Aizvadītas ziemas autosprinta čempionāta Vidzemes un Kurzemes cīņas

 
8.februāris 2012 9:16

Aizvadīti kārtējie Latvijas ziemas autosprinta čempionā reģionu posmi. Sestdien Tukumā notika Kurzemes reģiona otrā sacīkste, bet svētdien Smiltenē – Vidzemes reģiona trešais posms.

Sezona strauji tuvojas izšķirošajam finālam, kurā noskaidrosies Latvijas čempioni.

Tukumā pēc ilgāka pārtraukuma aktivitātes notika savulaik autokrosā izmantotajā Melnezera trasē. Tika aizvadīta Kurzemes reģiona otrā sacīkste. Pilnpiedziņas klasē trijniekā iekļuva Ainars Eikerts, Māris Bunka un drifta braucējs Jānis Lamberts, kurš bija vienīgais no klases braucējiem, kurš startē ar sezonas LAF licenci, līdz ar to ieguva maksimumu punktu čempionāta kopvērtējumā.
2WD klasē vērtīgus punktus čempionāta ieskaitē guva Aivo Gailītis, sasniedzot uzvaru. Aivo izdevās pārspēt klases vadošos braucējus Sandi un Mairi Laukšteinus, kas var izrādīties interesants pavērsiens čempionāta cīņā.

RWD klasē labākais no aizmugures piedziņas mašīnu braucējiem bija bijušais čempionāta medaļnieks Modris Cīrulis. Viņš šajā posmā pārspēja Jāni Grīnbergu un Jāni Strazdiņu. Tehnisku defektu dēļ bez vērā ņemama rezultāta palika viens no galvenajiem čempiontitula favorītiem Aigars Tīdmanis. Šķiet, Kurzemes reģionā finālam viņš vairs nevar sasniegt vairāk punktu, kā izcīnīts Centra reģionā, līdz ar to nojaušams, ar kādu punktu bagāžu Tīdmanis dosies uz finālu – ar 37 punktiem.

Vidzemes reģiona posmā Smiltenē, Tepera trasē pilnpiedziņas klasē uzvaru guva Jānis Aleksejevs, kurš nestartē čempionāta kopvērtējumā. Aiz viņa spēcīgi čempionāta braucēji – Artis Upītis, Latvijas rallija čempionāta R2 grupas pirmā posma uzvarētājs Kārlis Nebars un Māris Zālītis.

2WD klasē uzvara Valteram Liepiņam, kurš aiz sevis atstāja ārpus čempionāta startējušos Ģirtu Vītiņu un Andri Aleksejevu. Sekotāji Intars Skaidrais un Guntars Brauns guva punktus čempionāta ieskaitē.

RWD klasē uz kopējā reģionu cīņu fona mainījies līderis: Kristaps Daģis uzvarējis visos trīs Vidzemes reģiona posmos, līdz ar to nodrošinājis maksimālo punktu skaitu, ar kuru doties uz finālu. Aiz viņa Smiltenē pozīcijas guva ārpus ieskaites startējošais Arturs Soboņs un čempionāta braucēji Modris Cīrulis un Jānis Apsītis.

Līdz čempionāta reģionu beigām atlikušas tikai trīs sacīkstes. Šajā nedēļas nogalē rallija un rallijsprinta Sarma 2012 dēļ sprinta cīņas tiek apturētas, bet viss noslēgsies februāra otrajā pusē.

Smiltenē notiks Vidzemes reģiona ceturtais posms, bet Kurzemes reģionā trešā un ceturtā sacīkste paredzēta vienā dienā Vecpils autotrasē, kuru līdz šim izmantojuši autokrosa un folkreisa braucēji. Ātra, ļoti viltīga trase, kurā uzvarēs meistarīgākais. Trasei ir ātras taisnes, gan ātri, gan ļoti lēni pagriezieni, gan ievērojamas reljefa maiņas.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā pirms šīm cīņām Kurzemes reģiona līderi klasēs ir Aigars Tīdmanis (RWD), Sandis Laukšteins (2WD) un Jānis Slišāns un Jānis Lamberts, kuri šobrīd dala līderpozīciju pilnpiedziņas klasē.

Vidzemes reģionā pirmie klasēs ir Kristaps Daģis (RWD), Valters Liepiņš (2WD) un Artis Upītis (4WD).

Informācija par nākamo posmu norisi un citi jaunumi par ziemas autosprinta čempionātu – laf.lv un standartauto.lv.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti