Krišjānim Caunem “āķis lūpā” 6

 
3.oktobris 2011 8:04

Autosportists Krišjānis Caune Latvijas čempionātā kartingā pusfinālā, startējot no pēdējās rindas izcīna 2.vietu, bet finālā sajūga defekta dēļ atkrīt uz 4.vietu.

Sporta kompleksā “333”, norisinājās beidzamais posms Latvijas čempionātā kartingā Starp dalībniekiem bija arī autosportists Krišjānis Caune.

Caunem šīs sacensības bija tehniski sarežģītas, jo ceturtdienas brīvajos treniņos kartingam saplīsa dzinējs. Nācās veikt treniņu sesiju ar citu kartingu.

“Pēc ceturtdienas man bija ļoti liela negatavības sajūta, jo neizdevās pabraukt ar kartingu praktiski nemaz. Cerēju, ka piektdien tas tiks sataisīts, lai varētu paspēt pierast un saregulēt”, stāsta Caune.

Piektdienas oficiālajos treniņos Krišjānis veica četras braucienu sērijas, ar katru uzlabojot savu rezultātu. Toties sestdienas rīta treniņu brauciena 3.aplī Caunes kartings atkal apstājās… Sajūga defekts liedza Krišjānim veikt arī kvalifikācijas posmu. Tas nozīmēja tikai vienu – Caune uz starta izies kā pēdējais.

“Biju dusmīgs! Bet tāds ir tehniskais sports. Startējot pusfinālā no pēdējās starta rindas paveicu pašam neticamo – jau pēc pāris apļiem cīnijos par līderpozīciju. Šis bija ļoti baudāms brauciens un tādu spēkošanos, kad līderis nomainās apļa laikā vairākas reizes, nebiju piedzīvojis”, teic Krišjānis.

Otrajā braucienā jeb finālā, Caune startē no 2.starta vietas un jau pēc pirmā līkuma izvirzās vadībā. Tomēr viss neiet tik gludi un ar ceturto apli Krišjānis paliek lēnāks.

Caune stāsta: “Pirms fināla nevarēju iedarbināt kartingu. Šķita – viss, brauciens beidzies vēl nesācies. Izdevās iedarbināt, un arī starts sanāca ļoti labs. Tā kā mana kartinga gala ātrums nebija liels, tad liku lielāku akcentu uz līkumu sērijām. Taču ceturtajā aplī sāka zust jauda. Domāju – pie vainas motors. Izrādījās, ka tomēr sajūga defekts.”

Krišjānis atlikušo braucienu veica “sedzoties”, tomēr garajā starta- finiša taisnē viņu apsteidza pa vienam konkurentam vairāku apļos. Rezultātā – Caune finišēja 4.vietā.

“Lai arī nevarēju cīnīties ar “līdzvērtīgām kārtīm”, sapratu, ka varu būt pietiekami ātrs! Par to man ir vislielākais gandarījums. Un vispār – man ir “āķis lūpā” par šo disciplīnu, tā kā, iespējams, nākamajā sezonā sadomāšu atkal ko interesantu ar kartingu”, stāsta Krišjānis.

Latvijas čempionāta kartingā noslēdzošajā posmā Brīvajā klasē uzvaru finālbraucienā izcīnīja Kristiāns Audze, aiz sevis atstājot Reini Stakēnu un Gati Vecvagaru. Nākamās sacensības gaidāmas 2012.gada pavasarī.
 

 
Visi komentāri
 
284010. viesis 4.oktobris 2011 7:42
0 0 Atbildēt

Tad nu gan, visiem izskatās, kad zvaigžņu lēkme ir apslāpusi, kā Karlīnai par formulu, tā Caunei par ralliju, ta nu ir, ja nava talanta, tad braukā ar kartingu...

284011. viesis 4.oktobris 2011 8:06
0 0 Atbildēt

Tu duraciņ pilnīgi velti murgo par zvaigžņu lēkmēm! :-) Viss aprakts

finansēs, un tikai - gan Karlīnei, gan Caunem (tev skolā latviešu valodā

droši ka ir 2! :-) ), gan Haraldam. Diemžēl tā ir realitāte, un ja šādā

situācijā vecāki nav miljonāri, kā virknei jauno igauņu talantu rallijā

un šosejā, tad nu tas lidojums ir tik augsts, cik viņš ir :-) Tas pats attiecināms

uz vairākiem citiem mūsu rallistiem, žēl, bet tā tas ir.

284015. viesis 4.oktobris 2011 10:33
0 0 Atbildēt

Kāds te sakars ar finansēm, jeb kurš cilvēks, kas iesaistās autosportā zin, kad autosports ir viens no dārgākajiem sporta veidiem pasaulē, kas prasa lielus līdzekļus. Pirs uzsāk gaitas vajag pareiķināt, vai finansiālais budžets ļaus piepildīt tavus sapņus, ja nē, tad neredzu jēgu kapēc sportists aizsāk to, meiģinot izbraukt un vecāku plūktajiem lauriem un pēc tam lielīties ar sevis nesasniegtiem mērķiem...

284017. viesis 4.oktobris 2011 15:19
0 0 Atbildēt

Sports ir sports, un katra autosportista mērķis jau no brīža, kad viņš

5-6 gadu vecumā ierāpjas savā pirmajā sacīkšu auto, mērķis un sapnis,

F1, WRC, INDYCAR, NASCAR, vienalga tas. Un neviens nezin, vai izdosies,

ir vienīgi cerība iekļūt tai dažos procentos braucēju, kuri nokļūst "pašā augšā".

Iespējams, ja nebūtu tā nolāpītā krīze, mūsējiem zvaigznes būtu labvēlīgāk

sakārtojušās, vismaz attiecībā uz iespējamajiem sponsoriem. bet nu situācija ir tāda , kāda viņa ir, neko tur nevar darīt. Ja gribas braukt - jābrauc ar to, ko

var dabūt, ko dod, un ko var "pavilkt". Starp citu, nekad neesmu dzirdējis, ka

kāds būtu lielījies ar nesasniegtajiem mērķiem :0) Tā ka to tu lieki piedomāji. Par plāniem un sapniem - jā, bet ne jau nu kāds lielījās :0)

Izbraukt uz vecāku gūtajiem lauriem? ja ar to domāts finanses sākumposmā, tad cepuri nost vecāku priekšā, kuri labāk izvēlas finansēt bērnu aizraušanos, nevis vazāšanos pa naktsklubiem ar visu "šņaukšanu" un

citiem "bonusiem" - tas vecākiem noteikti neizmaksātu lētāk :-) Pat starp Krievijas dažādu "izmēru" oligarhiem ir ļaudis, kuri savām atvasēm labāk

finansē sporta gaitas, nekā bezsakarīgas Ferrari / Laborghini dauzīšanas

dzērumā / šņaukumā / dūrumā naksnīgajās lielpilsētu ielās :-)

284057. viesis 10.oktobris 2011 16:20
0 0 Atbildēt

Normāli būtu, ja tu kādus, piemēram, gadus trīs esi klases (grupas) līderis kopvērtējumā, tad tevi pārmet uz augstāku klasi (grupu). Nu lai dotu iespēju citiem cīnīties.

284064. viesis 11.oktobris 2011 8:22
0 0 Atbildēt

Nujā, būtu normāli, tikai ... NAV! :-) Un ne tikai ŠEIT NAV, nekur tā

NAV! Diemžēl ...

Ruu@uto

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti