Latvijas rallijkrosa braucēji Eiropas čempionātā un Ziemeļeiropas seriālā

 
8.septembris 2011 11:49

Šajā nedēļas nogalē uz starptautiskām sacensībām dodas Latvijas rallijkrosa braucēji.


R.Safonovs

 Jēkabpilietis Reinis Safonovs cīnīsies Eiropas rallijkrosa čempionāta devītajā posmā Polijā, Slomčinas trasē, savukārt ventspilnieks Jānis Berķis, jēkabpilieši Mārtiņš Porietis un Andris Maševskis spēkosies NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa trešajā posmā Norvēģijā, Momarkenas trasē.

Reinis Safonovs nedēļas nogalē aizvadīs savu otro šīs sezonas sacīksti Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē. Pirmais šīs sezonas starts seriālā tika aizvadīts vasarā Zviedrijā. Safonova šīs sezonas programma ir dažu posmu apmeklēšana un pieredzes papildināšana. Polijas trase Reinim ir labi pazīstama, tāpēc latvietis ar cerībām raugās uz gaidāmo cīņu, kurā dosies gandrīz 30 dalībnieku Super 1600 klasē.

Eiropas rallijkrosa čempionāta Polijas posma dalībnieku sarakstā SuperCars (bijusī D-1) klasē atrodams arī 2000. gada Eiropas autokrosa čempiona Uģa Trauberga vārds. Tomēr sportists līdz šim nav vērsies Latvijas Automobiļu federācijā formalitāšu sakārtošanai, līdz ar to nav informācijas par šī pieteikuma iemeslu un apstākļiem.


J.Berķis

Citi Latvijas rallijkrosa braucēji – Jānis Berķis, Mārtiņš Porietis un Andris Maševskis – aizvadīs NEZ rallijkrosa čempionāta pēdējos divus posmus. Berķis un Porietis startē NEZ 2000 klasē. Pēc pirmajiem diviem posmiem, kas notika Lietuvā un Latvijā, Berķis ir kopvērtējuma otrajā vietā, bet Porietis – trešais. Abiem ir labas cerības pacīnīties par kopvērtējuma uzvaru, tomēr nopietns konkurents, sevišķi savā māju trasē būs šā brīža kopvērtējuma līderis un Rīgas posma uzvarētājs norvēģis Eriks Svartass. NEZ 2000 klasē startē vienas ass piedziņas automašīnas ar motora darba tilpumu līdz 2000 kub. cm.

Andris Maševskis pašlaik apstiprinājis dalību trešajā posmā Norvēģijā, tomēr vēl nav pieteicies cīņai Dānijā, Nisumsas trasē. Dānijas posms notiks nedēļu pēc Norvēģijas sacīkstes. Nisumā notiks pēdējais no NEZ rallijkrosa čempionāta posmiem.

Maševskis startēs NEZ Open klasē, kurā šobrīd kopvērtējumā viņš ieņem piekto vietu. Tiesa, uzlabot un pat nosargāt šo pozīciju būs ļoti sarežģīti, jo skandināvi tieši šajā aizmugures piedziņas klasē allaž bijuši spēcīgi speciālisti.

Informācija par Latvijas sportistu gaitām starptautiskajās cīņās – Autocross.lv.

Foto: Autocross.lv.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti