Olainē atdzimst motokross

 
15.septembris 2011 0:05

Svētdien, 18.septembrī plkst. 11.30 notiks Olaines moto trases atklāšanas sacensības “Olaines novada kauss”.

Dalībnieki startēs “Zelta mopēds”, Q50, MX50, MX65, MX85, Mini-MX, kā arī Senioru un Veterānu klasēs. Sacensības atbalsta AS “Olainfarm” un Olaines novada dome, rīko – Olaines moto klubs un Latvijas Motosporta Federācija. Šīs būs pirmās motokrosa sacensības Olainē pēc 27 gadu pārtraukuma.
Sacensībās dažādās grupās piedalīsies sportisti un sportistes vecumā no septiņiem gadiem līdz pat veterānu grupai, kuras dalībnieki ir 50 gadus veci un vecāki. Uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji saņems Olaines novada domes kausus un medaļas. Visi sacensību dalībnieki, kā arī bijušie motobraucēji saņems piemiņas medaļas.

 “AS “Olainfarm” jau gandrīz 40 gadus atrodas Olainē, šajā laikā iegūstot plašu darbinieku loku no vietējo iedzīvotāju vidus, tādēļ mēs cenšamies palīdzēt kopt tradīcijas pilsētā, jo tās vieno, iedvesmo un motivē jauniem sasniegumiem,” piebilst AS ”Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Pēdējās motosporta sacensības Olainē notika 1984.gadā - pirms 27 gadiem. 18.septembrī uz starta stāsies vairāki no tiem sportistiem, kuri brauca pirms 27 gadiem. Tolaik pazīstamās Olaines komandas “Plastika” braucēji solījuši uz sacensībām ierasties pilnā sastāvā, turklāt divi vai trīs no viņiem piedalīsies sacensībās. Tiek gaidīts arī komandas treneris Gunārs Rutkovskis.

Jaunā Olaines moto trase atrodas mežā, blakus rūpnieciskajai zonai. Tā ir bez bīstamiem un sarežģītiem elementiem, jo sacensības galvenokārt paredzētas gados jauniem braucējiem. 1200 metrus garā Olaines moto trase no daudzām citām atšķiras ar tās segumu, pateicoties kuram jebkuros laika apstākļos trasē nebūs ne dubļu, ne putekļu. Papildus motokrosa trases izveidei ar vietējās pašvaldības atbalstu šī sporta attīstībai motoklubam “Olaine” tiks piešķirtas telpas tehniskās bāzes izveidošanai, lai ar motosportu varētu sākt darboties Olaines novadā dzīvojošie bērni un jaunieši.

Motosportam Olainē ir senas tradīcijas. Septiņdesmito gadu beigās pie Plastmasu pārstādes rūpnīcas tika nodibināta motosporta sekcija. Tajā darbojās aptuveni 20 sportisti, no kuriem daži kļuva pat par PSRS sporta meistariem. Lai gan motoklubs beidza pastāvēt 1990.gadā, daži no šiem sportistiem ir turpinājuši aktivitātes motosporta jomā līdz šim, gan profesionāli trenējot jaunos motosportistus, gan piedaloties motosporta sacensībās veterānu klasē Baltijā un Eiropā.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti