vismaz +20…

DD 6.februāris 2020 10:53
1 0 Atbildēt

Nav saprotams, kas policijai traucē rīkot regulārus ātruma kontroles reidus t.sk. pilsētās - paskat, gan plānus izpildītu, gan arī autovadītājus disciplinētu.

uupis 6.februāris 2020 15:19
4 2 Atbildēt

Acīmredzot tas ir resursu trūkums. Gan naudas resursu, gan cilvēkresursu.

DD 6.februāris 2020 17:02
0 0 Atbildēt

hm, mazliet paknapinoties un sarīkojot reidus mēneša ilgumā, sodos iekasētu tik daudz, ka pietiktu reidiem visa gada garumā))

es protams runāju par teorētisko situāciju, kad visa iekasētā nauda paliek policijai....bet arī tagad - jo vairāk iekasē, jo lielāku budžetu tiem var piešķirt.

Grūti ir sākt...un pēc tam apstāties (līdzīgi kā ar visu).

uupis 6.februāris 2020 21:47
1 0 Atbildēt

Nu jā - tā diemžēl ir teorija un cilvēka stulbumam robežu nav. Ko vien maksā Drošības ēkas būvniecība korķu epicentrā Brīvības un Ropažu ielas krustojumā.

Rr19 6.februāris 2020 10:47
0 0 Atbildēt

Dzīvojamā zonā daudzi brauc ar 20 km/h,pie skolām 30 ievēro,Valdeķu ielā uz gājēju pārejām pat apdzen.

... 6.februāris 2020 11:32
3 1 Atbildēt

Kāpēc tikai (30)? Var taču pielikt stop zīmi pie katras idiotiski iekārtotās pārejas un tad CēPistiem būs iespēja iekasēt vairāk naudiņas.

Bet varbūt vajag drāzt arī gājējus - šķērsoji ielu neatļautā vietā - 50€. Ak jā gājējam taču nav tiesību un nav arī numurzīmes. Labāk turpināsim ierasto praksi. Taiīsim stulbus satiksmes risimājumus un ieviesīsim jaunus tehniskos līdzekļus naudas iekasēšanai no vadītājiem. Bet gājēji lai iet bojā. Viņi mums ir vajadzīgi statistikai, lai varētu bļaut, ka mums vajag vairāk iekasēt sodus jebkurām metodēm...

Palaidniex 6.februāris 2020 13:20
5 16 Atbildēt

Vai ta’ kāds iebilst, ka gājējs ir jāsoda, ja tas iet pie sarkanā, bīstami auto vadītājiem šķērso brauktuvi tam neparedzētā vietā? Es tikai par!

Bet ar pretenzijām par zebras trūkumu pie lieliski redzamajām un saprotamajās ceļa zīmēm pie LVC vai attiecīgās pašvaldības satiksmes departamenta...

Freijers 7.februāris 2020 13:33
1 0 Atbildēt

Man aizvien vairāk liekas, ka te ir salīduši zaļie ekopilsētnieku sektanti, kas nu visur stums cauri savu 30 iniciatīvu...pēc tam varbūt visā pilsētā dzīvojamo zonu uztaisīt ? Nu tā, lai galēji neērti kaut kur apdzīvotā vietā ar auto pārvietoties, lai var pedāļi pa ietvēm traukties, kā vien patīk un palamāt kādus gājējus, kas nav kingiem ceļu atbrīvojuši....

Ejiet uz trijiem burtiem un es būšu pirmais, kas parakstīsies par octām, numuriem, vēstēm un gaismām pedāļiem - jo šo nekaunība vienkārši vairāk nav paciešama un ir reāli uz nerviem krītoša !

P.S. Pašam ir gan auto, gan velosipēd, gan arī mēdzu kā gājejs piedalīties ceļu satiksmē, bet man nav kāda izredzētā sindroms un pioneeriska pārliecība vēl par to !

P.S.2 Šis tomēr ir auto forums...par to cik labi mīties, varat iet citur padiskutēt !

Palaidniex 7.februāris 2020 14:37
1 0 Atbildēt

Es esmu par normālām maģistrālajām ielām, par vismaz vēl vienu Daugavas šķērsojumu ĀRPUS centra ar REĀLU MAĢISTRĀLO ielu. Brīvības ielas maģistrālumu padarta par parodiju "arhitektūras piemineklis" vārdā VEF tilts...

Ja Būtu Rīgā normālas MAĢISTRĀLĀS IELAS, kur būtu atrisināts bezkonflikta gājēju jautājums - Da kaut uz estakādes būvējiet to ielu, centrā varētu atstāt 30 km/h un "blaumaņielā sastādīt to zālāju hipsteriem"...

Freijers 7.februāris 2020 14:50
1 0 Atbildēt

Centrā dēļ luksoforiem tāpat ātrāk nepabrauksi, nu nav mums to maģistrāļu - bet tas tukšanai pļūt..šanai tāpat netraucē, un vēl uz maģistrālām ielām ir pēc iespējas mazāk to pārēju, un neregulētu nav vispār. Tomēr pilsēta ir domāta arī pārvietošanās vajadzībai nevis meža taisīšanai un māžošanai...var uz Viļņu paskatīties, kur ir veseli 2(!) iekšējie apvedceļi ar vairākām joslām un maz pudeļu kakliem...Kamēr Rīgā ir gaisa tiltu, un Juglas ielas parodijas par tēmu, arī Lubānas ielas ļoti attālināti atgādina mģistrāli, pēc būvniecības pie IKEA būs jautri...

Palaidniex 7.februāris 2020 15:19
0 0 Atbildēt

Bet tieši par to jau ir tas skumjais stāsts...

Un tad vēl atrlikuši salūti populismaa un naudas bāšanas kabatā dēļ brūko kopā...

650 6.februāris 2020 12:25
0 0 Atbildēt

Demagogiem derētu palasīt un "padomāt" par to, kas un kāpēc drošibas uzlabošanai (reālai, ne demagoģiskai vei savu bezjēdzīgo darbību reklamēošai vei bezdarbību attaisnojošai!) tiek darīts "citās" valstīs.Kāpēc "viņi TO dara ?? Tur varbūt neeksistē CSN un nevienam nav itin nekādu definēto "pienākumu", ka jāveic šādi papildu pasākumi ?

(c)...Tartu ierīkotas trīs viedās gājēju pārejas, kurās gājēju uzmanība ar gaismas un skaņas signāliem jau laikus tiek brīdināti par gājēju tuvošanos....

...Viedās pārejas darbojas vienkārši - kad gājējs tuvojas ielas braucamajai daļai, ierastās ceļa zīmes apmale iegaismojas un tajā attēlotais cilvēciņš sāk kustēties, bet tai laikā, kad tuvumā neviena nav, autovadītājs redz parastu nekustīgu zīmējumu. Skatoties no gājēja puses, par automašīnas tuvošanos brīdina mirgojoša izsaukuma zīme un skaņas signāls....

...."Pašlaik mēs analizējam situāciju un aptaujājam cilvēkus, lai tad pieņemtu lēmumu, vai tādas pārejas ir vajadzīgas un kur tās vēl izvietot," Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR pastāstījis Tartu komunālās saimniecības projektu nodaļas vadītājs Jānuss Tamms. "Viss būs atkarīgs no tā, kā cilvēki šo jaunievedumu uztvers un vai no tā būs jūtams labums."...(/c)

Palaidniex 6.februāris 2020 12:45
11 10 Atbildēt

Autovadītājam ir jāpilda CSN prasības neatkarīgi no ceļa infrastruktūras nedataisītības vai īpatnībām. Ja viņam nav skaidrs kā pārvietoties, tad viņam ir jāatsakās no tr. līdzekļa vadīšanas.

Par ceļa infrastruktūras uzlabojumiem vērsties Satiksmes ministrijā un/vai pašvaldību satiksmes departamentos. Kad te nesaprotams?

650 6.februāris 2020 13:40
1 0 Atbildēt

Demagogs un prasta fufeļa stūmējs! Csn ir jāpilda ne tikai "vadītājam", bet arī VISIEM PĀRĒJIEM satiksmes dalībniekiem- tajā skaitā, arī tie panti un punkti, kuri kādam personiski "nepatīk"! Tāpat arī "savi pienākumi" ir jāpilda ceļu un ielu uzturētājiem un diplomētajiem drošības plānotājiem! Nelien sarunā, ja īsti nav ko par tēmu pateikt! Aizslēgsim vispār visas diskusijas ciet un atstāsim tikai ierēdņu darbības pašreklāmas rakstus un demagogu muldēšanu! Man nav jāgriežas nekur- priekš tam tieši TE ir vietne,kur izmantoju tiesības izteikties! Satiksmes departamenta pašvaldības apakšnodaļas (bez)darbības uzraudzībai valstī ir (būtu!) domāti konktroles dienesti. Satiksmes drošibas plānošanu veic diploomēti specālisti! Bet tieši dēļ tādiem "JUMS ABIEM", palaidniek/uupi, drīz reti kura vairs privātpersona vispār riskēs savu viedokli izteikt.Ierēdņi lai kāpj uz galvas,spļauj acī un lai nodarbojas tikai ar finansu apgūšanu un fufeļa ieviešanu.

Ja Jums kāds uzdod jautājumu- Jūs to izliekaties nedzirdam, bet pretim visiem spēkiem cenšaties pazemot pārējos sarunas dalībniekus!

uupis, izdomā sev vēl kādu septīto lietotājvārdu- būs tev vairāk "domubiedru"!

Palaidniex 6.februāris 2020 14:01
1 0 Atbildēt

Es kaut kur rakstīju, ka gājējam vai velosipēdistam nav jāpilda CSN?

Palaidniex 6.februāris 2020 14:03
1 0 Atbildēt

P.s. Tu tagad gan te drīkstēsi izteikties, Tev neviens neko nenorādīs, bet pārējie, kuri nav gluži vienās domās ar tevi te nedrīkstēs izteikties un Tu tiem drīkstēsi visu pēc kàrtas norādīt?

Es pareizi sapratu?

Palaidniex 6.februāris 2020 14:22
0 1 Atbildēt

P.P.S.

Nebaidies, esmu gana ar tiem kantoriem kontaktējies. Ja man kaut kas nepatika, es negāju uz ielas apsaukāt līdzcilvēkus, bet rakstīju uz attiecīgajiem kantoriem un paģērēju no viņiem.

Ko tu te mūs aiztiec? Rausties paģērēt no atbildīgajiem, tāpēc cep te tekstu palagus lai brauktu augumā mums? Mēs esam teikuši ka tas ir labi, ka infrastruktūra nav ideālā kārtībā? Mēs esam no tiem dienestiem, kam tas jārisina? Mēs vēl varbū vienpersoniski esam vainīgi ka Latvijā ir par esam par maz un ir pārāk švaki nodokļu maksātāji šāda ceļu tīkla uzturēšanai?

Mēs sakām, ka būtu normāli vadītājam (transportlīdzekļa vadīšanas procesa menedžerim) spēt tomēr braukt arī ar ieslēgtu veselo saprātu, citādi ir muļķīgi - ka no vieniem veselo saprātu un pretīmnākšanu paģērēt sēžot siltā mašīnā ir normāli, bet gājējam uz ielas šādu attieksmi saņemt nav normāli. Ja uz ielas ir stulbs gājējs, tad atvainojos ir arī stulbi vadītāji. Nav tā, ka tikai vadītāji kaut kur kavē un tikai tie gudri, bet gājēji pastāvēs, (jo var tos pabiedēt sabraukt) tiem neko nevajag...

Izkāpjot no auto tas pats gudrais vadīājs paliek par to pašu gājēju.

650 6.februāris 2020 19:46
1 0 Atbildēt

Es te piedalos Sarunā- atbilstoši raksta tēmai un paužot savu viedokli.Nevis truli citējot pantus un lietojot no konteksta izrautus jedzienus.Jo es konkrēti saskatu, ka ierosinātā tēma atbilst manam pasaules uzskatam.Privātpersonas sūdzības iesniegšana ir pavisam kas cits, nekā ja to iesniedz (vai publisku viedokli pauž) kāds interneta portāls.

Tas ka TU te izsakies regulāri meklēdams kašķi un par katru cenu izceldams savu (bez) viedokli- tas tieši pierāda to veselā saprāta procentu.Te nav nevienas tēmas, kur tu būtu sarunā piedalījies ar vienkārši Savuviedokli un bez mēģinājumiem muļķu lomās nostādīt pārējos viedokļu paudējus!

Tev jautājums tika uzdots (kuru TU izlikies nedzirdam)- KĀPĒC piem Igaunijā (šveicē, amērikā āfrikā,austrālijā uttt...) tiek pieņemti visi iespējamie mēri, lai uzstādītu "aizsardzību ret Muļķi", bet šeit reku saulainajā LValstī šie te visi tikumības principi tiek vienkārši nolaisti podā un iemīti zemē.

Tev sen bij laiks no otras puses paraudzīties- ka nevis jāmēģina "piešūt" izklaidību un nemācēšanu braukt/dzīvot pašam nekārtības fakta izziņotājam, bet gan padomāt.Kas notiktu ar kādu tieši Tev Svarīgu Personu, ja gadījumā viņa uzkāptu uz šīs nolaidīgi noformētās pārejas un ja kāds piebraucošais LOHS viņu tāpēc laicīgi nepamanītu.

Palaidniex 6.februāris 2020 20:00
0 1 Atbildēt

Es ne reizi tieši kā privātpersona esmu panācis jautājumu sakārtošanu dažādās iestādēs. Nevis bezjēdzīgi un reāli nepamatoti apsaukājot un izgāžot žulti uz līdzcilvēkiem.

Palaidniex 6.februāris 2020 19:57
0 0 Atbildēt

Kānpatīk radaru skaits uz lielceļa? Sodu cenrādis? Esi Igaunijā nobraucis no lielceļa un tur papētījis un izvaudījis infrastruktūru?

Cik km ceļu ir uz cik iedzīvotājiem Šveicē?

Kā viņiem ar nodokļiem? Vācijā? Nīderlandē? Esi apjautis finansējuma “nebūtiskās” atšķirības?

Palaidniex 6.februāris 2020 19:55
0 0 Atbildēt

Pie putnu daktera esi bijis?

650 6.februāris 2020 20:44
0 0 Atbildēt

Skaties tik ka savus P-seidonīmus nesajauc jūtu uzplūdā! Šis ir tipiska internet e-nānista paņemiens,ka atbildēt nevis pēc būtības, bet vispār izlikties nedzirdam sākotnējo jautājumu.

Es konkrēti nodokļus un nodevas maksāju godīgi pilnā apmērā un man nav vajadzības kaut ko papildus kalkulēt.Labāk padomā par TO, cik maksā viens lieks spainis tās krāsas un cik milzīgi lielu papildus darbu būtu vispār jāizveic,ja katrs posteni ieņemošais un algu saņemošais mums godīgi veiktu savus tiešos pienākumus.Cik simtus tukstošus spaiņus krāsas varētu iepirkt par bezjēdzīgās akcijās un kampaņās bezjēdzīgi iztērētajiem līdzekļiem!

Palaidniex 6.februāris 2020 20:52
0 0 Atbildēt

Pēc sevis spried? Ir pieredze?

Aaaa - Jūrmalā labi zināmasmpārejas vietā spainis ar krāsu ir svarīgāks par neizbraucama ceļa labojumu kaut kur citur?

Nesatraucies, es arī maksāju gana apaļas summas jodokļos, bet arī apjēdU ka mums ceļu kopgarums ir vājprātīga pret nodokļiem, ko tam var veltīt, arī bez naudas “apgūšanas” shēmām. Mēs nevaram uzturēt Šveices līmenī savus ceļus pat tad, ja nodokļu ieņēmumi pieckāršots. Mūsu ir par maz, nodokļu kopsumma neadekvāta uzturamo ceļu kopgarumam. Davai slēdAm ceļus, jo tos nevar uzturēt atbilsoši tavām vēlmēm. Sāksim ar ceļiem ap Tavu māju. Der?

darklight 6.februāris 2020 13:59
45 9 Atbildēt

Ak dievs, kas par idiotiem! Nu nopietni: uupis un palaidnieks. Nu dauņi vienkārši. Te pat nav ko diskutēt, jo cilvēki vienkārši gvelž kaut kādu sviestu.

Palaidniex 6.februāris 2020 14:06
12 22 Atbildēt

Kas nav pareizi? Tad jau arī CSN nosauc par dauņu sastādītiem.

Ja gājējs lien uz ielas neatļautā vietā un nedod ceļu mašīnām - vainīgs viņš (šaubu, cerams nav), bet ja mašīna nedod ceļu gājējam uz pārejas, atkal vainīgs gājējs? Nopietni?

Tu arī zīmi “dot ceļu gājējam” neredzi, ja nav uzkrāsota zebra? Kā Tu citas zīmes, atvainojos, tomēr pamanies ieraudzīt?

darklight 6.februāris 2020 14:13
18 5 Atbildēt

Jau vairākas reizes ir pieminēts, ka gājējam ir jāpārliecinās, ka viņš ir pamanīts! Tu vispār nekur nebrauc ātrāk par 45? Un pirms katras pārejas nomet uz 20?

Palaidniex 6.februāris 2020 14:25
23 77 Atbildēt

Es esmu gatavs apstāties pirms pārejas, ja kādu pamanu pārāk vēlu. Nu, kā gājējam būt 200% pārliecinātam? Nu varam visur salikt luksoforus (par kādu naudu?), tu tak arī brauc astē kādam un esi gatavs visādiem pigoriem? Ja tu brauksi pārāk tuvu kādam astē, var sanākt nevēlams kontakts. Man kaut kā šķiet normāli atstāt sev vairāk vietas reakcijai, citu kļūdām. Neko neesmu nokavējis.

Bzh 6.februāris 2020 17:26
5 2 Atbildēt

Tumsā es tieši tā arī daru - pie plusmīnus apgaismotām pārejām es noņemu kāju no gāzes, pie neapgaismotām nekautrējos nospiest arī bremzi - ja nu kāds tikai grasās iet pāri.

Kanibaals 6.februāris 2020 19:43
3 1 Atbildēt

Latvijā tumsas ir vistumšākās pasaulē un auto gaismas ir visliktākās tāpēc braucēji nevarot ka citur pasaulē ievērot CSN.

Palaidniex 6.februāris 2020 19:28
0 12 Atbildēt

Skatos atkal kādam nervi netur klikot.

650 6.februāris 2020 19:57
1 0 Atbildēt

Suņi un gājēji iet, bruacēji brauc,bet karavāna rej..Skaties 3x !

Palaidniex 6.februāris 2020 19:59
1 1 Atbildēt

Nesaplēš peli un neierauj kādu miokardu te nervozējot... žēl būtu zaudēt tik viegli aizkaitināmu izklaidi.

Palaidniex 6.februāris 2020 20:05
1 1 Atbildēt

Es vispār nesaprotu, kā cilvēks ar tik viegli braucošu širmi ir ticis pie medkomisijas slēdziena par pielaidi sariksmē. Es nopietni!

Tu kādreiz lasi arī ko kāds raksta vai tikai dusmu plānprātā gāz žulti?

650 6.februāris 2020 20:18
0 0 Atbildēt

Skaties neaizrijies, es taču TEV to jau vairākkkārt rekomendēju.Kā arī, KRETĪN (!)- es Tevi brīdināju izvairīties no pārejas uz personālijām! Medkomisiju tu vari uzrīkot savam dibenam- sen jau bija laiks! Tu taču te tīsām visu dienu kvernēji acīmredzot ar vienu vienīgo domu- ar ko vēl varētu pakasīties.Uzražo sev vēl kādus papildu lietotājvārdus- tā lai Jums ar to tavējo to uu-partneri būtu jautrāka diskutēšana!

Palaidniex 6.februāris 2020 20:39
1 1 Atbildēt

Uz personālijām pirmais vienmērnpārej Tu. Par dibeniem interesējies arī Tu, laikm Tev tēma dzīvē svarīga.

Vēlme pakasīties vij tikai Tev. Spītīgi malt savu, kam nav nekāda sakta ar gājējiem, un braukt par to augumā man, par to, ko ne es risinu, ne esmu atbildīgs, vienlaicīgi ignorējot parastus jautājumus. Atkārtošu vēlreiz - kas tieši traucē ievērot ceļa zīmes prasības, ja tai nav neobligātā papildus CHA? Tu arī ignorē 536. zīmi, ja neredzi 929.

CHA krustojumà ar luksoforu?

Es arī neizmantoju nemitīgus apvainojumus - daunis, kretīns. Spogulī esi skatījies?

Un, jā - kāpēc citās valstīs pēkšņi spēj ievērot tādus pat noteikumus, lieki nespriedelējot?

650 6.februāris 2020 20:53
0 0 Atbildēt

Iespraud tak sev vienā vietā tās ceļazīmes;p Tu šeit uz personālijām pārej jau tikko vispār muti knapi atvēris.Pats to nemaz vairs nejūti unnekontrolē! Visi tavi runas principi tikai uz to ir vērsti! Demagogs un melis- neteiktu izteicienu un nekad nedarītu darbību hroniskis slimīgs piedēvētājs! Pseidonīmu mainītājs un pats par saviem vārdiem neatbildošs! To TEV ne tikai es šeit saku, ka beidzamais laiks psihiatra apmeklējumam! Jautājumus ignoē tieši Tu- jo Tev nav mērķa nedz izteikties 'par lietu" , nedz arī nodoma pašam uzklausīt kāda "cita" viedokli.Visa tava pzdiskusija aprobežojas ar "upura" izvēli un pēc tam ar katrreiz sekojošā šī te visa suuda nonstopā stumšanu viņa virzienā!

Palaidniex 6.februāris 2020 21:01
0 0 Atbildēt

Ko man klausīties murgos, ka es esmu kretīns, jo Tu nevari uzrakstīt iesniegumu ceļa apsaimniekotājam ar prasību sakārtot CHA?

Es esmu kretīns, ja pavaicāju -vai gadījumā kundziņš neredz (nesaprot) ceļa zīmes prasības, kas apzīmē gājēju pāreju?

Es esmu vainīgs ka Jūrmalas pašvaldība ko tur nesakārto? Kāds tam sakars ar mani un gājējiem? Ej, raksti un lieto savu pseidonīmu kaudzi un panāc ka tās līnijas sakrāso. Ko Tu uz mani te gāz ārā žulti par lietām ko pats rausties kārot?

Apsaukājot mani un braucot man augumā par savu sāpi, ko kāds ar mani nesaistīts nav sakārtojis Tu tikai parādi cik “prātīgs” esi. Man Tavā vietā jāraksta tas iesniegums? Pats nevari?

Palaidniex 6.februāris 2020 20:56
0 0 Atbildēt

Ceļa zīmes uz ceļa uzstāda aiz gara laika un nav ko darīt? Svarīgi ir tikai uzmālēta zebra? Tev viss labi?

Palaidniex 6.februāris 2020 21:20
0 0 Atbildēt

Re ku Tev pirmais pagadījies apkopojums cik km ceļu uz iedzīvotāju ir dažādās valstīs, ja pieliktu trešo dimensiju - cik vidēji valst saņem nodokļos no katra iedzīvotāja, bilde būtu vēl kliedzošāka.

www.nationmaster.com/country-info/...al/Per-capita#

Parēķinot faktisko 70610 km uz ~1950000 iedĪvotājiem sanāk ~36 km uz tūkstoti iedzīvotāju, apmēram kā Namībijā, tik nodokļos drusku vairāk ieņemam, laikam uz 1000 iedzīvotājiem. Kādus brīnumus uz ceļa ceri ieraudzīt?

650 6.februāris 2020 21:33
1 0 Atbildēt

Lūk,reku šitā savulaik aizkadrā ir aizpeldējusi viena daļa konkrēti no "taviem" tiem samaksātajiem maksājumiem.Par šādu summu varētu atļauties ne tikai to, ka DAŽAS vismaz SVARĪGĀKĀS pārejas uz maģistrālajām ielām varētu pienācīgi noformēt!

Palaidniex 6.februāris 2020 21:42
0 0 Atbildēt

Un? Domā šīs akcija neizglābs pilnīgi nevienu dzīvību?

Un vienalga, pat ja neizglābs ne vienu, es to naudu ieliktu ceļa seguma atjaunošanā uz sabrūkoša ceļ, nevis zebras mālēšanā tiem, kuri bez tās neredz ceļazīmi - gājēju pāreja.

Palaidniex 6.februāris 2020 21:46
0 0 Atbildēt

P.s. Kāds sakars valsts budžetam ar Jūrmalas pašvaldības apsaimniekošanā esošu ielu?

650 6.februāris 2020 22:11
0 0 Atbildēt

Tā jūrmalas iela bija vienkārši kā prasts piemērs minēts.Nevajag uzreiz līst budžetos un sadales sistēmā- ja pamatruna iet par totāli valdošu bezmaz oficiāli iedibinātu bezsaimnieciskumu un bezatbildību.Tepat pirms dažām dienām tika arī citas vietas uzrādītas.Zebru "nemālēšana" un infrastruktūras nepienācīga esamība un "drošības plānotāju" infantīlisms tur uz tās jūrmalas ielas ir (līdz šim) reāli paņēmusi jau nezcik cilvēku dzīvības.Turpat gadiem ilgi bija intensīvi lietojama 4joslu pāreja ar galēji nodilušu zebru un vispār BEZ jebkādas ceļazīmes- kuru reāli sakārtoja tikai tieši pēc šī te paša portāla publikācijām.Neviens līdz tam to neredzēja un netaisījās aprīkot pat pēc reāli tur notikušas skolnieka sabraukšanas pirms pusotra gada.

Palaidniex 6.februāris 2020 22:15
0 0 Atbildēt

Ja tās kampaņas izglāba kaut tikai 5 dzīvības, tad tād ir Seci atpelnījušas, jo dažādi avoti liecina, ka zaudēta viena ekonomiski aktīva cilvēka dzīvība valstij nodara zaudējumus aptuveni viena miljona € apmērā.

Naudas sadale un prioritātes katram no sava zvanu torņa nepatiks pa savam. Visiem naudas nepietiks, vienmēr būs neapmierinātie. Bet kāds tam sakars ar mani?

Ja izdevās sakārtot vienu pāreju Jūrmalā, tad dēļ vēstules Jūrmalas domei, nevis dēļ manis ķengāšanas.

650 6.februāris 2020 22:35
0 0 Atbildēt

Nevis miljona, bet tikai 600k ! Pagaidām pa lēto ! Mans "zvanu tornis" diemžēl nebalstās uz sabiedrības kopējo līdzekļu izmantošanu vai apgūšanu.Ceļa stabiņi, pāreju noformējums un tumsā saredzamas joslu dalījuma līnijas salīdzinoši maksā kapeikas.Acīmredzot tur arī ir tā sāls, ka neviens nav ienteresēts ar to nodaboties.

Un ar "zākāšanu" neba es šeit (kārtējoreiz) nācu klajā- pafiltrē savus izteikumus, ko te esi sabāzis.Tu nespēj no personu zākāšanas un neteiktu izteikumu un nedarītu darbību piedēvāšanas atteikties pat principā- katru reizi un jau pašā sarunas sākumā.Acīmredzot,tieši Tas ir tavs mērķis.

Nav jēgas tālākai sarunai- jo degradēts ir gan pats sākotnējais raksta mērķis, gan arī par muļkiem mēģināts pataisīt krietnu daļu komentētājus.Uzraksti rekomendāciju Redaktoram- lai tieši Viņš stāv klusu un lai savas pretenzijas nākamoreiz pa taisno sūta rīgas domei, nevis mēģina te kaut kādu cilvēciski/pilsonisku sarunu izvērst.

Palaidniex 7.februāris 2020 5:25
4 6 Atbildēt

Pats Tu neesi degradējis to raksta mērķi?

Video visai koši atklāj cik auto plūsma ir gatava ievērot 145. Un 146. CSN punktus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti