Dāvis Tobiass izcīna čempiona titulu

 
19.septembris 2011 10:23

Latvijas jaunais autosportists Dāvis Tobiass kļuvis par NEZ kroskartu čempionāta CK 125 klases uzvarētāju.

16 gadus vecais sportists kļuvis par uzvarētāju seriālā, kurā sezonas četros posmos kopumā piedalījās vairāk nekā 40 dalībnieku. Nisumā trešo vietu sasniedza cits Latvijas braucējs Ingus Beļakovs, pie pjedestāla pozīcijām tika arī NEZ rallijkrosa Latvijas braucēji.

Dāvis Tobiass pirms pēdējā posma dalīja līderpozīciju ar savu galveno konkurentu norvēģi Karlu Henriku Līči. Abi tikās A finālā, kas nozīmēja, ka sezonas pēdējam braucienam bija jāizšķir kopvērtējuma uzvaras likteni. Tā kā trasē bija dubļi un lija lietus, brauciens dalībniekiem bija sarežģīts apgrūtinātas redzamības dēļ. Tā rezultātā Līče izstājās, bet Tobiass aizvadīja braucienu līdz finišam, gūstot ceturto vietu. Līdz ar to kopvērtējumā Dāvis guvis uzvaru, kļūstot par NEZ Ziemeļeiropas zonas krosartu CK 125 klases čempionu.

Ingus Beļakovs, kuram drīz paliks tikai 12 gadu, ievērojami progresējis debijas sezonas laikā, un atzīstamā cīņā Dānijā sasniedza trešo vietu. Pēc sākotnējiem aprēķiniem kopvērtējumā Ingus sasniedzis piekto vietu. Pēdējā posmā uzvaru guva norvēģis Oskars Solbergs – slavenā WRC rallija braucēja Heninga Solberga dēls. Šis panākums Solbergu junioru pacēla līdz pat otrajai vietai kopvērtējumā. Interesanti, ka NEZ ieskaitē nevērtētajā CK 85 klasē uzvaru guva Olivers Solbergs – Heninga jaunākā un slavenākā brāļa Petera Solberga dēls.


Foto: Dāvis Tobiass (pa kreisi) un Ingus Beļakovs (Foto: Lebester Racing)

Latvieši turpat Nisumas trasē cīnījās arī NEZ rallijkrosa salonautomašīnu klasēs. Otro vietu NEZ 2000 klasē sasniedza Mārtiņš Porietis, līdz ar to arī sezonas kopvērtējumā kļūstot par klases vicečempionu. NEZ Open klasē trešo vietu aizraujošā cīņā guva Ilgonis Krūmiņš – pēc starta palicis pēdējais, Krūmiņš apsteidza lielāko daļu fināla dalībnieku. Šis pjedestāls Ilgonim sarūpējis vicečempiona titulu NEZ Open klasē. Trešais Latvijas pārstāvis Māris Ločmelis kvalificējās A finālam caur B finālu, taču nestartēja galvenajā braucienā dzesēšanas problēmu dēļ, formāli gūstot septīto vietu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti