Lietuvas „Rally Classic” Valta Zvaigznes ekipāža trešie OPEN klasē

 
19.septembris 2011 9:36

Jonas Balčiunas ar savu komandu, autosporta klubu AJAGS, ir pieņēmis jaunu izaicinājumu – ievest ralliju Druskininkai, SPA kūrortpilsētā Lietuvas dienvidos pie Polijas un Baltkrievijas robežas.

Gleznainās Druskininkai apkārtnes iedzīvotāji ralliju līdz šim savos ceļos nekad nebija redzējuši, tās ir pavisam jaunas sacensības arī Lietuvas autosportā.


Foto: Dace Janova, fotoaģentūra "4rati"

17.septembrī te, Lietuvas rallija čempionāta 2011.gada sezonu noslēdzošajā posmā, uz starta stājās gan pašmāju spēcīgākās ekipāžas, gan sportisti no Krievijas, Polijas, Baltkrievijas, un viņu skaitā arī vienīgā Latvijas ekipāža Valts Zvaigzne/Mārtiņš Ozoliņš.

Organizatori bija parūpējušies par tehniski sarežģītiem un sportiski interesantiem ātrumposmiem. Rallija pirmo ātrumposmu vadošās ekipāžas veica biezā rīta miglā, nākamais dops – šauri meža ceļi. Braucot ātrumposmu otrreiz, Zvaigznes ekipāža zaudēja savam iepriekšējam laikam 10 sekundes, jo meža ceļu irdenā grunts pēc sporta automašīnu riteņiem tika kārtīgi uzrakta, kas braukšanu nebūt nepadarīja vieglāku.

Sportistiem ļoti patikuši ātrumposmi, kas bija jābrauc pēc nelielās atpūtas servisa parkā. Piektais (septītais) ātrumposms pēc sava seguma un trases konfigurācijas nedaudz atgādināja mūsu pašu „Kurzemes” rallija visiem zināmo Vecpils dopu – stingrs ceļa segums, skaistas līkumu kaskādes, tam visam klāt daudzveidīgs reljefs un lieliski skati uz daudzajiem Druskininkai ezeriem.

Valts un Mārtiņš ir vienisprātis arī par rallija sarežģītāko dopu – šo titulu viennozīmīgi izpelnījies 9. un 10. ātrumposms – šaurs, slidens un līkumots 7 km garš netīra asfalta celiņš cauri Druskininkai piepilsētas priežu mežiem. Par spīti tam, ka tik ātri lasīt stenogrammu stūrmanim vēl nekad nebija nācies, mūsu ekipāža tika galā arī ar tādu pārbaudījumu.

Zvaigzne/Ozoliņš, kuri visu sacensības laiku nevienā ātrumposmā kopvērtējumā nenoslīdēja zemāk par 8.pozīciju, pirms rallija priekšpēdējā dopa bija izvirzījušies priekšā savam tuvākajam konkurentam Gediminas Notkus (Subaru Impreza Spec-C). Šī cīņa beidzās devītajā ātrumposmā, kura pirmajā trešdaļā Zvaigznes EVO palika bez turbospiediena.

Defekts ar viena savilcēja palīdzību tika novērsts organizatoru tālredzīgi ieplānotajā servisa parkā, jo, kā izrādījās, ne vienai vien automašīnai pēc līkumošanas starp priedēm bija nepieciešama mehāniķu palīdzība. Tomēr, lai gan vieta kopvērtējumā tika saglabāta, mūsu sportisti bija spiesti piekāpties Notkus ekipāžai un zaudēt otro vietu savā klasē.

Rallijā, kur pirmo vietu ieguva Vitautas Švedas/Žilvinas Sakakalauskas, Valts Zvaigzne izcīnīja 3.vietu OPEN klasē (šajā klasē uzvarēja pieredzējušais lietuviešu pilots Rokas Lipeiķis ar stūrmani Ingu Lipeiķīti).

Abi sportisti vienbalsīgi uzteic veiksmīgo rallija norises formātu, kur visi 10 ātrumposmi norisinājās vienā dienā bez īpašas steigas un arī pārliecīgas gaidīšanas.

Sportisti ar savu sniegumu Rally Classic ir apmierināti – nekādu kļūmīgu situāciju, arī ekipāžas savstarpējā sadarbība ar katrām kopā nobrauktām sacensībām kļūst arvien labāka.

Valts Zvaigzne/Mārtiņš Ozoliņš pēc Lietuvas rallija ilgi atpūsties neplāno, jo jau pēc nepilnas nedēļas tiks dots starts rallijam „Latvija”, kas notiks 24.-25.septembrī Jūrmalā un Kuldīgas pusē.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti