Sajūga defekts liedz Vorobjovam/Zicānam pacīnīties par uzvaru Igaunijā

 
23.augusts 2011 14:27

Aizvadītajā Igaunijas rallijā trešo vietu absolūti un N4 klasē izcīnīja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.


Foto: D.Janova/www.4rati.lv

Lai arī temps bija ātrs, cīņu par uzvaru apturēja automašīnas tehnisks defekts.

Jau pēc pirmajiem posmiem bija skaidrs, ka par uzvaru cīnīsies trīs līdz četri braucēji, kuru vidū bija arī Vorobjovs/Zicāns. Neveiksmīgi ekipāžai beidzās sestais posms, jo garākā dopa vidu automašīnai pazuda sajūgs un viens ātruma pārnesums, kas ekipāžai liedza uzrādīt labāku rezultātu. Sestā posma finišā Jētsam tika zaudētas 15 sekundes, kas nozīmēja to, ka par uzvaru šajā rallijā mūsu duets vairs nevarēs cīnīties, jo atstarpe līdz pirmajai pozīcijai tobrīd bija 41 sekunde. Uzvarējuši pēdējos trijos posmos, Vorobjovs/Zicāns saglabāja trešo vietu, taču augstāk pakāpties mūsu duetam neizdevās.

„Jāsaka, ka samērā saspringts grafiks bija – ceturtdien trenējāmies, piektdien pa dienu rakstījām trasi, bet vakarā jau sākās rallijs,” stāsta Guntars Zicāns. „Līdz šim vēl nebiju saskāries ar tik intensīvu formātu. Pirmajā dienā laiks bija sauss, taču otrajā dienā lija un trase bija slidena. It sevišķi ārkārtīgi slideni bija pēdējie trīs posmi. Ja tā padomā, tad laikam savā rallija karjerā pa tik slideniem ceļiem nebiju braucis.”

Kā pēc rallija atzina Guntars, tad sestajā posmā pievīla automašīnas sajūgs un ātrumkārba, kā rezultātā tika zaudētas vērtīgas sekundes un, iespējams, pirmā vieta. „Kopumā rallija laikā lielu kļūdu nebija - braucām savā tempā. Cīņu par pirmo vietu, visticamāk, pazaudējām sestajā posmā, kad mūsu automašīnai pazuda sajūgs un viens ātrums. Uzskatu, ka šajā posmā mēs zaudējām apmēram 15 sekundes. Taču labi, ka servisa parkā izdevās salabot sajūgu un mēs spējām turpināt ralliju. Pēc šī posma mēs kopvērtējumā joprojām esam otrie. No pirmās vietas mūs šķir 13 punkti, taču vēl atlikuši divi posmi – viss mūsu pašu rokās.”

Tagad ekipāža gatavosies Kurzemes rallijam. „Tagad turpināsim gatavoties Kurzemes rallijam, kur mērķi visaugstākie – uzvarēt. Protams, kļūt par čempioniem mēs vairs nevaram, taču par otro vietu gan vēl varam cīnīties. Atliek vienīgi braukt un uzvarēt. Pirms Kurzemes rallija aizvadīsim treniņus, kur noteikti pabrauksim arī pa tumsu,” tā Zicāns.

Igaunijas čempionāta kopvērtējums pēc pieciem posmiem N4 klasē:

1. Kaspar Koitla / Andres Ots ,Mitsubishi Lancer Evo 9, 64
2. Jānis Vorobjovs / Guntars Zicāns, Mitsubishi Lancer Evo 10, 51
3. Raul Jeets / Andrus Toom / Erik Lepikson, Mitsubishi Lancer Evo 9, 33
4. Sander Pärn / Ken Järveoja ,Subaru Impreza WRX STI, 32
5. Priit Saluri / Indrek Lepp, Subaru Impreza WRX STI, 23

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti