LMT rallija komandas vadošā ekipāža rallijā «Kurzeme 2011» nodrošina čempiona titulu

 
29.augusts 2011 9:06

Izcīnot 4. vietu kopvērtējumā un trešo N4 klasē rallijā „Kurzeme” Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals jau pirms LRČ sezonas beigām nodrošinājusi sev Latvijas čempionu titulu.

„Šīs bija garas, tomēr labas sacensības, jo vismaz matemātiski pēc punktiem neviens vairs nevar traucēt mums kļūt par valsts čempioniem jau otro gadu pēc kārtas,” pēc sacensībām atzina komandas vadītājs un ekipāžas pilots Andis Neikšāns. „Lai gan uz starta izgājām ar ciešu apņemšanos neiesaistīties principiālos „dueļos”, kas neko nemainītu čempionāta kopvērtējumā, galu galā tomēr iznāca interesanta cīņa ar Jāni Vorobjovu. Pēc pirmās dienas rezultātiem pat spriedām, ka varētu pievienot šīs sezonas uzvarām vēl vienu, taču rallija otrā diena izvērtās citāda nekā gaidījām.

Manuprāt ļoti nogurdinošs ne tikai mums, bet arī citiem dalībniekiem izvērtās dienas sākums, kurā vienpadsmit stundās ātrumposmos faktiski veicām tikai ap 30 kilometriem. Savukārt pilsētas ātrumposma daļā, kas veda pa veco industriālo teritoriju, pārsitām riepu, salocījām piekares plauktu un dzinēja aizsargvairogu. Turklāt tā diez vai tā simtprocentīgi bija mūsu kļūda, vienkārši nekoptajā teritorijā bija daudz tehnikai bīstamu dzelzs priekšmetu. Vēl vismaz piecas – sešas ekipāžās nopietni sagandēja automašīnas tieši šajā ātrumposmā! Un tā kā kopvērtējuma punkti mums šoreiz bija svarīgāki par visu, rallija noslēgumā izšķīrāmies par „nobraukšanas līdz galam” taktiku.” Vienlaikus A. Neikšāns uzteic rallija rīkotājus par spēju atrast ceļus pavisam jauniem ātrumposmiem, kas izvērtās aizraujoši un prasīja visu braukšanas meistarību.

Māris Neikšāns un Ringolds Bērziņš šajā rallijā finišēja 8. vietā kopvērtējumā un sestajā N4 klasē. „Godīgi sakot, bijām cerējuši uz augstāku rezultātu, proti, apsteigt Aivi Egli. Tomēr šis rallijs mums nevedās no paša sākuma. Mēģinājumi kāpināt tempu beidzās ar starpgadījumiem, ko uztvērām kā brīdinājumu neforsēt. Esam finišējuši N4 klases pirmajā sešiniekā, kas ir pietiekami, lai pēdējā čempionāta posmā rallijā „Latvija 2011” mums arī nebūtu par katru cenu jālaužas pirmajā trijniekā. Tāpēc domāju, ka komandas stratēģija un mazliet veiksmes mums tomēr ļaus šogad izcīnīt vicečempionu titulu un nodrošināt komandai dubultuzvaru 2011. gada sezonā,” kā vienmēr optimistisks paliek Māris Neikšāns.

Nākamais Latvijas čempionāta posms rallijs „Latvija 2011” notiks 24. septembrī.

Rallija „Kurzeme 2011” kopvērtējuma rezultāti

1. Georg Gross/Raigo Mõlder Ford Focus WRC A plus
2. Ott Tänak/Kuldar Sikk Ford Fiesta S2000 N4 +15.96
3. Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns Mitsubishi EVO X N4 +47.92/+1:03.88
4. Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals Mitsubishi EVO X N4 +12.89/+1:16.77
5. Raul Jeets/Andrus Toom Mitsubishi EVO IX N4 +31.57/+1:48.34
6. Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks Mitsubishi EVO VIII A plus +0.90/+1:49.24
7. Aivis Egle/Andis Dauga Mitsubishi EVO X N4 +9.38/+1:58.62
8. Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš Mitsubishi EVO X N4 +28.59/+2:27.21
9. Jānis Dūcis/Guntis Kampe Mitsubishi EVO IX N4 +7.13/+2:34.34
10. Matīss Mežaks/Arnis Ronis Subaru Impreza A plus +11.13/+2:45.47

Komandas ģenerālsponsors kopš 2004. gada ir Latvijas Mobilais Telefons. Sponsori ir LEC un Samsung Electronics Baltic, atbalstītāji – Neste Latvija, Inter-Riga, SHARP. Tehnisko nodrošinājumu sniedz Neiksans Rally Sport, ASRT, Samsonas transmission un ProRacing.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti