Jānis Rozītis – Austrumeiropas streetbike freestyle čempions

 
5.oktobris 2011 10:52

Oktobra pirmajā nedēļas nogalē Maskavā notika sezonas noslēdzošās sacensības streetbike freestyle – Austrumeiropas čempionāts, kurā piedalījās arī Stuntfighters komandas vadošais braucējs Jānis Rozītis.

Latvijas labākais braucējs nelika vilties saviem atbalstītājiem un kļuva par Austrumeiropas čempionu, aiz sevis atstājot pārējos 20 braucējus no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Lietuvas.

Dodoties uz sacensībām, komandai raksturīgais optimisms bija apsīcis – šī sezona vairāk pagājusi cīnoties ar traumām, slīpējot sapratni ar jaunajiem motocikliem un risinot finansiālus jautājumus. Maskava sagaidīja ar lietainu laiku, kas nav motobraucēju sabiedrotais, un tikai pieciem grādiem virs nulles. Turklāt sacensības notika šaurā kartinga trasē, kas nebija īsti piemērota Rozīša arsenālam ar trikiem lielā ātrumā.

Kā jau ierasts, sacensības notika divās kārtās. Ierastie obligātie triki kvalifikācijā, kur braucējiem jāveic lēnbraukšana uz motocikla aizmugurējā riteņa un burnout ap diviem konusiem pa astotnieka figūru, spolējot aizmugurējam ritenim. Trešais standarta elements - pēc iespējas garāks stopijs (bremzēšana ar paceltu aizmugurējo riteni) dēļ nepiemērotajiem laika apstākļiem tika aizstāts ar rotēšanu ap savu asi, braucot uz motocikla aizmugurējā riteņa, kas gan nav Rozīša iecienītākā disciplīna. Pēc kvalifikācijas Jānis Rozītis ierindojās ceturtajā vietā, kas nodrošināja iekļūšanu finālā ar desmit labākajiem braucējiem.

Fināls Jānim izdevās nevainojums. Trase bija nožuvusi, bija iespējams parādīt visus programmas trikus, atgūt kvalifikācijā zaudētās pozīcijas un izcīnīt pirmo vietu. „Uzvara sacensībās ir vislabākās zāles pret sezonas laikā gūtajiem vairākiem savainojumiem un neveiksmēm” pēc uzvaras paziņoja Rozītis.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti