Sestdien – Okartes Autosporta Akadēmijas lielais fināls!

 
13.oktobris 2011 12:05

15.oktobrī, Biķernieku sporta bāzē risināsies OKartes Autosporta Akadēmijas lielais fināls, kurā 11 ātrākie un talantīgākie jaunie autosportisti cīnīsies par unikālu balvu – pilnībā apmaksātu sezonu Latvijas rallija čempionātā ar Ford Fiesta R2 auto.

OKartes Autosporta Akadēmija tika prezentēta turpat, Biķernieku sporta bāzē, šī gada aprīļa beigās. Tad plašākai sabiedrībai arī tika atrādīta projekta galvenā balva – Ford Fiesta R2 automašīna, ar kuru 2012. gadā Latvijas rallija čempionātā startēs šī gada OKartes Autosporta Akadēmijas uzvarētājs.

Kopumā gada laikā projektam pieteicās 47 dalībnieki vecumā no 15 līdz 23 gadiem. Pārstāvētā ģeogrāfija bija ļoti plaša – no Jēkabpils un Rugājiem līdz pat Rojai un Liepājai; no Raunas un Mazsalacas līdz pat Jelgavai. Kopumā bija pārstāvētas 22 pilsētas un apdzīvotās vietas! Tāpat plašs bija pārstāvēto sporta veidu spektrs – jaunieši brauca rallijā, rallijsprintā, autokrosā, rallijkrosā, folkreisā, šosejā, vasaras sprintā, supersprintā un kroskartos.

Projekta noteikumi paredzēja, ka sportistam ar atzīstamiem sasniegumiem jāstartē sevis pārstāvētajā disciplīnā, kā arī jāpierāda sevi divās atlases kārtās. Tāpat jaunajam censonim bija jāpārliecina par savu prasmi komunicēt ar sabiedrību, kādēļ tika veikti speciāli mediju testi. Tika novērtētas arī jauniešu zināšanas autosportā, un jo īpaši rallijā. Apkopojot atlases testu, sacensību, kā arī mediju un erudīcijas testu rezultātus, žūrija lēma par desmit finālistiem. Viņiem pievienojas 11. fināla dalībnieks, kuru izvēlējās līdzjutēji www.autoakademija.lv balsojumā.

Visi 11 finālisti tiksies Biķernieku trasē 15. oktobrī, lai sacensībās noskaidrotu pašu labāko. Sportistu reģistrācija paredzēta pl. 8:00, bet jau 10:15 tiks dots pirmais starts. Pirmajā fināla kārtā katrs dalībnieks savas prasmes pierādīs ar savu sporta mašīnu. Katram būs jāveic trīs braucieni. Ap 12:00 kopā sanāks žūrija, lai izvērtētu visu sportistu sniegumu, un pasludinātu piecus superfinālistus. Jāatgādina, ka sportisti netiks vērtēti pēc uzrādītā laika, bet gan pēc snieguma trasē. Turklāt ja sportists piedzīvo avāriju, žūrijai viņu ir tiesības izslēgt no turpmākajām sacensībām.

Superfinālā iekļuvušie pieci jaunieši jau sacentīsies ar organizatora nodrošinātām Ford Fiesta R2 automašīnām – tieši tādām, ar kādu uzvarētājs aizvadīs 2012. gada Latvijas rallija čempionātu! Superfināla uzvarētāju atkal noteiks žūrija, un galvenās balvas pasniegšana paredzēta ap pl. 18:00.

Vairāk par OKartes Autosporta Akadēmiju – www.autoakademija.lv. Projektu atbalsta arī If Apdrošināšana un Ford. Tehnisko atbalstu nodrošina Chiptuning.lv un auto drošības laboratorija Guard Lab, informatīvi atbalsta Ātruma Cilts, Go4Speed.lv, Radio 101 Rūc un Autosporta programma Nr.1.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti