Vorobjovs/Zicāns Igaunijas rallijā

 
20.septembris 2011 10:52

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadīts kārtējais Igaunijas rallija čempionāta posms.

Tajā „Vorobjovs Racing” komandas ekipāža Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns septītajā ātrumposmā nolauza mašīnas riteni un bija spiesti izstāties.

Pirms šī rallija ekipāža vēl saglabāja cerības kļūt par Igaunijas rallija čempioniem N4 klasē. Lai to paveiktu, ekipāžai „Alo-TV Mulgi” rallijā bija obligāti jāuzvar. Pēc pirmās dienas četriem posmiem rallija vadībā atradās Vorobjovs/Zicāns, kuri par nepilnām sešām sekundēm apsteidza Raulu Jētsu, bet par 14 sekundēm savu sīvāko konkurentu - Kasparu Koitlu. Diemžēl otrās dienas septītajā posmā Vorobjovs/Zicāns, būdami rallija līderi, vienā līkumā pieļāva kļūdu, kā rezultātā sanāca izslīdēt un nolauzt mašīnas riteni.

„Pirms šī rallija mums cerības uz kopvērtējuma pirmo vietu bija, taču ne pārāk lielas,” pēc rallija stāsta Guntars Zicāns. „Jau ar pirmo posmu sākām braukt ātri, par ko liecina arī rezultāti. Pēc pirmās dienas bijām pirmie, taču, kā vēlāk secinājām, iespējams, tā bija kļūda, jo otrajā dienā bijām spiesti braukt pirmie, tīrot trasi. Piektajā posmā līderim pamanījāmies zaudēt gandrīz 12 sekundes, jo pieļāvām kļūdu roteros. Viņiem tie roteri nav tā kā pie mums – lielas siena ķīpas, bet gan saliktas riepas un novilktas lentas. Neierakstījāmies un bijām spiesti padot atpakaļ, kā rezultātā zaudējām kādas astoņas līdz desmit sekundes.”

„Sestajā posmā atkal uzrādījām ātrāko laiku un atguvām pirmo vietu kopvērtējumā. Ja gribi braukt ātri un cīnīties ar vadošajiem igauņu braucējiem, tad jābrauc ātri un dažreiz nedaudz arī jāriskē. Acīmredzot septītajā ātrumposmā vienā līkumā iebraucām nedaudz par ātru un sanāca izslīdēt, kā rezultātā nolauzām ratu. Tas nozīmēja to, ka cīņa par Igaunijas čempiontitulu mums šogad beigusies,” turpina Zicāns.

„Jāapsveic Koitla, kurš šogad brauca ātri un stabili. Protams, esam neaudz vīlušies, bet tā, ka tagad būtu sagrauti – tā gan nav. Prieks, ka šajos svešajos ceļos, kuros pirms tam nebijām braukuši, spējām ar igauņu pilotiem cīnīties par vadošajām pozīcijām. Pēdējā Sāremā rallijā mums jānobrauc stabili un beigās kopvērtējumā būsim otrie, kas arī nav slikts rezultāts. Tagad mums priekšā Latvijas rallijs, kurā darīsim visu, lai N4 klasē kopvērtējumā izcīnītu otro vietu,” tā Guntars.

Foto: Pille Russi, www.rallifotod.eu

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti