LMT rallija komanda gatavojas izšķirošajam LČ posmam

 
22.septembris 2011 10:56

Latvijas čempionāts autorallijā noslēgsies jau šajā nedēļas nogalē ar ralliju „Latvija 2011”, kas notiks galvenokārt Kuldīgas un Jūrmalas pilsētās un to apkārtnē.


Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš Foto: Jānis Avotiņš

Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda LRČ septītajā un pēdējā posmā nolēmusi startēt pilnā sastāvā ar divām ekipāžām. Lai gan Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals par 2011. gada Latvijas čempioniem kļuva jau pēc iepriekšējā čempionāta posma „Kurzeme 2011”, valsts vadošā rallija ekipāža nolēmusi neizlaist nevienas sacensības, kā arī atbalstīt Māri Neikšānu un Ringoldu Bērziņu cīņā par otro vietu čempionāta kopvērtējumā. „Centīsimies paņemt no čempionāta visu, kas iespējams, un arī sniegt faniem visu, ko spējam,” uzsver komandas vadītājs un pilots Andis Neikšāns, „ja būs nepieciešams, izmantosim pat komandas stratēģiju, kas līdz šim mums nav bijis nepieciešams.”

Abas ekipāžas startēs ar N4 klases Mitsubishi Lancer Evolution 10 automašīnām. A. Neikšānam/P. Dzirkalam piešķirts 2. starta numurs, savukārt M. Neikšānam/R. Bērziņam – 5.

Lai iegūtu otro vietu Latvijas čempionātā un tādējādi nodrošinātu Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai dubultuzvaru 2011. gada sezonā, Mārim Neikšānam un Ringlodam Bērziņam pat nav nepieciešama uzvara N4 klasē. „Tas gan nenozīmē, ka brauksim lēni,” saka Māris, „šīs mums ir ļoti svarīgas sacensības, tāpēc startēsim tajā ar pilnu atdevi. Šis gads mums nav bijis no vieglākajiem, sezonas vidū sākām braukt ar pilnīgi jaunu Evo X automašīnu, un kopumā mazliet pietrūka laika treniņiem, kas noveda pie, mūsuprāt, nepietiekama ātruma un arīdzan kūleņa rallijā „Latgale”. Taču pēdējā posmā darīsim visu, lai noturētu otro vietu čempionātā!”

Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda atzinīgi vērtē izmaiņas rallija „Latvija” norisē. Andis Neikšāns:  „”Nakts” ātrumposms – tas vienmēr ir interesanti kā braucējiem, tā skatītājiem, tādiem piemīt sevišķa sajūta un aura. Turklāt nepieciešama augsta meistarība un nevainojama stenogramma, lai nobrauktu to pašu ātrumposmu tikpat ātri kā dienā - vai vismaz ne daudz lēnāk.” Šogad rallijs pretēji ierastajam sāksies Kuldīgā un noslēgsies Jūrmalā. „Man patīk, ka organizatori kaut ko izmaina,” tā Māris Neikšāns. „Tas padara sacensības interesantākas un neveidojas tāds kā pieradums.”

Rallijā „Latvija 2011” tāpat kā visu gadu darbosies bezmaksas SMS/MMS karsto rallija ziņu serviss, kam fani var pietiekties Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas mājas lapā www.neiksans.lv. Taču čempionāta pēdējā posmā LMT rallija komanda ieviesīs jaunu komunikācijas veidu – preses informāciju video formātā. Tā tiks sagatavota rallija laikā, un pēc sacensībām ievietota komandas profilā YouTube vietnē, kā arī mājas lapā. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti