Dakāras rallijreida kopvērtējumā „RE Autoclub” ekipāžas kāpj augšup

 
4.janvāris 2012 10:11

Dakāras rallijreida trešajā posmā Argentīnas bezceļos Latvijas komandas „RE Autoclub” visas trīs ekipāžas demonstrēja atzīstamu sniegumu, kopvērtējumā Iļjam Kuzņecovam/Romanam Jelaginam pakāpjoties līdz pat 27. vietai nu jau nepilna pusotra simta mašīnu konkurencē.

Dakāras rallijreida trešajā posmā motociklu un mašīnu karavāna veica distanci no Sanrafaēlas līdz Sanhuānai, 499 kilometru garajā ceļā izbaudot arī augstkalni – apmēram 3000 metrus virs jūras līmeņa. Laika ņemšana tika īstenota 208 kilometru garumā.

Trešo posmu pēc kārtas Kuzņecova ekipāža apliecināja, ka ir „RE Autoclub” trio līdere, jo Krievijas autosportistiem izdevās izcīnīt 23. vietu, no posma uzvarētājiem atpaliekot tikai 26 minūtes. Latvijas komandas duetu rangs tika saglabāts arī nākamo divu ekipāžu strīdā, jo Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs (“Mitsubishi Pajero Triton”) ierindojās 34. vietā, bet Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors („Toyota Landcruiser 200”) sasniedza līdz šim labāko rezultātu – 51. vieta.

Mērķi sasniedza arī Dmitrija Pavlova pilotētā “RE Autoclub” tehniskā atbalsta mašīna “1935 Mercedess”. Pavlovs kopā ar Oļegu Uperenko un Gintu Cīruli ieņēma 56. vietu.

Vieglo automašīnu konkurencē 3. janvārī ātrākais bija „Monster Energy X-Raid” pārstāvošais spānis Nani Roma ar „Mini”, bet kopvērtējumā pirmo vietu ieguvis šajā posmā otru vietu ieņēmušais poļu autosportists Kšištofs Holovčiks ar „Mini” no „Orlen X-Raid”.

No „RE Autoclub” braucējiem pašlaik augstāko pozīciju ieņem Kuzņecovs, kurš atrodas 27. vietā. Meļņikovs ierindojies 34. vietā, bet Terentjevs – 81. vietā. Pavlova „smagais” ieņem 67. vietu.

Sadarbībā ar LTV interesentiem būs iespējams sekot līdzi „RE Autoclub” komandas gaitām katru dienu: darba dienas rītos raidījuma „Labrīt, Latvija” ietvaros un sporta ziņu laikā pl.19.45. Savukārt, brīvdienās – sporta ziņu laikā.

Sadarbībā ar „Just FM” katru darba dienu, laika periodā no pl.17.00 – 20.00 ēterā tiks translēta radio intervija ar „RE Autoclub” pārstāvjiem par sportistu gaitām, rezultātiem un sacensību atmosfēru.

4. janvārī Dakāras rallijreidā notiks ceturtais posms no Sanhuānai līdz Čilekito. Distances kopgarums būs 450 kilometri, bet ātrumposms – 326 km. „RE Autoclub” pilotētās mašīnas uz starta dodas ar šādām numuriem – 349. (Kuzņecovs), 378. (Meļņikovs), 414. (Terentjevs), 563. (Pavlovs). Šogad Argentīnas, Čīles un Peru ceļos notiekošais rallijreids finišu sasniegs 15. janvārī pēc nepilnu deviņu tūkstošu kilometru veikšanas.

Īpaši veidotos videoapskatus par „RE Autoclub” gaitām Dakāras rallijreidā var apskatīt „Youtube.com” sadaļā www.youtube.com/user/reautoclub.

„RE Autoclub” jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicēji. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub”.

„RE Autoclub” komanda pateicas par atbalstu dalībai DAKAR 2012 sacensībās „Latvijas Automobiļu federācijai”, „Hansaflex”, „Bookinggroup.com”, „Texaco”, „Krown”, „Naftimpex”, „Auto Kada”, „Help-Tag”, „Keune”.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti