Folkreisā pirmā uzvara Mārtiņam Starkam, dziedātājs Valters izbauda līderpozīciju

 
24.janvāris 2012 9:37

LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņas pirmajā šā gada sacīkstē Vecpils autotrasē uzvaru izcīnīja Mārtiņš Starks, savukārt autokrosa braucēju cīņās uzvaru ar jauno auto ieguva Toms Ziedāns.

Pirms sacīkstes intrigu radījušais dziedātāja Valtera Frīdenberga starts bija raibs – izbaudīta gan atrašanās brauciena līderpozīcijā, gan konkurentu sitieni pa mašīnas sāniem, gan tehniski defekti.

Kvalifikācija noslēdzās ar graujošu Štīm Rally Team vadošo braucēju Agra Bahmaņa (Ķekava) un Ermīna Vācieša (Garkalne) sniegumu – abi, dalot kopīgi Mazda MX3 automašīnu, guva uzvaras katrs savā kvalifikācijas grupā visos trijos braucienos. Tā kā automobilis pamatā ir Bahmaņa rīcībā, tad A finālā uz starta stājās Agris. Kvalifikācijas līderu vidū arī Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing) un Jānis Kļava (Ogre, ASAKA Racing I).

A finālā no starta vadībā aizbrauca Bahmanis un Starks. Pirmajos pagriezienos pozīcijas sadalījās par labu Mārtiņam, kurš noturēja līderpozīciju līdz galam. Agris bija spiests samazināt tempu mašīnas dzesēšanas problēmu dēļ, taču otrā vieta tika nosargāta. Trešais – Agris Kalvišs (Allaži, ASAKA Racing I).
Nākamās pozīcijas līderu pulkā guva trīs Junioru kausa dalībnieki – ceturtais (pirmais Junioru vērtējumā) Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika/Mexa), piektais – Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda), sestais – Sandis Džeriņš (Vecpils, SK Vecpils).

Mārtiņš Starks: „Pēdējā aplī gandrīz apraudājos! Lieliska sacīkste, lieliska mana komanda, lieliska tehnika. Vecpils man ir īpaša trase – pirms gada šeit debitēju folkreisā, vasarā pirmo reizi kāpu uz pjedestāla, bet šodien Vecpilī svinu savu pirmo uzvaru!”

Komandu vērtējumā uzvara Streamline Racing braucējiem (Starks, Edvīns Vansovičs). Sīva cīņa par otro vietu – divu punktu robežās Štīm Rally Team (Bahmanis, Vācietis, Raivis Riekstiņš), ASAKA Racing I (Kalvišs, Kļava) un Autocross.lv Folkreisa komanda (Ēķis, Ritvars Bendziks, Viesturs Saukāns).

Uz starta stājās arī dziedātājs Valters Frīdenbergs. Viņam bija iespēja izbaudīt visu, ko spēj sniegt folkreiss: stabili aizvadīta kvalifikācija, nopietnas kontaktcīņas ar konkurentiem, cīņa ar tehniskiem defektiem, un pat atrašanās līderpozīcijā. Valters stabili bija vadībā C fināla braucienā, taču bija spiests izstāties apli pirms finiša dzesēšanas sistēmas defekta dēļ.

Valters Frīdenbergs: „Šī bija lieliska iespēja, kurai jau sen piekritu, neapdomājot „par” un „pret”. Fantastiskas emocijas, labi cilvēki visapkārt un ļoti emocionālas cīņas. Nevaru palikt vienaldzīgs pret folkreisu, tas bija graujoši labi! Skaidrs, ka nedaudz žēl, ka nācās izstāties C finālā no līderpozīcijas, taču skaidrs, ka tāds ir šis sports – ar tehniskiem defektiem jārēķinās. SK Vecpils ar Kasparu Džeriņu priekšgalā bija sagatavojuši lielisku auto, ar kuru varēju cīnīties par augstām vietām. Atzīšos, man ir aizdomas, ka mēs ar folkreisu un šī sporta ļaudīm vēl tiksimies!”

Trasē devās arī Latvijas autokrosa čempionāta dalībnieki, kuri iemēģināja trasi pirms vasarā gaidāmās Vecpils autotrases debijas Latvijas čempionātā. Dramatiskās cīņās uzvaru guva pie jauna auto stūres sēdušais Toms Ziedāns, pārspējot Kasparu Silenieku un dienas atraktīvāko braucēju Andi Kļavu.

Nākamais LAF Folkreisa Ziemas kausa posms paredzēts 4. februārī Bauskā, sporta kompleksā Mūsa.

Foto: Autocross.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti