Svētdien Brenguļu autotrasē folkreiss un autokross

 
16.februāris 2012 10:23

Svētdien, 19.februārī pl.10:30 Valmierā, Brenguļu autotrasē notiks LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņas ceturtais posms, kurā uz starta pulcēsies aptuveni 30 dalībnieku.

Papildinājums folkreisa klasei būs autokrosa Latvijas čempionāta dalībnieku cīņas. Folkreisā uz uzvaru pretendē vismaz seši, iespējams, pat vairāk dalībnieki.

Folkreisam šoziem šī būs tikai otrā sacīkste, jo no kalendārā paredzētajiem līdzšinējiem trim posmiem laika apstākļi ļāva aizvadīt tikai sacīksti Vecpilī. Tas nozīmē, ka šīs sacīkstes uzvarētājs Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing) arī šīs ziemas līderis pirms Brenguļu posma. Vecpilī otrais bija Agris Bahmanis (Rīga, Štīm Rally Team), bet trešais – Agris Kalvišs (Allaži, ASAKA Racing I).

Neapšaubāmi, gan šie dalībnieki, gan viņu sekotāji vienīgajā notikušajā posmā – Rihards Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika/Mexa), Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda) un Sandis Džeriņš (Vecpils, SK Vecpils) – būs uzvaras pretendenti. Tomēr jāņem vērā, ka ar jaunu auto gatavojas startēt Ermīns Vācietis (Rīga, Štīm Rally Team), kurš, līdz šim dalot auto ar Bahmani, nav varējis nodemonstrēt visu potenciālu. Uz starta būs arī Vecpilī nestartējušais Lauris Vidžis (Jelgava, ASAKA Racing I), bet pēdējo dienu lielākais pārsteigums – ar VAZ 2108 uz starta gatavs iziet bijušais Latvijas ziemas autosprinta čempions, folkreisa pērnā gada Brenguļu posma uzvarētājs cēsinieks Ritvars Kārkliņš. Šogad pirmo reizi uz starta plāno stāties cits Cēsu braucējs, pērnās sezonas atklājums Rūdolfs Bogens, kā arī 2011. gada pēdējā Vasaras kausa posmā ar uzvaru debitējušais Edijs Sloka (Madona, Folkreisa Fabrika/Mexa). Kāds no šiem, bet varbūt vēl kāds svētdien centīsies sadalīt vienīgo uzvaru!

Atraktīvas cīņas arī Junioru kausā, kurā Brenguļu sacīkstei pieteikušies septiņi dalībnieki – Džeriņam, Dainim un Ēķim, kuri uzskatāmi par galvenajiem favorītiem, pievienosies Atvars Saliņš (Rīga), brāļi Reinis un Roberts Pelēņi (Jelgava) un Jānis Krickis (Ogre). Jānis, kurš šobrīd ir jaunākais folkreisam pieteiktais dalībnieks (dzimis 1996. gadā), mēģinās ar trešo reizi debitēt sacīkstēs: uz Vecpils posmu viņš un komanda nepaspēja izbraukt tehnisku problēmu dēļ, bet nākamo ieplānoto posmu Mūsā atcēla.

Komandu cīņā pēc pirmajiem posmiem saspringti rezultāti: vadošais četrinieks Streamline Racing, Štīm Rally Team, ASAKA Racing I un Autocross.lv Folkreisa komanda sacīksti Vecpilī noslēdza septiņu kopvērtējuma punktu robežās. Kopumā pieteiktas septiņas komandas.

Uz starta arī autokrosa klases braucēji. Lai gan pieteikti tikai pieci, šī grupa noteikti sarūpēs aizraujošus momentus, jo brīvā riepu izvēle, kas, visticamāk, noslēgsies ar garo radžu izmantošanu, sarūpēs pamatīgus ātrumus. Starta sastāvs īpatnējs: 1600 klases vienam no līderiem Andim Kļavam pievienosies VAZ klases speciālists Jānis Rakuzovs un savulaik čempionātā un arī folkreisā startējušais Māris Pinkulis. Ar Open klases Latvijas čempiona Raimonda Jerāna Matra Murena auto startēs viņa galvenais tehniķis Jānis Dreimanis, bet beidzot jācer sagaidīt arī folkreisa 2010. gada absolūtā līdera Artūra Bāriņa debija autokrosā, par kuru runā jau aptuveni gadu. Raibais sastāvs par favorītu izvirza Kļavu, tomēr galīgo pozīciju sadali ir grūti prognozēt.

Informācija par svētdienas sacensībām un ziņas: www.autocross.lv. Foto: Gints Bērziņš, go4speed.lv.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti