SKANDI MOTORS rallija komanda: mērķis ir uzvara!

 
23.septembris 2011 11:18

Latvijas rallija čempionāta sezonas pēdējā posmā „Skandi Motors” rallija komanda ir apņēmības pilna izcīnīt uzvaru.


Jari Ketomā

Vienu no tās ekipāžām pilotēs pieredzējušais somu pilots Jari Ketomā – arī šoreiz viņu redzēsim pie „MML Sports” sagatavotā R4 grupas „Mitsubishi EVO 10” automobiļa stūres. 

Četrkārtējam Somijas autorallija čempionam J.Ketomā jau iepriekšējos Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posmos, startējot „Skandi Motors” komandas sastāvā, bijusi iespēja sasniegt labus rezultātus ar jauno R4 grupas rallija tehniku. „BTA Rally Talsi” viņš uzrādīja labākos rezultātus trijos ātrumposmos no desmit, bet rallijā „Kurzeme 2011” J.Ketomā jau pirmajā ātrumposmā uzrādīja labāko laiku. Kad tehnikas defekts liedza iespēju turpināt cīņu par punktiem, Jari, braucot super-rally sistēmas, bija ātrākais divos ātrumposmos un vēl piecos ierindojās pirmajā trijniekā.

J.Ketomā secina, ka R4 grupas Mitsubishi EVO 10 var var līdzvērtīgi konkurēt ar S2000 un pat WRC klases automobiļiem. Pilots apgalvo, ka brauks ātri, jo tas esot viens no galvenajiem nosacījumiem uzvaras gūšanai – tāpat kā precizitāte katrā līkumā: „Latvijā uzvarēt rallijā nav viegli – būtībā tā tas patlaban ir jebkur pasaulē. Tomēr MML Sports komanda kopā ar mani ir darījusi daudz, lai uzlabotu auto regulējumus – jaunai automašīnai vienmēr ir svarīgi atrast labāko kopsaucēju starp tehniku un pilotu. Un man šī automašīna ir tikpat kā sapnis, salīdzinot ar parasto N grupas auto.” Ekipāža Ketomā/ Stenbergs rallijā „Latvija 2011” trasē dosies ar 1.starta numuru.


R.Kisiels

Kuldīgas apkaimes un Jūrmalas ceļos varēsim skatīt arī otru “Skandi Motors” rallija komandas ekipāžu – Raimondu Kisielu ar stūrmani Arni Roni, kuri startēs ar Mitsubishi Lancer WRC. Ceturtdien Snēpeles un Laidu apvidū aizvadīti treniņi gan dienā, gan diennakts tumšajā laikā, gatavojoties paredzamajam nakts ātrumposmā Kuldīgā, kas noslēgs pirmo sacensību dienu. R.Kisiels gan atzīst, ka saistībā ar iepriekš izlaistajiem LRČ posmiem viņš nedaudz zaudējis formu: „Ja brauc katru mēnesi, tad atnāc uz sacensībām gluži kā uz darbu. Tagad sajūtas ir citādas – varētu teikt, neliela mandrāža.. Galvenais ir koncentrēties sacensībām!” Kisiels/ Ronis rallijā „Latvija 2011” startēs ar 10.kārtas numuru.

„Skandi Motors” komandas sastāvā rallijā „Latvija 2011” brauks arī trešā ekipāža – Edgars Svencis ar stūrmani Miķeli Mežaku. Viņi startēs N4 grupas ieskaitē ar Mitsubishi Lancer EVO 10.

Rallijā „Latvija 2011” kopumā dalību pieteikušas 88.ekipāžas. 13 ātrumposmos sportistiem būs jāmēro vairāk nekā 120 km – 78 km pirmajā un 43 km otrajā dienā. Jāpiebilst, ka svētdien lielākā daļa posmu būs organizēti skatītājiem, jo risināsies Ķemeru ielās. Rallija starts 24.septembrī plkst.13:00 Kuldīgas centrā.

Atgādinām, ka „Skandi Motors” rallija komandas gaitas sacensībās tiek atspoguļotas gan http://www.youtube.com/SkandiMotors, gan www.twitter.com/SkandiRallyTeam, kā arī internetā http://www.skandirallyteam.lv.

Foto: Artūrs Bets

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti