Noskaidroti pirmie supersprinta uzvarētāji

 
13.septembris 2011 9:50

Sestdien Jelgavā, Rullīša trasē tika aizvadīts Freko rallija supersprinta kausa izcīņas priekšpēdējais posms.

Posmu pirms sezonas beigām noskaidroti pirmie kopvērtējuma uzvarētāji – Jānis Cielēns kļuvis neaizsniedzams 2WD klasē, bet Kārlis Nebars, gūstot ceturto uzvaru četros posmos, uzvarējis spēcīgākajā 4WD+ klasē. Pēdējais supersprinta posms notiks oktobrī.

Kārlis Nebars, uzvarot visos četros līdzšinējos posmos, nodrošinājis uzvaru Freko supersprinta kausa izcīņā 4WD+ klasē. Toties par otro vietu cīņa pēdējā sacīkstē būs sarežģīta, jo uz šo posteni pretendē Ainars Eikerts, Vigo Rubenis un Kristaps Feldmanis. Jelgavā aiz Nebara pozīcijas trijniekā guva Rubenis un Eikerts.

2WD klasē rezultāti sakrita par labu Jānim Cielēnam. Lai arī viņš posmā guva tikai trešo vietu, ar to pietika, lai pirms pēdējās sacīkstes izveidotu 16 punktu pārsvaru, ar piebildi, ka iegūstamo punktu maksimums ir 15. Līdz ar to sekotāji Sandis Laukšteins, Salvis Rambols un pārējie sadalīs atlikušās godalgas.
Posmā uzvaru guva Klāvs Svilpe, bet otrais – Laukšteins.

Pārējās klasēs kopvērtējuma uzvarētājus noskaidros tikai pēdējā posmā.

1600 klasē uzvaru guva līdz šim seriālā nestartējušais Kristaps Feldmanis, aiz sevis atstājot kopvērtējuma līderi Jāni Hānu un Raivi Ozoliņu. Kopvērtējumā Hānam un Modrim Žentiņam cīņā par pirmo vietu vienāds punktu skaits, kas nozīmē, ka tas, kurš būs labāks pēdējā posmā, svinēs uzvaru. Teorētiskas izredzes uz titulu saglabā arī Ozoliņš un Raivis Bartušauskis.

4WD klasē otro uzvaru sezonā guva Edgars Avens, pārspējot Intu Dimiņu. Līdz ar to arī šajā klasē pirms pēdējā posma abiem līderiem ir vienāds punktu skaits! Jāpiebilst, ka zemāk par otro vietu neviens no viņiem vairs nevar nokrist, jo trešajā vietā esošais Rolands Bērziņš zaudē pārāk daudz.

VAZ Historic Open klasē saasinājusies cīņa par kopvērtējuma uzvaru, jo panākumu guva vicelīderis Ingus Kalniņš Kalenieks, bet līderis Gatis Liepiņš šajā posmā trešais, vēl aiz Ivara Helmesa. Līdz ar to visi trīs pēdējā posmā spēkosies par supersprinta kausu.

RWD klasē līdzīga situācija – līdz šim neuzvarētais Andris Vovers Jelgavā guva tikai trešo vietu, bet situāciju savā labā izmantoja katrā posmā otro vietu guvušais Aigars Tīdmanis – Aigaram pirmā uzvara, un tikai četru punktu deficīts cīņā ar Voveru par uzvaru kopvērtējumā. Otro vietu starp Tīdmani un Voveru guva Raivis Kapačs, kuram šis ir augstākais sezonas rezultāts.

2WD Open klasē uzvaru izcīnīja Raivis Poišs, pārspējot Emīlu Blūmu un kopvērtējuma līderi Gunti Lielkāji. Rezultātā pēdējā posmā šī trijotne turpinās cīņu par sezonas uzvaru.

4WD Open klasē svarīgu uzvaru sasniedza Kārlis Goldmanis, nostiprinoties kopvērtējuma līderpozīcijā. Tomēr Rūdolfs Grahoļskis un Ints Jeršovs joprojām ir pietiekami tuvu, kas nozīmē, ka arī šajā klasē uzvarētājs vēl nav zināms.

U18 junioru vērtējumā pie uzvaras tika supersprintā šogad nestartējušais Mārtiņš Empelis. Tomēr kopvērtējuma vadībā ir Jelgavas posma nākamo pozīciju guvēji Ģirts Vītiņš un Kristaps Feldmanis.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti